به گزارش مشرق به نقل از فارس، نیمه دوم سال گذشته بود که علی آقامحمدی؛ قائممقام معاون اول رئیسجمهور از توافق ۴ کشور ایران، ترکیه، سوریه و عراق برای ایجاد منطقه ویزایی جدیدی به نام "شامگن" خبر داد.
"شامگن" که یادآور ویزای "شینگن" منطقه ویزایی اتحادیه اروپا است از نام قدیمی سوریه یعنی "شام" گرفته شده است.
پیشنهاد اولیه تعریف این نوع ویزا برای ۹ کشور ایران، ترکیه ، سوریه ، عراق ، یمن ، لبنان ، لیبی، مراکش و تونس بود که به گفته یزدانی؛ معاون سابق گردشگری کشورمان، از مجموع این کشورها تنها کشورهای ایران، سوریه، ترکیه و عراق باقی ماندهاند و مابقی انصراف دادهاند.
آقامحمدی هدف از ایجاد ویزای "شامگن" را سادهسازی رفتوآمد میان کشورها و افزایش توریست عنوان میکند.
البته در شرایط فعلی برای گردشگرانی که از ایران به سوریه و ترکیه میروند نیازی به صدور روادید نیست اما برای ورود به عراق باید روادید صادر شود.
مسئولان گردشگری کشور ویزای "شامگن" را یک ویزای چهارجانبه میخوانند که کمک بزرگی به توسعه گردشگری ایران خواهد کرد.
ویزایی که با عملیاتیشدن آن پیشبینی میشود گردشگری کشورمان رنگ و بویی از یک صنعت را به خود بگیرد و هدف چرخه تبادل گردشگر، میان کشورهای همسایه تا حدی محقق شود، گردشگری که تاکنون بیشتر یکسویه بوده و خروجی مسافران ما بیشتر از ورودیها بوده است.
اما مسئولان به جای پیگیریهای جدی عملیاتی کردن این طرح، تنها به استقبال از آن اکتفا کردهاند به طوریکه مهمانپرست؛ سخنگوی وزارت امور خارجه بارها بر این نکته تأکید داشته که "طرح خوبی است و از آن استقبال میکنیم."
از سوی دیگر حامد دهقانان؛ معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی و گردشگری در پاسخ به پیگیریهای فارس در این باره میگوید: " این موضوع را مسئولان سابق پیگیری کنید."
در شرایطی که بار تبلیغاتی شدیدی علیه ایران در کشورهای مختلف وجود دارد تا با تأکید بر ناامنی در ایران، مانع ورود گردشگران به این منطقه شوند انتظار میرود مسئولان مرتبط، چنین طرحهایی را که سایر کشورها نیز تمایل و بر آن تأکید دارند و باعث افزایش ورود گردشگر به ایران میشود با جدیت پیگیری کنند.
در حالیکه پیشنهاد ایجاد منطقه ویزایی جدیدی به نام "شامگن" نیمه دوم سال گذشته از سوی اردوغان؛ نخستوزیر ترکیه مطرح شد مسئولان تنها به استقبال از این طرح، اکتفا کردهاند و هیچ اقدام عملی صورت نپذیرفته است.