به گزارش مشرق، روز گذشته و در شرایطی که تنها دو روز از حمله تروریستی به تهران و جانباختن ۱۷ تن از شهروندان کشورمان گذشته بود، دانا روهرباکر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نشست کمیته روابط خارجی این مجلس درباره حزبالله، با اشاره به حملات تروریستی تهران گفت: «اخیرا شاهد یک حمله علیه ایران، و دولت ایران بودیم، من بر این باورم که نیروهای سنی به آنها حمله کردهاند». به گفته روهرباکر این حمله شاید بتواند موجب «تشدید» تعهدات دولت آمریکا علیه ایران شود.
این عضو مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه سخنان خود در نشست کمیته روابط خارجی این مجلس گفت: «آیا این یک چیز خوب نیست که بالاخره ببینیم آمریکا از سنیهایی حمایت میکند که به حزبالله و تهدید شیعه ضد ما، حمله میکنند؟ آیا این یک چیز خوب نیست؟ و اگر اینطور باشد، احتمالا ... این یک راهبرد ترامپ برای حمایت واقعی از یک گروه علیه یکی دیگر باشد، با توجه به اینکه دو سازمان تروریستی وجود داشته باشد».
روهرباکر در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت که «شاید لازم باشد که به فکر واداشتن گروههای تروریستی مسلمان به نبرد علیه یکدیگر باشیم».
نزدیکی روهرباکر و ترامپ
نکته جالب توجه در این میان نزدیکی روهباکر به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا است، تاجایی که روهرباکر حتی برای تصدی پست وزارت امور خارجه آمریکا مدنظر ترامپ قرار گرفته بود.
نزدیکی روهربکر و ترامپ را میتوان در نوع واکنش رئیس جمهوری آمریکا به حملات تروریستی به تهران نیز مشاهده کرد، جایی که ترامپ حملات تروریستی تهران را نهتنها محکوم نکرد بلکه مجدداً ایران را حامی تروریسم دانست. ترامپ در پیام خود عنوان کرده بود «ما برای قربانیان بیگناه حملات تروریستی در ایران، و مردم ایران که اوقات چالشبرانگیزی را تجربه میکنند، اندوهگین هستیم و دعا میکنیم. ما تأکید میکنیم که کشورهایی که از تروریسم حمایت میکنند، خطر قربانی شدن برای شرارتی را که ترویج میدهند تجربه میکنند».
دولت ترامپ و اتحاد با عربستان
ترامپ در شرایطی ایران را به حمایت از تروریسم متهم میکند که حدود سه هفته پیش، با حضور در نشست ریاض، تلاش کرد همکاری آمریکا با عربستان را در زمینه «مقابله با تروریسم» تقویت کند. هرچند این همکاری به بهای انعقاد بیش از ۴۸۰ میلیارد دلار انواع قراردادهای نظامی و غیرنظامی بین دو کشور حاصل آمد، قراردادهایی که در تمامی آنها عربستان «خریدار» و آمریکا «فروشنده» است.
و به بهای همین معاملات بود که ترامپ از شعارها و سخنان خود در زمان کارزارهای انتخاباتی آمریکا دست برداشت. با یک جستجوی اینترنتی میتوان به متن صحبتها و اظهارات ترامپ در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دست یافت، زمانی که تأکید داشت «این بشار و روسیه وحزب الله و ایران هستند که با داعش می جنگند و اولویت وی هم مبارزه با داعش است». و یا در یک مورد دیگر به شدت از قانون موسوم به «جاستا» حمایت میکرد، قانونی که به خانوادههای قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در نیویورک اجازه میداد علیه سعودیها به علت مداخله در این حملات شکایت کنند.
ترامپ گفته بود که این بشار و روسیه وحزب الله و ایران هستند که با داعش می جنگند و اولویت وی هم مبارزه با داعش است.
علاوه بر این یکی از شعارهای کلیدی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری حمایت از قانون جاستا بود قانونی که به خانواده های قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در نیویورک اجازه می دهد علیه سعودی ها به علت مداخله در این حملات شکایت کنند.
اما مقامات سعودی با شناخت نیاز آمریکا به سرمایهگذاری و پول همچنین با توجه به حجم عظیم ثروت انباشته شده خاندان آلسعود، تصمیم گرفتند فرمول معادله را تغییر دهند و بهازای ۴۸۰ میلیارد دلار، حمایت ترامپ را از ریاض تضمین کنند.