آنچه در ادامه آمده است، خلاصهای از ادله ارائه شده توسط این تحلیلگر شبکه سیانان است:
* این روش، روش ایرانیان نیست
به نوشته این تحلیلگر سیانان، استخدام فردی که صراحتا در سخنان خود از "داشتن رابطه" با نیروهای نظامی ایران سخن میگوید نمیتواند روشی باشد که برای چنین عملیاتی مناسب بوده و از سوی ایران به کار گرفته شود.
"باب بائر"، فعال سابق سیا نیز این مساله را تایید کرده و تلویحا میگوید که این روش، روشی نیست که ایران بخواهد از آن استفاده کند.
این فعال سابق سیا تاکید کرده است که نیروی ایرانی منتسب به این عملیات از سوی مقامات آمریکایی، نیرویی بسیار قدرتمند است که اگر قرار باشد عملیاتی انجام دهد با این روش ساده آن را انجام نخواهد داد و اجازه نمیدهد که حتی یک شهروند ایرانی در آن درگیر شود.
* ضرر چنین عملیاتی برای ایران از نفعش بیشتر است
بنابراین گزارش، این عملیات ماهیتا هزینهبر است و هزینه آن از سودش بیشتر است و موجب تنشهایی می شود که ایران تمایلی به ایجاد آنها ندارد.
در این خصوص "هیلاری من لورت"، مشاور دولت بوش در امور ایران تصریح میکند که آنچه آمریکاییها به اصطلاح کشف کردهاند هیچ تناسبی با با استراتژی امنیت ملی ایران ندارد.
* ایران برای هدف قرار دادن اهداف سادهتری در اختیار دارد
به نوشته این تحلیلگر سیانان، ایران برای هدف قرار دادن اهدافی در حیاط خلوت خود [خاورمیانه] از عربستان سعودی و آمریکا در اختیار دارد که زدن آنها برایش به مراتب سادهتر است. این اهداف در عراق، افغانستان و حتی بحرین پراکندهاند و اگر ایران اراده زدن آنها را داشته باشد، کار بسیار سادهتری در پیش دارد.
به نظر بسیاری از تحلیلگران اینکه ایران این اهداف ساده را رها کرده باشد و بخواهد هدفی را در خاک آمریکا بزند، چندان درست به نظر نمیرسد.
* ایران آنقدر قدرت دارد که نیازی به این عملیات ندارد
ایران طی سالهای اخیر به قدرتی بزرگ در خاورمیانه تبدیل شده است که در معادلات قدرت در منطقه نقش به سزایی دارد. این واقعیت بالاخص پس از سقوط صدام در عراق و طالبان در افغانستان خود را بیشتر نشان داده است.
قدرت سیاسی و اقتصادی ایران در منطقه هرگز در گذشته در این سطح نبوده است. اینگونه عملیات را کشورهای غیرمطرحی انجام میدهند که نیاز به مطرح شدن دارند اما ایران چنین نیازی ندارد.
* اتهام مطرح شده از آمریکا پر از ابهام است
طرح ارائه شده از سوی آمریکا از نظر این تحلیلگر سیانان هنوز دارای ابهامات زیادی است و دقیقا مشخص نیست که فرضا در ایران چه کسی مسوول این عملیات بوده است؟ از این دست ابهامات در این طرح بسیار زیاد است.
گفتنی است، بدیهی است که ادبیات حاکم بر این مقاله ادبیات آمریکایی است اما در نوع خود ثابت میکند که اتهامات اخیر ضدایرانی آمریکا از نظر خود آمریکاییها هم بیهوده و پوچ است. ایران نیز قاطعانه این اتهامات را رد کرده است.
آمریکا اخیرا ایران را متهم کرده بود که در توطئهای برای قتل سفیر عربستان سعودی به نام "الجبیر" در خاک آمریکا، برنامه ریزی کرده است.