به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجی بابایی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه، وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردیم فقط سند تحول آموزش و پرورزش و هر آنچه که قانون است را اجراء کند. در آن زمان هم بحث سند ۲۰۳۰ مطرح بود. اما طبق برنامه ششم توسعه، دولت نمی توانست این سند را اجرایی کند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس برای اینکه وزارت آموزش و پرورش از اجرای هر سند دیگری منع کند این ماده را در قانون برنامه ششم به تصویب رساند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم تصریح کرد: سند ۲۰۳۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب نرسیده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب نشده است. اینکه وزارت آموزش و پرورش بر چه مبنایی اقدام به اجرای این سند کرده است مشخص نیست و مستند قانونی در این خصوص به دست ما نرسیده و وجود ندارد.
وزیر سابق آموزش و پرورش محتوی سند ۲۰۳۰ را منطبق بر طرح تحول نظام آموزش و پرورش ندانست و خاطرنشان کرد: دو تفکر در خصوص آموزش و پرورش وجود دارد. یک تفکر معتقد است مبانی تعلیم و تربیت بالاتر از قرآن وجود ندارد. البته از تجارب همه دنیا باید استفاده کنیم که این کار را انجام داده ایم اما دسته دوم معتقدند برای تعلیم و تربیت باید به سمت غرب گرایش پیدا کرد.
نماینده مردم همدان در مجلس، عدم اعتنا به گوهر دین در مبانی تعلیم و تربیت را یکی از اصول در سند ۲۰۳۰ خواند و افزود: با آقای لاریجانی نیز صحبت کردم که تذکر دهند در برنامه ششم ماده ای به تصویب رسید که نباید هیچ سندی غیر از تغییر و تحول ایجاد شود ایشان هم تذکر دادند. طبق مصوبه مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم نمی تواند مصوبه ای داشته باشد و وزارت آموزش و پرورش را مجبور به اجرای آن کند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم، اقدام وزارت آموزش و پرورش را مخالف قانون خواند و اظهار داشت: پیش از این نیز مقام معظم رهبری در این خصوص تذکراتی داده بودند ما هم با برخی از مقامات آموزش و پرورش صحبت کرده بودیم.
حاج بابایی افزود: مسئولان آموزش و پرورش توجیهاتی را مطرح می کردند تا به نحوی به دنبال اجرای این سند بروند. وقتی وزارت آموزش و پرورش اجرای این سند را بپذیرد باید همه بندهای آن را اجرا کند، نمی تواند بندها را جدا کند.
وی نسبت به ابلاغ این سند از سوی دولت انتقاد کرد و ادامه داد: اقدام بدی از سوی دولت اتفاق افتاد.