به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، آقای عباسی در پنجمین همایش ملی نخبگان جوان افزود: با دستیابی به این فناوری ها امروز ادعا می کنیم که می توانیم دانش و فناوری خود را در جهت رشد علمی و فناوری هسته ای سایر کشورها به کار گیریم.
وی با اشاره به راه اندازی نیروگاه برق هسته ای بوشهر گفت:شناسایی تجهیزات راکتور را انجام داده ایم و به دنبال بومی سازی صنعت تجهیزات رآکتور در داخل کشور هستیم.
آقای عباسی با بیان اینکه آینده کشور در دست افرادی است که امروز در پیشرفت آن مشارکت می کنند ، افزود: آنها که نمی خواهند پیشرفت کنیم تلاش می کنند جامعه علمی ما را با تحریم علمی و مقاله و نیز دادن اسم آنها به برخی محافل ، مرعوب کنند.
وی ادامه داد: این ارعاب مانند کارکرد سلاح شیمیایی است که ممکن است در لحظه مشاهده نشود و نمونه آن را می توان در شیوه ترور شهید علیمحمدی مشاهده کرد که به شکلی وی را به شهادت رساندند که در جامعه علمی ما تاثیرگذار باشد.
آقای عباسی با اشاره به اینکه مبارزه هنوز تعطیل نشده است و در سکوت ادامه دارد ، گفت: مبارزه امروز سخت تر است و هوشیاری و بصیرت بیشتری می خواهد.
وی افزود: برای حل مسایل پیچیده کشور به اذهان پیچیده نیاز داریم که در دانشگاه ها و مراکز علمی ما رشد می کنند و کسانی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس زمینه پیروزی را فراهم کردند از همسالان نخبگان امروز بودند که به معنویت توجه داشتند و توانستند شرایط و ابزاری به وجود آورند که شماها امروز تا اینقدر رشد کنید و اگر نقص و کمبودی وجود دارد شماها جبران کنید.
آقای عباسی ، مسئولیت نخبگان را سنگین تر از دیگر قشرهای جامعه دانست و گفت: باید تلاش کنیم در دانشگاه ها افراد توانمند را تقویت کنیم تا مسئولیت سنگین کشور را به دوش بکشند.
وی در ادامه دهه نخست پس از پیروزی انقلاب را دهه تثبیت نظام بیان کرد و افزود: در این دهه در حال سازندگی بودیم که دچار کودتاهای مختلف رسانه ای و حزبی و توطئه هایی از قبیل تجزیه طلبی و تحمیل جنگ شدیم اما با نبوغ افراد موثر، کشور به سلامت از بحران عبور کرد و حاصل جنگ تحمیلی نیز رسیدن ما به تثبیت سرزمین بود.
آقای عباسی با اشاره به اینکه شرکت نخبگان در مدیریت کشور و هدایت جنگ از عوامل موثر در آزادی خرمشهر بود ، گفت: حضور استادان دانشگاه و نخبگان در صنایع ، خلاء حضور مستشاران خارجی را در این بخش در زمان جنگ پرکرد و افراد جوان و کم سن و سال ما با قرارگرفتن در فرصت های تصمیم گیری در شرایط سخت رشد خود را رقم زدند.
وی ادامه داد: در دهه دوم به بازسازی کشور پرداختیم تا با سرمایه گذاری در مناطق مرزی امنیت شغلی ایجاد شود و نیز برنامه های توسعه کشور به صورت مناسب طراحی و تدوین و سیاست خارجی کشور نیز فعال شد و در این دوره توسعه کشاورزی و آغاز خودکفایی را نیز شاهد بودیم.
آقای عباسی افزود: دهه سوم انقلاب دهه به ثمر نشستن برنامه های تدوین شده در کشور و رشد چشمگیر تحصیلات تکمیلی بود و در این دوره اعزام دانشجوی کارشناسی ارشد به خارج از کشور تا حد زیادی کاهش یافت و شهیدان علیمحمدی و شهریاری از نمونه هایی بودند که همه مراحل تحصیلی خود را با امکانات داخل کشور طی کردند و توانستند آثار خوبی در مجامع بین المللی ارائه کنند.
وی گفت: در دهه چهارم در حال تکمیل تجارب مدیریتی و برنامه ریزی خود هستیم و همچنین تلاش می کنیم تا مردم در سرنوشت خود بیشتر مشارکت کنند و حضور اعضای هیئت دولت در استان ها در همین جهت است که دستاوردهای زیادی نیز برای استان ها دارد.
آقای عباسی با اشاره به اینکه هم اکنون در مجامع بین المللی حضور پررنگی داریم و دیدگاه های مجامع علمی ایرانی برای محافل بین المللی مهم است ، صدور خدمات فنی مهندسی و برقراری تجارت های عادلانه را نمونه ای از این حضور بیان کرد.
پنجمین همایش ملی نخبگان جوان با موضوع مسئولیت های نخبگان در دهه پیشرفت و عدالت در سالن اجلاس سران ادامه دارد.