به گزارش مشرق، "مصطفي کواکبيان" در گفت وگو با خانه ملت، در واکنش به سخنان رييس جمهور مبني بر اينکه مجلس ديگر در راس امور نيست، گفت: صحبت هاي آقاي احمدينژاد در خصوص جايگاه مجلس از چند جهت قابل ايراد است و در اين مدت منتظر بودم که ايشان از سفر آمريکا برگشته و يک جوري سخنان خود را اصلاح کنند که ظاهر امر نشاندهنده اين است که وي بناي اصلاح سخنان خود را ندارد.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به موضع برخي خبرگزاريها، سايتها و مطبوعات حامي دولت در خصوص سخنان رئيس جمهور اشاره کرد و گفت: اين رسانهها خيلي طلبکارانه سخن گفته و چنين وانمود مي کنند که هيچ اعتراضي نبايد به سخنان رئيس جمهور شود.
کواکبيان به نطق 6 ماه پيش خود در صحن مجلس اشاره کرد و افزود: در آن نطق اعلام کردم اگر مجلس در راس امور باشد بسياري از اتفاقات در کشور اتفاق نمي افتد و گفتن من در مقام اثبات بود اما گفته رئيس جمهور در مقام سقوط مجلس است که نبايد مجلس در راس امور باشد.
نماينده سمنان با درخواست از صدا وسيما براي اختصاص وقت به قوه مقننه براي پاسخ به اظهارات رئيس جمهور درباره مجلس، به درخواست مناظره خود با احمدي نژاد درباره مطرح شدن موضوع تک حزبي در کشور اشاره کرد و گفت: من درباره اين دعوت هيچ پاسخي نشنيدم و در مورد اظهارات اخير رئيس جمهور (در راس امور نبودن مجلس) هم آمادگي مناظره با وي و يا نماينده تامالاختيار ايشان را دارم، تا ببينيم مجلس در راس امور است يا خير.
وي با بيان اينکه مجلس هشتم مي تواند با يک اقدام عملي و قانوني همچون طرح سوال از رئيس جمهور اثبات کند که در راس امور است، افزود: والا به نظر مي رسد، اگر سخنان آقاي احمدي نژاد با واکنش قاطع و جدي خانه ملت مواجه نشود، تبعات جبران ناپذيري براي مجلس در پي خواهد داشت.
کواکبيان در ادامه به تشريح ايرادهاي خود از سخنان رئيس جمهور درباره در راس امور نبودن مجلس پرداخت و خاطرنشان کرد: اولا سخنان آقاي احمدي نژاد برخلاف منويات امام راحل است؛ چرا که ايشان در مقام تفسير سخنان بنيانگذار انقلاب برآمده اند.
عضو کميسيون امنيت ملي به جايگاهي که حضرت امام(ره) در سيره عملي خود براي مجلس در نظر گرفته بودند، اشاره کرد و افزود: پيش از تشکيل مجمع تشخيص مصلحت، اگر دو سوم نمايندگان به قانوني که به ظاهر بر خلاف شرع بود؛ ولي بنا به مصلحت کشور لازم بود، راي مي داد، آن قانون لازم الاجرا بوده که اين امر نشانگر جايگاه رفيع خانه ملت است.
وي با اشاره به واگذاري اختيار تصميمگيري در خصوص آزادي گروگانهاي آمريکايي در اول انقلاب به مجلس، گفت: هر چند در ماجراي گروگان ها امام راسا ميتوانستند، تصميم بگيرند، اما تصميمگيري را به اختيار نمايندگان گذاشتند؛ چرا که مجلس را در راس امور مي دانستند.
نماينده سمنان همچنين به انتخاب آيت ا... هاشمي رفسنجاني به عنوان فرمانده جنگ در زمان امام راحل اشاره کرد و افزود: يکي از دلايلي که آقاي هاشمي رفسنجاني در آن زمان به عنوان فرمانده جنگ انتخاب شدند، اين بود که ايشان در آن زمان، رياست مجلس را برعهده داشتند.
کواکبيان تاکيد کرد: همه اين مسايل نشان، دهنده اين است که حضرت امام چه جايگاهي را براي مجلس قائل بودند.
عضو کميسيون امنيت ملي همچنين با اعلام اينکه سخنان رئيس جمهور درباره جايگاه مجلس خلاف منويات مقام معظم رهبري است، خاطرنشان کرد: چرا که ايشان بارها بر جايگاه مجلس چه در بعد نظارتي و چه تقنيني تاکيد کرده اند.
وي در اين راستا به بخشي از سخنان مقام معظم رهبري طي سال هاي اخير در خصوص جايگاه مجلس اشاره کرد و افزود: معظمله در بخشي از بيانات خود فرموده اند که مجلس زمينه نرم افزار نظام جمهوري اسلامي را بر آورده مي کند.
کواکبيان با اظهار اينکه رهبر انقلاب در ديدار با نمايندگان مجلس هفتم هم بر راس امور بودن مجلس تاکيد کرده اند، خاطرنشان ساخت: ايشان اخيرا هم هر گونه ايجاد اختلاف را خلاف شرع دانسته و به سران سه قوه تاکيد کردهاند که در جهت وحدت حرکت کنند؛ بنابراين سخنان رئيس جمهور در اين مقطع جز ايجاد اختلاف ثمره ديگري ندارد.
نماينده سمنان به جايگاه مجلس در قانون اساسي نيز اشاره کرد و گفت: اظهر من الشمس است که براساس روح حاکم بر قانون اساسي، مجلس با توجه به حق سوال، تذکر، تحقيق و تفحص، استيضاح، راي اعتماد و حق اظهارنظري که در تمام امور کشور دارد، در راس امور است.
کواکبيان همچنين با اشاره به اصل 113 قانون اساسي پيش از بازنگري درسال 1368، خاطرنشان کرد: براساس اين اصل، پيش از بازنگري در قانون اساسي اختيارات رئيس جمهور بيشتر بوده، اما پس از بازنگري، مسئوليت هماهنگي ميان قوا به رهبري واگذار شده که اين موضوع برخلاف نظر آقاي احمدي نژاد نشانگر اين است که در آن زمان اختيارات رئيس جمهور بيشتر از زمان فعلي بوده است.
وي به اصل يکصد و سي و يکم قانون اساسي اشاره کرد و گفت: براساس اين اصل در صورت فوت، عزل، استعفا، غيبت يا بيماري بيش از دو ماه رئيس جمهور، شورايي تشکيل شده و تا زمان برگزاري انتخابات کشور را اداره مي کند که اين امر بيانگر اين است که کشور بدون رئيس جمهور هم قابل اداره است و اما کشور نمي تواند حتي يک روز بدون مجلس باشد.
نماينده سمنان به حق تصميم گيري مجلس در تمام مسائل کشور طبق قانون اساسي اشاره کرد و افزود: هر الفبا خوانده حقوقي مي داند که براساس قانون اساسي مجلس در راس امور است.
وي با اعلام اينکه نظريه تفسيري همه علما و حقوقدانان در اين است که ما نظام رياستي در کشور نداريم، بلکه نظام ما حداقل يک نظام نيمه پارلماني است، خاطرنشان ساخت: اين اظهارات عجيب و قريبي که مطرح ميشود، حقوقدانها ميپرسند که آقاي احمدينژاد با چه کساني مشورت کرده که چنين ديدگاه هايي را مطرح مي کند.
کواکبيان در ادامه با اظهار اينکه "به نظر من، يک جرياني مي خواهد خط نوراني امام خميني(ره) و ديدگاههاي ايشان را امروز در جامعه کمرنگ کند"، خاطرنشان کرد: ما نبايد به اين جريان کمک کنيم.
اين عضو فراکسيون خط امام(ره)، تصريح کرد: اگر يک جا بگوئيم که نظرات امام مخصوص زمان خاصي است، ممکن است در آينده يکسري نظراتي بيان کرده و مثلا بگويند که ديدگاه ولايت فقيه براي زمان خودش بوده که اين اساسا با منويات جامعي که از امام سراغ داريم، منافات داشته و اظهارنظرهاي اين چنيني خط امام را تضعيف مي کند.
نماينده سمنان بر اين اساس خواستار واکنش جدي نمايندگان به اظهارات رئيس جمهور درباره در راس امور نبودن مجلس شد و افزود: با توجه به تخلفات قوه مجريه از برنامه چهارم، درخواست استرداد لايحه برنامه پنجم و تخلفات عديدهاي که در اجراي مصوبات مجلس همچون عدم اجراي قانون مترو از سوي دولت شاهد هستيم، نمايندگان مجلس مي توانند طبق قانون از رئيس جمهور سوال کنند تا با اين کار نشان دهند که در راس امور هستند.
کواکبيان در عين حال در پايان، خاطرنشان کرد: اظهارات رئيس جمهور تنها در صورتي از سوي مجلس قابل گذشت است که وي با عقب نشيني، سخنان خود را تصحيح کند و گرنه اصلا قابل گذشت نيست.
نماينده سمنان در واکنش به سخنان رئيس جمهور مبني بر در راس امور نبودن مجلس خواستار مناظره با وي يا يکي از نمايندگان تام الاختيار او در اين زمينه شدو گفت:اظهارات رئيس جمهور تنها در صورتي از سوي مجلس قابل گذشت است که ايشان سخنان خود را تصحيح کند.