وی گفته بود: «ببینید در آلمان چه رخ میدهد. ببینید شب گذشته در سوئد چه اتفاقی افتاد. سوئد! چه کسی باور میکند؟ سوئد. آنها تعداد زیادی را پذیرفتند. آنها مشکلاتی دارند که هرگز فکر نمیکردند رخ دهند.»
پس از اینکه ترامپ این اظهارات را در فلوریدا بر زبان راند، همه حتی نخستوزیر پیشین سوئد وی را به نیشخند گرفتند. کار بیلد در صفحه توئیتریاش نوشت: «سوئد؟ حمله تروریستی؟ او چه میزند؟ سؤالات زیاد است.» دولت سوئد نیز روز گذشته (یکشنبه) از وزارت خارجه آمریکا خواستار توضیح شد.
نخستوزیر پیشین سوئد: ترامپ چی میزنه؟
یک سخنگوی کاخ سفید یکشنبه به گزارشگران اعلام کرد که ترامپ به افزایش عمومی جرم اشاره کرده است نه به یک حادثه خاص در سوئد. اما آمار رسمی حکایت از این دارندکه از سال 2005 و باوجودی که سوئد میزبان صدها هزار مهاجر از سوریه و عراق بوده است، نرخ جرم در این کشور کاهش یافته است.
یک روز بعد از گاف ترامپ، وی که یقینا از تمسخرها و استهزاء در شبکههای اجتماعی آگاه شده بود در صفحه توئیتریاش اعلام کرد که اظهاراتش بر اساس یک گزارش تلویزیونی بود که در فاکسنیوز دیده است. «اظهارات من درباره آنچه در سوئد رخ میدهد بر اساس گزارشی بود که در فاکسنیوز در ارتباط با مهاجرت و سوئد پخش شده بود.»
گزارش فاکسنیوز چه میگفت؟
اشاره ترامپ ظاهرا به برنامه یک مجری به نام «تاکر کارلسون» در شب جمعه است. این برنامه شامل یک فیلم جدید ساخته امی هورویتز میباشد. وی مدعیست که این فیلم مستند گزارشی از خشونتهایی است که مهاجرین در سوئد انجام دادهاند.
فیلم مستند هورویتز سال گذشته میلادی در اخبار مطرح شد زمانی که وی به رسانههای محافظهکار چون بریتبارت نیوز اعلام کرد مناطقی مخصوص مسلمانان در اروپا وجود دارند که سایرین نباید وارد آنجا شوند.
وی گفت: «در دو سال گذشته، آنها بیش از 350 هزار پناهنده سوری را پذیرفتهاند. به همین دلیل است که به آنجا رفتم تا بدانم چرا سوئد پایتخت تجاوز جنسی در اروپا شده است. ده سال پیش، موارد کمی از تجاوز بودند و اکنون این جرم یقینا در اروپا بسیار بالا رفته است.»
نیویورک تایمز اعلام کرده مقامات سوئی میگویند آمار آنها مطابق با ادعاهای هورویتز نیست و تعداد بالای تجاوزهای گزارش شده در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی به دلیل این است که قربانیان بیشتری جرمهای رخ داده را گزارش میکنند.
روزنامه افتونبلادت سوئد نیز اعلام کرده اظهارات هورویتز انباشته از اشتباه است: «در پایان فیلم، آقای هورویتز میگوید زمان زیادی از اولین حمله تروریستی اسلامگراها در این کشور نگذشته است... منظور وی احتمالا بمبگذاری انتخاری تیمور عبدالوهاب در استکهلم مرکزی است. این حمله 11 دسامبر 2010 رخ داد. یعنی شش سال پیش.»
افتونبلادت در ادامه نوشت: «اما این تنها مورد از اشباهات فاحش در این مصاحبه با هورویتز نیست. گفتگو انباشته از ادعاها، مبالغات و اشتباهات آشکار است.»
گاف ترامپ در رسانههای اجتماعی
کارل بیلدت تنها کسی نبود که در صفحه توئیتری خود به اشتباه ترامپ با زبانی طنزآمیز پاسخ داد. روزهای شنبه و دوشنبه هشتگهایی چون sweden#، #lastnightinsweden یا swedenincedent# بارها از سوی کاربران مورد استفاده قرار گرفته و تبدیل به ترندهای جهانی شدند.
هیچگاه فراموش نکن ... شب گذشته در سوئد
طراحان جنایتکار حادثه شب گذشته سوئد در یک نشست مخفیانه دستگیر شدند
هماکنون گلههای آنها در حال عبور از مرز هستند.
مهاجرت دست جمعی از شمال به دلیل گرمای جهانی.