به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، دكتر 'حسين بلندي' روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: بايد چرخه علم تا فناوري را براي ماموريت هاي جديد مانند منظومه ماهواره ها، ايستگاه فضايي، فضاپيماهاي برگشت پذير و ديگر موارد تكرار كنيم.
وي گفت: پروژه اعزام انسان به فضا قرار است تا 10 سال آينده در كشور توسط متخصصان ايراني انجام شود و در اين راستا كاوشگر 4 همراه با عروسك موجود زنده در اسفندماه 89 به فضا پرتاب شد و كاوشگر 5 همراه با ميمون از نژاد زئوس قرار است به زودي به فضا پرتاب شود .
بلندي خاطرنشان كرد : براي رسيدن به فناوري هاي نوين تصويربرداري بايد به دقت كمتر از يك دهم درجه در سيستم تاييد كنترل و وضعيت رسيد.
رييس مركز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت درمورد اولين پروژه هاي فضايي در كشور خاطرنشان كرد: در ابتداي راه ساخت ماهواره ها تصميم گرفتيم كه ماهواره ظفررا بسازيم اما در سال 85 هيچ كشوري حاضر نشد كه به جمهوري اسلامي ايران مشاوره دهد ، بعدها متوجه شديم كه پرتابگر خارجي براي پرتاب ماهواره با ويژگي هاي ماهواره ظفر وجود ندارد بنابراين ابتدا به ساخت ماهواره نويد با پرتابگر داخلي پرداختيم وسپس در مرحله بعدي وارد ساخت ماهواره پيشرفته تر'ظفر ' شديم.
وي درمورد پيشرفت هاي كشور در زمينه هوافضا گفت: نمونه مهندسي ماهواره نويد در سال 88 با وزن 22 كيلوگرم به فضا پرتاب شد و اين در حالي است كه پس از آن ماهواره رصد با وزن 50 كيلوگرم به فضا پرتاب شد.
رييس مركز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان كرد: نمونه پرتابي ماهواره نويد با 50 كيلوگرم وزن درمدار 250 تا 375 كيلومتري زمين پرتاب مي شود و قرار است تا در سال آينده ماهواره ظفر با وزن 90 كيلوگرم در مدار 500 كيلومتري زمين قرار داده شود.
بلندي از افزايش عمر مداري نمونه پرتابي ماهواره نويد از دو ماه به يك و نيم سال خبر داد و گفت: قدرت ردگيري دوربين ماهواره ظفر 400 هزار متر است كه نشان از پيشرفت هاي كشور در زمينه ساخت و پرتاب ماهواره ها دارد.