کد خبر 71759
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۳

سرمربي اسبق تيم شموشك بر خلاف خيلي از كارشناسان معتقد است كه فوتبال خصوصي مشكلاتي را به وجود مي‌آورد و فوتبال ايران به دليل دولتي بودن راحت‌تر مي‌تواند از پس اين مشكلات بربيايد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، بهمن فروتن، در مورد مسايل و مشكلات فوتبال ايران، گفت: اولين جوابي كه براي اين موضوع مي‌توان داد اين است كه سرعت فوتبال ما در حد فوتبال بين‌المللي نيست يعني همگام با فوتبال بين‌المللي پيش نمي‌رويم. علتش هم اين است كه به فوتبال‌مان توجه لازم را نداريم.

فروتن با بيان اين كه فوتبال دنيا دچار آفت شده است، ادامه داد: فوتبال بين‌المللي درگير آفت‌هايي شده است، اما به دليل اين كه اين فوتبال بين‌المللي به استاندارد معيني رسيده مي‌تواند از ضرر اين آفت‌ها جلوگيري كند. فوتبال بين‌المللي تحت تاثير آفت‌هايي مانند بحران اقتصادي است. اين بحران اقتصادي باعث شده نهادهاي توليدي بزرگ از سرمايه‌گذاري‌ در فوتبال صرف نظر كنند. اين مشكلات به فوتبال ما هم سرايت كرده است يعني مسايلي مانند فساد، دستكاري در نتيجه‌ها و دوپينگ به فوتبال ما هم سرايت كرده است. اين مشكلاتي كه در فوتبال وجود دارد مي‌تواند به كشورهايي كه هنوز استاندارد لازم را به دست نياورده‌اند ضرر زيادي بزند. بنابراين فوتبال ما به دليل اين كه دولتي است به راحتي مي‌تواند اين آفت‌ها را از بين ببرد.

وي افزود: متاسفانه در كشور ما به اين رشته توجه چنداني نمي‌شود. در كشورهاي اروپايي همه مسئولان حداقل لگد به توپ زده‌اند و فوتبال بازي كرده‌اند، اما در كشور ما آن توجه وجود ندارد. مسئولان كشور ما عشق به ورزش به خصوص فوتبال ندارند. بنابراين اين توجه به فوتبال وجود ندارد. شايد شوخي بسياري از مسئولان اين باشد كه چرا 22 نفر به دنبال يك توپ مي‌دوند. وقتي اين توجه نباشد، آفت‌هايي كه در فوتبال بين‌المللي وجود دارد به ما هم سرايت مي‌كند.

اين كارشناس فوتبال با بيان اين كه ايران ارزش افزوده از فوتبال ندارد، گفت: نزديك به 400 ميليارد تومان پول وارد فوتبال ما مي‌شود، اما به جرات مي‌توان گفت كه 100 ميليارد آن هم خرج فوتبال نمي‌شود. در واقع مشكلي كه وجود دارد اين است كه فوتبال ما ارزش افزوده ندارد. به همين دليل وقتي فوتبال ما مانند فوتبال دنيا دچار آن آفت‌ها مي‌شود از 400 ميلياردي كه وارد فوتبال مي‌شود، چيزي باقي نمي‌ماند كه در فوتبال پايه سرمايه‌گذاري‌ شود. اين 400 ميليارد در طول فصل خرج تيم‌ها مي‌شود، اما وقتي در پايان فصل بررسي كنيم مي‌بينيم كه قيمت واقعي آن 100 ميليارد هم نمي‌شود و هيچ ارزش افزوده‌اي نداريم.

وي ادامه داد: به دليل اين كه فوتبال ما هيچ ارزش افزوده‌اي ندارد، در ليگ هاي اروپايي تنها دو لژيونر داريم و و اگر هم ترانسفر بين‌المللي داريم به ليگ‌هايي مانند ليگ امارات است. به همين دلايل است كه در فوتبال بين‌المللي موفقيت نداريم.

فروتن به وجود دلالي و دوپينگ در همه كشورها اشاره كرد و گفت: دلالي، فساد و دوپينگ در كشورها هم ديده مي‌شود، اما نبايد به خاطر آبرويمان چشم خود را بر روي اين مسايل ببنديم. اين آفت‌ها را فوتبال دولتي مي‌تواند برطرف كند.

فروتن با تاكيد بر اين كه فوتبال دولتي مي‌تواند از آفت‌هاي موجود جلوگيري كند، گفت: فوتبال بين‌المللي خود درگير اين مسايل است. مگر اين فوتبال دولتي است؟ خصوصي است و اين آفت‌ها هم برخواسته از فوتبال خصوصي است. اگر دولت‌هاي غربي خودشان سرمايه‌گذاري‌ كنند، راحت‌تر مي‌توانند جلوي اين آفت‌ها را بگيرند، چرا كه آن‌ها از فوتبال خصوصي برخواسته‌اند.

فروتن در مورد خصوصي سازي فوتبال گفت: هر چيزي كه خصوصي شده گران شده است. خصوصي سازي مساوي با گران شدن است. اما بايد توجه داشت كه ورزش براي مردم است و اين خصوصي سازي براي افراد كم بضاعت گران تمام مي‌شود و با خصوصي سازي اولين اتفاقي كه مي‌افتد اين است كه قيمت يك بليت حداقل 50 هزار تومان مي‌شود، اما در فوتبال دولتي ما با 5 ميليارد مي‌توانيم روي آن 400 نظارت داشته باشيم و نحوه هزينه‌اش را كنترل كنيم.

اين كارشناس فوتبال به عدم سرمايه‌گذاري‌ در فوتبال ايران اشاره كرد و گفت: در فوتبال ما بر روي بخش پايه سرمايه‌گذاري‌ نمي‌شود و هيچ انگيزه‌اي وجود ندارد. ذوب آهن در كره برابر سوون سامسونگ به تساوي مي‌رسد، اما در ايران دو بر يك شكست مي‌خورد. براي اين كه شرايطي كه در كره وجود دارد باعث انگيزه مي‌شود، ولي وقتي وارد ورزشگاه ذوب آهن مي‌شوي انگار به يكي از ورزشگاه‌هاي بنگلادش رفته‌اي.

بهمن فروتن در مورد نقش مديريت در مشكلات فوتبال ايران و عدم نتيجه‌گيري‌ها گفت: مساله مديريتي دايره‌اي معيوب است كه همه چيزش با هم ارتباط دارد. اين مشكلات با مديريت بي ارتباط نيست، اما مديريت نيست كه فوتبال معيوب را در بر مي‌گيرد. بلكه فوتبال معيوب است كه مديريت را در بر مي‌گيرد. اين آفت‌ها است كه فوتبال را مي‌سازد و حتي در فوتبال بين‌المللي هم اين مشكل وجود دارد. آفت خودش در نحوه انتخاب مديران و بازيكنان نقش دارند.

او در ادامه صحبت‌هايش به نقش دولت در اصلاح فوتبال اشاره كرد و گفت: به نظر من دولت نبايد خجالت بكشد و سعي نكند كه آبروداري كند، چرا كه آبروي فوتبال دنيا رفته است. اگر دولت زرنگي كند و هوشمندانه عمل كند مي‌تواند فاصله فوتبال ما را با كشورهاي ديگر كم كند. دولت بايد تلاش كند كه از اين فوتبال آفت زدايي كند.

وي ادامه داد: در سراسر ايران استعدادهاي زيادي وجود دارد كه در حد برزيلي‌ها هستند و اگر امكانات به آن‌ها تعلق بگيرد، مي‌توانند رشد كنند.

فروتن در مورد بازي ايران برابر بحرين، اظهار كرد: هميشه بين فوتبال ايران و كشورهايي مانند بحرين فاصله وجود داشته است. در حال حاضر به نوعي از پس كشورهاي حوزه خليج فارس بر مي‌آييم چون دچار مشكلات سياسي و اجتماعي جديد هستند و انگيزه فوتبالي‌شان فروكش كرده است. به نظر من از اين گروه به راحتي مي‌توانيم صعود كنيم، اما مساله اصلي طرف ديگر آسيا است. آن‌ها اين انگيزه را از دست نداده‌اند.

وي افزود: متاسفانه هنوز هم به دنبال اين هستيم كه يك مربي نامي بياوريم تا تمام كارها را انجام بدهد، اما مساله اين است كه در فوتبال بين‌المللي تا حدودي تعيين شده است كه چه تيم‌هايي از آسيا به جام جهاني بروند. گاهي با قدرت فوتبالي مي‌توان جلوي اين مناسبات را به هم زد. اگر قرار باشد كه به جام جهاني برويم با همين فوتبال هم مي‌رويم. اما اگر قرار نباشد نمي‌رويم مگر اين كه بتوانيم از سياست‌هاي استعماري موجود در فوتبال بين‌المللي فرار كنيم.
 
 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس