به گزارش مشرق به نقل از مهر، حسین فدایی نائب رئیس کمیسیون اصل نود عصر امروز در سلسله جلسات تقوای سیاسی، عملکرد مجلس هشتم با تاکید بر اینکه باید کارنامه هر پدیده و هر مجموعهای را با مبنا و شاخصمان بسنجیم گفت: اگر مبنا قانون باشد یک ارزیابی حاصل میشود و اگر مبنا شعارهایی باشد که در ابتدای شکل گیری مجموعهای همچون مجلس مطرح میشود یک ارزیابی دیگر بوجود میآید و اگر ارزیابی ما مقایسهای باشد ارزیابی دیگری حاصل خواهد شد.
فدایی در ادامه به ویژگی های نماینده تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: کسی که میگوید من نمایندهای هستم که آرمانهای انقلاب اسلامی و ارزشها را مورد توجه قرار میدهم به هر قیمتی حاضر نمیشود که به این مسئولیت وارد شود این شخص برای رسیدن به موقعیت و جایگاه خلاف شرع نمیکند و حاضر نیست با بند و بستهای سیاسی به این جایگاه ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: این فرد همچنین برای پیش برد اهداف عقلانیت را به عنوان یک شاخص بسیار اساسی مد نظر قرار میدهد، همچنین مسئولیت پذیری، مشاوره، کار و رفتار جمعی و تصمیم انقلابی در جای مورد نیاز را نیز با اهمیت میداند.
نائب رئیس کمیسیون اصل نود تاکید کرد: نمایندگان مطلوب و آرمانی در یک باید انسانهایی باشند که بصیرت، تدبیر، شجاعت، انقلابی گری، استکبار ستیزی، فتنه ستیزی و فساد ستیزی نیز داشته باشد. نمیشود نماینده بود، ولی نسبت به انحراف بیتفاوت بود. نمیشود مسئولیت پذیرفت اموال عمومی را در اختیار گرفت، ولی به گونهای رفتار کرد و تصمیم گرفت که پیشرفت مملکت مد نظر قرار نگیرد. نمیشود یک نماینده آرمانی بود، ولی نسبت به فساد بیتفاوت باشیم.
وی با بیان اینکه یک نماینده مطلوب حتماً باید فساد ستیز باشد و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض را جز معیارهای اصلیاش بداند، گفت: من بین وضع موجود با آرمانها فاصله زیادی میبینم، البته ما حرکتهایی کردهایم، ولی فاصله ما بسیار زیاد است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در خصوص نبود فضای نقد و آزاد اندیشی در جامعه گفت: ما یا نتوانستهایم یا نمیگذارند یا اراده نداریم فضایی درست کنیم که طی آن نقد خوب انجام شود و یک بازنگری اساسی نسبت به رفتارمان چه به لحاظ نظریه در سیستمها و روشها و چه به لحاظ ساختاری و رفتاری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل بازدارنده این کار نحوه برخورد بد رسانهها بوده است، گفت: رسانهها در مواردی که باید فضای عقلانی شکل میگرفته است، فضای تحریکی و هیجانی درست کردهاند همچنین تصویه حسابهای سیاسی که طی آن یک عده میخواهند حریفان سیاسی خود را به زمین بزنند نیز باعث ایجاد چنین فضایی شد، ولی در هر صورت این فضا باید تغییر کند و بشکند.
فدایی با تاکید بر اینکه ما خیلی جاها دینی عمل نمیکنیم، ولی رفتار خود را به حساب دین میگذاریم و این نقیصهای است که از ابتدای انقلاب تاکنون وجود داشته است، اظهار داشت: نظام آموزشی و تربیتی ما نتوانسته است آنطور که در خور وشان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران است، انجام وظیفه کند کسی که در دانشگاه هاروارد یا دانشگاههای خارجی درس خوانده به دست آوردهایی رسیده و به گونهای تربیت شده که بر اساس همین تربیتاش عمل میکند، اگر چه با وجود این مسائل ما بسیار پیشرفت کردهایم و پشتوانه دین و فرهنگ ما است که ما را نگه داشته والا بارها به زمین میخوردیم.
فدایی تصریح کرد: تعصبات و تعلقات گروهی و باندی در بسیاری از موارد مانع پیشرفت و رشد کشورمان می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات این نهاد در مبارزه با فساد اقتصادی گفت: در مجلس هفتم که به اعتقاد من از مجلس هشتم پیشروتر بود، در حوزه مبارزه با فساد فعالیتهای جدیتری انجام دادیم چنانچه تحقیق و تفحص از آموزش عالی که در مجلس هفتم صورت گرفت، کار ارزندهای بود. ما هنوز هم پیگیریهای خود را دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه ضرورت طرح جامع حسابرسی و حسابداری هوشمند به عنوان یک نیاز اجتناب ناپذیر بسیار احساس میشود گفت: در صورت وجود چنین سیستم هوشمندی نظارت دقیقتر خواهد شد. البته ما در این راستا جلسات کارشناسی داشتهایم و دیوان محاسبات هم به ما قولهایی داده است.
فدایی با بیان اینکه هماکنون بخش اعظمی از سوء استفادهها از ناحیه زمین است و بخش قابل توجهی از پروندههایی که در قوه قضاییه بررسی میشود در این راستا است، گفت: حال اگر مباحثی چون حسابداری هوشمند و بحث شناسنامه ملی ملک و زمین مورد توجه قرار بگیرد نود درصد این زمین خواریها کاهش پیدا خواهد کرد.
نائب رئیس کمیسیون اصل نود ادامه داد:اگر دولت الکترونیک با حفظ مسائل امنیتی مورد توجه قرار بگیرد حداقل 80 درصد از فساد کاهش پیدا میکند.
وی در خصوص تعلل کمیسیون اصل نود در برخورد با فساد مالی اخیر در سیستم بانکی گفت: این طور نیست که ما الان این موضوع را فهمیده باشیم ما از مجلس هفتم در این خصوص آسیب شناییهایی داشتهایم جلساتی برگزار کردیم و اشکالات را گوشزد کردیم.