رد شدن پرقدرت قطار وزیر راه پرحاشیه دولت یازدهم از پل استیضاح مجلس این پیام سیاسی را داشت که علی‌رغم اینکه اکثریت مجلس در دست جریان اصولگرا است اما دولت یازدهم مشکل جدی با این مجلس نخواهد داشت و لابی بین مجلس و دولت آنقدر قوی هست که حتی نیاز نباشد رئیس‌جمهور برای نجات وزیر راهش قدم رنجه کرده و پا به بهارستان بگذارد.

به گزارش مشرق، صبح روز یکشنبه گذشته جلسه استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس برگزار شد.
 
آخوندی را می‌توان پرحاشیه‌ترین وزیر دولت یازدهم نامید، فردی که از ماه‌های ابتدای آغاز به کار با مزخرف خواندن مسکن مهر، روی بی‌مهری خود را به متقاضیان این واحدها نشان داد و با عدم تکمیل این‌ خانه‌ها با گذشت نزدیک به چهار سال از آغاز به کار دولت یازدهم نارضایتی‌ها زیادی را در میان مردم برعلیه خود و دولت ایجاد کرده است.
 
حادثه تصادف قطار تبریز ـ مشهد با ۴۸ نفر کشته در آذر ماه امسال و اصرار وزارت راه مبنی‌بر معرفی خطای انسانی به عنوان دلیل این حادثه در کنار افشای این موضوع که سیستم کنترل اتوماتیک قطار (ATC) طی ۱۸ ماه اخیر بالغ بر ۲۰۰۰ بار اعلام خطا داشته و به آن ‌توجهی نشده است و از طرفی واکنش آخوندی به این حادثه که گفته بود "همه مسافران بیمه هستند جای نگرانی نیست" موضوعاتی بود که سطح نارضایتی از عملکرد وزیر راه و شهرسازی را بیش از پیش افزایش داده بود.
 
عدم هشدار لازم توسط سازمان هواشناسی درباره احتمال سرما زدن مرکبات شمال کشور که موجب خسارت بسیار زیادی به کشاورزان این منطقه شد، منجر به آن شد تا بار دیگر نام وزیر راه به عنوان مسئولی که سازمان هواشناسی زیرمجموعه آن به حساب می‌آید بار دیگر بر سر زبان‌ها بیافتد.
 
آخوندی با همه این نارضایتی‌های انباشته شده در حالی وارد جلسه استیضاح روز یکشنبه می‌شد که در هفته گذشته لغو مکرر پروازها مخصوصا از مشهد به تهران که به دلیل بارش برف اتفاق افتاده بود نام وی را بار دیگر برسرزبان‌ها انداخته بود و منتقدین مطرح می‌کردند که اگر وزیر راه به میزانی که به دنبال قراردادهای بزرگ با شرکت‌های هواپیما‌یی غربی برای خریدن هواپیماهای نو است موضوع رسیدگی به فرودگاه‌ها را پیگیری می‌کرد هر بار با بارش برف پروازهای موجود لغو نمی‌شد.
 
در جریان جلسه استیضاح که از صبح روز یکشنبه آغاز شده بود علاوه بر انتقادات فراوانی که توسط نمایندگان مجلس نسبت به کارایی آخوندی مطرح شد، مواردی مبنی‌بر سودجویی مالی فرزند و دیگر وابستگان وی از وزارت راه هم مطرح شد.
 
در پایان و با وجود همه این مجادلات نمایندگان مجلس بار دیگر به آخوندی رای اعتماد دادند؛ این سومین باری بود که وی در دولت یازدهم از مجلس رای اعتماد می‌گرفت و اتفاقا این بار با وجود همه انتقادات فراوانی که نسبت به او به عنوان وزیر راه و شهرسازی وجود داشت رای اعتماد این بار به او از دفعات قبل هم بیشتر بود.
 
رای اعتماد دوباره مجلس به آخوندی آن چنان برای بخشی اعظمی از مردم از جمله ساکنان آذربایجان شرقی که همشهری‌های خود را در حادثه قطار تبریز - مشهد از دست داده بودند یا متقاضیان مسکن مهر که امیداور بودند با رفتن آخوندی قفل مسکن مهر باز شود غیرقابل قبول بود که پس از رای نیاوردن استیضاح آخوندی، اعتراضات زیادی مخصوصا در سطح شبکه‌های به نمایندگان مجلس صورت گرفت.
 
رد شدن پرقدرت قطار وزیر راه پرحاشیه دولت یازدهم از پل استیضاح مجلس این پیام سیاسی را داشت که علی‌رغم اینکه اکثریت مجلس در دست جریان اصولگرا است اما دولت یازدهم مشکل جدی با این مجلس نخواهد داشت و لابی بین مجلس و دولت آنقدر قوی هست که حتی نیاز نباشد رئیس‌جمهور برای نجات وزیر راهش قدم رنجه کرده و پا به بهارستان بگذارد.
 
این لابی‌ قدرتمند بین مجلس و دولت نه تنها در رسانه‌های داخلی مطرح شد بلکه مورد توجه رسانه‌های معاند هم قرار گرفته و تحلیل آنها از شرایط آینده کشور را در‌ این خصوص در پی‌داشت.
 
رضا حقیقت نژاد، تحلیلگر سیاسی در گفتگو با من و تو اظهار داشت: رای اعتماد به آخوندی نشان دهنده این است که همین نمایندگان که از یکی از پرحاشیه‌ترین وزرای روحانی دفاع کرده و رای به ادامه کارش می‌دهند، می‌توانند یک مبلّغ خوبی در استان‌های خود برای روحانی باشند و این به معنی این است که یک پتانسیل قوی در انتخابات آینده، در مجلس در کنار روحانی خواهد بود.
 
حقیقت نژاد افزود: رای اعتماد مجلس به وزیر راه به سه دلیل غیرمنتظره و شکستی برای طیف مخالف دولت بود؛ 1 نمایندگان مخالف، فضاسازی گسترده‌ای مبنی بر هراس روحانی از این استیضاح به راه انداخته بودند. 2 ژستی به خود گرفته بودند که مواردی را که پیگیری می‌کنند به نفع مردم محروم و ضد اشرافی‌گری است. 3 رهبری هم در مورد عدم اولویت خرید هواپیما از وزارت راه انتقاد کرده بودند.
 
احسان مهرابی کارشناس سیاسی رادیو فردا هم معتقد است: رای اعتماد به آخوندی نشان می‌دهد که مخالفان دولت در مجلس، خیلی نمی‌توانند برای دولت مشکلی را ایجاد کنند و عملاً روحانی در حوزه‌های سیاسی و یا درگیری با مجلس مشکل جدی ندارد اما در واقع مشکل اصلی وی نهادهای زیر نظر رهبری و قوه قضائیه هستند که می‌توانند در انتخابات مانعی برایش باشند.
 
حالا با این وضعیت باید منتظر بود و دید که این شائبه جدی که این روزها در اذهان عمومی ایجاد شده و برخی معاندین نظام هم به آن پرداخته و دامن می زنند تا کجا ادامه خواهد داشت و آیا توضیحاتی از سوی نمایندگان مجلس به آن ارائه خواهد شد یا خیر؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس