به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس،سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه پدافند غیرعامل در نیروهای مسلح، اظهار داشت: در حوزه پدافند غیر عامل در نیروهای مسلح از سناریوها و مطالعات تهدید شناسی استفاده میکنیم که مشخص شود نیروهای مسلح با چه تهدیدی روبرو هستند و این تهدید چه شرایطی ایجاد خواهد کرد.
* به لحاظ پدافند غیرعامل، تهدیدی در پادگانهای نظامی نداریم
وی با اشاره به وضعیت پادگانها در کشور گفت: بر اساس این مطالعات، جمع بندی ما این است که ما با تهدیدی در پادگانهای نیروهای مسلح روبرو نیستیم بلکه ممکن است تهدیداتی در مناطق دفاعی داشته باشیم. در حقیقت شرایط پادگانها در صورت تهدید همانند وضعیت شهرها است.
* استفاده از پدافند غیرعامل چند لایه در مراکز مهم نظامی
جلالی با اشاره به اقدامات موثر صورت گرفته در مناطق دفاعی، افزود: برای مثال بخشهای عمده زیرساختهای نیروی هوایی کاملا ایمن سازی شده و ما از یک پدافند غیرعامل چند لایه و عمیقی برخورداریم که بتواند در بالاترین طراز در مقابل تهدیدات عمل کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تاکید کرد: در دیگر نیروهای ارتش و سپاه و حتی وزارت دفاع نیز به صورت جدی در خصوص پدافند غیر عامل کار شده است و با توجه به اعتبارات، اقدامات خوبی نیز داشتهایم.
* 20 برابر شدن اعتبارات نیروهای مسلح در بخش پدافند غیرعامل طی 5 سال
جلالی با بیان اینکه در 5 سال گذشته اعتبارات نیروهای مسلح در بخش پدافند غیر عامل حدود 20 برابر افزایش یافته است، گفت: در پی این موضوع ما شاهد افزایش و رشد کارکرد پدافند غیر عامل در نیروهای مسلح هستیم.
جلالی با تاکید بر اینکه وضعیت پادگانها در دو بخش "وضع موجود و وضع توسعه" قابل بررسی است، اظهار داشت: در وضع موجود ما بر روی میزان آسیبپذیری کار میکنیم و در بحث توسعه کاملا ملاحظات پدافند غیر عامل در ساخت و سازهای پادگانها به دقت رعایت میشود و خواست مقام معظم رهبری این است که تمام ساخت و سازهای جدید ما بر این اساس صورت پذیرد.
* انتقال صحیح پادگانها از داخل شهر نیازمند کمک دولت است
وی افزود: طبیعتا برای انتقال پادگانها فقط صرف اینکه در قانون پیش بینی شود، مشکل حل نخواهد شد، برخی مواقع تسهیلاتی نیاز است که دولت باید به ما کمک کند. زمانی که پادگانها در شهرها قرار است تخلیه شود، شهرداریها به لحاظ مالی قدرت لازم را ندارند تا مکانی را جایگزین کنند و از طرفی نیروهای مسلح هم وقتی قرار است پادگانی را واگذار کنند به همان میزان مکان نیاز دارند تا پادگان بسازند و حداقل به اعتبار لازم نیاز است اما این فرآیند، امروز فرایند دقیقی نیست.
* حضور نمایندگان متخصص پدافند غیرعامل در مراکز حساس و حیاتی کشور
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به اهمیت مراکز حساس و حیاتی کشور، خاطرنشان کرد: تبصره 215 تاکید میکند، کلیه زیر ساختهایی که دارای اهمیت حیاتی حساس و مهم هستند و در برنامه 5 ساله پنجم قرار است ساخته شوند، باید حتما ملاحظات پدافند غیر عامل در ساخت آن مورد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: برای این کار، کمیسیون تبصره 215 در معاونت راهبردی ریاست جمهوری تشکیل شد و دبیر آن نیز همان جا است و بایستی بر اساس برنامه، فعالیت خود را شروع کند و ما هم مکاتبه و گوشزد کردیم که این کمیسیون باید فعال شود.
جلالی ادامه داد: البته ما هم بر اساس الزام قانونی و وظیفه خود برای همه دستگاههایی که با آنها ارتباط داریم، مشاور تخصصی پدافند غیر عامل برای عمده پروژههایشان قرار دادهایم.
* نقش سازمان پدافند غیرعامل در مکانیابی نیروگاههای جدید هستهای
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه با بیان اینکه مکانیابی نیروگاه هستهای یکی از بحثهای پدافند غیر عامل است، اظهار داشت: کارگروه مشترکی بین ما و سازمان انرژی اتمی تشکیل شده است که الگوی توسعه آینده هستهای را به صورت یک الگوی امن و پایدار با ملاحظات فنی و پدافند غیر عامل استخراج کند که این کار در حال انجام است.
* استاکس نت اولین سلاح سایبری است که رسما علیه ایران بکار گرفته شد
وی در بخش دیگری از این گفتگو به موضوع ویروس استاکسنت اشاره و تاکید کرد: دشمن وقتی ویروسی را منتشر میکنند به دنبال این است که بهفمد میزان کارآیی ویروس چه میزان بوده، چه نوع مقابلهای با آن صورت گرفته و این مقابله چقدر آن را خنثی کرده که این یک نوع جنگ است.
جلالی افزود: استاکسنت یک ویروس یا کرم نیست، بلکه یک سلاح سایبری است که جزو اولین سلاحهای سایبری محسوب میشود که به صورت رسمی علیه ما به کار گرفته شد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه مقابله ایران با استاکسنت، دنیا را متوجه کرد که ما علی رغم آمادگی هم توان مهار این ویروسها را داریم، اظهار داشت: الان وضعمان بسیار بهتر از گذشته است و بسیاری از نقاط ضعف و آسیب پذیر بر طرف شده است و توانستهایم کاستیهایمان را جبران کنیم و امیدواریم به یک زمینه پایدار در این حوزه برسیم.
* روند تشکیل دبیرخانه کمیته دائمی پدافند غیرعامل
سرپرست دبیرخانه کمیته دائمی پدافند غیرعامل در بخش دیگری از این گفتگو به تشریح نحوه تشکیل این دبیرخانه پرداخت و خاطرنشان کرد: 2 سال قبل ملاقاتی با رئیس جمهور داشتم و احساس کردم لازم است که تاکیدی در اجرای سیاستها و تدابیر پدافند غیر عامل که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و در برنامه 5 ساله چهارم نیز روی آن تاکید شده بود، داشته باشیم.
وی افزود: سپس رئیس جمهور اعلام کرد که بر اساس قانون، میتواند اختیارات خود را -البته بعد از تصویب هیئت دولت- به جمعی دیگر بدهد که در این صورت تصمیمات آن جمع، تصمیمات هیات دولت محسوب میشود.
جلالی ادامه داد: بر این اساس در پیشنهاد اولیه که به ایشان داده شد، یک جمع 5 نفره را منصوب کردند که شامل سرلشکر فیروزآبادی، وزیر دفاع، وزیر وقت نیرو (فتاح)، رئیس سازمان نظارت و برنامهریزی وقت (برقعی) و بنده تعیین شدیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: شان این کارگروه، شان هیئت دولت بود که این جمع 5 نفره در حوزه پدافند غیر عامل با رعایت الزاماتی که دولت میدهد تصمیماتی بگیرند تا این تصمیمات بتواند کارگشا و گره گشای مسائل پدافند غیر عامل باشد.
* همایش ملی با موضوع "تهدیدات سایبری" اوایل بهمن برگزار میشود
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه تهدیدات سایبری برای ما جدی است، اظهار داشت: در همین راستا تلاش کردیم برنامه ایمن سازی در برابر تهدیدات سایبری را برای تمام دستگاهها به عنوان برنامه پدافند غیر عامل پیش بینی کنیم و در حال مبادله موافقت نامه هستیم. در واقع یک تلاش هم سو و همه جانبه توسط همه دستگاههای اجرایی برای ایمن سازی و برطرف کردن ضعفها در حال انجام است.
وی ادامه داد: در همین راستا بنا شد همایشی ملی در این حوزه داشته باشیم تا ابعاد موضوع در سطح اندیشمندان هم مطرح شود که این همایش با همکاری و عاملیت جهاد دانشگاهی، انجمن علمی پدافند غیر عامل و مرکز پدافند غیر عامل در حوزه سایبر و سازمان پدافند غیر عامل در روزهای 5 و 6 بهمنماه برگزار میشود.
جلالی در پایان سخنانش تصریح کرد: از تمام دستگاههای اجرایی، اندیشمندان و متخصصان این حوزه دعوت میکنیم زوایای مخفی یا مبهم دفاع سایبری را باز و کشف کنیم تا به الگویی از دفاع سایبری برای کشور در این حوزه دست یابیم که این یکی ار اهداف اصلی ماست.