کد خبر 73182
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۲

متاسفانه فشارهای زیادی بر مجلس و نمایندگانی که به دنبال استقلال بانک مرکزی بودند، وارد کردند و این موضوع نهایتاً نه در برنامه آمد و نه در بودجه/ فردی را به عنوان مدیر بانک قرار می‌هند که کار آن تا پیش از این اصلا بانکداری نبوده است، این فرد، انسان متعهد و بزرگواری است، اما واضح است که کارشناسان و متخصصین به راحتی وی را دور می‌زنند.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک ، نمایده زابل در مجلس گفت: بحث اصلی استقلال بانک مرکزی است. همه تخلفات ناشی از این است که بانک مرکزی حالت دستوری دارد . در هیچ کجای دنیا، بانک های مرکزی که سیاست های پولی، ارزی و مالی کشور را بر عهده دارند و علاوه بر آن می توانند هماهنگ کننده بانک های کشور باشند، نمی توانند دستوری عمل کند. بانک مرکزی باید مستقل باشد.

دکتر عباسعلی نورا، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت وگوبا خبرنگار ما گفت: علت عمده تخلفات ناشی از عدم استقلال بانک مرکزی است. این را از سالها قبل گفته ایم و بارها تکرار کرده ایم که باید برای استقلال بانک مرکزی چاره ای اندیشیده شود.
 
این استاد دانشگاه افزود: متاسفانه فشارهای زیادی بر مجلس و نمایندگانی که به دنبال استقلال بانک مرکزی بوده اند، وارد کردند و این موضوع نهایتاً نه در برنامه آمد و نه در بودجه. اگر بخواهیم این مشکل را حل کنیم لازمه آن حل کردن چند مشکل عمده است. باید کار را به اهلش بسپاریم.

نورا ادامه داد: افراد را باید بر اساس تخصص و تعهدشان به کار گرفت. فردی را به عنوان مدیر بانک قرار می‌هند که کار آن تا پیش از این اصلا بانکداری نبوده است، این فرد، انسان متعهد و بزرگواری است، اما واضح است که کارشناسان و متخصصین به راحتی وی را دور می‌زنند. برخی از مدیران عامل بانک ها انگشت نما شده‌اند و این وضعیت در بسیاری از مراکز اداری نیز وجود دارد.
 
وی اظهار داشت:  این مفسده ای است که مسئولین مربوطه از تخصص لازم برخوردار نیستند. عمده مشکلات به دلیل انتصابات غلط است و باید در سیستم اداری کشور تحولی ایجاد شود و نظامی متخصص و تعهد گرا ایجاد شود نه اینکه نظامی رابطه ای باشد.

نورا گفت: ساختارهای بانکی نیاز به اصلاح دارد. بارها شعار داده اند که ساختار بانکی اصلاح خواهد شد، اما انتظار این است که اقدامی عملیاتی در این زمینه انجام شود.

وی در مورد عدم توجه زیر مجموعه های بانک مرکزی به بخشنامه‌ها، گفت: صدور بخشنامه نیازمند ضوابط و مقررات است. اینگونه نمی‌شود که دستوری داده شود و انتظار این را داشت که اجرایی شود. بانک‌ها نگران بازگشت سرمایه خود هستند و این از خصوصیات نظام تکلیفی بانک هاست. زمانیکه اختیارات لازم به بانک ها داده شود، چنین اتفاقاتی رخ نخواهد داد. نباید بانک‌ها تنها نقش صندوق و واسطه را بازی کنند. راهکار این موضوع در صندوق توسعه ملی دیده شده است؛ اگر قانون درست اجرا شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اعطای تسهیلات به طرح‌های اقتصادی زاینده، باید از طریق عاملیت بانک باشد و طرح به عنوان ضمانت پذیرفته شود. اگر بانکها خود طرحی را بپذیرند و کارهای آن را خود انجام دهند و نظارت نیز داشته باشند، مشکلی به وجود نخواهد آمد و بانکها نیز از این موضوع استقبال خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس