کد خبر 70310
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۱

سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي درباره ديدار وزيران امور خارجه ايران و بحرين در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك اظهار داشت: در اين ملاقات كه بنا به درخواست طرف بحريني انجام شد، تذكرات لازم در مورد مسائل داخلي اين كشور به مقامات منامه ارائه شد.

صالحي در نيويورك به مقامات بحرين تذكر داد/ سركوب راه‌حل برقراري آرامش در منامه نيست
به گزارش مشرق به نقل از ايرنا،'رامين مهمانپرست' صبح امروز (سه شنبه) و در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي درباره واكنش‌هاي داخلي به ديدار وزيران امور خارجه ايران و بحرين در نيويورك با توجه به شرايط سركوب مردم در اين كشور افزود: سياست جمهوري اسلامي ايران در قبال بحرين كاملا مشخص است و ما از مطالبات مردمي و خواسته‌هاي مشروع آنها حمايت مي‌كنيم.
وي تصريح كرد:توصيه مابه كشورهاي منطقه اين است كه براي برقراري آرامش بايد به خواسته‌هاي مردمي گوش داده و به آنها پاسخ دهند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در اين رابطه افزود: سركوب، راه حل ايجاد آرامش، امنيت و اقتدار نيست.
مهمانپرست با بيان اينكه مقامات بحريني به دنبال ارائه توضيحاتي در رابطه با مسائل داخلي اين كشور به مقامات ايراني بودند، خاطرنشان كرد: در ملاقات وزيران خارجه دو كشور در حاشيه شصت و ششمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد مطالبي را كه در مورد بحرين اعتقاد داريم، مطرح كرديم و مطالبات مردمي در اين ديدار مورد تاكيد قرار گرفت.
وي اظهار داشت: هرگونه برخورد خشونت آميز با خواسته هاي مردمي را مردود مي‌دانيم و آن را راه حل ايجاد آرامش نمي‌دانيم.

** پاسخ به نامه ايران
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوالي در رابطه با پاسخ نامه 'كاترين اشتون' مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا به نامه 'سعيد جليلي' دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: فكر نمي‌كنم خانم اشتون هنوز پاسخ اين نامه را داده باشد و هر زماني كه اين نامه دريافت شود، رسانه‌اي مي شود.
مهمانپرست افزود:‌ يكي از موضوعات مطرح شده از سوي اشتون در ملاقات وزير امور خارحه كشورمان در نيويورك، نامه آقاي جليلي بود كه در آن بر فضاي گفت‌وگو براي همكاري تاكيد شده بود.

** پيگيري پس از صدور حكم قضايي
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص داشتن تابعيت مضاعف يكي از مقامات بانكي كه بعداز اعلام تخلف بانكي به خارج از كشور رفته است، گفت: بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، ما تابعيت مضاعف را قبول نداريم.
مهمانپرست تصريح كرد: هر كسي هم كه بخواهد تابعيت كشور ديگري را بدست بياورد بايد مراحل قانوني ترك تابعيت ايراني خود را طي كند.
دستيار ويژه وزير امور خارجه در اين رابطه افزود: اينكه فردي از مسوولين بخواهد تابعيت مضاعف داشته باشد، توجيهي ندارد و ما براساس قوانين خودمان عمل مي‌كنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه رسيدگي به بحث‌هاي حقوقي و قضايي بر عهده مقامات قضايي كشور است، گفت: در صورتي كه لازم باشد تا اقدامي از سوي وزارت امور خارجه انجام شود، بعد از صدور حكم قضايي خواهد بود.
وي كه در پاسخ به سوالي درباره پيگيري ديپلماتيك براي بازگشت اين مقام بانكي به كشور سخن مي‌گفت،خاطرنشان كرد:دستگاه سياست خارجي نمي‌تواند موضوعي را راسا پيگيري كند و در اين رابطه نيز تابع سيستم قضايي و دستورات مقامات قضايي است.
دستيار ويژه وزير امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در خصوص آمار مسووليني كه داراي تابعيت مضاعف هستند، گفت: تابعيت مضاعف خلاف قانون اساسي كشور است و بنابراين اينگونه نيست كه جزء كارهاي مجاز باشد و ما نيز فهرستي از افرادي داراي تابعيت مضاعف داشته باشيم.
وي با تاكيد بر اينكه وزارت امور خارجه موضوع تابعيت مضاعف افراد را دنبال نمي‌كند،خاطرنشان كرد: دستگاه‌هاي مربوط به اين گونه مسايل، وظايف خود را دنبال مي‌كنند و اين موضوع مربوط به وزارت امور خارجه نيست ضمن اينكه اگر ما اطلاعاتي در اين زمينه بدست بياوريم آن را به مقامات ذيربط منتقل خواهيم كرد.

** اجازه ايجاد اختلال در روابط ايران با كشورهاي همسايه را نمي‌دهيم
مهمانپرست در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در رابطه با چندين مرتبه تعرض به دفاتر نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در جمهوري آذربايجان اظهار داشت: توسعه روابط با همسايگان و ايجاد ثبات و امنيت در مرزها همواره يكي از اصول اصلي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بوده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه روابط تهران و باكو را با توجه به مشتركات فراوان تاريخي، مذهبي و فرهنگي، دوستانه توصيف كرد و افزود: مقامات مسوول دو كشور مسايلي كه ممكن است به وجود بيايد را بررسي مي‌كنند و اجازه نخواهند داد تا روابط خوب جمهوري اسلامي ايران و اين كشور همسايه دچار اختلال شود.
مهمانپرست تصريح كرد: اگر مواردي هم باشد كه توسط برخي از افراد در جهت خلاف روابط دوستانه صورت بگيرد، دستگاه سياست خارجي آنها را پيگيري خواهد كرد و تلاش مي كنيم تا اين مسايل به صورت اساسي حل شود.

**ايجادحاشيه امن براي رژيم صهيونيستي،هدف اصلي مداخله‌ كنندگان در امور داخلي سوريه
خبرنگاري درادامه اين نشست خبري درباره ديدارهاي سران و مسوولان ساير كشورها با رييس جمهوري اسلامي ايران در نيويورك سوال كرد و صحت و سقم مسايل مطرح شده از سوي آنها در رابطه با موضع كشورمان در رابطه با تحولات سوريه را جويا شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: مقامات كشورمان به كرات مواضع اصولي جمهوري اسلامي را در مورد سوريه توضيح داده‌اند و فكر مي‌كنيم در رابطه با سوريه فتنه‌اي توسط كشورهاي حامي رژيم صهيونيستي در حال انجام است.
مهمانپرست با بيان اينكه كشورهاي حامي رژيم صهيونيستي به دنبال ايجاد بي‌ثباتي و ناامني در سوريه هستند، تاكيد كرد: هدف اصلي كشورهايي كه مداخلات خودشان را در سوريه دنبال مي‌كنند، ايجاد حاشيه امن براي رژيم صهيونيستي است؛ بنابراين هرگونه دخالت كشورهاي خارجي را در مسايل داخلي سوريه مردود مي‌دانيم.
دستيار ويژه وزير امور خارجه در عين حال اظهار داشت: البته هميشه توصيه كرده ايم كه بايد در يك فضاي مناسب گفت‌وگوهايي بين مقامات دولتي سوريه و مردم اين كشور برقرار باشد و خواسته‌هايي كه بخشي از مردم در سوريه دارند، بايد شنيده شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: اصلاحاتي توسط مقامات سوريه در حال انجام است و فضا نسبت به گذشته آرام تر شده است.
مهمانپرست تاكيد كرد: فكر مي كنيم بدون دخالت كشورهاي خارجي، مسايل داخلي سوريه مي‌تواند با تدبير و حكمت به نقطه مناسبي برسد.

** شركت در اجلاس بن-2 درباره افغانستان در دست پيگيري است
سخنگوي وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال ديگري در خصوص شركت و يا عدم شركت ايران در اجلاس بن-2 در كشور آلمان با موضوع افغانستان گفت: اين موضوع در دست پيگيري است.
مهمانپرست روابط خوب تهران و كابل را يادآور شد و خاطرنشان كرد: امنيت و حل مشكلات افغانستان مي تواند مستقيما بر روي امنيت و مسايل مربوط به توسعه در منطقه و كشور ما تاثيرگذار باشد و از اين رو،‌ افغانستان يكي از اولويت‌هاي مهم ما در سياست خارجي است.
دستيار ويژه وزير امور خارجه با بيان اينكه تلاش كشورمان در طول سال‌هاي گذشته حل مشكلات افغانستان بوده است، گفت: ما در طول سي سال گذشته هزينه‌هاي زيادي را براي حل مشكل افغانستان پرداخت كرده‌ايم.
وي پذيرش حدود سه ميليون نفر از اتباع افغان در طول سي سال گذشته و آموزش جوانان افغان در مدارس و دانشگاه‌هاي كشورمان و پرداخت هزينه‌هاي ناشي از مشكلات مردم كشور همسايه در طول سال‌هاي طولاني جنگ را نشاندهنده روابط خوب ما با مردم افغانستان و اهميت اين موضوع در سياست خارجي كشورمان دانست.
سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: اينكه در اجلاس‌هاي بين‌المللي موضوع حل مشكل افغانستان با چه تدبيري پيگيري شود و چه ميزان مقامات افغان در اداره اين اجلاس‌ها نقش داشته باشند و جايگاه كشورهاي منطقه براي ايفاي نقش اساسي خودشان مشخص باشد، مواردي تعيين كننده در مورد حضور، عدم حضور و يا سطح شركت مقامات ما در اينگونه از اجلاس‌ها خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس