کد خبر 729784
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
زولبیا

به اعتقاد کارشناسان صنایع غذایی زولبیا و بامیه اصلا ماده غذایی مفیدی تلقی نمی‌شوند

به گزارش مشرق، مصرف فراوان زولبیا و بامیه در ماه رمضان به صورت عادت درآمده ولی با توجه به تقاضا به بازار عرضه می‏شود،که  بهتر است مصرف‏کنندگان این شیرینی به خاطر داشته باشندچون در ماه رمضان معمولا فعالیت بدنی کمتر و نظم وعده‏های غذایی متفاوت است خوردن زولبیا و بامیه  افراد اضافه‌وزن و چاقی بدنبال داردو می‏تواند باعث دریافت انرژی مازاد و افزایش وزن شود.

در باره مقدار مصرف این شیرینی‌ها ی ویژه ماه رمضان باید گفت مقدار مجازی برای مصرف آنها، تعریف نشده است و به‏طور کلی هر چه این شیرینی‌ها کمتر مصرف شوند، بهتر است.

مصرف زولبیا در افرادی که دچار مشکلات متابولیسم، افزایش قندخون و بالا بودن کلسترول هستند، می‏تواند باعث تشدید مشکلاتشان شود.کیفیت مواد تشکیل‌دهنده هم مشکلزاست. مثلا برای طبخ زولبیا و بامیه باید آنها را در مقدار زیادی روغن غوطه‏ور کرد.- افزایش دمای روغن که گاه به حرارت جوش هم می‏رسد-و مقدار زیادی از روغن به دلیل وجود آرد، جذب آن می‏شود و در نهایت کالری آن بسیارافزایش می‏یابد.

همچنین باید بدانیم که دما و زمان طبخ هم مطرح است؛ هر چه مدت طبخ و حرارت بالا باشد، احتمال اکسیدشدن روغن و تولید ترکیب‌های سرطان‏زای اسیدهای چرب ترانس در آن افزایش می‏یابد.البته در اکثر موارد، بهداشت در تهیه این ماده غذایی رعایت نمی شود.

به گفته دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه، زولبیا و بامیه‌ای که با روغن چند بار مصرف شده، درست می‌شود، دشمن قلب و سیستم گردش خون است زیرا مملو از قندهای تصفیه شده و چربی‌های اشباع هستند و ممکن است در اثر جوشیدن، مواد سمی در آنها ایجاد شده باشد.

افراد ی که زولبیا و بامیه مصرف می‌کنند، به نفع آنهاست تا قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آنها کاهش پیدا کندزیرا سرطان زایی اینگونه زولبیا و بامیه‌ها کاملا اثبات شده است ومعمولا سرطان‌های روده باریک و لوزالمعده را ایجاد می‌کند.

در نهایت باید گفت در علم تغذیه، زولبیا و بامیه ماده غذایی مفید تلقی نمی‌شوند. البته در میان زولبیا، بامیه و حتی گوش‌فیل، بهتر است 1 تا 2 عدد‏ بامیه را انتخاب کنید، آن هم از نوع کوچک که واحد مشخصی از کالری دارد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۶
    4 0
    قدیمها که قند و شکر امروزی نبود و شیرین کننده ها از بین عسل و انواع شیره انگور و خرما و انگبین و امثالهم انتخاب می شد ، زولبیا و بامیه دارای خواصی بود . الان ترکیب قند و شکر و نشاسته است که اگر سرخ شود تبدیل به زولبیا بامیه می شود . غیر از ضرر هیچ ندارد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس