به گزارش مشرق، روز شنبه آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در وزارت کشور حاضر و به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت نام کرد. نگارنده ثبت نام ایشان را یک اتفاق نادر در عرصه سیاسی کشور در طی سال های پس از انقلاب میداند و فکر میکنم این حرکتی که اصلاح طلبان با ثبت نام آقای جهانگیری آغاز کردند نه تنها در چارچوب توسعه سیاسی قابل تعریف نیست بله یک حرکت بسیار عقب افتاده در عرصه سیاسی کشور است.
در انتخابات هایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتیم همواره کسانی که به عنوان کاندیدا شرکت می کردند قصد جدی داشتند به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری خود را به مردم عرضه کنند و تا پایان رای گیری در صحنه باقی می ماندند و در مناظرهها و تبلیغات تلاش میکردند که نظرات مردم را جلب کنند برای اینکه رییس جمهور بشوند.
حتی در انتخابات سال 60 و 64 شخصیتهایی نظیر مرحوم عسگر اولادی و پرورش نیز که همزمان با حضور آیت الله خامنه ای در صحنه حضور داشتند این را می دانستند که یک کاندیدا قطعا پیروز انتخابات خواهد بود ولی می ایستادند و برنامه های خود را به مردم ارایه می کردند وبخشی از مردم هم به آنان رای دادند ویا در انتخاباتی مانند سال 92 برخی از کاندیدها در روزهای پایانی به نفع یک کاندیدای دیگر کنار کشیدند اما همین افراد هم واقعا به قصد رئیس جمهور شدن پا به صحنه انتخابات گذشته بودند.
اما ثبت نام آقای جهانگیری متفاوت با همه مواردی است که در گذشته رخ داده و نوعی بدعت سیاسی بوده و بسیار خطرناک است. اشکال این است که ایشان به قصد اینکه رئیس جمهور شود پا به عرصه انتخابات نگذاشته است بلکه صرفا به عنوان کمک کار مناظرهها وبلندگوی تبلیغات انتخاباتی آقای روحانی به میدان آمده و قطعا هم تا قبل از روز انتخابات به نفع ایشان کنار خواهد کشید.
ممکن است برخی اشکال کنند که همین امروز هم ما شاهد حضور چند نفر از اصولگرایان در انتخابات هستیم در پاسخ باید گفت بله ،اما نکته اول این است که همه آنها در نامزدی خود و رقابت جدی هستند و با مکانیسمی که پذیرفته اند می خواهند ببینند در نظر سنجی ها کدام کاندیدا در میان مردم از موقعیت بهتری برخوردار است وآنوقت بقیه به نفع آن فرد کنار بروند مانند آن چیزی که در سال 92 رخ داد و آقای عارف به نفع اقای روحانی کنار کشید، این مدل قطعا خالی از اشکال است.
سخن ما بر سر کسی مانند آقای جهانگیری است که از ابتدا می داند نمی خواهد تا آخر در صحنه انتخابات باشد و قطعا به نفع آقای روحانی کنار خواهد کشید و همانگونه که در مصاحبه خبری خود گفت:
" من در کنار روحانی هستم. انگیزه من این است که برای ملت مشخص کنم دولت یازدهم چه تحویل گرفته و چه کرده است... از کارنامه دولت دفاع میکنم ... ما و آقای روحانی مکمل هم خواهیم بود.... صریح گفتهام که آقای روحانی شخصیت اصلی جریان اصلاحات برای انتخابات است ".
او میخواهد فقط یکسری آمار و ارقام را به نفع دولت اقای روحانی بدهد وبعد هم از صحنه کنار برود .
لذا بر این باورم که این حرکت نوعی توهین به ملت و رای دهندگان است که فردی بدون قصد کاندیداتوری ولی به عنوان یدک یا ضربه گیر یه کاندیدای دیگر به صحنه انتخابات بیاید.
این حرکت که متاسفانه اصلاح طلبان آن را آغاز کردند اگر بخواهد باب شود در سال های بعد شاهد خواهیم بود که از یک گروه سیاسی مثلا چند نفر می آیند و صرفا درمقام بیان آمارها و به عنوان ضربه گیر کاندیدای اصلی شرکت میکنند در حالیکه هیج کدام در کاندیداتوری جدی نیستند و یکی دو روز قبل از انتخابات کنار می کشند ،این بازی با افکار عمومی مردم است.
لازم است این بدعت اصلاح طلبان از همین امروز تقبیح شود و از آقای جهانگیری خواسته شود که انصراف داده و از صحنه کاندیداتوری خارج شود . تا شاهد رقابتی جدی و ئر شور در این عرصه باشیم.
ثبت نام آقای جهانگیری متفاوت با همه مواردی است که در گذشته رخ داده و نوعی بدعت سیاسی بوده و بسیار خطرناک است.
منبع: الف