به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد در گفتوگوي زنده تلويزيوني سهشنبه شب خود با مردم ـ كه با موضوع بررسي مهمترين مسائل و موضوعات داخلي، منطقهاي و بينالمللي پخش شد ـ در مورد هفتمين حضور خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد و اهميت اين حضور، به ايده تشكيل سازمان ملل متحد اشاره و اظهار كرد: ايده تشكيل سازمان ملل متحد يك دستاورد بشري است كه البته هنوز اين ايده محقق نشده است.
وي با اشاره به اهميت حضور ايران در سازمان ملل متحد و نقشي كه در عرصه جهاني دارد، گفت: ملت ايران يك ملت بزرگ است و ما نميتوانيم نسبت به مسائل جهان بيتفاوت باشيم. بايد تحت انديشهها و افكار، خود را در عرصه جهاني مطرح كنيم و در عرصه مديريت جهاني حضوري فعال داشته باشيم.
وي با اشاره به حضور هر ساله خود در سازمان ملل و با بيان اينكه «مباني حرفهاي ما در اين حضورها يكي بوده است؛ گرچه با رويكردهاي مختلف و پيشنهادهاي گوناگون مطرح شده است» گفت: در سازمان ملل و در مديريت جهاني دو حرف بيشتر از همه مورد توجه است؛ يكي صحبتهاي آمريكا و يكي صحبتهاي ايران.
رييسجمهور ادامه داد: آنها مدتها بود كه مسلط بودند. ما بايد سلطه آنها را كنار زده و حرف خود را ميزديم و در طول اين هفت سال صحبتهايي كه بيان شد همه داراي يك مباني بود ولي هر سال با طراوت بيشتر و با افقي تازهتر مطرح شد.
وي با بيان اينكه «امسال حضور ما در سازمان ملل به خاطر شرايط منطقهاي و جهاني داراي اهميت ويژهاي بود» اظهار كرد: شرايط جهاني به خاطر بحرانهاي سياسي و اقتصادي و ... آشفته است و در منطقه نيز حوادث گوناگون و متعددي در حال صورت گرفتن است و ما راجع به اين تحولات و حوادث حرف داشتيم. سوالات ظريفي در مورد حوادث منطقه مطرح است كه نميتوان به سادگي جواب داد و آن را تشريح كرد و هنوز تحليل دقيق و يكنواختي در اين مورد عرضه نشده است.
وي همچنين يكي ديگر از دلايل اين موضوع را شرايط داخلي عنوان كرد و با بيان اينكه «در 5-6 ماه اخير ما شاهد تبليغات منفي بهخصوص عليه دولت بوديم» گفت: آنها تبليغ ميكردند كه موضع دولت و ملت ايران خيلي پايين آمده و امسال ايران نميتواند تاثيري عليه مجمع عمومي داشته باشد. در واقع ما در اين عرصه شاهد يك نبرد نرم هستيم. در اين عرصه (حضور در سازمان ملل) بايد در يك سطح بالا با كل جهان حرف زد و در مقابل سوالات دقيق پاسخ قانعكنندهاي داشت.
احمدينژاد با بيان اينكه «آنها ميخواستند ايران را منزوي كنند، ولي نتوانستند و حتي در اين عرصه برخي افراد در داخل كشور نيز نقشآفرين بودند» گفت: آنها سعي ميكردند گرد ياس بپاشند، فضا را منفعل كنند و در واقع ما را منفعل نشان دهند. تصميم داشتند فضاي رسانهاي را نيز ببندند، ولي قاطعيت حضور ايران و جايگاه ايران در عرصه جهاني باعث شد كه آنها نتوانند به هدف خود برسند و ديديم كه رسانهها براي گفتوگو چگونه آمدند و در نوبت مصاحبه كردن قرار گرفتند.
وي با اشاره به اينكه «در سازمان ملل در مورد دو نطق حتي قبل از سخنراني صحبت و گفتوگو ميشود» گفت: نطق آقاي اوباما نطق ضعيفي بود و حتي رسانههاي آمريكايي نيز به آن اشاره كردند و در واقع او از موضع حاكم جهاني ميخواست صحبت كند.
وي ادامه داد: نطق ما تشريح وضع جهاني و ريشهيابي اين مساله بود و در واقع اين دو نطق مقابل هم بود و ما هرچه ادعا كرده بوديم در مورد نظام سرمايهداري، اوباما در نطق خود مستندسازي كرد و ميخواست از موضع حاكم جهاني صحبت كند.
رييسجمهور با بيان اينكه «مواضع ملت ايران مورد استقبال تودههاي مردم قرار گرفت و بارها به آن رجوع شد» گفت: البته برخي در اين ارتباط بداخلاقي كردند ولي مطالبي كه ما گفتيم و سوالاتي را مطرح كرديم، روشن بود.
وي با بيان اينكه «امروز فضاي عمومي افكار جهان به شدت متاثر از ملت ايران است»، به تاثير ملت ايران در بيداري اسلامي در منطقه اشاره و اظهار كرد: در ديداري كه با يكي از گروههاي آمريكايي داشتيم صحبتهايي كه آنها ميكردند، خيلي به صحبتهاي ما نزديك بود و با همان شور آرماني و انقلابي مطالب را مطرح ميكردند.
وي اظهار كرد: ما متناسب با نيازهاي جهان بايد بهروز باشيم. در آن جلسه ما ديديم كه آنها چگونه به آرمانها و انديشههاي ما در دل آمريكا نزديك شدند.
احمدينژاد بار ديگر با تاكيد بر اهميت سازمان ملل گفت: آنجا مركزي است كه بايد برويم و بعديها نيز بايد بروند و در واقع مواضع جمهوري اسلامي ايران را بيان كنيم و بدخواهان را بايد در همان جا زمينگير كنيم.
به گزارش ايسنا رييسجمهور در مورد بعضي مطالب منتشر شده مبني بر استقبال ايران از رابطه با آمريكا گفت: موضع ما روشن است، اما اين رابطه مشروط است؛ نه به شرايط ملي ما بلكه به شرايط عادلانه و انساني و اين رابطه بايد بر اساس احترام و عدالت باشد.
وي ادامه داد: اينكه كسي خود را در موضع برتر قرار بدهد يكطرفه رابطه را قطع كند بعد هم براي وصل اين رابطه بخواهد امتيازي بگيرد هيچ وقت ملت ايران زير بار اين موضوع نميرود.
وي افزود: ما هميشه طرفدار رابطه هستيم اما بهخصوص در برابر آمريكا اين رابطه مشروط است. ما نگران نيستيم از اينكه با آمريكا صحبت كنيم. من گفتهام ميآيم سازمان ملل و با اوباما مناظره ميكنم و آنقدر از مواضع ملت ايران مطمئن بودم كه گفتم جلوي رسانهها مناظره انجام ميدهم. براي اينكه ما حرفهايي را ميزنيم كه فكر ميكنيم حق است، اگر آنها منطق برتري را ارايه دهند ـ كه تا الان ارايه ندادهاند ـ ميپذيريم.
احمدينژاد همچنين گفت: آنها به طور خاص يك موضوع را مطرح كردهاند مبني بر اينكه در خليج فارس يك خط تلفن مستقيم بين نيروهاي نظامي برقرار باشد كه ما گفتيم از هر اقدامي كه مانع از برخورد باشد استقبال ميكنيم اما راه اساسي اين است كه شما ناوهايتان را بيرون ببريد اگر نگران امنيت هستيد، اصلا خليج فارس از اول مشكلي نداشت. كشورهاي منطقه خودشان امنيت را برقرار ميكنند. چه كسي شما را دعوت كرده؟ شما بيرون برويد در آن صورت زمينه هر نوع برخوردي از بين ميرود.
وي افزود: اين مساله از قبل طراحي شده بود و در يك شبكه رسانهاي شد و يك قضيه انحرافي بود كه ميخواستند فضا را منحرف كنند كه اصلا موضع ما آنقدر موضع روشني بود كه در مسائل منطقه، مسائل بينالملل، مساله سوريه، مصر، ليبي اين سوالها را گذاشته بودند براي اينكه ذهنها را به جاي ديگري منحرف كنند. گرچه ميشود سيستمهاي هوشياري درست كرد كه برخورد بيجهت به وجود نيايد اما راه حل اساسي اين است كه بيرون رفته و دنبال كار خودشان بروند.
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با دور چهارم سفرهاي استاني دولت نيز توضيح داد: ما يك نظام اداري داريم؛ اين نظام با يك منطق ايراني طراحي نشده بود و در طول زمان گسترش پيدا كرده و پيچيده شد و طوري بود كه استفاده از اين سيستم در جهت منافع ملي و خدمت به مردم تبديل به يك آرزو شده بود. در اين صورت يك راه اين بود كه ما بياييم اين سيستم را اصلاح كنيم و اين معنايش اين بود كه سالها وقت مردم از بين برود و راه ديگر اين بود كه سيستم را در دست بگيريم و در نقطه نهايي، خروجي را بخواهيم و دائما اين را تكرار كنيم.
رييسجمهور ادامه داد: البته قبلا كارهايي شده بود اما اينها كارهاي حاشيهاي بود كه تاثيري در ساختار و عملكرد نداشت. بوروكراسي كه ما داريم دو سه ويژگي دارد؛ اولين وظيفهاش دفاع از خود است. دومين ويژگي اينكه خودش را گسترش ميدهد. الان سفر استاني فقط سفر دولت به يك استان نيست. دائما خود مردم نظارت دارند و دولت هم نظارت دارد. اين يك مدل مديريتي است كه البته فشار زيادي ميآورد اما آن مباحث را تا حدودي برطرف ميكند و اين بوروكراسي را در خدمت پيشرفت امور كشور ميآورد.
وي گفت: خوشبختانه اين امر موثر بوده است. ما در هر بخشي كه مقايسه ميكنيم و دورههاي زماني را در هر بخشي مقايسه ميكنيم در هر بخش دو تا سه برابر و حتي در بعضي بخشها 15 برابر كار انجام شده است؛ در حالي كه همان ساختار موجود و همان هزينه بوده است. بوروكراسي سر جايش بوده است اما اين مدل مديريت، مردم را به صحنه آورد. در ثاني از دو طرف سيستم اداري را تحت تاثير قرار داد و به نظرم بركات فراواني داشت.
رييس جمهور درباره تحقق 2 و نيم ميليون اشتغال تا پايان امسال ابراز اميدواري كرد كه «به آن يا به نزديك آن آمار برسيم» و گفت: اين مقدار تحقق اشتغال در ظرفيت ايران هست و البته بايد براي آن تلاش و پيگيري كنيم نه اين كه در اتاق گرم بنشينيم و فكر كنيم كه به اين آمار مي رسيم.
وي افزود: دولت تلاش كرده است موانع تحقق اين ميزان اشتغال را بردارد. مديران و دست اندركاران را تشويق كرده است و منابع لازم را در اختيار گذاشته است، جلسات شوراي عالي اشتغال و صنعت هم به طور مرتب انجام ميشود.
وي گفت: روند خوبي داشتهايم و البته در اين چند ماه فضاي نامساعدي داشتيم كه ممكن بود برخي مديران را دلسرد كند، اما با اين حال اميدوارم به 2 و نيم ميليون يا نزديك به آن برسيم. در نيمه اول امسال طراحي كرديم و 40 الي 46 درصد اهداف را محقق كردهايم.
احمدينژاد گفت: در نيمه اول همه بخشهاي توليد رشد قابل توجهي داشتهاند. پروانههاي بهرهبرداري، پروانههاي تاسيس، پروانههاي مجوز ساخت و سرمايهگذاري رشد داشته است.
وي درباره هدفمندي يارانهها و نمره دولت در اجراي آن گفت: اگر منظور اين است كه به آن نمره بيست بدهم اين نمره را نميدهم. اما اگر منظور اين است كه با ديگراني كه اين را اجرا كردند، مقايسه كنم، نمره ملت ما 20 است. در داخل كساني هستند كه در مخالفت با دولت حرفهاي شدهاند؛ به خصوص اين افراد ميگفتند با اجراي اين طرح كشور با مشكل مواجه ميشود، اما من حرف آنها را قبول نداشتم. به نظر من آنها مردم ما و ظرفيتهاي اين ملت را نميشناسند.
وي افزود: هماكنون با افزايش 6 درصدي قيمتها مواجه هستيم كه دو درصد آن به خاطر تورم جهاني است. يعني به عبارتي 4 الي 4.5 درصد است كه اين هم نقطه به نقطه نزولي است و اميدوارم تا پايان سال به رقم قبلي برسد اين در حالي است كه هدف ما رسيدن به تورم يك رقمي است.
رييسجمهور درباره كاهش مصرف انرژي گفت: مصرف بنزين در كشور ما قبل از هدفمندي 63 ميليون بشكه بود و امروز به 59 ميليون رسيده است اين در حالي است كه يك و شش دهم ميليون خودرو و 700 هزار موتور سيكلت به خودروهاي كشور اضافه شده است. در سال 84 خودروهاي ما 6 ميليون بود الان به 14 ميليون خودرو رسيده است. موتورهاي سيكلت 2 برابر شده و در عين حال مصرف ما پايين آمده است. وي خاطرنشان كرد: حتي ميزان متوسط مصرف تا پايان سال كمتر هم خواهد شد، چون فصل مسافرتها تمام شده است، الان روزي ده ميليون بشكه هم به يكي از كشورهاي همسايه صادر ميكنيم. اين در حالي است كه اگر همان روند قبلي طي ميشد، الان ديگر نفتي براي صادرات نداشتيم.
وي گفت: در عدالت نيز فاصلهها كم شده است. ضريب جيني از 38 درصد امروز به 36 درصد رسيده است و اميدوارم تا پايان سال 35 درصد شود، فاصلههاي طبقاتي كم شود و اين اتفاق بزرگي در كشور است.
رييسجمهور درباره مشكلات بخش توليد نيز گفت: همه ميدانيم ساختارهاي توليد ما اشكال دارد؛ چراكه با وجود سوخت و نيروي كار ارزان محصولاتش قابل رقابت نيست و اين نشان ميدهد ساختارها بايد اصلاح شود. يكي از موارد اصلاح ساختارها هدفمندي يارانههايي است كه قبلا همگاني و بيهدف ارائه ميشد.
وي درباره اينكه سهم بخش توليد در يارانهها داده شود، گفت: توليد ما هنوز هم از يارانهها استفاده ميكند. گازوييل را هماكنون بخش توليدي 150 تومان دريافت ميكند. برق را بخش صنعت 40 تومان و بخش كشاورزي 10 تومان دريافت ميكند، اين نشان ميدهد كه يارانهها قطع نشده است، اما تصوري در ذهن بعضي ايجاد شده است كه پول مستقيم به برخي افراد دهيم اين خلاف هدفمندي يارانههاست. ما تسهيلات انرژي ميدهيم كه برخي گرفتهاند و برخي هم نگرفتهاند. تسهيلات اصلاح ساختار ميدهيم كه البته در اين زمينه كمي عقب هستيم. آن هم نه به خاطر نبود منابع است، بلكه به خاطر اين است كه كار خيلي بزرگ است و ساختارها بايد اصلاح شود.
وي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال وزارت نفت بايد پولي كه اضافه فروش نفت است را بياورد و سهم خود را بردارد، اما برخي مقاومت ميكنند. يا مثلا شركتهاي آب و فاضلاب پولي كه به حسابش ميآيد را به خزانه واريز كند در حالي كه قبلا آن را هزينه ميكرد.
وي گفت: دولت از بانكها تسهيلات جز در مواردي خاص نميگيرد كه يكي در مورد ذخيره كالاهاي ضروري و يا برخي بنگاههاي ويژه است كه هنوز واگذار نشده است. به هر حال در نيمه دوم حمايتها از بخش توليد بيشتر خواهد شد.
احمدينژاد در ادامه گفتوگوي زنده تلويزيوني خود با مردم، با انتقاد از برخي افراد كه ميگويند در پي اجراي هدفمند كردن يارانهها توليد خوابيده است، به ارايه گزارشي در مورد افزايش توليد و سرمايهگذاري در پنج ماه اول امسال در بخش صنعت و معدن اشاره كرد و گفت: مجوزهاي تاسيس بنگاهها كه توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت صادر شده در پنج ماه اول امسال ٤ / ٢٤ درصد و ميزان سرمايهگذاري در اين بخش ٥ / ٦٢ درصد افزايش پيدا كرده است، در بخش اشتغال در اين عرصه ما شاهد رشد بيش از ٤٤ درصد بودهايم و اين رشد را در زمينه مسكن و عمران نيز شاهد بودهايم.
وي در ادامه با ارايه آماري در ارتباط با رشد توليد برخي از كالاها از جمله فولاد، سيمان، شيشه، فولاد خام، روغن نباتي، گفت: در اين مدت تجارت خارجي ما نيز رشد كرده است. در سال ٨٣ ميزان تجارت خارجي ما ٧ ميليارد دلار بود و در واقع آن زمان اين يك آرزو بود كه تجارت خارجي ما بالا برود؛ به نحوي كه ميزان صادرات و واردات ما در حد تعادل هم قرار بگيرد. در اين مدت اين ميزان ٦ / ٣٢ درصد رشد پيدا كرده است.
وي با اشاره به جلسه خود با صادركنندگان و با تقدير از آنها گفت: صادرات غيرنفتي ما ٥٢ / ٣٩ درصد رشد پيدا كرده و در جلسهاي كه با صادركنندگان داشتيم گفتيم كه بايد ٣٢ را به ٤٥ برسانيم و به نحوي حركت كنيم كه اين رقم تا پايان سال ٩١ به ٦٠ ميليارد دلار برسد. امسال صادرات ما از مرز ٤٥ ميليارد دلار عبور خواهد كرد.
رييسجمهور با بيان اينكه «واردات ما نيز از نظر وزني و ارزشي كاهش پيدا كرده است و ما در حال رسيدن به يك نقطه تعادل در عرصه صادرات و واردات هستيم» گفت: اين كارها و فعاليتها با كمك مردم انجام شده و اين اتفاقها و اين رشدها در فضاي اجراي هدفمند كردن يارانهها اتفاق افتاده است.
وي با اشاره به رشد اقتصادي صورت گرفته اظهار كرد: ضروري ميدانم كه از مردم و كساني كه در اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها كمك و ياري كردند تشكر و قدرداني كنم؛ از همه اصحاب حمل و نقل كه دست آنها را ميبوسم و در اين ارتباط آنها ستون فقرات شدند، از صنعتگران و از همه دلسوزان و تلاشگران.
وي با اشاره به تعريف مراجع اقتصادي جهان از اجراي هدفمند كردن يارانهها در ايران در مورد ديگر بخشهاي طرح تحول اقتصادي نيز گفت: لايجه گمركي در مجلس تصويب شده و مراحل خود را در شوراي نگهبان طي ميكند و به محض اينكه به دست دولت برسد ما فعاليت خود را شروع ميكنيم.
احمدينژاد با بيان اينكه «اگر اين اصلاحات گمركي انجام شود، درآمد غيرنفتي ما حداقل ٢٥ درصد افزايش پيدا ميكند» ادامه داد: قانون ماليات نيز مراحل نهايي خود را در دولت طي ميكند و به زودي به مجلس ميرود. در بحث بيمه نيز ما اصلاحات را شروع كردهايم. در ارتباط با ارزش پول نيز كار در حال انجام شدن است و به محض تمام شدن لايحه به مجلس ميبريم.
وي همچنين با بيان اينكه «يكي از مهمترين بخشها در اين ارتباط بانك است و در واقع نظام بانكي تار و پود اقتصاد ما را تشكيل داده است» گفت: سيستم بانكي يك سيستم بسيار پيچيده است و ما در سه بخش اصلاح ساختاري، قوانين و مقررات و رفتاري، مطالعاتمان را تمام كردهايم و برنامهريزي در اين ارتباط در مراحل پاياني خود است و لايحهاي را در اين ارتباط به مجلس ميبريم و در واقع گروههاي كارشناسي در حال كار كردن بر روي آن هستند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه «بهرهبرداري سرمايه و نيروي انساني در كشور در حال افزايش است» به رابطه صنعت و دانشگاه اشاره كرد و گفت: اين رابطه در حال گسترش پيدا كردن است.
رييسجمهور در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به سوالي در ارتباط با سوءاستفاده مالي اخير و برنامه دولت براي نظارت هرچه بيشتر بر نظام بانكي گفت: من تقريبا شش سال است در مورد نظام بانكي صحبت ميكنم و در اين ارتباط نيز مورد شماتت قرار گرفتهام. ما چيزهايي را ميديديم و معتقديم كه بايد اصلاح شود و قبل از اتمام دولت، كارهاي اساسي را در اين زمينه شروع ميكنيم. ما از اول گفتيم كه مشكلات هست و من بارها گفتهام كه چرا يك عده ميتوانند اينقدر ببرند و مردم عادي نميتوانند؟
وي خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه سيستم بانكي ما دست كسي نيست و دولت تسلط و قدرت مداخله در سيستم بانكي را ندارد.
وي با بيان اينكه «ما حتي اجازه سهميهبندي منابع بانكي را نيز نداريم» گفت: شوراي پول و اعتبار آن نيز مصوبات آن به تاييد رييسجمهور نميرسد. نميخواهم بگويم كه نميشود هيچ كاري كرد. ميخواهم بگويم برخي مواقع مقرراتي گذاشته ميشود كه به تبعات آن توجه نميشود.
وي با اشاره به اهميت حضور ايران در سازمان ملل متحد و نقشي كه در عرصه جهاني دارد، گفت: ملت ايران يك ملت بزرگ است و ما نميتوانيم نسبت به مسائل جهان بيتفاوت باشيم. بايد تحت انديشهها و افكار، خود را در عرصه جهاني مطرح كنيم و در عرصه مديريت جهاني حضوري فعال داشته باشيم.
وي با اشاره به حضور هر ساله خود در سازمان ملل و با بيان اينكه «مباني حرفهاي ما در اين حضورها يكي بوده است؛ گرچه با رويكردهاي مختلف و پيشنهادهاي گوناگون مطرح شده است» گفت: در سازمان ملل و در مديريت جهاني دو حرف بيشتر از همه مورد توجه است؛ يكي صحبتهاي آمريكا و يكي صحبتهاي ايران.
رييسجمهور ادامه داد: آنها مدتها بود كه مسلط بودند. ما بايد سلطه آنها را كنار زده و حرف خود را ميزديم و در طول اين هفت سال صحبتهايي كه بيان شد همه داراي يك مباني بود ولي هر سال با طراوت بيشتر و با افقي تازهتر مطرح شد.
وي با بيان اينكه «امسال حضور ما در سازمان ملل به خاطر شرايط منطقهاي و جهاني داراي اهميت ويژهاي بود» اظهار كرد: شرايط جهاني به خاطر بحرانهاي سياسي و اقتصادي و ... آشفته است و در منطقه نيز حوادث گوناگون و متعددي در حال صورت گرفتن است و ما راجع به اين تحولات و حوادث حرف داشتيم. سوالات ظريفي در مورد حوادث منطقه مطرح است كه نميتوان به سادگي جواب داد و آن را تشريح كرد و هنوز تحليل دقيق و يكنواختي در اين مورد عرضه نشده است.
وي همچنين يكي ديگر از دلايل اين موضوع را شرايط داخلي عنوان كرد و با بيان اينكه «در 5-6 ماه اخير ما شاهد تبليغات منفي بهخصوص عليه دولت بوديم» گفت: آنها تبليغ ميكردند كه موضع دولت و ملت ايران خيلي پايين آمده و امسال ايران نميتواند تاثيري عليه مجمع عمومي داشته باشد. در واقع ما در اين عرصه شاهد يك نبرد نرم هستيم. در اين عرصه (حضور در سازمان ملل) بايد در يك سطح بالا با كل جهان حرف زد و در مقابل سوالات دقيق پاسخ قانعكنندهاي داشت.
احمدينژاد با بيان اينكه «آنها ميخواستند ايران را منزوي كنند، ولي نتوانستند و حتي در اين عرصه برخي افراد در داخل كشور نيز نقشآفرين بودند» گفت: آنها سعي ميكردند گرد ياس بپاشند، فضا را منفعل كنند و در واقع ما را منفعل نشان دهند. تصميم داشتند فضاي رسانهاي را نيز ببندند، ولي قاطعيت حضور ايران و جايگاه ايران در عرصه جهاني باعث شد كه آنها نتوانند به هدف خود برسند و ديديم كه رسانهها براي گفتوگو چگونه آمدند و در نوبت مصاحبه كردن قرار گرفتند.
وي با اشاره به اينكه «در سازمان ملل در مورد دو نطق حتي قبل از سخنراني صحبت و گفتوگو ميشود» گفت: نطق آقاي اوباما نطق ضعيفي بود و حتي رسانههاي آمريكايي نيز به آن اشاره كردند و در واقع او از موضع حاكم جهاني ميخواست صحبت كند.
وي ادامه داد: نطق ما تشريح وضع جهاني و ريشهيابي اين مساله بود و در واقع اين دو نطق مقابل هم بود و ما هرچه ادعا كرده بوديم در مورد نظام سرمايهداري، اوباما در نطق خود مستندسازي كرد و ميخواست از موضع حاكم جهاني صحبت كند.
رييسجمهور با بيان اينكه «مواضع ملت ايران مورد استقبال تودههاي مردم قرار گرفت و بارها به آن رجوع شد» گفت: البته برخي در اين ارتباط بداخلاقي كردند ولي مطالبي كه ما گفتيم و سوالاتي را مطرح كرديم، روشن بود.
وي با بيان اينكه «امروز فضاي عمومي افكار جهان به شدت متاثر از ملت ايران است»، به تاثير ملت ايران در بيداري اسلامي در منطقه اشاره و اظهار كرد: در ديداري كه با يكي از گروههاي آمريكايي داشتيم صحبتهايي كه آنها ميكردند، خيلي به صحبتهاي ما نزديك بود و با همان شور آرماني و انقلابي مطالب را مطرح ميكردند.
وي اظهار كرد: ما متناسب با نيازهاي جهان بايد بهروز باشيم. در آن جلسه ما ديديم كه آنها چگونه به آرمانها و انديشههاي ما در دل آمريكا نزديك شدند.
احمدينژاد بار ديگر با تاكيد بر اهميت سازمان ملل گفت: آنجا مركزي است كه بايد برويم و بعديها نيز بايد بروند و در واقع مواضع جمهوري اسلامي ايران را بيان كنيم و بدخواهان را بايد در همان جا زمينگير كنيم.
به گزارش ايسنا رييسجمهور در مورد بعضي مطالب منتشر شده مبني بر استقبال ايران از رابطه با آمريكا گفت: موضع ما روشن است، اما اين رابطه مشروط است؛ نه به شرايط ملي ما بلكه به شرايط عادلانه و انساني و اين رابطه بايد بر اساس احترام و عدالت باشد.
وي ادامه داد: اينكه كسي خود را در موضع برتر قرار بدهد يكطرفه رابطه را قطع كند بعد هم براي وصل اين رابطه بخواهد امتيازي بگيرد هيچ وقت ملت ايران زير بار اين موضوع نميرود.
وي افزود: ما هميشه طرفدار رابطه هستيم اما بهخصوص در برابر آمريكا اين رابطه مشروط است. ما نگران نيستيم از اينكه با آمريكا صحبت كنيم. من گفتهام ميآيم سازمان ملل و با اوباما مناظره ميكنم و آنقدر از مواضع ملت ايران مطمئن بودم كه گفتم جلوي رسانهها مناظره انجام ميدهم. براي اينكه ما حرفهايي را ميزنيم كه فكر ميكنيم حق است، اگر آنها منطق برتري را ارايه دهند ـ كه تا الان ارايه ندادهاند ـ ميپذيريم.
احمدينژاد همچنين گفت: آنها به طور خاص يك موضوع را مطرح كردهاند مبني بر اينكه در خليج فارس يك خط تلفن مستقيم بين نيروهاي نظامي برقرار باشد كه ما گفتيم از هر اقدامي كه مانع از برخورد باشد استقبال ميكنيم اما راه اساسي اين است كه شما ناوهايتان را بيرون ببريد اگر نگران امنيت هستيد، اصلا خليج فارس از اول مشكلي نداشت. كشورهاي منطقه خودشان امنيت را برقرار ميكنند. چه كسي شما را دعوت كرده؟ شما بيرون برويد در آن صورت زمينه هر نوع برخوردي از بين ميرود.
وي افزود: اين مساله از قبل طراحي شده بود و در يك شبكه رسانهاي شد و يك قضيه انحرافي بود كه ميخواستند فضا را منحرف كنند كه اصلا موضع ما آنقدر موضع روشني بود كه در مسائل منطقه، مسائل بينالملل، مساله سوريه، مصر، ليبي اين سوالها را گذاشته بودند براي اينكه ذهنها را به جاي ديگري منحرف كنند. گرچه ميشود سيستمهاي هوشياري درست كرد كه برخورد بيجهت به وجود نيايد اما راه حل اساسي اين است كه بيرون رفته و دنبال كار خودشان بروند.
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با دور چهارم سفرهاي استاني دولت نيز توضيح داد: ما يك نظام اداري داريم؛ اين نظام با يك منطق ايراني طراحي نشده بود و در طول زمان گسترش پيدا كرده و پيچيده شد و طوري بود كه استفاده از اين سيستم در جهت منافع ملي و خدمت به مردم تبديل به يك آرزو شده بود. در اين صورت يك راه اين بود كه ما بياييم اين سيستم را اصلاح كنيم و اين معنايش اين بود كه سالها وقت مردم از بين برود و راه ديگر اين بود كه سيستم را در دست بگيريم و در نقطه نهايي، خروجي را بخواهيم و دائما اين را تكرار كنيم.
رييسجمهور ادامه داد: البته قبلا كارهايي شده بود اما اينها كارهاي حاشيهاي بود كه تاثيري در ساختار و عملكرد نداشت. بوروكراسي كه ما داريم دو سه ويژگي دارد؛ اولين وظيفهاش دفاع از خود است. دومين ويژگي اينكه خودش را گسترش ميدهد. الان سفر استاني فقط سفر دولت به يك استان نيست. دائما خود مردم نظارت دارند و دولت هم نظارت دارد. اين يك مدل مديريتي است كه البته فشار زيادي ميآورد اما آن مباحث را تا حدودي برطرف ميكند و اين بوروكراسي را در خدمت پيشرفت امور كشور ميآورد.
وي گفت: خوشبختانه اين امر موثر بوده است. ما در هر بخشي كه مقايسه ميكنيم و دورههاي زماني را در هر بخشي مقايسه ميكنيم در هر بخش دو تا سه برابر و حتي در بعضي بخشها 15 برابر كار انجام شده است؛ در حالي كه همان ساختار موجود و همان هزينه بوده است. بوروكراسي سر جايش بوده است اما اين مدل مديريت، مردم را به صحنه آورد. در ثاني از دو طرف سيستم اداري را تحت تاثير قرار داد و به نظرم بركات فراواني داشت.
رييس جمهور درباره تحقق 2 و نيم ميليون اشتغال تا پايان امسال ابراز اميدواري كرد كه «به آن يا به نزديك آن آمار برسيم» و گفت: اين مقدار تحقق اشتغال در ظرفيت ايران هست و البته بايد براي آن تلاش و پيگيري كنيم نه اين كه در اتاق گرم بنشينيم و فكر كنيم كه به اين آمار مي رسيم.
وي افزود: دولت تلاش كرده است موانع تحقق اين ميزان اشتغال را بردارد. مديران و دست اندركاران را تشويق كرده است و منابع لازم را در اختيار گذاشته است، جلسات شوراي عالي اشتغال و صنعت هم به طور مرتب انجام ميشود.
وي گفت: روند خوبي داشتهايم و البته در اين چند ماه فضاي نامساعدي داشتيم كه ممكن بود برخي مديران را دلسرد كند، اما با اين حال اميدوارم به 2 و نيم ميليون يا نزديك به آن برسيم. در نيمه اول امسال طراحي كرديم و 40 الي 46 درصد اهداف را محقق كردهايم.
احمدينژاد گفت: در نيمه اول همه بخشهاي توليد رشد قابل توجهي داشتهاند. پروانههاي بهرهبرداري، پروانههاي تاسيس، پروانههاي مجوز ساخت و سرمايهگذاري رشد داشته است.
وي درباره هدفمندي يارانهها و نمره دولت در اجراي آن گفت: اگر منظور اين است كه به آن نمره بيست بدهم اين نمره را نميدهم. اما اگر منظور اين است كه با ديگراني كه اين را اجرا كردند، مقايسه كنم، نمره ملت ما 20 است. در داخل كساني هستند كه در مخالفت با دولت حرفهاي شدهاند؛ به خصوص اين افراد ميگفتند با اجراي اين طرح كشور با مشكل مواجه ميشود، اما من حرف آنها را قبول نداشتم. به نظر من آنها مردم ما و ظرفيتهاي اين ملت را نميشناسند.
وي افزود: هماكنون با افزايش 6 درصدي قيمتها مواجه هستيم كه دو درصد آن به خاطر تورم جهاني است. يعني به عبارتي 4 الي 4.5 درصد است كه اين هم نقطه به نقطه نزولي است و اميدوارم تا پايان سال به رقم قبلي برسد اين در حالي است كه هدف ما رسيدن به تورم يك رقمي است.
رييسجمهور درباره كاهش مصرف انرژي گفت: مصرف بنزين در كشور ما قبل از هدفمندي 63 ميليون بشكه بود و امروز به 59 ميليون رسيده است اين در حالي است كه يك و شش دهم ميليون خودرو و 700 هزار موتور سيكلت به خودروهاي كشور اضافه شده است. در سال 84 خودروهاي ما 6 ميليون بود الان به 14 ميليون خودرو رسيده است. موتورهاي سيكلت 2 برابر شده و در عين حال مصرف ما پايين آمده است. وي خاطرنشان كرد: حتي ميزان متوسط مصرف تا پايان سال كمتر هم خواهد شد، چون فصل مسافرتها تمام شده است، الان روزي ده ميليون بشكه هم به يكي از كشورهاي همسايه صادر ميكنيم. اين در حالي است كه اگر همان روند قبلي طي ميشد، الان ديگر نفتي براي صادرات نداشتيم.
وي گفت: در عدالت نيز فاصلهها كم شده است. ضريب جيني از 38 درصد امروز به 36 درصد رسيده است و اميدوارم تا پايان سال 35 درصد شود، فاصلههاي طبقاتي كم شود و اين اتفاق بزرگي در كشور است.
رييسجمهور درباره مشكلات بخش توليد نيز گفت: همه ميدانيم ساختارهاي توليد ما اشكال دارد؛ چراكه با وجود سوخت و نيروي كار ارزان محصولاتش قابل رقابت نيست و اين نشان ميدهد ساختارها بايد اصلاح شود. يكي از موارد اصلاح ساختارها هدفمندي يارانههايي است كه قبلا همگاني و بيهدف ارائه ميشد.
وي درباره اينكه سهم بخش توليد در يارانهها داده شود، گفت: توليد ما هنوز هم از يارانهها استفاده ميكند. گازوييل را هماكنون بخش توليدي 150 تومان دريافت ميكند. برق را بخش صنعت 40 تومان و بخش كشاورزي 10 تومان دريافت ميكند، اين نشان ميدهد كه يارانهها قطع نشده است، اما تصوري در ذهن بعضي ايجاد شده است كه پول مستقيم به برخي افراد دهيم اين خلاف هدفمندي يارانههاست. ما تسهيلات انرژي ميدهيم كه برخي گرفتهاند و برخي هم نگرفتهاند. تسهيلات اصلاح ساختار ميدهيم كه البته در اين زمينه كمي عقب هستيم. آن هم نه به خاطر نبود منابع است، بلكه به خاطر اين است كه كار خيلي بزرگ است و ساختارها بايد اصلاح شود.
وي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال وزارت نفت بايد پولي كه اضافه فروش نفت است را بياورد و سهم خود را بردارد، اما برخي مقاومت ميكنند. يا مثلا شركتهاي آب و فاضلاب پولي كه به حسابش ميآيد را به خزانه واريز كند در حالي كه قبلا آن را هزينه ميكرد.
وي گفت: دولت از بانكها تسهيلات جز در مواردي خاص نميگيرد كه يكي در مورد ذخيره كالاهاي ضروري و يا برخي بنگاههاي ويژه است كه هنوز واگذار نشده است. به هر حال در نيمه دوم حمايتها از بخش توليد بيشتر خواهد شد.
احمدينژاد در ادامه گفتوگوي زنده تلويزيوني خود با مردم، با انتقاد از برخي افراد كه ميگويند در پي اجراي هدفمند كردن يارانهها توليد خوابيده است، به ارايه گزارشي در مورد افزايش توليد و سرمايهگذاري در پنج ماه اول امسال در بخش صنعت و معدن اشاره كرد و گفت: مجوزهاي تاسيس بنگاهها كه توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت صادر شده در پنج ماه اول امسال ٤ / ٢٤ درصد و ميزان سرمايهگذاري در اين بخش ٥ / ٦٢ درصد افزايش پيدا كرده است، در بخش اشتغال در اين عرصه ما شاهد رشد بيش از ٤٤ درصد بودهايم و اين رشد را در زمينه مسكن و عمران نيز شاهد بودهايم.
وي در ادامه با ارايه آماري در ارتباط با رشد توليد برخي از كالاها از جمله فولاد، سيمان، شيشه، فولاد خام، روغن نباتي، گفت: در اين مدت تجارت خارجي ما نيز رشد كرده است. در سال ٨٣ ميزان تجارت خارجي ما ٧ ميليارد دلار بود و در واقع آن زمان اين يك آرزو بود كه تجارت خارجي ما بالا برود؛ به نحوي كه ميزان صادرات و واردات ما در حد تعادل هم قرار بگيرد. در اين مدت اين ميزان ٦ / ٣٢ درصد رشد پيدا كرده است.
وي با اشاره به جلسه خود با صادركنندگان و با تقدير از آنها گفت: صادرات غيرنفتي ما ٥٢ / ٣٩ درصد رشد پيدا كرده و در جلسهاي كه با صادركنندگان داشتيم گفتيم كه بايد ٣٢ را به ٤٥ برسانيم و به نحوي حركت كنيم كه اين رقم تا پايان سال ٩١ به ٦٠ ميليارد دلار برسد. امسال صادرات ما از مرز ٤٥ ميليارد دلار عبور خواهد كرد.
رييسجمهور با بيان اينكه «واردات ما نيز از نظر وزني و ارزشي كاهش پيدا كرده است و ما در حال رسيدن به يك نقطه تعادل در عرصه صادرات و واردات هستيم» گفت: اين كارها و فعاليتها با كمك مردم انجام شده و اين اتفاقها و اين رشدها در فضاي اجراي هدفمند كردن يارانهها اتفاق افتاده است.
وي با اشاره به رشد اقتصادي صورت گرفته اظهار كرد: ضروري ميدانم كه از مردم و كساني كه در اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها كمك و ياري كردند تشكر و قدرداني كنم؛ از همه اصحاب حمل و نقل كه دست آنها را ميبوسم و در اين ارتباط آنها ستون فقرات شدند، از صنعتگران و از همه دلسوزان و تلاشگران.
وي با اشاره به تعريف مراجع اقتصادي جهان از اجراي هدفمند كردن يارانهها در ايران در مورد ديگر بخشهاي طرح تحول اقتصادي نيز گفت: لايجه گمركي در مجلس تصويب شده و مراحل خود را در شوراي نگهبان طي ميكند و به محض اينكه به دست دولت برسد ما فعاليت خود را شروع ميكنيم.
احمدينژاد با بيان اينكه «اگر اين اصلاحات گمركي انجام شود، درآمد غيرنفتي ما حداقل ٢٥ درصد افزايش پيدا ميكند» ادامه داد: قانون ماليات نيز مراحل نهايي خود را در دولت طي ميكند و به زودي به مجلس ميرود. در بحث بيمه نيز ما اصلاحات را شروع كردهايم. در ارتباط با ارزش پول نيز كار در حال انجام شدن است و به محض تمام شدن لايحه به مجلس ميبريم.
وي همچنين با بيان اينكه «يكي از مهمترين بخشها در اين ارتباط بانك است و در واقع نظام بانكي تار و پود اقتصاد ما را تشكيل داده است» گفت: سيستم بانكي يك سيستم بسيار پيچيده است و ما در سه بخش اصلاح ساختاري، قوانين و مقررات و رفتاري، مطالعاتمان را تمام كردهايم و برنامهريزي در اين ارتباط در مراحل پاياني خود است و لايحهاي را در اين ارتباط به مجلس ميبريم و در واقع گروههاي كارشناسي در حال كار كردن بر روي آن هستند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه «بهرهبرداري سرمايه و نيروي انساني در كشور در حال افزايش است» به رابطه صنعت و دانشگاه اشاره كرد و گفت: اين رابطه در حال گسترش پيدا كردن است.
رييسجمهور در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به سوالي در ارتباط با سوءاستفاده مالي اخير و برنامه دولت براي نظارت هرچه بيشتر بر نظام بانكي گفت: من تقريبا شش سال است در مورد نظام بانكي صحبت ميكنم و در اين ارتباط نيز مورد شماتت قرار گرفتهام. ما چيزهايي را ميديديم و معتقديم كه بايد اصلاح شود و قبل از اتمام دولت، كارهاي اساسي را در اين زمينه شروع ميكنيم. ما از اول گفتيم كه مشكلات هست و من بارها گفتهام كه چرا يك عده ميتوانند اينقدر ببرند و مردم عادي نميتوانند؟
وي خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه سيستم بانكي ما دست كسي نيست و دولت تسلط و قدرت مداخله در سيستم بانكي را ندارد.
وي با بيان اينكه «ما حتي اجازه سهميهبندي منابع بانكي را نيز نداريم» گفت: شوراي پول و اعتبار آن نيز مصوبات آن به تاييد رييسجمهور نميرسد. نميخواهم بگويم كه نميشود هيچ كاري كرد. ميخواهم بگويم برخي مواقع مقرراتي گذاشته ميشود كه به تبعات آن توجه نميشود.
رئیس جمهور یادآور شد: در استان اردبیل اعلام کردم هر کس در هر مقامی است، هر کس تخلف کرد، باید با او برخورد شود که البته اگر این طور نباشد که برخی فکر کنند حال که این طور شده با احمدینژاد تسویه حساب کنیم در حالی که ما فریاد زدیم و آنها نگذاشتند کارها انجام شود، حالا چطور دولت و عناصر آن را متهم میکنند.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز خوشبختانه فضای اقتصادی ما مثبت است، گفت: ما در شرایطی رشد اقتصادی داریم که دنیا در رکود است. فضای اقتصاد جهان جذب سرمایه گذاری منفی در دنیا است و امید به رشد اقتصادی و آینده اقتصادی در دنیا منفی است.
وی ادامه داد: اقتصاد ما در سنگین شرایط تحریمی اداره شده است، وقتی رئیس جمهور آمریکا میگوید ما تحریم فلج کننده را اعمال کردهایم، یعنی کارهایی کرده و تصور میکند که اثرگذار است.
رئیس جمهور کشورمان یادآور شد: ملت ایران در شرایط بحران جهانی و تحریم هر روز کارخانه و جاده افتتاح میکند، تولید میکند و صادرات میکند که نشان میدهد یک حرکت زنده رو به جلو در حال اتفاق افتادن است. فضای اقتصاد با نشاط شده و امیدواری درست شده است، اما متاسفانه برخی توجه ندارند که وقتی این فضا را خراب میکنند، اقتصاد به زودی بازسازی نمیشود و اگر اعتماد خراب شود، به زودی از بین نمیرود.
احمدینژاد گفت: اگر سیستم دنبال برخورد نبود، جای یک گله داشت اما وقتی خود سیستم کشف کرده و به دنبال مجازات است، این افتخار است. نمیتوانیم بگوییم اساسا در سیستم تخلفاتی نیفتاده است. بالاخره اتفاق افتاد اما یک ریال آن هم برای من قابل تحمل نیست.
وی با بیان اینکه فکر میکنم برخی دارند از ملت انتقام میگیرند، اظهار داشت: ملت ایران در موضوع یارانهها خیلی خوب عمل کرده و نشان داد اهل تصمیمات بزرگ و گامهای بزرگی هستیم که میتوان بر قلههای پیشرفت آن گام برداریم.
رئیس جمهور یادآور شد: برخی قصد دارند با توهین به ملت و دولت از ملت انتقام بگیرند.
احمدینژاد گفت: ما اعلام کردیم سکوت میکنیم و الان هم سکوت میکنیم اما همه این موارد پاسخ دارد که ما به خاطر کشور و شرایط جهانی سکوت کردهایم.
وی افزود: امروز در اندیشه صهیونیستها و آمریکاییها میگذرد که برای نجات خود تنها راه این است که به ملت ایران ضربه بزند اما ما ساکتیم تا کشور آسیب نبیند ولی برخی خبرنگاران در سفر استانی تصور میکردند که چیزی گیرشان آمده است. آنها از کجا کد میگرفتند؛ از همین حرفهای که زد میشد.
رئیس جمهور ادامه داد ما طلبکار شدیم و همه آنها منفعل شدند اما خیلی بد است که ما اینجا بنشینیم و به آنها کد بدهیم و برای دشمنان فضا درست کنیم. یک بانک خصوصی شده و در یک گوشه آن تخلف شده و در دو بانک دیگر آن این طور شده است، خوشبختانه دستگاه قضایی وارد شده و دولت و مجلس هم کمک میکنند که این فساد ریشهکن شود، چراکه ما مدعی هستیم اما برخی منتظر فرصت بودند تا خنجر را بکشند. برخی نوشتند دولت فاسدترین دولت تاریخ است اما این شیوه برخورد درست نیست و شکست خورده است.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز خوشبختانه فضای اقتصادی ما مثبت است، گفت: ما در شرایطی رشد اقتصادی داریم که دنیا در رکود است. فضای اقتصاد جهان جذب سرمایه گذاری منفی در دنیا است و امید به رشد اقتصادی و آینده اقتصادی در دنیا منفی است.
وی ادامه داد: اقتصاد ما در سنگین شرایط تحریمی اداره شده است، وقتی رئیس جمهور آمریکا میگوید ما تحریم فلج کننده را اعمال کردهایم، یعنی کارهایی کرده و تصور میکند که اثرگذار است.
رئیس جمهور کشورمان یادآور شد: ملت ایران در شرایط بحران جهانی و تحریم هر روز کارخانه و جاده افتتاح میکند، تولید میکند و صادرات میکند که نشان میدهد یک حرکت زنده رو به جلو در حال اتفاق افتادن است. فضای اقتصاد با نشاط شده و امیدواری درست شده است، اما متاسفانه برخی توجه ندارند که وقتی این فضا را خراب میکنند، اقتصاد به زودی بازسازی نمیشود و اگر اعتماد خراب شود، به زودی از بین نمیرود.
احمدینژاد گفت: اگر سیستم دنبال برخورد نبود، جای یک گله داشت اما وقتی خود سیستم کشف کرده و به دنبال مجازات است، این افتخار است. نمیتوانیم بگوییم اساسا در سیستم تخلفاتی نیفتاده است. بالاخره اتفاق افتاد اما یک ریال آن هم برای من قابل تحمل نیست.
وی با بیان اینکه فکر میکنم برخی دارند از ملت انتقام میگیرند، اظهار داشت: ملت ایران در موضوع یارانهها خیلی خوب عمل کرده و نشان داد اهل تصمیمات بزرگ و گامهای بزرگی هستیم که میتوان بر قلههای پیشرفت آن گام برداریم.
رئیس جمهور یادآور شد: برخی قصد دارند با توهین به ملت و دولت از ملت انتقام بگیرند.
احمدینژاد گفت: ما اعلام کردیم سکوت میکنیم و الان هم سکوت میکنیم اما همه این موارد پاسخ دارد که ما به خاطر کشور و شرایط جهانی سکوت کردهایم.
وی افزود: امروز در اندیشه صهیونیستها و آمریکاییها میگذرد که برای نجات خود تنها راه این است که به ملت ایران ضربه بزند اما ما ساکتیم تا کشور آسیب نبیند ولی برخی خبرنگاران در سفر استانی تصور میکردند که چیزی گیرشان آمده است. آنها از کجا کد میگرفتند؛ از همین حرفهای که زد میشد.
رئیس جمهور ادامه داد ما طلبکار شدیم و همه آنها منفعل شدند اما خیلی بد است که ما اینجا بنشینیم و به آنها کد بدهیم و برای دشمنان فضا درست کنیم. یک بانک خصوصی شده و در یک گوشه آن تخلف شده و در دو بانک دیگر آن این طور شده است، خوشبختانه دستگاه قضایی وارد شده و دولت و مجلس هم کمک میکنند که این فساد ریشهکن شود، چراکه ما مدعی هستیم اما برخی منتظر فرصت بودند تا خنجر را بکشند. برخی نوشتند دولت فاسدترین دولت تاریخ است اما این شیوه برخورد درست نیست و شکست خورده است.