به گزارش مشرق به نقل از رجانیوز، سفر ماه گذشته پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه به ایران و مذاکره با مقامهاي ایرانی، ظاهرا تنها محدود به موضوعات هستهای نبوده است و این مذاکرات حول موضوعی که احتمال دارد در آینده نزدیک از نظر استراتژیک تنه به تنه موضوع هستهای ایران بزند، یعنی سپر مشترک دفاع موشکی میان ایران، روسیه، چین و سوریه به مرحله قابل توجهی رسیده است.
تلاش غرب و امریکا برای گسترش سپر دفاع موشکی خود در قالب سپر دفاع موشکی ناتو از اروپا به خاورمیانه و ترکیه و پس از آن به کره شمالی و تایوان، موجب احساس خطر جدی روسیه و چین شده است به نحوی که این دو قدرت جهانی در تلاش هستند با ایجاد سپر دفاع موشکی مشترک، تهدید جدید ناتو و غرب را که میرود تا همه مناطق جهان از غرب تا شرق را پوشش دهد، خنثی کنند.
در این میان، توان فنی ایران در تولید موشکهای بالستیک و راهبری این موشکها و همچنین موقعیت استراتژیک سیاسی و منطقهای آن سبب شده است تا روسیه پیشنهاد حضور در این سپر مشترک دفاعی را به ایران نیز ارائه کند.
این در حالی است که تصمیم ترکیه برای استقرار بخشی از سپر دفاع موشکی ناتو در خاک کشورش، موجب تسریع در مذاکرات حول این موضوع و تاکید روسیه برای حضور ایران و سوریه در این پیمان دفاعی شده است.
"ریا نووستی" روز دوشنبه 11 مهر با انتشار خبری در این زمینه از تمایل کشورش برای مذاکره سیاسی با ایران در مورد تأسیس این سپر دفاعی جدید خبر داد و نوشت: "دمیتری راگوزین" نماینده دائم روسیه در پیمان آتلانتیک شمالی به محض تایید دعوت ایران برای بررسی موضوع سپر موشکی به تهران سفر می کند. وی گفت: "ما زمانی به ایران می رویم که طرف ایرانی برنامه دقیقی در خصوص سطح استقبال و پذیرش ارائه دهد".
نماینده دائم روسیه در پیمان آتلانتیک شمالی تاکید کرد: "این سطح پذیرش باید سیاسی باشد نه دیپلماتیک". وی افزود: "من اجازه بررسی این مسائل (سپر ضد موشکی) را دارم و خواستار آنم که آنها را با مسئولین ایران دراین زمینه بررسی کنم، نه میانجیان". وی افزود: "ما منتظر تایید این دعوت هستیم و بلافاصله بعد از دریافت دعوت من عازم تهران خواهم شد".
به نظر میرسد تاسیس سپر دفاع ضد موشکی متفاوت با آنچه ناتو به دنبال آن است با حضور کشورهایی همچون چین، روسیه، ایران و سوریه، تحولات استراتژیکی جدی را در تقسیمبندیهای سیاسی منطقهای و جهانی به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که پس از انتشار اخباری پیرامون این موضوع در رسانههای ایران، دیمتری راگوزین در مصاحبهای با ریانووستی، این احتمال را رد کرده و آن را گمانه زنی رسانهای عنوان کرده و گفت: «ما درباره چنین مسئله مهمی که به امنیت راهبردی و توان هسته ای روسیه مربوط می شود تنها با متحدان نظامی خود گفت وگو می کنیم. با تمامی احترامی که برای ایران قائل هستیم این کشور همسایه و شریک روسیه در زمینه های مختلف محسوب می شود اما متحد نظامی مسکو نیست.»
این اظهار نظر نماینده دائمی روسیه در ناتو در واکنش به خبر مذکور در حالی منتشر شد که کارشناسان این امر را پالسی برای اطمینان غرب قلمداد کردند. ولی اظهار نظر کاملاً متفاوتی که روز گذشته در این زمينه از رواگوزین منتشر شده است، حاکی از اراده سیاسی جدی در راس هرم قدرت روسیه برای اجرایی شدن این طرح است.