به گزارش مشرق، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی یکی از کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در گفتگویی با رادیو معارف طی سخنانی اظهار داشت: باید سه نگاه تغییر کند تا این تغییر نگاه منجر به تغییر در عملکرد و نتایج شود؛ نخست نگاه به بیگانه است. ما معتقدیم با همه کشورها باید تعامل داشته باشیم اما این تعامل باید عزتمندانه باشد نه این که منتظر باشیم آنها گره از کار ما بگشایند.
وی ادامه داد: همچنین نگاه به مردم باید تغییر کند و بدانیم مردم و جوانان در اداره کشور بسیار توانمند هستند و میتوانند سهم زیادی در اداره کشور داشته باشند. باید توانایی مردم را باور کنیم و سهمی را در اجرا، رونق اقتصاد و رفع آسیبهای اجتماعی به مردم و جوانان بدهیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نگاه به داشتهها و منابع کشور را سومین نگاهی برشمرد که نیازمند تغییر است و گفت: کشور ما دارای منابع بسیاری است که باید این منابع شناسایی شوند و در جهت رفع مشکلات اقتصادی و فقر از آنها بهرهگیریم. در کل نیازمند تغییر در این سه نگاه هستیم و فقط با دولت انقلابی که دارای روحیه جهادی و مدیریتی کارآمد است، میتوان تغییر ایجاد کرد. معتقدیم این تغییرها امکان پذیر است و تغییر به نفع مردم را اجرایی میدانیم.
حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به سوالات مجری برنامه در خصوص ارزیابی عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامههای دولت این کاندیدا برای تاثیرگذاری بیشتر این شورا گفت: می توانیم شورای عالی انقلاب فرهنگی را بزرگترین قرارگاه فرهنگی کشور بنامیم اما باید بدانیم که مشکل کنونی ما مشکل در تصمیمگیری نیست بلکه در حوزه اجرا مشکل داریم. به عنوان مثال سندهایی مانند نقش جامع و یا سند مهندسی فرهنگی داریم. اما باید ببینیم این اسناد مهم که به پشتوانه فکری و فرهنگی تهیه شده تا چه میزان اجرایی و عملیاتی شده است.
وی افزود: بنابراین باید مصوبات این شورا و اسناد فرهنگی مهمی که مورد تایید شورا قرار میگیرد با قدرت اجرایی شود تا تاثیر آن را در کشور ببینیم. اقدام موثر در افزایش تاثیرگذاری شورایعالی انقلاب فرهنگی این است که دولت به طور عام و رئیسجمهور به طور خاص در اجرای اسناد شورا نقش داشته باشند. اگر رئیسجمهور که خود نقش مهمی در اجرایی شدن اسناد دارد، حضور مستقیم نداشته باشد با مشکل بر میخوریم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در مورد برنامههای دولت آینده در خصوص فضای مجازی گفت: فضای مجازی یک فضای جدید در زندگی انسانهای امروزی است و در واقع ساخته دست بشر است که بسیاری از لایههای اجتماعی و امور زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین نباید به آن نگاه منفعلانه داشته باشیم.
حجتالاسلام رئیسی افزود: فضای مجازی حقیقتی است که با آن مواجه هستیم و باید در آن به صورت فعال حضور داشته باشیم. ما باید بتوانیم با در عرصه فضای مجازی در دنیا فعال باشیم و از آنجا که پیشرفت این فضا ساعتی و لحظهای شده است باید توجه ویژهای به آن داشته باشیم.
وی با تاکید بر لزوم فعال شدن هرچه بیشتر کمیسیونهای شورای عالی فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی باید در مدت زمانهای کمتری تشکیل جلسه دهد و 15 روز یک بار جلسه داشته باشد و کمیسیونهای آن فعالتر شوند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص لزوم استفاده از فرصتهای شغلی در فضای مجازی گفت: میگویند در حال حضار 100هزار شکل در فضای مجازی ایجاد شده است اما به جرات میتوانم بگویم که شرایط ایجاد 5 برابر میزان این شغل در فضای مجازی وجود دارد. ما میتوانیم در زمینه تولید محتوا، برنامهنویسی، طراحی بازیهای رایانهای و تولید نرمافزار اقدام کنیم و سهم بالایی در این زمینه داشته باشیم.
حجتالاسلام رئیسی با تاکید بر این که باید با اقدام درست از مواهب فضای مجازی بهره ببریم در عین حال هم تاکید کرد: نباید اجازه دهیم تا این فضا بستری برای ایجاد ناهنجاری مزاحمت برای افراد و یک خطر برای جوانان محسوب شود.
وی در خصوص برنامهریزی فرهنگی نیز گفت: فرهنگ هوایی است که امور سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی را در بر میگیرد و باید در هر امری یک پیوست فرهنگی داشته باشیم. چرا که فرهنگ بر همه لایههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، سایه افکنده و تاثیرگذار است. لذا در همه این زمینهها هر گونه اقدامی نیازمند پیوست فرهنگی است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر فرهنگ اسلامی از اجتماع حذف شود شاهد ترویج فرهنگ غربی و رواج اندیشه مادیگرایانه و اباهه گرایانه خواهیم بود. حدف فرهنگ اسلامی و دین از متن زندگی، بیهویتی و بیاعتقادی را به همراه دارد و شاهد فروپاشی ساختارها خواهیم بود. اگر فرهنگ اسلامی از روابط خانوادگی حذف شود شاهد بالا رفتن طلاق، ازدواج دیرهنگام، سقط جنین، کم فرزندی و... خواهیم بود.
حجتالاسلام رئیسی افزود: حذف فرهنگ اسلامی از اقتصاد، اسراف، تجملگرایی، رباخواری و اختلاس را به همراه دارد. همچنین با حذف فرهنگ اسلامی شاهد ظهور عرفانهای کاذب و جریانهای انحرافی و بیقیدی و بیعفتی خواهیم بود.
وی گفت: در دولت کار و کرامت کلید حل مشکلات را عهدنامه مالک اشتر معرفی میکنیم چرا که این عهد نامه میتواند درسی برای دولتمردان باشد. ما نباید از مردم توقع اصلاح داشته باشیم بلکه باید اصلاح را از دولت شروع کنیم، باید عدم اسراف، عدم اشرافیگری و پایبندی به عهدها و قراردادها را در دولت شاهد باشیم.
رئیسی در مورد اجرای سند چشمانداز نیز گفت: سند چشم انداز 20 ساله از ابتکارات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی است که برای حرکت قطار توسعه و تعالی کشور طراحی شده است، امروز باید ببینیم آیا بعد از 12 سال به قله مورد نظر این سند نزدیک شدهایم یا نه.
وی افزود: ما در حوزه اقتصادی ضعف داریم و نتوانستیم به نقطه مورد نظر چشم انداز نزدیک شویم، میزان بیکاری در کشور و تعطیلی کارخانههای کشور زیبنده نظام نیست و باید تغییر کند. هر روز خبری از فساد میآید و مردم را نگران میکند و باید تغییری در این شرایط ایجاد کرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص ارتباط دولت با حوزه علمیه نیز گفت: معتقدم که نوع ارتباط دولت با حوزهها باید هدفمند باشد. حوزههای علمیه در مباحث نظری و ایدهپردازی بسیار میتوانند به دولت کمک کنند و سبب پیشرفت دولت در حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشد.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه حوزههای علمیه می توانند در موفقیت دولت اسلامی اثرگذار و صاحبنظر باشد،گفت: در بخشهایی که دولت از چارچوبهای اسلامی فاصله دارد، حوزههای علمیه باید وارد شوند و ایده بدهند.دولت وظیفه دارد به توسعه حوزهها و ارتقای آنها کمک کند. چرا که موفقیت دولت و حوزه به هم پیوند خورده و در دولت اسلامی این پیوند بسیار پر معنا است.
وی در مورد اسلامی کردن دانشگاهها نیز گفت: اسلامی شدن دانشگاهها دغدغه اول امام راحل و بسیاری از بزرگان انقلاب بود. سندی هم برای اسلامی شدن دانشگاه تهیه شده اما از آنجا که ما مشکلی در زمینه اسناد و برنامه نداریم لذا تمام این مشکلها به اجرا بر میگردد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اکنون دوران حرف به پایان رسیده و زمان اقدام و عمل است، لذا دولت باید با اجرای اسناد و برنامهها در این زمینه اقدام کند. خود دانشگاهها هم انگیزه بسیاری برای این امر دارند و تشکلهای دانشجویی و اساتید بسیار میتوانند به اسلامی شدن دانشگاهها کمک کنند.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: دولت باید سرمایهگذاری کند تا دانشگاهی با نشاط و دانشجویانی فعال و با امید داشته باشیم. چرا که جوانان امروز آیندهسازان فردای کشور هستند و اگر بر روی جوانان سرمایهگذاری نشود آینده کشور با مشکل مواجه میشود.
وی در خصوص لزوم وحدت حوزه و دانشگاه نیز گفت: در این زمینه گامهایی برداشته شده اما نیازمند گامهای بنیادیتری هستیم. حوزه و دانشگاه هر دو در جامعهسازی نقش دارند. لذا ایجاب میکند ضمن حفظ استقلال و مسیر هر کدام از این دو نهاد مهم، حوزه و دانشگاه مکمل یکدیگر باشند و در جامعهسازی نقش ایفا کنند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر نگاه دانشجوی ما توحیدی باشد مطمئناً محصول حوزه و دانشگاه یکی خواهد شد، اگر حوزه تنها غرق در مباحث نظری نشود و دانشجویان ضمن تحصیل علم و دانش از مسائل دینی و توحیدی نیز غافل نشوند خروجی هر دو این نهادها یکی خواهد بود و در واقع میتوانند مکمل هم باشند.
حجتالاسلام رئیسی در خصوص برنامههای وی برای اصلاح نظام بانکی، گفت: رشد اقتصادی کشور بدون اصلاح نظام پولی و بانکی ممکن نیست، اگر نظام بانکی منضبط شود و در جهت رشد اقتصادی فعال شود، ما شاهد وضعیت کنونی که همه را ناراحت کرده، نخواهیم بود. متاسفانه در حال حاضر با رشد نقدینگی بسیار زیادی در دولت مواجه هستیم اما از آن طرف کارگاهها به خاطر کمبود نقدینگی تعطیل میشوند و تسهیلات به صورت غیر اصولی به افراد بد حساب داده میشود. بنابراین باید این وضعیت تغییر کند.
وی با تاکید بر این که نظام پولی و بانکی را باید منضبط کنیم، گفت: طراحی سامانه جامع اطلاعاتی میتواند در کنترل این وضع موثر باشد البته این سامانه باید 4 بخش را با یکدیگر مرتبط کرده و اطلاعات تمام این بخشها را داشته باشد. که این 4 بخش شامل نظام بانکی، بخش بازرگانی و تجارت، گمرکات و بخشهای نظارتی بر این حوزهها است. بنابراین با چنین سامانهای میتوانیم شاهد تغییر در نظام بانکی باشیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برهمین اساس تاکید کرد: تغییر نظام بانکی از اولویتهای ما است و معتقدیم که باید در این زمینه سرمایهگذاری کرد تا این وضع سامان بگیرد.
حجتالاسلام رئیسی در مورد نقد و انتقاد و تاثیر آن در موفقیت دولتها نیز گفت: دولت اگر نقدپذیر نباشد مطمئنا شاهد فساد در بخشهای مختلف آن خواهیم بود. بنابراین نقد برای دولتمردان یک ثروت است که باید از آن برای بهبود شرایط استفاده کنیم. همچنین نباید با نقاد برخورد کرد و در مورد آن الفاظ تحقیرآمیز به کار برد.
وی در پایان گفت: انشاءالله در دولت ما به نقد میدان داده میشود و نقد به عنوان غنیمتی تلقی خواهد شد. ما نقد را مورد تشویق قرار میدهیم و نه مورد سرزنش و برخورد.