به گزارش گروه خواندی های مشرق به نقل از ايسنا، بهروز جنت در همايش ملي ارتقا عمر ماندگاري مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي که در دانشگاه علوم پزشکي اصفهان برگزار شد با تاکيد برکاهش مصرف نگهدارندهها، اظهار کرد: استفاده متعادل از مواد نگهدارنده در ارتقاي سلامت جامعه بسيار حائزاهميت است، فعالان صنعت غذاسازي بايد ميزان تاثير استفاده از روشهاي نوين را محاسبه کنند چرا که مصرف مواد نگهدارنده از يک سو موجب ماندگاري مواد غذايي ميشود و صرفه اقتصادي را به همرا دارد اما استفاده بي رويه از اين مواد هزينههاي درماني را به کشور تحميل ميکند.
معاون غذا سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت با اشاره به نقش دوگانه مواد افزودني و نگهدارنده بيان کرد: نگهدارندهها در تامين غذاي کشورهايي که درآمد ناخالص ملي پايين دارند و قادر به استفاده از تکنولوژيهاي جديد براي نگهداري از مواد غذايي نيستند بسيار با اهميت است.
جنت با بيان اينکه امنيت دسترسي به مواد غذايي مهمترين اولويت کشورها و پس از آن دسترسي سالم تعريف ميشود، گفت: کشور ما در رتبه بنديهاي جهاني از لحاظ تامين ميزان کالري مورد نياز براي انجام حداقل فعاليت روزانه در جايگاه مطلوبي قرار دارد.
وي با اشاره به اينکه ميزان کالري مصرفي مهمترين عامل تعيين جايگاه کشورها در رتبه بنديهاي جهاني امنيت دسترسي غذايي به شمار ميآيد، ادامه داد: ميزان مصرف کالري در کشور از استانداردهاي تعريف شده بيشتر است و به همين دليل نوجوانان را به سمت افزايش وزن سوق ميدهد.
معاون غذا سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور با بيان اينکه ميزان سرانه دريافت کالري در کشور بايد مورد بازنگري قرار گيرد، اضافه کرد: پس از اين بازنگري بايد سبد غذايي که در اختيار مردم جامعه است با آموزش همراه شود.
جنت با اشاره به اينکه بزرگترين ناظر کيفيت مواد غذايي مصرف کنندهها هستند، تصريح کرد: با برچسبگذاري روشن و دقيق فرآوردههاي غذايي توسط صنايع بايد از توان نظارتي مصرف کنندگان بيشتر بهرهمند شد.
وي اضافه کرد: ميزان کالري دريافتي از فرآورده غذايي، ميزان کالري دريافتي از روغنهاي موجود در فرآورده و ميزان سديم دريافتي مواردي است که بايد به دقت توسط توليدکنندگان بر روي مواد غذايي فرآوري شده نگاشته شود.
معاون غذا سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح کرد: ميزان دريافت سديم يکي از مشکلات اصلي مصرف مواد غذايي فرآوري شده است و توليدکنندگان نبايد تنها ميزان سديم افزوده شده به مواد غذايي را محاسبه کنند بلکه بايد تمام سديم دريافتي از ماده غذايي را بسنجند و روي بسته بندي درج کنند.
جنت با اشاره به اهميت آگاهي از سرانه ميزان مصرف روزانه مواد نگهدارنده خاطرنشان کرد: آمايش سرزمين با هدف تعيين ميزان مصرف سرانه مواد غذايي و فرآوردههاي آن بر عهده سازمان غذا و دارو است و اين امر هم اکنون در اين سازمان در حال اجراست.
وي با اشاره به اينکه به ازاي هر کارخانه حداقل يک مسؤول فني به عنوان نماينده وزارت بهداشت و بازرس وزارتخانه فعال است، اذعان کرد: از توان اين نيروها به خوبي استفاده نشده است، اين نيروها بايد به علم روز تجهيز باشند و با تصميم گيريهاي علمي نظارت دقيقتري بر توليد مواد غذايي داشته باشند.