فرمانده نيروي دريايي ارتش اعلام كرد كه در صورت تصويب و ابلاغ، بزرگترين رزمايش اين نيرو در منطقه‌اي گسترده‌تر از رزمايش‌هاي قبلي طي ماه‌هاي باقي‌مانده از سال جاري برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، امير دريادار حبيب‌الله سياري با حضور در ايسنا،‌ در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار سياسي اين خبرگزاري، اظهار كرد: در رزمايش ولايت 90 ـ درصورتي كه تصويب و ابلاغ شود ـ قطعا منطقه عملياتي رزمايش را گسترش خواهيم داد. ما هر سال تلاش مي‌كنيم كه رزمايش‌ها و تمرينات خود را گسترش داده و در آب‌هاي آزاد انجام دهيم.

سامانه‌هاي راداري ما، سامانه‌هاي روز دنيا است

وي در اين گفت‌وگو همچنين با اشاره به وضعيت نيروي دريايي ارتش از نظر كشف، شناسايي و مقابله با تهديدات، اظهار كرد: در حال حاضر سامانه‌هاي راداري ما، سامانه‌هاي روز دنيا است و رادارهاي سطحي و هوايي ما اين توانمندي را دارند كه برابر رادارهاي سطحي و هوايي دنيا كار انجام دهند و توانمندي سوناري ما نيز به همين ترتيب مطابق توانمندي روز دنياست. در بحث جمع‌آوري سيگنالي و الكترونيكي نيز، تمام سامانه‌هايي كه در داخل كشور توليد مي‌شود، با سامانه‌هاي روز دنيا مطابقت مي‌كند. در زمينه سلاح‌هاي در اختيار و برد آن‌ها نيز، متناسب با وزن و توانمندي هر يگان شناور، سامانه‌هاي مختلفي داريم كه بردهايي مناسب براي آن يگان‌ها دارند.

فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: امروز انواع و اقسام مهمات و سلاح را در داخل كشور توليد مي‌كنيم و چيزي از خارج از كشور به ما نمي‌دهند و همين محدوديت‌ها موجب شد كه خودمان به دنبال ساخت سلاح‌هاي مورد نياز برويم، چراكه نياز، انسان را وادار مي‌كند كه به سمت خلاقيت و ابتكار برود و به همين دليل است كه گفته مي‌شود تحريم نعمت‌هاي زيادي هم دارد.

بسياري از ناوهاي ما به سامانه حمل بالگرد مجهز شده‌اند

سياري همچنين به تلاش نيروي دريايي ارتش براي تجهيز ناوهاي اين نيرو به سامانه حمل بالگرد اشاره كرد و گفت: در حال حاضر تمام يگان‌هاي ما كه توانايي لازم را دارند، تجهيز شده‌اند و در نتيجه امروز بسياري از شناورهاي سطحي و ناوهاي ما به سامانه حمل بالگرد مجهز هستند.

برنامه‌هايي براي حضور طولاني‌مدت زيردريايي در آب‌هاي آزاد داريم

وي درباره وضعيت نيروي دريايي در زمينه دريايي‌ها نيز اظهار كرد: از نظر توليد و در اختيار داشتن زيردريايي‌ها در وضعيت مطلوبي به سر مي‌بريم. الحاق زيردريايي‌هاي كلاس غدير به ناوگان نيروي دريايي همچنان ادامه دارد و توانمندي ما در زمينه زيردريايي‌ها روز به روز افزايش پيدا مي‌كند. اخيرا ماموريت 70 روزه زيردريايي ما در آب‌هاي آزاد به اتمام رسيد و ما براي حضور طولاني مدت زيردريايي در آب‌هاي آزاد برنامه‌هاي ديگري داريم و اين توانمندي براي ما وجود دارد.

مي‌توانيم به راحتي تا 50 كيلومتري ساحل هر كشوري برويم

وي با تاكيد بر ادامه حضور نيروي دريايي ارتش در آب‌هاي آزاد و بين‌المللي، تصريح كرد: ما بنا به تدبير فرمانده كل قوا اهل حضور در آب‌هاي آزاد هستيم و بايد در همه جاي آب‌هاي آزاد دنيا حضور داشته باشيم. سه سال است كه در حال اجراي اين تدبير هستيم، پانزده ناوگروه به آب‌هاي آزاد فرستاده‌ايم و ‌اين مسير ادامه دارد و بنا به تدبير ايشان، هر روز فعاليت خود را در اين عرصه بيشتر و بيشتر مي‌كنيم.

سياري در ادامه خاطرنشان كرد: برنامه‌هاي آتي ما براي حضور در آب‌هاي آزاد، محدود به درياي مديترانه نيست. تدبير مقام معظم رهبري حضور در آب‌هاي آزاد است و بر اساس تعريف آب‌هاي آزاد، ما مي‌توانيم به راحتي تا 50 كيلومتري ساحل هر كشوري برويم. بنابراين ما نيز بايد توانمندي‌هاي خود را افزايش دهيم تا بتوانيم در هر نقطه آب‌هاي آزاد حضور داشته باشيم و اين حق همه ملت‌هاست و ما اين كار را انجام دهيم. بر همين اساس، برنامه ما اين است كه هر سال حضور خود در آب‌هاي آزاد را گسترش دهيم و جلوتر برويم.

كسي باور نمي‌كرد بتوانيم در آب‌هاي آزاد حضور پيدا كنيم

وي با اشاره به بخش‌هايي از سخنان فرمانده كل قوا مبني بر نشان داده شدن عزت مردم ايران با حضور نيروي دريايي در آب‌هاي آزاد، ‌يادآور شد: معني اين سخن اين است كه كسي باور نمي‌كرد ما بتوانيم در آب‌هاي آزاد حضور پيدا كنيم، چراكه همه دشمنان ما فكر مي‌كنند پس از سي و سه سال تحريم، علم و سواد و توانايي صنعتي ما به جايي نرسيده است كه بتوانيم يك كشتي را براي حضور در درياي مديترانه آماده كنيم و وقتي ما اين كار را انجام مي‌دهيم همه را به تعجب وا مي‌داريم. ما در برابر تحريم‌ها مقاومت كرديم و امروز نه تنها كشتي‌هاي قديمي ما بلكه ناوشكن جماران در دريا حضور پيدا مي‌كند و بدين‌ترتيب دنيا مي‌فهمد كه ما از نظر علمي و صنعتي بالا هستيم و اين مساله عزت مردم ما را نشان مي‌دهد. در هيچ كجا نمي‌توان مثل دريا اقتدار يك ملت را نشان داد و به همين دليل هم زيردريايي خود را به درياي سرخ فرستاديم تا به دنيا ثابت كنيم كه اين توانمندي را داريم.

فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: براي حضور ناوشكن‌هاي نيروي دريايي ارتش در اقيانوس اطلس نيز برنامه‌هايي داريم كه در آينده نزديك محقق خواهد شد، ولي اين‌كه امسال باشد يا سال‌هاي آتي، بستگي به تدابيري دارد كه ابلاغ مي‌شود و هر تدبيري كه ابلاغ شود نيروي دريايي آمادگي دارد كه حضور پيدا كند.

سواحل جنوب شرق كشور نياز به توسعه بيشتر دارد

وي در ادامه اين گفت‌وگو، بر لزوم آشنايي بيشتر جامعه با تاثيرات حضور نيروي دريايي تاكيد كرد و با اشاره به ارتباط اين نيرو با ارتقاء معيشت مردم، گفت: يكي از دلايل توسعه نيروي دريايي در درياهاي آزاد، وجود ارتباط بين كار اين نيرو با معيشت مردم است. براي اين‌كه كشور ما توسعه پيدا كند بايد مولفه‌هاي مختلفي را مدنظر قرار دهيم كه يكي از اين مولفه‌ها، توسعه مناطق ساحلي است؛ براي نمونه، سواحل جنوب شرق كشور نياز به توسعه بيشتر دارد و مقام معظم رهبري درباره اهميت آن مناطق فرموده‌اند كه درياي عمان و سواحل آن براي ما يك گنج و يك ذخيره است و متاسفانه تا به حال غفلت كرده‌ايم.

سياري با بيان اين‌كه «نيروي دريايي ارتش جلودار حركت در مسير تحقق تدبير مقام معظم رهبري بر توسعه درياي عمان و سواحل آن است» افزود: براي نمونه وقتي نيروي دريايي ارتش منطقه دوم دريايي را در شهر كوچكي مثل جاسك احداث مي‌كند، تعداد زيادي از كاركنان اين نيرو به آن‌جا منتقل مي‌شوند كه عده زيادي از آن‌ها با خانواده‌هاي خود هستند. وقتي چنين تعدادي وارد يك شهر كوچك مي‌شوند،‌ قطعا موجب رونق اقتصاد مي‌شود، چراكه اين افراد و خانواده‌هاي آن‌ها به امكانات مختلف نظير بهداشت، مدرسه،‌ آب و برق نياز دارند. بنابراين همين نيازها و هزينه‌هايي كه توسط اين افراد انجام مي‌شود، اقتصاد مردم آن منطقه را رونق مي‌دهد.

يك پايگاه دريايي در منطقه راس ميداني ايجاد مي‌كنيم

وي با بيان اين‌كه «يكي از برنامه‌هاي ما اين است كه يك پايگاه دريايي در منطقه راس ميداني ايجاد كنيم» افزود: اين مساله يعني تعدادي نيروي انساني و تجهيزات بايد در آن منطقه استقرار پيدا كند و اين موجب آباداني آن منطقه مي‌شود. مشابه همين مساله براي منطقه كوچكي مثل كنارك هم صدق مي‌كند، چراكه منطقه سوم دريايي ارتش در آن‌جاست و موجب رشد آن منطقه مي‌شود. اين مساله يكي از تاثيرات گسترش نيروي دريايي است. تاثير ديگر اين است كه ما در گسترش‌هاي خود، هر كاري كه از دست ما بر بيايد در جهت كمك به مردم آن مناطق انجام مي‌دهيم.

فرمانده نيروي دريايي ارتش، گسترش اين نيرو در سواحل را موجب رونق بيشتر بنادر تجاري دانست و گفت: وقتي ما چنين آباداني‌هايي را در مناطق ساحلي بوجود بياوريم، موجب خواهد شد كه بنادر تجاري ما در آن‌جا رونق پيدا كند. قرار است كه بنادر جاسك و چابهار به دو بندر بزرگ اقيانوسي كشور تبديل شود و رييس‌جمهور نيز چنين وعده‌اي را داده است. يكي از تاثيرات مثبت اين مساله، اين است كه راه‌هاي وصولي ما به بنادر نزديك‌تر مي‌شود و اين از نظر هزينه، حسن بزرگي محسوب مي‌شود و اگر محقق شود مي‌تواند رونق خوبي براي آن منطقه و كل كشور به ارمغان بياورد.

حضور ما در بنادر موجب آباداني و ارتقاء معيشت مردم مي‌شود

سياري به وجود منابع سرشار در درياها و اقيانوس‌ها اشاره كرد و يادآور شد: زماني منابع غذايي ما بويژه در درياي عمان توسط چيني‌ها، كره‌اي‌ها و ژاپني‌ها برده مي‌شد و با صيد صنعتي ماهي‌ها و ميگوهاي ما را مي‌برند ولي الان كه ما در آن‌جا حضور پيدا كرده‌ايم، حداقل در محدوده خودمان از اين كار جلوگيري مي‌كنيم. اگر شيلات و ناوگان صيادي ما قوي باشد به راحتي مي‌توانيم بهره‌برداري مناسبي از منابع غذايي آب‌هاي جنوبي انجام دهيم از نظر اقتصادي مي‌تواند جمعيت زيادي را در آن منطقه و حتي كل كشور پوشش دهد. بنابراين حضور ما در بنادر، هم موجب آباداني و ارتقاء معيشت مردم مي‌شود و هم توسعه و ارتقاء سطح رفاهي آن‌ها را به دنبال دارد و اين تدبير زيبايي است كه مقام معظم رهبري داشتند.

وي با اشاره به اين‌كه «در قرآن 33 بار كلمه "بحر" و 11 بار كلمه "بر" آمده و اين مطابق با نسبت آب و خشكي در كره زمين است» افزود: امروز دريا به چند دليل براي ما مهم است؛ دليل اول، وجود منابع غذايي فراوان دريا است. اگر مردم سومالي بتوانند ناوگان صيادي قوي داشته باشند، قحطي در آن‌جا بوجود نمي‌آيد ولي چون همه منابع غذايي آن‌ها را استكبار مي‌برد، نمي‌توانند از اين منابع غني استفاده كنند. درست است كه خشكسالي هم بر قحطي آن منطقه دامن مي‌زند ولي به هر حال امكان صيد وجود داد.

هنوز علم و هنر بهره‌برداري درست از منابع آبي را در كشور نداريم

فرمانده نيروي دريايي ارتش بر لزوم قوي شدن شيلات در كشور تاكيد كرد و گفت: براي مثال، پرورش ميگو روز به روز گسترش مي‌يابد، ولي اين مساله به حمايت بيشتري نياز دارد و اگر حمايت لازم صورت بگيرد، كاملا در اين زمينه موفق خواهيم بود. متاسفانه در سبد غذايي خانواده‌هاي ما، ماهي و ميگو سهم بسيار كمي دارد و اين در حاليست كه يك سوم مرزهاي كشور ما مرزهاي آبي است. اين مساله بدان معنا است كه ما هنوز علم و هنر بهره‌برداري درست از منابع آبي را در كشور نداريم و از اين ظرفيت به درستي استفاده نمي‌كنيم.

سياري، وجود منابع عظيم نفت و گاز در دريا را يكي ديگر از دلايل اهميت درياها برشمرد و اظهار كرد: ما در آب‌هاي جنوب، منابع نفت و گاز فراواني داريم و حتي در منطقه بيست درصد درياي خزر كه متعلق به جمهوري اسلامي ايران است، دو حوزه نفتي وسيع داريم. ما بايد هم از منابع انرژي موجود در درياها و هم ديگر منابعي كه در كف دريا وجود دارد استفاده كنيم. اين منابع، به "ميراث بشريت" معروف است و ما بايد جايگاه خود را در اين مساله به درستي بشناسيم. دريا حتي حاوي انرژي‌هاي نو است و ما بايد آن‌قدر توانمند باشيم كه بتوانيم از اين انرژي‌ها نظير انرژي جزر و مد دريا استفاده كنيم.

وي اضافه كرد: يكي ديگر از دلايل اهميت درياها و آب‌هاي آزاد، نقش آن در تجارت بين كشورها است. 93 درصد كالاهاي جهان از طريق آب جابه‌جا مي‌شود و هر چقدر كه مسير طولاني‌تر و حجم كالا بيشتر باشد حمل آن از طريق دريا ارزان‌تر است. اگر يك منطقه مثلث شكل بين بندر جاسك،‌ تنگه مالاگا و تنگه باب‌المندب تصور كنيم، يك سوم تجارت جهان در اين مثلث انجام مي‌شود. در نتيجه اين منطقه يك مثلث طلايي است و كشورهايي كه بتوانند از ظرفيت اين منطقه استفاده كنند، از نعمت‌هاي خدادادي استفاده كرده‌اند. در كنار اين مسايل،‌ انتقال فرهنگ و تاثير مثبت بر گردشگري نيز از جمله موارد مهم دريا است و اگر ما بتوانيم از تمام اين منابع و ظرفيت‌ها به درستي استفاده كنيم،‌ تدبير مقام معظم رهبري را اجرا كرده‌ايم.

آموزش‌هاي زيادي به صيادان مي‌دهيم تا بتوانند با دزدان دريايي مقابله كنند

فرمانده نيروي دريايي ارتش در ادامه، به پديده دزدي دريايي اشاره كرد و افزود: وقتي امنيت در آن منطقه مثلث طلايي به مخاطره مي‌افتد، همه كشورها متضرر مي‌شوند و همين امر دليل مناسبي براي ماموريت راهبردي نيروي دريايي ارتش است. در حال حاضر بيش از 30 كشور جهان در خليج عدن مشغول گشت‌زني هستند تا امنيت خطوط كشتي‌راني را برقرار كنند و ما هم يكي از اين كشورها هستيم. اين حوزه بسيار گسترده است و برقراري امنيت آن منطقه كار بسيار سختي است. در اين زمينه، ما آموزش‌هاي زيادي به صيادان مي‌دهيم تا بتوانند با دزدان دريايي مقابله كنند و در اين راستا كلاس‌هاي آموزشي مستمري در جاسك و كنارك برگزار كرده‌ايم و معمولا مناطق امن‌تر را به آن‌ها معرفي مي‌كنيم.

سياري با تاكيد بر اين‌كه «رابطه ماموريت نيروي دريايي با اقتصاد كشور يك رابطه كاملا مستقيم است» تصريح كرد: اگر امروز نتوانيم كشتي‌هاي خود را در خليج عدن اسكورت كنيم، كشتي‌هاي نفتكش و تجاري ما با مشكل مواجه مي‌شوند و اين يعني چرخه اقتصادي مملكت با مشكل مواجه مي‌شود. در زمان دفاع مقدس هم نيروي دريايي ارتش بنادر دشمن را محاصره كرد و اجاز نداد آن‌ها صادرات و واردات داشته باشند. آن‌ها سعي كردند از طريق هوا و موشك‌هاي ساحل به دريا خطوط كشتي‌راني ما را مختل و از صادرات نفت كشور جلوگيري كنند، ولي ما اجازه اين كار را به آن‌ها نداديم و بدين ترتيب 10 هزار كشتي را در دوران دفاع مقدس اسكورت كرديم و چرخ اقتصاد و مملكت را چرخانديم.

پديده دزدي دريايي به معضلي براي تجارت جهاني تبديل شده است

وي همچنين به گسترش فعاليت‌هاي دزدان دريايي خليج عدن تا ميانه اقيانوس هند اشاره كرد و گفت:‌ پديده دزدي دريايي در مناطق مختلفي وجود دارد ولي تراكم اين مساله در حال حاضر در سواحل سومالي است و اين به معضلي براي تجارت جهاني تبديل شده است بر همين اساس كشورهاي مختلف از كشتي‌هاي تجاري خود در آن منطقه مراقبت مي‌كنند. اخيرا بسياري از اين كشورها تحت كنترل ناتو قرار گرفته‌اند و به‌طور واحد با دزدان دريايي مبارزه مي‌كنند و فرماندهي اين گروه نيز به صورت دوره‌اي تغيير مي‌كند. در اين بين، چند كشور از جمله جمهوري اسلامي ايران مستقل عمل مي‌كنند يعني ما تحت امر كسي قرار نمي‌گيريم. البته گاهي در مسير عبور و مرور كشتي‌ها اعلاميه‌هايي منتشر مي‌شود و بدين ترتيب ارتباط بين گروه‌هاي كشورهاي مختلف برقرار مي‌شود.

فرمانده نيروي دريايي ارتش همچنين با اشاره به اعزام ناوگروه‌هاي اين نيرو به خليج عدن، اظهار كرد: از زماني كه مقام معظم رهبري فرمودند كه نيروي دريايي ما يك نيروي راهبردي است، خيلي بر اين مساله فكر كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه تدبير ايشان اين است كه ما بايد در آب‌هاي آزاد حضور داشته باشيم، يعني ما بايد از يك نيروي دريايي در آب‌هاي كم عمق جدا و به يك نيروي دريايي آب‌هاي عميق تبديل شويم و به همين دليل به سراغ شمال اقيانوس هند رفتيم. معناي راهبردي بودن نيروي دريايي اين است كه ما بايد بتوانيم در آب‌هاي آزاد حضور داشته باشيم و در جهت انجام ماموريت‌هاي خود بتوانيم از اين ظرفيت استفاده كنيم.

سياري ادامه داد: از آن زمان تا امروز بدون هيچ خللي در آب‌هاي آزاد حضور داشته‌ايم و شانزده ناوگروه به خليج عدن اعزام كرده‌ايم. در همين راستا فقط در سال 90 حدود بيست درگيري با دزدان دريايي داشته‌ايم. ما بايد بتوانيم از كشتي‌هاي خود حفاظت كنيم و ناوگروه‌هاي ما اين آمادگي و ورزيدگي را دارند كه به راحتي بتوانند كشتي‌ها را نجات دهند ولي متاسفانه رسانه‌ها كمتر به اين مساله مي‌پردازند و حتي در صداوسيما خبري در اين رابطه مطرح نمي‌شود، در حالي كه نجات اين كشتي‌ها تاثير اقتصادي بسياري مثبتي براي كشور دارد.

وي خاطرنشان كرد: در اين روزها يعني از اوايل ارديبهشت تا اواخر مهرماه شرايط دريا بسيار سنگين است و وضع دريا و شمال اقيانوس هند وضع نامناسبي است. متاسفانه سيستم تبليغاتي ما ضعيف است وگرنه كليپي از ناوشكن الوند داريم كه نشان مي‌دهد اين ناوشكن چطور در ميان موج‌هاي سهمگين كه ارتفاع آن‌ها تا بيش از ده متر هم مي‌رسد، به مسير و ماموريت خود ادامه مي‌دهد.

فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اين‌كه «بايد بيشتر با دريا آشنا شويم» تاكيد كرد: همه ما بايد منافع خود را در دريا جستجو كنيم و به دنبال توسعه درياپايه باشيم و اين‌ها توصيه‌هاي مقام معظم رهبري است. ما در ظرف كمتر از بيست ماه سه بار ميزبان ايشان بوديم و اين نشان‌دهنده اهميت اين موضوع است. اين بحث، فقط بحث نيروي دريايي نيست بلكه بطوركلي بحث درياست و ما براي آينده بايد به دريا وصل شويم.

حضور نيروهاي فرامنطقه‌اي در خليج فارس بر اساس قانون است

سياري در ادامه به تشريح مفهوم "درياي آزاد" و "آب‌هاي آزاد" پرداخت و گفت: سه نوع از قوانين و مقررات بر درياها حاكم است. در درياي بسته، قوانين حاكم بر آب‌ها توسط كشورهاي همسايه آن درياچه تدوين مي‌شود. در مورد درياهاي نيمه بسته مثل خليج فارس، ‌بخشي از قوانين حاكم مربوط به كشورهاي حاشيه آن‌جاست و بخشي ديگر مربوط به قوانين بين‌المللي است. يكسري قوانين هم وجود دارد كه در سطح بين‌الملل قابل پذيرش است. براي اندازه‌گيري حدود آب‌ها، يك خط مبدا در ساحل مشخص مي‌كنند و از آن خط تا فاصله 12 مايل دريايي به عنوان آب‌هاي سرزميني شناخته مي‌شود و حاكميت دولت بر آب‌هاي سرزميني مثل حاكميت بر سرزمين است. 12 مايل بعد از آن هم به عنوان آب‌هاي نظارت معرفي مي‌شود و حاكميت دولت بر آن محدوده دقيق‌تر از آب‌هاي سرزميني است.

وي ادامه داد: از خط مبدا تا فاصله 200 مايل، منطقه انحصاري، اقتصادي يك كشور مي‌شود و از آن فاصله به بعد، آب‌هاي آزاد محسوب مي‌شود. البته اين مساله در جايي مثل خليج فارس نمي‌تواند اجرا شود، چراكه عرض خليج فارس فقط 200 كيلومتر است و براي چنين منطقه‌اي خطوطي به اسم خط منصف به صورت توافقي بين كشورهاي همسايه تعيين مي‌شود. ما در شرق تنگه هرمز با پاكستان و عمان نيز بر اساس خط منصف عمل مي‌كنيم. بعد از اين خطوط منصف، آب‌هاي آزاد محسوب مي‌شود و ويژگي‌ آب‌هاي آزاد اين است كه هر كشوري مي‌تواند در آن حضور داشته باشد و مي‌توانند فعاليت اقتصادي و تمرينات نظامي انجام دهند و حتي حضور نظامي داشته باشند ولي نمي‌توانند از منابع كف دريا استفاده كنند.

فرمانده نيروي دريايي ارتش در برابر اين پرسش كه با اين تقسيم‌بندي‌ها، كشورهاي فرامنطقه‌اي چگونه در خليج فارس حضور دارند؟ اظهار كرد: كشورهاي فرامنطقه‌اي با احتساب محدوده آب‌هاي سرزميني و نظارت، در منطقه‌اي كه به عنوان آب‌هاي آزاد محسوب مي‌شود حضور دارند و بدين ترتيب حضور نيروهاي فرامنطقه‌اي در اين محدوده قانونمند و بر اساس قانون است. ما هم مي‌توانيم در تمام آب‌هاي آزاد حضور پيدا كنيم، كما اين‌كه مقام معظم رهبري در تدابير خود تاكيد كردند كه دريا براي همه است و همه ملت‌ها در دريا اهداف راهبردي كلان دارند ولي برخي كشورها مي‌خواهند به منافع كشورهاي ديگر تجاوز كنند ولي ما اهل تجاوز، ‌تعدي و دست‌اندازي به سواحل و آب‌هاي ديگران نيستيم بلكه اهل حضور هستيم و اين يعني ما هم بايد مثل كشورهاي ديگر در آب‌هاي آزاد حضور داشته باشيم.

به‌طور كامل مرزهاي آبي كشور را كنترل مي‌كنيم

سياري در ادامه گفت‌وگو با ايسنا تاكيد كرد: نيروهاي فرامنطقه‌اي زيادي در آب‌هاي جنوب كشور حضور دارند ولي نه در خليج فارس و نه در درياي عمان، وارد آب‌هاي سرزميني و نظارت ما نمي‌شوند ما به طور مرتب مشغول گشت‌زني هستيم و سيستم‌هاي راداري و شنود ما در حال كنترل هستند. در واقع ما به‌طور كامل مرزهاي آبي كشور را كنترل مي‌كنيم و اگر شناور فرامنطقه‌اي وارد آب‌هاي كشور ما شود تذكر مي‌گيرد و يگان‌هاي گشت ما به آن نزديك مي‌شوند تا از آن منطقه خارج شوند. البته همه اين مساله را رعايت مي‌كنند و ما هم وقتي به آب‌هاي آزاد و درياي سرخ و درياي مديترانه مي‌رويم اين مساله را رعايت كرده‌ايم و به آب‌هاي سرزميني هيچ كشوري وارد نشده‌ايم و از مسير بين‌المللي رفت‌وآمد كرده‌ايم.

اگر نيروي انساني خوب نداشته باشيم نمي‌توانيم تجهيزات خوب بسازيم

فرمانده نيروي دريايي ارتش در ادامه به اهميت نيروي انساني اشاره كرد و افزود: هرچقدر هم كه تجهيزات داشته باشيم، نفرات هستند كه بايد آن‌ها را به كار بگيرند و اساسا اگر نيروي انساني خوب نداشته باشيم نمي‌توانيم تجهيزات خوب بسازيم يا آن‌ها را بكار بگيريم. با وجود آن‌كه تجهيزات در دريا حرف اول را مي‌زند، همان تجهيزات به نيروي انساني خوب نياز دارد پس در نيروي دريايي هم حرف اول را نيروي انساني مي‌زند.

سياري يادآور شد: تا پيش از انقلاب همه افسران ما در خارج از كشور از جمله آمريكا، آلمان، ايتاليا، ‌فرانسه و حتي تركيه آموزش مي‌ديدند و درجه‌داران ما نيز تخصص خود را در خارج از كشور كسب مي‌كردند ولي پس از انقلاب يعني در سال 59 دانشگاه حضرت امام خميني‌(ره) را در نوشهر افتتاح كرديم و امروز همه كاركنان نيروي دريايي ارتش پرورش يافته اين دانشگاه هستند. اين افتخار، افتخار بزرگي است كه ما از نظر آموزش و پرورش وابسته به جايي نيستيم.

سطح آموزش‌هاي ما كاملا مطابق با استانداردهاي بين‌المللي است

وي با بيان اين‌كه «سطح آموزش‌هاي ما كاملا مطابق با استانداردهاي بين‌المللي است» خاطرنشان كرد:‌ وقتي شناورهاي ما به آب‌هاي آزاد مي‌روند يا مثلا يك ناوگروه ما حدود 20 هزار كيلومتر دريانوردي مي‌كند، يعني نيروي انساني حاضر در اين شناورها، ورزيده، آموزش‌ديده و پرورش درست يافته است. نيروي انساني ما بايد مومن، متعهد، متخصص، متفكر، منضبط، سلحشور، ايثارگر، ولايت‌مدار و شهادت‌طلب باشد و اين مسايل در روش‌هاي پرورشي ما رعايت مي‌شود. براي اين منظور روش‌هايي را براي جذب نيروهاي انساني اتخاذ كرده‌ايم و بدين ترتيب بهترين‌ها را براي خدمت در اين نيرو جذب مي‌كنيم.

ارتباط مردم جنوب با نيروي دريايي بسيار خوب است

فرمانده نيروي دريايي ارتش در پايان، به شهادت فرمانده تيپ سوم حمزه سيدالشهداء نيروي درياي ارتش در درگيري با اشرار اشاره كرد و افزود: نيروي دريايي مسووليت مستقيمي مثل نيروي انتظامي در سواحل يا جنوب شرق كشور ندارد بلكه ماموريت ما در دريا است ولي در ساحل هم يكسري اقدامات نظير تمرين تيراندازي انجام مي‌دهيم و شهادت فرمانده تيپ سوم تفنگداران دريايي ما نيز در همين راه اتفاق افتاد و ايشان در درگيري با اشرار به شهادت رسيد. البته شرارت‌هاي آن‌ها،‌ شرارت‌هاي كلي است، يعني مستقيما در رابطه با نيروي دريايي نيست و ارتباط مردم آن منطقه با اين نيرو بسيار خوب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس