کد خبر 725333
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
قالیباف شبکه

قالیباف جدید به یک متغییر سیاسی موثر در عرصه کشور تبدیل شده که نه صرفا به خاطر مدیریت جهادی و کارآمدی اوست، بلکه محصول مستقیم گزاره ای به نام "ایثار و تکلیف گرایی" است.

به گزارش مشرق، دیروز محمد باقر قالیباف در عرصه سیاسی کشور اقدام بی سابقه ای را انجام داد که از جهاتی قبل از آن موردی نمی توان حتی نزدیک به آن را در عرصه سیاسی کشور بیان کرد.

کار او بی سابقه بود زیرا قالیباف در حالیکه یکی از سه قطب اصلی انتخابات آتی بود و احتمال رای آوری اش نیز در انتخابات چند روز آینده ریاست جمهوری از دید ناظرین سیاسی کم نبود، اما از رقابت ها به نفع رئیسی کنار کشید.

قالیباف بی شک یکی از موثرترین افرادی بود که کمتر از دو هفته جبهه بزرگی از نه به روحانی را در سرتاسر کشور شکل داد و درخشش او در مناظره ها از او تصویر سیاست مداری دلسوز، مقتدر و شجاع ساخته که تا مدت ها از ذهن ها پاک نخواهد شد.

اما در این میان یک نکته مهم این است که قالیباف بسیار راحت و در حین حال بدون حاشیه سازی سیاسی به نفع رئیسی کنار رفت.

این در حالیست که عارف در حالی در دور قبل ریاست جمهوری کنار رفت که  میزان رای وی تنها چند درصد بود و در بیانیه انصراف خود هم به نوعی ناراحتی خود از کنار کشیدن اجباری را نمایش گذاشت و هم در بیاینه اش نیز اشاره ای مستقیم به نام حسن روحانی نکرد!

گرچه اقدام قالیباف و عارف در فضای متفاوت و حتی به لحاظ گفتمانی قابل قیاس هم نیست ولی باز هم این گزاره را بیشتر برجسته می کند که قالیباف چقدر راحت از عرصه ریاست جمهوری کنار کشید.

واقعیت این است که دیروز قالیباف صرفا یک ایثار سیاسی و اعتقادی که از سردارانی مثل او بارها اتفاق افتاده انجام نداد. اقدام قالیباف یک کار تکراری و قابل انتظار از رزمنده های همانند او بود اما آنچه قالیباف را خیلی در این عرصه متمایز از برخی چهره های سیاسی مدعی انقلابی بودن در سالهای اخیر کرد باز هم  همان کنار کشیدن "راحت" است.

در طی سالهای اخیر سخنرانی ها، بیانیه ها و اطلاعیه های زیادی از طرف چهره های سیاسی در باب ایثار و از خود گذشتگی برای وحدت نیروهای انقلابی و یا نیامدن در انتخابات یا انصراف شنیده ایم و یا خوانده ایم ولی لا به لای کلمات یا مواضع بعد از آن "راحت بودن" چندان احساس و لمس نشد.

البته در هفته های اخیر تعداد قابل ملاحظه ای از چهره های جریان انقلابی کشور با انصراف و یا اعلام حمایت تصویر بزرگی از ایثار در سپهر سیاسی کشور را به نمایش گذاشته اند و این اصرار برای "راحت" کنار کشیدن قالیباف به منظور دیگری است و قصد قیاس آن با چهره های دیگر قطعا نیست.

اما واقعیت چیست؟ آیا قالیباف دیگری متولد شده است؟ شاید اگر بگوییم قالیباف دیگری متولد شده است، ظلمی بزرگ به همه خدمات قالیباف از زمان جنگ، فرهاندهی نیروی انتظامی و 12 سال کار جهادی در شهرداری تهران باشد، ولی این را هم آیا می توانیم بگوییم که قالیباف دیگری در عرصه سیاسی متولد شده است؟ قالیباف نه از جنس ایثار سیاسی و از خودگذشتگی برای جبهه انقلابی ها، بلکه قالیباف جدیدی متولد شده است که دارای ویژگی های ذیل است:

الف: قالیباف جدید یک شخص نیست حامل گفتمانی است که اینک در جامعه طرفداران گسترده ای پیدا کرده است. گفتمانی که کار جهادی، کارآمدی، مردم داری با غنای 96 درصد و... دال های مرکزی آن هست و قالیباف جدید یکی از مصادیق مرکزی این گفتمان در جامعه شناخته می شود.

ب: قالیباف جدید به یک متغییر سیاسی  موثر در عرصه کشور تبدیل شده که نه صرفا به خاطر مدیریت جهادی و کارآمدی اوست، بلکه محصول مستقیم گزاره ای به نام "ایثار و تکلیف گرایی" است. در کارآمدی و مدیریت جهادی می شود با دروغ و تخریب کارنامه یک فرد را در افکار عمومی خدشه دار کرد ولی ایثار و از خود گذشتگی در جامعه طرفداران سرسختی دارد که تنها به یک طبقه خاص مردمی محدود نخواهد بود و راحت نیز قابل شکسته شدن نیست.

به عبارت دیگر قالیباف الان برخلاف سالهای قبل سبد سرمایه اجتماعی بسیار سختی کسب کرده که به راحتی قابل انتقال به غیر نیست. و بلکه تنها به گزینه ای همانند خودش قابل انتقال است. او ایثار برای مردم کرد ولی در عوص ایثارش برای او حفاظتی قدرتمند 96 درصدی در جامعه در برابر 4 درصدی ها ایجاد کرد.

او اینک فرصتی پیدا کرده که مقابله با 4 درصدی ها را عمیق تر از قبل دنبال کند. قالیباف جدید به همین دلیل مقتدرتر از گذشته خواهد بود و سرمایه اجتماعی ثابت قابل ملاحظه ای پیدا کرده است.

ج: قالیباف جدید تنها یک شهردار توانمند در پایتخت نیست بلکه چهره ای است که بسیاری از مردم در شهرستان ها می توانند به ایثار او در مواقع لزوم تکیه کند. البته دقیق تر این است که قالیباف جدید ذخیره ای برای آینده سپهر سیاسی کشور در میان عموم مردم محسوب می شود.

د: قالیباف جدید فرصتی پیدا کرده که چهره ای که در این سالها به هر دلیل کمتر دیده شده یا نخواسته اند، اینک می تواند در عرصه سیاست را به نمایش بگذارد. شاید در دوازده سال اخیر هیچگاه برای قالیباف اینقدر فضا برای تاثیر گذاری در سپهر سیاسی کشور مهیا نبوده است. قالیباف جدید در سپهر سیاسی کشور وزن سنگینی برای همه موافقین و مخالفین دارد و تازه دوران جدیدی برای او آغاز شده است.

منبع: جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
    9 45
    همه اتفاق نظر دارند قالیباف خودکشی کرد . حالا مشرق ساز خودش را بزند مهم نیست
    • میلیتاریست IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
      20 2
      من به یک عقیده اعتقاد کامل پیدا کردم . اونم اینه که طرفدارای روحانی از بصیرت و عقل و منطق بویی نبرده اند و اگه روحانی خدایی نگرده رئیس جمهور بشه واقعا حقمونه که عربستان بیاد بهمون حمله کنه
    • مصطفی IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
      20 1
      از نظر شما همه کیه؟ سال 88 هم متوهمانه خودتون به خودتون گفتید همه به موسوی رای دادن و ادعای تقلب کردید ...
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
      23 2
      خودکشی کار شما بی دیانت هاست نه کار سردار جهادی.
  • محمد هریسی IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
    23 3
    قالیباف رییس جمهور شدن را رها تا به ریاست جمهوری برسد کثرت را رها تابه کوثردست پیدا کند قالیجانی در سیاست فراتر از رفسنجانی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس