سپاه پاسداران

نیروهای سپاه به تروریست‌ها اجازه می‌دهند که اندکی وارد خاک کشورمان شوند و خودشان در نقطه‌ای مشرف به یک پل که به پل شکسته مشهور است، در کمین‌های متعددی مستقر شده بودند.

به گزارش مشرق، امنیت یکی از مصادیق جدی اجرا و تحقق عدالت است و استان سیستان و بلوچستان به‌دلیل ناامنی‌هایی که تاکنون به خود دیده است، نیاز جدی به این موضوع داشته است.

در گزارش حاضر، روایتی شنیدنی از رشادت‌های نیروهای سپاه تحت فرماندهی سردار شهید شوشتری را خواهید خواند.

اسفند ماه سال 87؛ مردم آماده نوروز می‌شوند

روزهای سرد پاییز سال 87 رو به اتمام است و مردم در شهرهای مختلف کشورمان خود را آماده برگزاری جشن‌های سال نو می‌کنند. در سیستان و بلوچستان هم مردم اندک اندک خود را آماده بهار کرده‌اند تا سال جدید و عید نوروز را جشن بگیرند اما غافل از اینکه تعدادی تروریست برنامه‌ای حساب شده طراحی کرده‌اند تا شمال شرق زاهدان را ناامن کنند.

گروهک تروریستی جندالشیطان به رهبری عبدالمالک ریگی که سرخوش از اقدامات تروریستی خود در دارزین بم و تاسوکی بود، سرلوحه کارش را طراحی عملیاتی کرده است که بسیار شبیه به "عملیات خونین تاسوکی" است.


محلی که تیم تروریستی از آنجا وارد خاک ایران شدند - شمال شرق زاهدان

در اتاق عملیات این گروهک تروریستی، برنامه عملیاتی اینگونه طراحی می‌شود که یک تیم قریب به 20 نفره با پشتیبانی یک تیم پشتیبانی 20 نفره، باید از نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان و در جنوب میل 3 جانبه وارد خاک ایران شده و با عبور از مناطق صعب العبور کوهستانی و نفوذ حدودا 10 کیلومتری به عمق خاک کشورمان، خود را به جاده پرتردد زابل - زاهدان برساند و حادثه‌ای به مراتب خونین‌تر از "تاسوکی" را رقم بزند.

منطقه عملیاتی‌ای که انتخاب می‌شود، تحت حوزه استحفاظی هنگ مرزی نیروی انتظامی در زاهدان است و هنوز ماموریت حراست از مرزها به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار نشده است. از این لحاظ، مرزها به طور کامل تحت کنترل نیست و گروهک ریگی هم به خوبی به این امر واقف است.

این عملیات آنقدر برای گروهک و بقایش اهمیت داشت که عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک جندالشیطان، فرماندهی عملیات را برعهده گرفته و شخصا با تیم عملیاتی، راهی منطقه می‌شود.

18 اسفند  سال 87؛ روزِ عملیات

روز عملیات فرامی‌رسد و تیم حدودا 40 نفره عملیاتی و پشتیبانی تروریست‌ها با 4 خودرو از داخل خاک پاکستان خود را به منطقه مورد نظر می‌رساند و نقطه‌ای خارج از دید، خودروها استتار شده و 20 نفر اصلی با پشتیبانی 20 تروریست دیگر وارد خاک کشورمان می‌شوند. کار برای اینکه دقیق باشد، همه‌ی تروریست‌ها لباس استتار هنگ مرزی ناجا به تن دارند تا با کمترین مشکل خود را به جاده زابل - زاهدان برسانند.

تروریست‌ها که وارد خاک کشورمان می‌شوند، با یک خودرو گشت هنگ مرزی ناجا مواجه می‌شوند و هنگ مرزی به آنها مشکوک شده و با مشکوک‌شدن نیروهای هنگ مرزی ناجا، تروریست‌ها تصمیم می‌گیرند که با آنها درگیر شوند.


یادمان شهدای ناجا در محل درگیری

در جریان این درگیری، چند تن از ماموران ناجا به شهادت می‌رسند و تروریست‌ها راه را به سوی هدف‌شان پیش می‌گیرند اما غافل از این اینکه مدت‌هاست که در تور اطلاعاتی نیروهای سپاه قرار گرفته‌اند.

نیروهای سپاه به تروریست‌ها اجازه می‌دهند که اندکی وارد خاک کشورمان شوند و در نقطه‌ای مشرف به یک پل که به "پل شکسته" مشهور است، در کمین‌های متعددی مستقر شده بودند؛ در پل شکسته، به دلیل محیط بسیار خاصش که در وسط یک دره واقع شده بود، نیروهای سپاه اشراف کاملی از بالا و اطراف، به تیم تروریست‌ها پیدا می‌کنند و درگیری شدیدی میان نیروهای سپاه و تروریست‌های مسلح آغاز می‌شود.


پلی که به "پل شکسته" مشهور است؛ محل وقوع درگیری بین نیروهای سپاه و تروریست‌ها

عملیاتِ غافلگیر کننده سپاه

این عملیات اگر چه برای تروریست‌ها اهمیت بالایی داشت، اما برای کشورمان و به خصوص سپاه پاسداران هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود، چون فرماندهی این عملیات تروریستی را ریگی برعهده داشت، سردار نورعلی شوشتری جانشین وقت نیروی زمینی سپاه نیز فرماندهی نیروهای عملیاتی سپاه پاسداران را برعهده می‌گیرد.

سردار شوشتری در این عملیات شخصا با نیروهایش (تکاوران سپاه) در منطقه مستقر شده و در نقطه‌ای کمین می‌کنند و پس از ورود تیم تروریستی به منطقه مورد نظر سپاه،  درگیری شدید آغاز می‌شود.

با شدت گرفتن درگیری و کشته‌شدن تعداد بالایی از تروریست‌ها، عبدالمالک ریگی ناچار می‌شود، دستور عقب نشینی صادر کند و چند نفر باقی مانده از نیروهایش مجبور به عقب نشینی می‌شوند.

این عملیات آنقدر ضربه اطلاعاتی و عملیاتی سنگینی به گروهک جندالشیطان وارد می‌کند که این گروهک تا پایان عمرش و دستگیری ریگی، هرگز دیگر از این منطقه و یا مناطق همجوار حتی در یک مورد هم اقدام به عملیات تروریستی نکرد.

عملیات نیروهای سپاه به فرماندهی سردار رشید و شهید، نور علی شوشتری به "عملیاتِ پل شکسته" مشهور شده و هنوز هم، نشانه‌های زیادی از این عملیات برجای مانده است. در نقطه‌ اصلی درگیری یعنی روی پل شکسته، تابلویی وجود داشت که روی آن نوشته شده بود "خطر مرگ"؛ تابلو را از نزدیک دیدم و هنوز جای گلوله‌های زیادی از آن درگیری، روی آن باقی مانده است.


گلوله‌هایی که در این درگیری به تابلو "خطر مرگ" اصابت کرده است

در بخش بالایی پل شکسته و محل ورود تروریست‌ها هم، یادمانی برای شهدای ناجا ساخته شده که حال و هوای خاصی دارد، یادمانی در نقطه صفر مرزی برای شهدایی که جان‌شان را فدای حراست از امنیت مردم کشور کردند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 1
  • هاتف IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    13 4
    درود بر سپاه پاسداران همیشه شجاع.
  • حسین IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    24 5
    وقتی مامورای ناجا که حتی توی عملیات نبودن و از همه جا بی خبر بودن شهید میشن،این عملیات کجاش موفقیت آمیز بوده؟ حالا برا لو نرفتن عملیات درسته که به سازمانی دیگه اطلاع ندن،ولی نمیشد جوری برنامه ریزی کرد که این بنده های خدا توی اون ساعات در اون منطقه نباشن؟؟ تلفات خودی چقدر بوده،تلفات اونا چقدر بوده؟؟
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    12 2
    جلوگیری از یک فاجعه مثل تاسوکی به معنای موفقیت امنیز بودن عملیاته.البته درصد موفقیت شاید یکم کمتر شده باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس