کد خبر 727823
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸
ترامپ سعودی

ترامپ با سفر دو روزه خود به عربستان باعث ایجاد اشتغال برای صد هزار آمریکایی شد و تلاش کرد ائتلافی متشکل از کشورهای عربی و اسلامی برای انزوای ایران تشکیل دهد.

 به گزارش مشرق به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با شنیدن کلمه "شغل" در حالی که چشمانش از شوق برق می‌زد، قراردادهای نجومی را با ریاض امضا کرد. حاکمان سعودی جشن‌های پر زرق ‌و برقی را برای مهمان استثنایی خود گرفته‌ بودند، مهمانی که سعودی‌ها را تنها یک گاو شیرده برای اقتصاد کشور و شرکت‌های خود می‌داند. ترامپ تنها به وعده‌هایی عمل می کند که قبل از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ارائه کرده بود: «کشورهای خلیج فارس باید هزینه بپردازند. » حال، عربستان به عنوان بزرگ این کشورها به دنبال اختصاص میلیاردها دلار برای بازرگانان آمریکایی است و در مقابل تعهد آمریکایی‌ها برای امنیت سعودی ها را گرفته است. چرا که آمریکایی‌ها اعلام کردند که دیگر دشمنان این کشور را به نیابت از آنها شکست نخواهند داد.

عرب ها با خفت  خواری به سخنرانی‌های "امیرالمؤمنینی" که از پشت اقیانوس ها آمده بود و وعده هایی به آنها می داد، گوش کردند. این در حالی بود که ترامپ ساعاتی بعد پول های آن ها را برداشته و به سمت تل آویو یعنی متحد واقعی خود پرواز کرد. سلمان بن عبدالعزیز و اطرافیان وی مزاج میهمان خود را با گفتن مطالبی در مورد اسرائیل یا قدس تلخ نکردند، چرا که خادم الحرمین الشریفین معتقد است که ایران نوک پیکان تروریسم جهانی است و اسرائیل هنوز به دنیا نیامده است! در نشستی که اوج شرارت است، جایی برای فلسطین وجود ندارد.

سفر دونالد ترامپ به عربستان همراه با نقاط عطف گسترده و زیادی بود که بنا به تعبیر وی تأثیر زیاد و دائمی در طول دوران ریاست جمهوری‌اش خواهد داشت و باعث خواهد شد دولت‌های دیگر در آزمونی قرار بگیرند که بخواهند مانند عربستان ظواهر مورد توجه ترامپ را حفظ کرده و در دیدارهای اینچنینی مراسم های پرزرق و برقی برای ترامپ برگزار کنند. ریاض نشست سرانی را برگزار کرد که ۵۰ مسئول از کشورهای اسلامی به آن دعوت شده بودند یا قراردادهای تجاری گسترده‌ای در جریان دیدارها به امضا رساند. تمام چیزی که ترامپ آرزوی آن را داشت، عربستان طی دو روز در یک جا جمع کرده بود.

رئیس‌جمهور آمریکا در روز اول با استقبال پرشکوهی مواجه شد که در نهایت به جشنی بزرگ منتهی شد، این اتفاق زمانی افتاد که ترامپ و عبدالله بن عبدالعزیز توافق‌نامه‌هایی به ارزش بیش از ۳۸۰ میلیارد دلار را امضا کردند که شامل پروژه‌های دیپلماتیک و دولتی و تجاری از جمله قرارداد تسلیحاتی به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار می‌شود. قرارداد تسلیحاتی در مراسمی به امضا رسید که بعد از فرود هواپیمای ترامپ در ریاض برگزار شده بود.

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهارنظر راجع به معامله تسلیحاتی صورت گرفته، روز اول حضور خود در عربستان را باشکوه خواند و بنا به گزارش منتشر شده از سوی کاخ سفید گفت: صدها میلیارد دلار به عنوان سرمایه‌گذاری در آمریکا اختصاص داده شده و شغل و شغل و شغل ... امروز روز باشکوهی بود و سرمایه‌گذاری‌های گسترده در آمریکا شکل گرفت.

شغل در مقابل تعهد

در پی این اظهارات کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که توافق مذکور باعث ایجاد شغل می شود و به صورت هم‌زمان آمریکا تعهد خود را به حمایت از عربستان سعودی اعلام می کند. این بیانیه تأکید کرد که توافق مذکور توانمندی‌های دفاعی سعودی‌ها را بیشتر کرده و تجهیزات و خدمات آنها در برابر گروه‌های تروریستی و ایران را تقویت خواهد کرد.

علاوه بر اینها دو طرف از اعلام دیدگاه‌های استراتژیک مشترک خود پرده برداشتند. براساس بیانیه‌ای که کاخ سفید در این رابطه منتشر کرده، جزئیات این توافق نشان دهنده تشکیل گروه‌های مشورتی و همکاری بین این گروه‌ها برای مبارزه با تروریسم خشن و از بین بردن تأمین مالی گروه‌های تروریستی و تقویت همکاری‌های دفاعی است. این بیانیه تأکید دارد که رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاه عربستان یا کسانی که به نیابت از آنها انتخاب شدند دست کم سالی یک بار برای بررسی استراتژی‌های جدید با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

نشست سران عرب و ترامپ برای انزوای ایران

دومین روز از دیدار، زمان مناسبی بود تا رئیس‌جمهور آمریکا در میان رهبران کشورهای اسلامی سخنرانی را درباره نحوه مبارزه با "تروریسم" مطرح کرده و به رژیم سعودی اجازه بدهد که مانند دوره قبل از باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا به سیاست انزوای ایران بازگردد. نشست سران آمریکا و کشورهای اسلامی که دیروز برگزار شد، برای انزوای ایران ترتیب داده شده بود. این موضوعی بود که تعدادی از رسانه‌های آمریکایی به آن اشاره و تأکید کردند که ملک سلمان و دونالد ترامپ در این نشست از کلماتی استفاده کردند که این معنا را تداعی می‌کند. نشست سران با سخنرانی ملک سلمان آغاز شد که در آن ایران را نوک پیکان تروریسم جهانی معرفی کرده بود و بعد از آن دونالد ترامپ در سخنانی ۳۰ دقیقه‌ای ایران را مسئول تروریسم جهانی دانست و از کشورهای عربی و اسلامی خواست جمهوری اسلامی را منزوی کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا، ایران را مسئول آموزش گروه‌های مسلح در جنگ سوریه و یمن و عراق معرفی کرد و مدعی شد که دولتی که به تروریست‌ها پناهگاه امن و حمایت مالی می‌دهد، مسئول این حجم از بی‌ثباتی در منطقه است. این در حالی است که آمریکا از بزرگترین حامیان گروه های تروریستی نظیر داعش بوده و طبق اذعان مقامات رسمی سابق این کشور، داعش و دیگر گروه های تروریستی توسط واشنگتن تاسیس شده اند و در حال حاضر نیز آمریکا از کشورهایی نظیر عربستان و ترکیه به عنوان حامیان اصلی تامین مالی و تسلیحاتی گروه های تروریستی حمایت تمام قد می کنند.

ترامپ حتی به این مقدار نیز بسنده نکرده و سخنان خود را با شفافیت بیشتر ادامه داد و گفت: من طبعاً از ایران صحبت می‌کنم. ایرانی‌ها از لبنان گرفته تا عراق و یمن اقدام به تأمین مالی و تسلیحاتی و آموزش گروه‌های تروریستی و شبه نظامیان و گروه‌های افراطی دیگر می‌کنند و ویرانی و هرج‌ومرج را در نقاط مختلف منطقه به راه‌انداخته اند. ایرانی‌ها دولتی هستند که به صورت علنی از کشتارجمعی سخن می‌گوید و وعده ویرانی اسرائیل و مرگ بر آمریکا و از بین رفتن بسیاری از رهبران حاضر در این اتاق را مطرح می‌کنند.

توطئه آمریکایی در همسان انگاری حزب الله با داعش و القاعده

ترامپ در سخنان خود تلاش کرد داعش و القاعده را با حزب الله و جنبش حماس در یک ردیف قرار داده و آنها را نماینده تهدیدات تروریستی در منطقه دانست. وی مدعی شد که حماس و داعش و حزب‌الله اشکال مختلفی از تروریسم هستند و آرزوهای نسل هایی به علت آنها از بین رفته است. وی در ادامه از جامعه جهانی خواست تا ایران را منزوی کند تا نظام ایران آمادگی بیشتری برای مشارکت در روند سازش از خود نشان دهد.

سخنرانی‌ اخیر دونالد ترامپ و تغییر مواضع وی برای بسیاری از ناظران بین‌المللی که اظهارات سابق او در رابطه با اسلام را مطالعه کرده‌اند، غافلگیرکننده بود. شبکه آمریکایی آی بی سی نیوز در این رابطه و در واکنش به اظهارات ترامپ تأکید کرد که ترامپ هنگامی که کاندیدای رسیدن به ریاست جمهوری بودند، از تنفر خود نسبت به اسلام سخن می‌گفت و این گونه اظهار می‌کرد که جنگ بر ضد تروریست مانند جنگ تمدن‌ها است، اما ترامپ این مواضع خود را دیروز تغییر داده و سخنرانی از پیش آماده شده ای را قرائت کرد مبنی بر اینکه تروریست ها از خداوند پیروی نمی کنند، بلکه به دنبال مرگ می روند.

وی در این سخنان تأکید کرده بود که کشورهای اسلامی باید وحدت و تلاش‌ها برای مبارزه با افراط گرایی را در دست بگیرند، او گفت: آمریکا آمادگی حضور در کنار شما را دارد، اما دولت‌های خاورمیانه نباید منتظر نیروهای آمریکایی باشند تا این دشمن را شکست دهد. وی مدعی شد که این دولت‌ها باید خود را در رابطه با آینده‌ای که برای کشورها و فرزندان خود می‌خواهند، تصمیم بگیرند.  

در حالی که ترامپ در وعده‌های انتخاباتی خود استفاده باراک اوباما از عبارت "تروریسم اسلام رادیکالی" را به تمسخر گرفته بود، بعد از انتخاب خود به ریاست جمهوری به عمد این اصطلاح را تکرار می‌کند.

وی با استقبال از امضای توافق‌نامه‌های تجاری بین کشورش و عربستان سعودی و با توجه به اینکه توافق‌نامه‌هایی با ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار میان دو طرف به امضا رسید، تأکید کرد که این موضوع باعث ایجاد اشتغال بالغ بر صد هزار نفر در دو کشور خواهد شد. او گفت: این توافق تاریخی شامل فروش تجهیزات دفاعی با تأمین مالی عربستان به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار است. ما به دوستان سعودی خود کمک می‌کنیم تا معامله‌های خوبی با شرکت‌های دفاعی بزرگ آمریکا که بزرگ‌ترین شرکت‌های تسلیحاتی در دنیا هستند، داشته باشند. این توافق‌نامه همچنین به ارتش عربستان اجازه می‌دهد نقش بیشتری در امنیت و عملیات نظامی انجام شده در این زمینه از خود نشان دهد.

ائتلاف نظامی خاورمیانه

اعلامیه ای که در پایان نشست سران عربی، اسلامی و آمریکایی رونمایی شد، از تلاش برای تأسیس ائتلاف استراتژیک  خاورمیانه‌ای هم‌زمان با آغاز سال ۲۰۱۸ جهت تحقق امنیت و آرامش در منطقه و جهان خبر داد. در بیانیه پایانی این اجلاس آمده است که رهبران شرکت‌کننده در این نشست  از اقدامات صورت گرفته در زمینه تشکیل ائتلاف استراتژیک خاورمیانه در شهر ریاض که تعدادی از کشورها در جهت سهیم بودن در تحقق صلح و امنیت منطقه و جهان در آن مشارکت خواهند داشت، قدردانی می کنند. این بیانیه می‌افزاید که روند تکمیل تأسیس این مرکز به پایان خواهد رسید و الحاق دولت‌های شرکت‌کننده در این ائتلاف طی سال ۲۰۱۸  اعلام خواهد شد. بیانیه مذکور همچنین از آمادگی تعدادی از دولت‌های شرکت‌کننده در ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم در جهت تشکیل نیروی ذخیره متشکل از ۳۴ هزار نظامی برای پشتیبانی و عملیات بر ضد گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه در مواقع لزوم خبر داد.

فعالیت‌های ملانیا ترامپ و ایوانکا در عربستان

فعالیت‌های سیاسی و امنیتی ترامپ، اقدامات صورت گرفته توسط ملانیا ترامپ همسر وی و ایوانکا دخترش را به حاشیه برد. این دو زن که برخلاف عرف رایج در عربستان بدون پوشش اسلامی در این کشور حاضر شده بودند، با لباس هایی بلند شبیه به عبای سعودی وارد ریاض شدند. اشتیاق رسانه های عربی و سعودی این بود که ایوانکا ترامپ لباس های خود را که شامل یک دامن کوتاه پرتقالی رنگ بود، در داخل هواپیما عوض کرده بود و لباس بلندی پوشیده بود.

این در حالی بود که هشتک "دختر ترامپ" در توئیتر برای تعریف از زیبایی وی و میزان توجه نیروهای گارد ریاست جمهوری و استقبال کنندگان سعودی به وی تشکیل شد. این توجه به حدی بود که مورد تمسخر بسیاری از کاربران قرار گرفت و آنها از نگاه شهوت‌آلود مردان سعودی به این زن ابراز تعجب می‌کردند.

رسانه‌های حاشیه خلیج فارس علاوه بر صحبت در رابطه با لباس بانوی اول آمریکا، از توجه آنها به سنت های عربستان از جمله تکان دادن فنجان قهوه و چشیدن غذاهای سنتی این کشور ذوق زده شده بودند. این در حالی بود که ایوانکا نیز موفق شد در این سفر اموال سعودی ها و اماراتی ها را برای پیشبرد پروژه‌های خود جلب کند. در این راستا دو کشور تعهد کردند ۱۰۰ میلیون دلار به صندوق ویژه زنانی که پروژه های مختلفی دارند یا به دنبال ایجاد پروژه های مختلف هستند، کمک کنند. جالب اینجا بود که ترامپ در گذشته از عملکرد مؤسسه خیریه کلینتون برای دریافت پول از عربستان و آمریکا انتقاد کرده و در جریان تبلیغات ریاست جمهوری خود به کلینتون به علت تشکیل این مؤسسه خیریه که با ادعای درآمد زایی از طریق پروژه های مختلف برای مبارزه با ویروس ایدز فعالیت می کرد، به شدت حمله کرده بود.

تمام دولت آمریکا به ریاض رفته بود

دونالد ترامپ را در این دیدار علاوه بر همسر و دختر و دامادش، تعداد زیادی از مسئولان ارشد و مشاوران کاخ سفید همراهی می‌کردند. هیئت همراه ترامپ در این سفر شامل رکس تیلرسون وزیر خارجه، ویلبر لویس روس وزیر تجارت، راینس بریبس معاون رئیس‌جمهور آمریکا و کارمند ارشد کاخ سفید، استیون بانون استراتژیست ارشد آمریکایی، استیون میلر مشاور ارشد دونالد ترامپ، هربرت ریموند مک ماستر مشاور امنیت ملی آمریکا، جوزف هایجین معاون کارمند ارشد کاخ سفید، لینزی رینولدز کارمند ارشد بانوی اول آمریکا و هوب هیکس مدیر ارتباطات استراتژیک آمریکا بودند.

علاوه بر اینها افراد دیگری نظیر دان سکافینو معاون رئیس‌جمهور و مدیر سایت‌های اجتماعی و شان اسپایسر سخن‌گوی کاخ سفید و گری کون رئیس شورای اقتصادی و دینا بویل معاون مشاور امنیت ملی آمریکا بعلاوه کریستوفر هنزل کار دار سفارت آمریکا در عربستان و تعداد دیگری از مسئولان این کشور در هیئت مذکور حضور داشتند. مدیران شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی و تکنولوژیک آمریکا که توافق‌نامه‌های تجاری و عربستان سعودی امضا کردند نیز در این هیئت‌ حاضر بودند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۱
    11 3
    خب امریکا داره به بهترین نحو جوری که اشتغال برای خودش میشه، دلارارو برمیگردونه امریکا و دشمناشو منزوی میکنه عمل میکنه. ما در برابر چنین غولی باید مقاومت کنیم و ذره ذره آب بشیم؟ اشتغال بره ، تورم باشه و دلارامون بره برا جنگ، درسته؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس