داوری

در هفته‌های پایانی مسابقات لیگ برتر ایران شاهدیم که برخی مربیان وقتی نتیجه نمی‌گیرند، توجه ها را صدای سوت داوران سوق می‌دهند تا مسایل فنی نادیده گرفته شود.

به گزارش مشرق، به هفته‌های پایانی لیگ برتر فوتبال ایران رسیده‌ایم، بالا و پایین جدول حساسیت خاص خودش را دارد. در کنار پرسپولیس که به نوعی شاید قهرمانی‌اش نهایی شده، برخی برای کسب سهمیه آسیا می جنگند و در قعر جدول نیز برخی برای فرار از سقوط.

به نظر می رسد حساسیت بالای مسابقات بیش از اینکه بخواهد روی بازیکنان و هواداران تاثیرگذار باشد، مربیان را روی نیمکت های داغ به تب و تاب انداخته است؛ شاید به همین دلیل است که در پایان خیلی از مسابقات مربیان به کوچک‌ترین سوت‌‌های داوران، بزرگ‌ترین اعتراض ها را برپا می کنند. در ناکامی‌ها همه مقصر می‌شوند، الا خودشان!

مسائل تاکتیکی پشت اعتراض‌های سرسام‌آور مربیان پنهان شده و کسی در این میدان نیست که مشکل فنی تیمش را علت اصلی باخت تیمش بداند. شاید در این بازار مکاره این سبک از تفکر خواهان دارد و مورد پذیرش خیلی هاست.

البته نباید فراموش کرد که در معتبرترین لیگ های فوتبال جهان نیز اعتراض به داوری در برخی مسابقات دیده می شود. به عنوان مثال شاید در یک مسابقه حساس در لیگ برتر انگلیس، یک داور سرشناس نتواند قضاوت عادلانه و حرفه‌ای را داشته باشد، در پایان هم شاید شاهد اعتراض های ونگر، مورینیو، گواردیولا، کونته و .... به داوری باشیم؛ اما نکته کلیدی اینجاست که مشکل داوری برای یک مسابقه مهم هرگز اولویت اصلی قلمداد نمی‌شود و در هر شرایط فنی مسئله فنی در خط اول کارشناسی یک مسابقه است.

هنگام شکست، سوت های داور اگر هم مشکل داشته باشد، بعد از مسایل فنی مورد نقد قرار می‌گیرد، شاید به همین خاطر است که داوران خطاکار همچنان برای قضاوت های بعدی از امنیت روانی برخوردارند.

حال برای مقایسه اجمالی به قضاوت های پُراشتباه وطنی و فوتبال جزیره چند بازی در لیگ برتر انگلیس در فصل جاری را با مسابقات لیگ برتر خودمان در مقام قیاس قرار می دهیم تا بلکه تفاوت ها به شکل اعتراض ها به داوران مشخص شود.

دوباره تاکید می کنیم که نمی‌توان گفت مربیان خارجی از هر گونه اعتراضی نسبت به داور خودداری می‌کنند. این حرف اصلا درست نیست و خیلی از اوقات، برخی از آنها محروم و جریمه نیز می‌شوند، اما یک اصل در این اعتراض ها همیشه رعایت می‌شود؛ اول مسئله فنی، دوم، قضاوت داوران.

آرسن ونگر، سرمربی آرسنال که یک بار به خاطر اعتراض‌هایش از داور بازی کارت قرمز گرفت در رختکن داور چهارم را هُل داد تا 3 جلسه محروم شود. مورینیو که با کارهایی مثل، انگشت کردن در چشم «تیتو ویلانووا»، یکی از حاشیه‌دارترین مربی‌های دنیا نامیده می‌شوند.

این اتفاق‌ها در همه جای دنیا رخ می‌دهد و قابل انکار نیز نیست. اما نکته‌ای باید به آن اضافه کرد که اعتراض‌ها نباید همیشگی شده و رنگی دیگر به خود بگیرد.

خیلی اوقات نیز پیش آمده که مربیان یا حتی بازیکنان، باخت‌هایشان را گرچه داور نیز تاثیر داشته اما به گردن خود انداخته‌اند. در زیر نگاهی به اعتراض‌های مربیان جزیره خواهیم انداخت.

*منچستریونایتد 0 - 1 چلسی (یک چهارم نهایی جام حذفی)

در دقیقه 35 دیدار، «آندره هررا» کارت زرد دوم خود را دریافت کرد تا کمر من‌یونایتد مقابل آبی‌های قدرتمند این فصل، خم شود. بسیاری از کارشناسان یکی از این کارت‌ها را نادرست دانسته و «مایکل اولیور» را مقصر دانسته‌اند. مورینیو پس از دیدار اظهار داشت: در مورد داوری حرف نمی‌زنم! تنها به تلاش بازیکنانم و تشویق هواداران افتخار می‌کنم.

*چلسی 2 - 2 سوانسی (هفته چهارم لیگ جزیره)

کونته پس از بازی ضمن تحلیل جریان بازی و چگونگی تساوی مقابل قوهای ولزی تنها گفت: داور هم می‌تواند اشتباه کند. حرفی نمی‌زنم تنها اشتباه بزرگی بود!

*آرسنال 2 - 1 برنلی ( هفته بیست و دوم لیگ جزیره )

جدالی که داور، 2 پنالتی در وقت‌های اضافه می‌گیرد پر از حرف و حدیث‌های مختلف است. اکنون تصور کنید «گرانیت ژاکا» در دقیقه 65 اخراج مستقیم شده و توپچی‌ها تحت فشار فراوان هستند. درست است که آرسنال پیروز میدان شد اما ونگر پس از بازی به علت اعتراض‌هایش عذرخواهی کرد و گفت: باید ساکت می‌شدم!

*منچستریونایتد 2 - 0 وستهام ( هفته بیستم لیگ جزیره )

رسانه‌ها پس از این دیدار به شدت از «مایک دین» انتقاد کرده و وی را شایسته خداحافظی از دنیای قضاوت دانستند. روزنامه معتبر تایمز در تیتر اصلی خود نوشت: وقتش رسیده که بروی دین! 

داور 49 ساله در دقیقه 15، به دلیل تکل «سوفیان فقولی» بر روی «فیل جونز» کارت قرمز مستقیم به وی نشان داد که به عقیده اکثر کارشناسان و رسانه‌ها کاملا غیر ضروری بود. 


تیتر تند روزنامه تایمز

اما از طرف دیگر، صحبت‌های بلیچ و مورینیو پس از دیدار جالب توجه است. مربی کروات چکش‌ها پس از بازی تصریح کرد:‌ من از عملکرد بازیکنانم بسیار خرسندم. با 10 نفر مقابل تیمی مثل یونایتد، بازی کردن بسیار سخت است. ما شانس‌های گلزنی نیز ایجاد کردیم که به گل بدل نشد. از نتیجه ناراضی بوده اما به شاگردانم افتخار می‌کنم. 

مورینیو نیز پس از این دیدار، در حالی که قضاوت بسیار به نفعش شده بود گفت: من در مورد تصمیم‌ها صحبت نمی‌کنم ولی اگر بخواهیم این بحث را ادامه دهیم باید بگویم من قهرمان تصمیم‌های نادرست داوران هستم. 

*کریستال پالاس 1 - 2 منچستریونایتد

آلن پاردیو در 14 دسامبر، 16 روز پیش از برکناری‌اش از سمت مربیگری عقاب‌ها در خصوص اشتباه داوری سخن نگفت. تکل خشن روخو مستحق کارت بود که داور بازی آن را تشخیص نداد. حال می‌توان گفت این مربی که شرایط نامساعدی در باشگاه دارد می‌توانست همه چیز را بر گردن داور اندازد تا از فشارها خارج شود اما تنها چیزی که گفت این بود که می‌توانستیم بهتر عمل کنیم.

* هال سیتی 1 - 0 کریستال پالاس ( هفته پانزدهم لیگ جزیره )

رابرت اسنودگراس به خاطر تمارض در محوطه جریمه در فضای مجازی عذرخواهی کرد. گل پنالتی وی، پیروز را در بازی حساس قعرنشین‌ها رقم زد. 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس