جبهه مردمی

نتیجه گزارش شورای مرکزی جبهه مردمی به مجمع ملی دوم که صبح امروز در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد، توسط مهدی محمدی ارائه شد.

به گزارش مشرق، نخستین مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی روز پنج شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد. در این مجمع، که در آن منتخبان استان ها، اقشار و حامیان جبهه با حق رای حضور داشتند، ۲۱ فرد به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به رای اعضای مجمع گذاشته شدند و اعضای محترم مجمع از میان آنها به ۱۰ تن رای دادند.

این ۲۱ نفر خود از میان ۵۳ نفر برگزیده شده بودند که اسامی آنها طی یک فرآیند دو هفته ای، منطبق بر مجموعه ای از شاخص ها، از طریق اعضای مجمع از سراسر کشور به هیئت موسس جبهه پیشنهاد شده بود. هیئت موسس، پس از مذاکره فرد به فرد با این ۵۳ نفر و اعمال ضوابط مصوب، نام ۲۱ نفر از کسانی را که با کاندیداتوری موافقت داشته یا مخالفت جدی با طرح نام خود به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نداشتند، به مجمع اول اعلام کرد.

در مجمع اول، ۲۱۳۳ تعرفه مصرف شد. از این میزان، ۱۹۱۶ تعرفه سالم و ۲۱۷ تعرفه باطله بود. علت وجود ۲۱۷ تعرفه باطله هم این بود که مطابق قاعده اعلام شده در مجمع اول، تعرفه هایی که حاوی نام کمتر یا بیشتر از ۱۰ کاندیدا بود باطله محسوب گردید و شمارش نشد.

پس از توزیع تعرفه ها، رای گیری، و شمارش آرا، نتایج زیر، به ترتیب اکثریت آرا، حاصل شد:

همچنین در مجمع اول ۳۰ عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی انتخاب شدند که اسامی و آراء آنها قبلا از طریق رسانه ها اعلام شده است.  

پس از تشکیل شورای مرکزی، هیئت رییسه شورای مرکزی و مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی نیز انتخاب شد که اسامی آنها هم قبلا از طریق رسانه ها اعلام شده است.

پس از این مرحله، چنانکه مکررا اعلام شده است هیئت رییسه شورای مرکزی با کاندیداهای منتخب در مجمع اول وارد مذاکره شد تا از میان آنها، ۱۰ کاندیدایی را که اولا حائز بیشترین رای شده اند و ثانیا به مکانیسم و شروط جبهه متعهد هستند، انتخاب و به مجمع ملی دوم معرفی نماید.

این مذاکرات تا آخر وقت دیشب (۱۶ فروردین ۱۳۹۶) ادامه داشته و در ادامه توضیح خواهم داد که کاندیداها به ترتیب حروف الفبا در این مذاکرات چه موضعی اتخاذ کردند.

آقای مهرداد بذرپاش در آخرین مذاکره اعلام کرد که تصمیم قطعی برای کاندیداتوری نگرفته است اما نظر مجمع ملی را برای خود دارای اولویت دانسته و در صورت کاندیداتوری در چارچوب سازوکار و تصمیمات جبهه عمل خواهد کرد. ایشان همچنین پیش از مجمع اول و در نشست با هیئت موسس، میثاق نامه جبهه را به طور مکتوب امضا کرده است.

با آقای سعید جلیلی در این مدت حداقل ۳ جلسه رسمی برگزار و در چندین جلسه غیر رسمی هم به تفصیل مذاکره شد. ایشان در نهایت اعلام کرد خروجی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را برای خود دارای حجیت نمی داند و در صورت کاندیداتوری در چارچوب مکانیسم و تصمیمات جبهه مردمی نیروهای انقلاب عمل نخواهند کرد.

آقای حمید رضا حاجی بابایی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و تصمیمات جبهه تبعیت خواهد کرد.

آقای محسن رضایی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و تصمیمات جبهه تبعیت خواهد کرد.

آقای سید ابراهیم رییسی از ابتدا نسبت به نامزد شدن امتناع داشت اما همواره از جبهه و فرآیند ها و سازوکار آن حمایت می کرد. پس از اعلام نظر مجمع اول ایشان از امتناع خود صرف نظر کرد و کاندیداتوری خود را محل تامل دانست. در آخرین مذاکره ایشان گفته است که من هنوز تصمیم قطعی برای نامزدی نگرفته ام اما با توجه به رای جبهه، مطالبه مردم و نظر بسیاری از شخصیت ها در صورتی که قصد کاندیداتوری داشته باشم حتما طبق سازوکار جبهه عمل می کنم و رای این مجمع در تصمیم نهایی من تاثیر خواهد داشت. همچنین ایشان با ارائه مکتوبی به هیئت رییسه جبهه سازوکار و شرایط جبهه را پذیرفته است.

آقای علیرضا زاکانی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.

آقای سید عزت الله ضرغامی نیز میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.

آقای سید پرویز فتاح در آخرین مذاکره اعلام کرده است که سازوکار جبهه را کاملا قبول دارد. وی میثاق نامه جبهه را امضا کرده و گفته است که از هیچ کمکی به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مضایقه نخواهد کرد. در عین حال ایشان تاکید کرده که تصمیمی برای کاندیدا شدن ندارد اما اگر بخواهد به عرصه انتخابات ریاست جمهوری ورود پیدا کند حتما سازوکار جبهه را قبول دارد و طبق آن عمل خواهد کرد.

آقای رستم قاسمی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.

آقای محمدباقر قالیباف روز ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ طی نامه ای به شورای مرکزی اعلام کرد که درخواستی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نداشته و ندارد اما در صورت ثبت نام در چارچوی سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی عمل خواهد کرد.

آقای علی نیکزاد نیز طی نامه ای به هیئت رییسه اعلام کرد که سازوکار و شرایط جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را قبول دارد و در صورت کاندیداتوری طبق آن عمل خواهد کرد.

همچنین لازم به ذکر است آقای علیرضا زالی پس از مجمع اول طی نامه ای از حضور در انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد.

به این ترتیب و با توجه به آنکه فقط یک نفر از ۱۰ کاندیدای منتخب مجمع اول، یعنی آقای سعید جلیلی، از پذیرش سازوکار و مکانیسم جبهه امتناع کرد، نام ایشان از فهرست کاندیداهای معرفی شده به مجمع دوم حذف و نام آقای محسن رضایی که نفر یازدهم منتخب مجمع اول بود، به فهرست اضافه شد.

به این ترتیب، همانطور که در تعرفه های رای قابل مشاهده است، ۱۰ نفر از منتخبان مجمع اول که سازوکار و مکانیسم جبهه را نیز پذیرفته بودند معرفی می شوند و مجمع فعلی از میان آنها ۵ کاندیدا را برخواهد گزید.

این ترکیب ۱۰ نفره به استحضار و تایید هیئت محترم امنای جبهه رسیده است.

لازم به ذکر است، تمامی ۱۰ کاندیدای فعلی متعهد شده اند به تصمیم شورای مرکزی در این باره که چه تعداد از منتخبان پس از این مجمع در انتخابات ثبت نام کنند، چه تعداد در مناظرات حاضر شوند و نهایتا کاندیدای نهایی چه کسی باشد، پای بند باشند.

همچنین کاندیداها متعهد هستند در تشکیل تیم آینده دولت خود با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و تیم معرفی شده از سوی آن همکاری و هماهنگی کنند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • علی IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    29 2
    اگر نتیجه این جبهه همان خروجی سال 92 و عدم انصراف کاندیداها بنفع کسی که بیشترین محبوبیت را دارد باشد نشان دهنده یک توافق نانوشته میان جریانهای سیاسی برای سرکار گذاشتن مردم و یک جنگ زرگری است
  • شیرازی IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    10 14
    خدا رو شکر که محسن رضایی جزو ده نفر اومد . ایشون باید به عنوان معاون اول رئیسی معرفی شه . این کار تاثیر بسزایی در خنثی سازی لجن پراکنی هواداران روحانی بر علیه رئیسی خواهد داشت . جامعه دغدغه اقتصاد داره و رضایی اقتصاددان ثابت کرده که واسه اقتصاد برنامه داره و هم چنین به عنوان شخصیت مستقل که بیشترین انتقادات رو از احمدی نژاد داشته شناخته میشه پس رقبا نمیتونن ایشون رو ادامه دهنده راه احمدی نژاد معرفی کنن .
  • حسین IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    5 5
    باید قبل از داغ شدن تنور انتخابات و ترویج تخریبات و شایعات در جامعه، این فرد مورد نظر زودتر معرفی بشه تا فرصتی برای معرفی به مردم فراهم بشه / بطور مثال نام برخی از چهره های مطرح در این ده نفر رو من از عامه مردم پرسیدم ولی اصلن گفتن نمیشناسیم و فرد خارج از ده نفری رو باز پرسیدم از این لیست ، مردم راحتتر شناختن و قاطبه رای رو هم ، همین بدنه مردم انتخاب میکنن / فرصت یکماهه برای شناساندن فرد نهائی در بین مردم خیلی فرصت کمی هست و لااقل دو ماه زمان میخواد. دوستان زودتر بجنبن تا افکار محکم نشده و شکل نگرفته بنفع جریانات خاص دولتی و غیره که هر روز دارن پیش میان و ترس این هست که باز انتخابات دو طیفی بشه و جبهه این وسط کم رنگ و کم اثر بمونه/البته اگر فقط جبهه میموند و دولت فعلی ، معلوم بود نظر مردم به چه کسی هست ولی در شرایط تعدد کاندیدها و لااقل سه به یک بودن باز امکان تکرار92 و یا دور دوم هست
  • تهران IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    0 0
    متاسفانه ظاهرا اقای جلیلی علاقه ای به کار تیمی ندارند انشالله بامشاوره دلسوزان خودشون رو تابع نظر مجمع بدونن تا از دل اختلاف اعضا فاجعه سال ۹۲تکرارنشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس