به گزارش مشرق، سید مصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باحضور در برنامه معارف درباره برنامهها و سیاستهای فرهنگی خود اظهار داشت: سند چشمانداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی یک سند ارزشمند است که چند جایگاه را مانند جایگاه اول اقتصادی در منطقه غرب آسیا، و جایگاه برتر فرهنگی در جهان اسلام را مشخص کرده است. اگر بخواهیم به لحاظ اقتصادی در دنیا رتبه برتر را کسب کنیم نیازمند کوششهای زمانبری هستیم.
وی افزود: در این 12 سالی که از ابلاغ سند چشمانداز میگذرد در جهت تحقق آن موفق نبودیم و نتوانستیم در جهت تحقق اهداف آن گام برداریم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: امیدوارم در 8 سال آینده بتوانیم این عقب ماندگی را جبران کنیم. در ایام تدوین سند چشمانداز که در زمان دولت اصلاحات بود به تحریمهای آمریکا که بعدا تشدید هم شد خیلی توجه نکردیم و این باعث شد نتوانیم از پس اجرای بندهای مهم آن برآئیم.
میرسلیم با اشاره به ویژگیهای نجاتبخش اسلام خاطرنشان کرد: بشریت در طول تاریخ با آداب و رسوم غلطی طرف بوده که اسلام میخواهد بشریت را از قید آنها رها کند. برای حفظ ارزشهای انقلاب باید با ارزشهای اسلامی آشنا باشیم و مردم ما طی این سالها روی محور ظلمستیزی و عدالتخواهی پافشاری کردند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی حول یک رهبر زاهد و متقی شکل گرفته و مشارکت مردم در آن چشمگیر بوده است. اگر مردم سراغ رهبری نروند و مشارکت نکنند انقلاب پیروز نمیشود. آینده جمهوری اسلامی در صورتی که از ارزشهای اسلامی فاصله بگیرد موفقیتآمیز نخواهد بود. همچنین ما نباید نقش رهبری بر مشارکت عمومی را نادیده بگیرم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو بخش زیربنایی و اجرایی خلاصه میشود اظهار داشت:باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی به سمت مسائل عمده فرهنگی و تقویت آنها گرایش داشت مهمترین خطرات آینده ریشه در مسائل فرهنگی دارد. متاسفانه برنامههایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده به خوبی توسط دولتهای گذشته و بویژه دولت یازدهم اجرا نشده است.
وی فضای مجازی را دارای کارکردهای بسیار مهم و موثر دانست و عنوان کرد: در این فضا باید موضوع آسیبشناسی فضای مجازی به صورت جدی دنبال شود. در این فضا بسیاری از مسائل به صورت وارونه مطرح میشود و بیادبی و اختلافافکنی باب شده است.
میرسلیم ادامه داد: باید خیلی سریع با یک پژوهش رونشناسانه مشکلات فضای مجازی بررسی شود. همچنین فضای مجازی شاید امروز یک نوع اشرافی بر سایر رسانهها پیدا کرده که برای رشد آگاهیهای اجتماعی مردم مفید است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: فضای مجازی میتواند به رشد فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال کمک کند همچنین این فضا میتواند برای محقق شدن نظارت عمومی موثر باشد اگر مردم با برخی نواقص در رفتار مسئولان مواجه بشوند یکی از راههای اعلامش همین فضای مجازی است.
میرسلیم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مسئله فرهنگ این موضوع را یکی از اساسیترین مسائل هر جامعهای دانست و خاطرنشان کرد:ما برای اینکه به اهدافمان برسیم و حتی یک اقتصاد موفق داشته باشیم باید به فرهنگ توجه کنیم. امر فرهنگ فقط در اختیار دولت نیست و مردم هم باید در آن نقش آفرینی کنند و در این بین دولت میتواند نقش حمایت، هدایت و نظارت داشته باشد.
وی ادامه داد: دولتها باید از فعالیتهای فرهنگی اولویتدار حمایت کنند و در زمینه ایفای نقش نظارتی نباید فرهنگ را به حال خودش رها کنند زیرا شیطان بزرگ آمریکا سعی در نفوذ فرهنگی دارد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موفقیتهای حوزههای علمیه در کشورمان تاکید کرد: فعالیت حوزههای علمیه همواره توام با موفقیت و مستقل از دولت صورت گرفته است که این استقلال باید حفظ شود. امروز در کشور ما اکثر جمعیت ما در شهرها هستند و از این رو با مسائل صنعتی روبرو هستند که حوزهها باید در این زمینه به چارهجویی مسائل مبتلابه جامعه بپردازند. پاسخ خیلی از مسائل را بخصوص در حوزه فرهنگ را باید از حوزه بگیریم و نباید منتظر بمانیم که از غرب راهحلهایی برای ما ارائه شود.
میرسلیم با اشاره به نقش دانشگآهها در پیشرفت کشور عنوان کرد: زمانی که دانشگاهها در کشور ما تاسیس شدند فارغ از بینشهای عمیق اسلامی بودند آنچه که امروز در دنیا موفقیتش اثبات شده شیوههای تدریس و تحقیق آن هم از نظر شکلی است که میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اما به لحاظ اعتقادی نمیتوانیم از دانشگاههای غرب الگو بگیریم. ما باید ببینیم نگاه اسلام به علم چگونه است و بر این مبنا تحقیق و پژوهش را در دانشگاهها شکل دهیم که وقتی اینگونه شد تدریس ما اسلامی میشود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاهر به مسائل مدرکگرایی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در دانشگاهها موضوع مدرکگرایی است در حالی که اصالت در کسب علم است.امروز خیلی از ارزشگذاری ما براساس مدرک است که خیلی غلط است که در این زمینه مقداری انحراف به وجود آ»ده است.
میرسلیم در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در این زمینه ما الگوهایی مانند شهیدان بهشتی و مفتح داریم. ما در حوزه روی مبانی اعتقادی تمرکز داریم و دانشگاه بیشتر روی روشها تمرکز داریم. امروز ما در دانشگاهها کمتر توانستهایم از ارزشهایی که در حوزه است استفاده کنیم که در این زمینه باید برنامهریزی دقیقی صورت گیرد. دانشجویان باید علم را به تزکیه و حکمت مجهز سازند تا بتوانند مشکلگشای جامعه باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای تهیه سند بنیادین تحول آموزش و پرورش زحمت بسیاری کشیده شده اما در اجرای آن موفق نبودیم گفت: این عقبافتادگی به نسل جوان ما آسیب میزند. با وجود چنین سندی پرداختن به سند 2030 یونسکو بحث انحرافی است ما چرا با خودباختگی به سمت سند یونسکو حرکت میکنیم.؟ البته نکات خوبی به سبب روشهای آموزشی در آن سند آمده اما باید آنها را باشرایط تمدنی و فرهنگی خود تطبیق دهیم زیرا در یونسکو وجه قالب روش غربی و انسانگرایانه است که این سازوکار با اعتقاد ما در آموزش و پرورش در تعارض است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامهداد: باید حواسمان باشد به لحاظ اعتقادی دچار آسیب نشویم. ما نقدمان بر دولت این است که چرا به جای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به دنبال سندن 2030 یونسکو رفته و چرا به مصوبات مقام معظم رهبری و شورای عالی انقلاب فرهنگی بیتوجه است.
میرسلیم در ادامه با بیان اینکه خانواده است که انسان را تربیت میکند تاکید کرد: خانواده جزو اصلیترین ارکان تشکیل جامعه است و غربیها کلا این نهاد را زیر سوال بردند. متاسفانه برخی از حملات غرب در این زمینه بر روی ما تاثیر گذاشته که باید برای آن فکری کنیم. معطل کردن ازدواج مفاسدی را در جامعه به وجود میآورد که بر روی عناصر دیگر جامعه هم اثرگذار است.
وی ادامه داد: ما باید در جامعه ازدواج آسان و پایدار را ترویج کنیم و چاره این کار این است که دولت به فکر ایجاد نهادهای مشاورهای برای ازدواج جوانان باشد. ما باید با آداب و رسوم غلط و خرافی مبارزه کنیم زیرا در اسلام الگوهای خوبی داریم که در عمل به آن بیتوجه هستیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید سعی کنیم در حوزه خانواده و ازدواج آنچه که منطقی است حکفرما باشد. در حوزه اقتصاد خانواده هم پدر و مادرها از زوجهای جوان باید حمایت لازم را انجام دهند هر چه بر تشریفات بیفزاییم بر مشکلات اقتصادی خانواده افزودهایم و هر چه سادهتر عمل کنیم زندگیها پایدارتر است.
میرسلیم در پایان اهتمام آینده خودرا بر اصلاح امور فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: ما باید ایراداتی را که در این زمینه وجود دارد بشناسیم و بر مبنای الگوهایی که داریم انسان را به جایگاه خلیفةاللهی برسانیم.