ستارگان اقبال

رئیس حوزه هنری با اشاره به ارزش کار نویسندگان دفاع مقدس گفت: نویسندگان این حوزه یادآوران ایام الله هستند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، مراسم "ستارگان اقبال" با محوریت پاسداشت بهناز ضرابی‌زاده نویسنده کتاب‌های " دختر شینا" و "گلستان یازدهم" و حمید حسام، نویسنده " وقتی مهتاب گم شد" و "آب هرگز نمی‌میرد" با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، نویسندگان این آثار و جمعی از فعالان فرهنگی و اهالی قلم در حوزه هنری برگزار شد.

مومنی شریف در ابتدای این مراسم به عنوان این مراسم پرداخت و گفت: ستارگان اقبال عنوانی بود که رهبر معظم انقلاب درباره این دو نویسنده یاد کردند. دفاع مقدس بی‌شک از ایام الله است. ملت ما بارها حوادث آن روزگار عظمت و جلال الهی را بارها دیدند. اگر دفاع مقدس نبود آرمان‌ها و اهداف انقلاب فراموش می‌شد. معمولاً بعد از هر انقلابی جنگ ایجاد می‌شود تا اهداف آن انقلاب فراموش شود، اما با رهبری امام این جنگ باعث تقویت انقلاب شد. تحولی که در انسان‌ها ایجاد شد، به تعبیر امام فتح الفتوح انقلاب بود.

وی ادامه داد: بعد از جنگ امکان دارد آن روزها فراموش شود و آن انسان طراز انقلاب از خاطر رود، لذا ما نیازمند ادبیاتی هستیم که توانایی معرفی این انسان‌ها را داشته باشد. ادبیات بعد از انقلاب در حوزه نثر این توانایی را نداشت. اگر این ادبیات که رهبر انقلاب فرموده‌اند کشور را از ادبیات وارداتی غنی کرد، خلق نمی‌شد و شکل نمی‌گرفت، امکان داشت این ارزش‌ها فراموش شود. خدا توفیق داد تا از میان مردان جبهه این ادبیات شکل بگیرد. ادبیاتی که به شهدا می‌پردازد و مردم از آن استقبال می‌کنند. این از دستاوردهای بزرگ ادبیات بعد از انقلاب است.
نویسندگان دفاع مقدس یادآوران ایام الله هستند / چهره ادبیات دفاع مقدس در حال تغییر است
رئیس حوزه هنری با بیان اینکه کسانی که از جنگ می‌گویند، از یادآوران ایام الله هستند، افزود: ما امروز در نبرد فرهنگی با دشمن به بازگویی آن روزهای شگفت نیازمندیم. این ابیات شریف است و امیدواریم دیگر حوزه‌های ادبی و هنری نیز از این ادبیات تاثیر بگیرند. رهبر معظم انقلاب با مطالعه کتاب‌ وقتی مهتاب گم شد، برای دیدار علی خوش‌لفظ مشتاق بودند. همچنین بعد از مطالعه " گلستان یازدهم" چندین‌بار در این مدت از شهید چیت‌سازیان یاد کردند که آخرین‌بارش همین دیدار . من شنیده‌ام که رهبر انقلاب در جلسه خصوصی نیز از این بزرگواران یاد کردند. وقتی کتاب " آب هرگز نمی‌میرد" را مطالعه کردند، فرمودند که اگر می‌توانستند برای دیدن آقای سلگی به همدان می‌رفتند. شوق رهبر انقلاب برای دیدار با این رزمندگان برای همه مسئولان درس است.

بهناز ضرابی‌زاده نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه من خودم را لایق این تجلیل نمی‌دانم، گفت: این مراسم تجلیلی از نویسندگان حزه پایداری است. امروز پاسداشت از ارزش‌های دفاع مقدس است. اگر به مجاهدت‌ها و زحمات بانوان مبارزی که در کوران انقلاب و جنگ تلاش کردند و حماسه ساختند، نپردازیم، پازل دفاع مقدس کامل نیست.

وی با اشاره به بیانات امام(ره) در رابطه با حضور زنان در انقلاب و اهمیت این حضور از لسان ایشان افزود: فتح الباب پرداختن به زنان مبارز این بیانات است. با مطالعه این بیانات متوجه می‌شویم که با پرداختن به نقش همسران و مادران شهدا تاریخ انقلاب کامل می‌شود. برای انقلابی ماندن باید نسبت به ارزش‌ها شناخت داشته باشیم. جهان، متلاطم است و لازم است که در این رابطه بیدار باشیم. خدا را شاکرم که روزی من را از این زندگی کوتاه در این راه قرار داده است. در همین مرور خاطرات کشف و شهدهای زیبایی را به من نشان می‌دهد. سعی می‌کنم قدردان این برکت باشم. همه ما مدیون این خانواده‌ها هستیم.

سردار شیرازی از دفتر مقام معظم رهبری دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه خدا را شاکریم که در این مجلس حاضر شده‌ایم گفت: چه زیبا خانم ضرابی‌زاده گفت که این مجلس، مجلس تجلیل از ما نیست، بلکه مجلس تجلیل و پاسداشت ارزش‌هاست. خدا را شاکریم که در دوره‌ای زندگی کنیم و شاهد رشد دین اسلام باشیم و کسانی را درک کنیم که از همه چیز خود در این راه گذشتند و جانفشانی کردند و چه قبل و چه بعد از انقلاب صحنه‌های زیادی را با افتخار آفریدند که یکی از آنها دفاع مقدس بود.

وی با اشاره به دیدار اخیر فعالان و دست اندرکاران راهیان نور با مقام معظم رهبری افزود: امروز دست اندرکاران راهیان نور با ایشان دیدار داشتند. رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که دفاع مقدس گنجینه تمام نشدنی است و خیلی جای کار دارد. در محافل خصوصی نیز رهبر انقلاب بر بزرگداشت صحنه‌های فداکاری در طول انقلاب و مخصوصا دفاع مقدس تاکید می‌فرمایند. ایشان فرموده‌اند که راجع به دفاع مقدس باید 50 هزار گروه کاری از جنگ تا الان فعال می‌شدند. بعد پرسیدند که تا الان چند گروه فعال شدند؟ در برابر انتظاری که ایشان دارند و واقعیت ما چه کار کرده‌ایم؟
نویسندگان دفاع مقدس یادآوران ایام الله هستند / چهره ادبیات دفاع مقدس در حال تغییر است
سردار شیرازی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره پشتیبانی مردم از رزمندگان گفت: اینکه این عزیزان چه کردند تا از سیم خاردار نفس رها شدند و خدایی شدند، قابل فیلم کردن نیست. کسانی می‌توانند این را درک کنند که قدمی برداشته باشند. امیدواریم بتوانیم اثری ماندگار خلق کنیم. سمت و سوی جهان رو به سقوط است اما یک طرف به برکت خون شهدا نورانیتی ایجاد شده است. فرهنگ غلط این است که می‌گوید کاری کنید که مشهور شوید، برخلاف دین. هر هنرمندی باید از توانایی‌اش استفاده کند، ولی در دنیا فرهنگ غرب چیز دیگری به ما دیکته می‌کند. در چنین شرایطی مسئولیت کسانی که در اینجا توانایی دارند بیشتر می‌شود. رهبر انقلاب مانند شمع دارند می‌سوزند تا این واقعیت را به جهان نشان دهد. امیدواریم خدا به ما توفیق دهد تا در این راه بینشی کسب کنیم.
مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری با اشاره به اهمیت نگارش خاطرات زنان فعال و حماسه‌ساز دفاع مقدس گفت: چهره ادبیات دفاع مقدس با این خاطرات در حال تغییر است.

مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات پایداری در مراسم "ستارگان اقبال" ویژه پاسداشت دو نویسنده حوزه دفاع مقدس، گفت: حدود 25 سال قبل پیرمردی روستایی به دفتر ما آمد و بقچه‌ای به همراه داشت و گفت این بقچه‌ دست‌نوشته‌های پسرم است. بعد متوجه شدیم که یادداشت‌ها درباره انقلاب و دفاع مقدس است. آنها را در قالب کتاب چاپ کردیم. این پیرمرد هر از چندگاهی پیگیر کتاب پسر شهیدش می‌شد. به او می‌گفتیم که شما برو ما هر وقت کتاب چاپ شد، آن را به دست شما می‌رسانیم. کتاب که چاپ شد با آقای بهبودی یک روز به زیرآب قائمشهر رفتیم تا آن را به دست این پیرمرد برسانیم. وقتی رفتیم متوجه شدیم که خانواده بر سر زمین کار می‌کند. به محل کار خانواده رفتیم و وقتی کتاب را به پیرمرد نشان دادیم، انگار او پسر شهیدش را دیده بود.

وی ادامه داد: ادبیات جنگ از مردم سرچشمه می‌گیرد و با توده مردم ارتباط دارد. این ادبیات هویت ماست. در مسیر بازگشت از این سفر چند سوال در ذهن ما بود؛ آیا این پیرمرد می‌داند که خاطرات جنگ بخشی از ادبیات عامیانه ما را شکل می‌دهد؟ آیا او می‌داند که نوشتن بعد از جنگ سنت همه‌جای دنیاست؟ خاطره‌گو جهان پیرامونش را با ما قسمت می‌کند. آیا او می‌دانست که این خاطرات علیه فراموشی تاریخی است؟ چه او می‌دانست و چه نمی‌دانست، این کار پیرمرد مختصر تردیدهای ما را برطرف کرد.

مدیر دفتر ادبیات پایداری همچنین گفت: در کتاب‌های ضرابی‌زاده و حسام مصاحبه استادانه انجام شده است و کمک کرده تا تصویر دیگری از جنگ را ببینیم. مصاحبه در کار ما شاه‌کلید است. با خاطرات زنان از جنگ رخ این ادبیات در حال تغییر است و صدای جنگ بلندتر شنیده می‌شود.

حمید حسام نویسنده کتاب‌های "آب هرگز نمی‌میرد" و "وقتی مهتاب گم شد" در ادامه این مراسم سخنرانی کرد و گفت: شاید ما فکر نمی‌کردیم که بعد از سال‌ها رزقمان از ناحیه لا یحتسب از جانب حضرت آقا باشد. نهاد خلقت بر این است که اگر نیت مثبتی همراه با وقت‌شناسی و در نظر گرفتن رموز یک کار باشد خداوند حساب می‌کند. من هر لحظه در این برنامه شهید همدانی را می‌بینم. سردار شهید در مراسم رونمایی از کتاب وقتی مهتاب گم شد، گفت که مهتاب گم نشده مهتاب پیدا شده است. با خودم گفتم که منظور من از عنوان این کتاب علی محمدی از رزمندگان اسلام بود، سردار با این حرفش همه این‌ها را از بین برد. اما بعدها فهمیدم که منظور استعاره‌ای از همه شهیدان است.

وی با اشاره به دیدار خانواده راویان این کتاب‌ها با رهبر انقلاب گفت: انتخاب خانواده شهدا در کنار دو شهید زنده برای این دیدار، یعنی حواستان به این شهیدان زنده باشد. من تلاش کردم در این کتاب‌ها ژرف‌ساخت‌های فکری را که گمشده ماست، نشان دهم.

در پایان این مراسم از بهناز ضرابی‌زاده و حمید حسام از نویسندگان دفاع مقدس، خانواده شهید چیت‌سازیان، سلگی راوی کتاب "آب هرگز نمی‌میرد" و جانباز علی خش‌لفظ راوی کتاب "وقتی مهتاب گم شد" تجلیل شد. 
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس