به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از دفتر ويژه رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح، سرلشکر بسيجي دكتر سيدحسن فيروزآبادي - رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح- به مناسبت گراميداشت هفته دفاع مقدس در ميان فرماندهان و كاركنان نيروهاي مسلح در محل ستاد كل نيروهاي مسلح به موقعيت سوقالجيشي و راهبردي منطقه خاورميانه و خليج هميشه فارس اشاره كرد و گفت: خاورميانه اسلامي و خليج فارس همواره از موقعيت سوقالجيشي و راهبردي بالايي برخوردار بوده و از طرف ديگر ايران يكي از كشورهاي بسيار با اهميت در جغرافياي سياسي اين منطقه به حساب ميآيد كه متأسفانه در سده گذشته، حكام نالايق آن در نظام دو قطبي حاكم بر جهان توسط ابرقدرت آمريكا، به ابزاري براي ژاندارمي غرب و چپاول منابع اين كشور مبدل شده بودند.
وي ادامه داد: اين وضعيت ادامه داشت تا آن گاه كه خيزش ديني مردمي به رهبري بزرگ مردي بيبديل از تبار روحانيت و عالمان ديني و متصل به سلسله امامان معصوم و ولايتمداران در سال 1357 هجري شمسي، رهايي اين كشور را رقم زد و ولولهاي در عالم و زلزلهاي در جهان اسلام بوجود آورد. اين اتفاق سادهاي نبود كه قدرتگرايان و سلطهطلبان غارتگر به سادگي از كنار آن بگذرند. از اين رو، برخورد با انقلاب اسلامي تازه به ثمر رسيده ايران در اشكال گوناگون آغاز شد به طوري كه باقي مانده سالهاي دهه 50 را براي نظام نوپاي انقلاب اسلامي، بايد سالهاي توطئه و دسيسه با هدف درهم كوبيدن انقلاب اسلامي ناميد كه سرانجام جنگي طولاني را بر كشور ما تحميل كردد.
سرلشكر فيروزآبادي يادآور شد: بر اين اساس، قدرتهاي بزرگ و به ويژه آمريكا براي مقابله با انقلاب اسلامي ايران، استراتژيهاي گوناگون را طراحي كردند. از جمله، تقويت برخي گروهكهاي داخلي،كمك به مخالفان انقلاب، طرح كودتا و غيره. ولي هيچ يك نتوانست آنها را به مقصود خود برساند. سرانجام دولت بعثي صدام براي حمله به ايران مناسب ديده شد و با تاييد و تشويق و قولهاي مساعد همكاري نظامي و اقتصادي و سياسي و اطلاعاتي و سرازير كردن تسليحات مدرن به اين كشور، زمينههاي آغاز جنگ تحميلي فراهم آمد.
وي ادامه داد : هنگامي كه رژيم بعث صدام آتش خانمان سوز جنگ تحميلي عليه ايران اسلامي را برافروخت، سردمداران اين رژيم به صراحت قصد خود را براي سرنگوني و سركوب نظام جمهوري اسلامي ايران اظهار كردند و بدين ترتيب، نظاميان رژيم حاكم بر آن،از مرزهاي غربي و جنوب غربي ايران در 31 شهريور 1359 همچون سيلي مخرب، مرزهاي قانوني را درنورديدند و رسما با تصرف بخشهايي از سرزمين مقدس ايران، در آغاز اشغالگري و ادامه آن از هيچ جنايتي دريغ نكردند. جمهوري اسلامي در همان ماههاي نخست نيروهاي متجاوز را در تمامي جبههها زمينگر كرد و شرايط منصفانه و منطقي خود را براي پايان دادن به اين جنگ ناخواسته اعلام كردد كه اولين شرط آن، خروج بدون قيد و شرط متجاوزان و اشغالگران از خاك ميهن اسلامي بود و بارها در مجامع بينالمللي با ارائه دلايل متقن، نقض مقررات و اصول بينالمللي و منشور سازمان ملل متحد را از جانب عراق متذكر و خواستار اقدام جدي اين مجامع عليه رژيم بعثي بغداد شد.
دكتر فيروزآبادي افزود: در زمان ما، امام خميني (ره) رهبر و بنيانگذار انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ايران دستور مقاومت و نبرد با دشمن متجاوز را تا دفع كامل آن صادر كردند. امام (ره) به درستي معتقد بودند چنانچه متجاوز تنبيه نشود شرارتهايش ادامه خواهد داشت. ملت مسلمان ايران در 8 سال دفاع مقدس خود با اتكال به قدرت لايزال الهي و ايمان و معنويت، به جهانيان نشان داد كه با وجود تحمل فشارها و سختيها و خسارتهاي بر جاي مانده از جنگ تحميلي ميتوان در مقابل همه زورگويان جهان با همه توان و قدرت پوشالي آنها ايستاد و به پيروزي رسيد. همانگونه كه امروز ما در لبنان و فلسطين شاهد هستيم با الگوگيري از صبر و استقامت ايران اسلامي، نشان دادند كه ميتوان در قبال ارتش تا بن دندان مسلح رژيم غاصب صهيونيستي كه خود را اولين ارتش در منطقه خاورميانه و چهارمين ارتش دنيا ميخواند ايستاد و به پيروزي رسيد و همينه دروغين صهيونيسم را در هم بپيچد.
عضو شوراي عالي امنيت ملي آنگاه بيان كرد: حضرت امام خامنهاي فرماندهي معظم كل قوا ميفرمايند: بزرگداشت مجاهدان و فداكاران عرصه دفاع مقدس يك فريضه و يك وظيفه بزرگ است. درك اهميت دفاع و قدرت نيروهاي مسلح كه مايه قوام و استقلال كشورند مسئله ديگر است. قدرت نيروهاي مسلح موجب اطمينان قلبي ملت و دولت و استحكام نظام است. امروز دو نيروي ارتش و سپاه همچون دو بازوي محكم و دو دست گره خورده با قدرت كامل از استقلال كشور و اقتدار ملت مسلمان ايران حراست ميكنند. امروز ارتش، نيروي بسيار كارآمد و مؤمن و مخلص و ذخيرهاي براي انقلاب است و سپاه، مظهر حضور و مسلح مردم در صحنه پيكار عليه استكبار جهاني است و نيروي انتظامي امروز يك نهاد انقلاب و مظهر اقتدار ملي در برابر اخلال گران در امنيت جامعه است.
سرلشكر فيروزآبادي يادآور شد: فلسفه مهم بزرگداشت اين هفته مبارك عبرت گيري و درس آموختن از دفاع مقدس است. عبرت از دفاع مقدس آن است كه در سال 1359 و در سالهاي اول انقلاب به خاطر پراكندگي احوال ارتش و عدم سامانگيري سپاه و عدم آمادگي رزمي نيروهاي مسلح انقلاب،دشمن احساس بازدارندگي از درون ايران نكرد و اقدام به تهديد و تهاجم و تجاوز كردد. بايد عبرت بگيريم و هميشه آماده دفاع و داراي قدرت بازدارندگي باشيم.
وي گفت: دفاع جزئي از هويت يك ملت است هر ملتي كه نتواند از خود دفاع كند زنده نيست. هرگاه يك ملتي و يك كشوري غفلت كند از آمادگي، غفلت كند از اثر بازدارندگي بر دشمنانش، مورد تجاوز قرار خواهد گرفت. امام علي (ع) فرمود: من نام عن عدوه انتبته المكائد (غرور الحكم – حديث 8672)، هركس از دشمن غفلت كند حمله دشمن او را از خواب غفلت بيدار خواهد كرد. بالاترين فريضه نيروهاي مسلح حفظ آمادگي براي دفاع از اسلام و انقلاب است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ارتباط با درسهايي كه ميتوان از دفاع مقدس آموخت، بيان كرد: ما در دفاع مقدس دو درس بزرگ راهبردي آموختيم. درس اول: ملت و بسيج، حامي نيروهاي مسلح و مكمل قدرت دفاعي كشور است. سپس به سراسر كشور توسعه پيدا كرد تا زماني كه در فتح خرمشهر و عمليات بيتالمقدس حدود 150 گردان نيروي بسيجي در جبههها و در كنار ارتش و سپاه قرار گرفتند.
سرلشكر فيروزآبادي اظهار كرد:شناخت قدرت مقاومت در نيروي مردمي و شناخت ارتش و سپاه از ملت و بسيج ملت به عنوان پشتيبان اصلي پيروزي در نبرد يكي از درسهاي راهبردي و بزرگ دفاع مقدس بود كه رهبر عزيز ما ميفرمايند: بسيج عمدهترين نيروي مخلص و وفادار به اسلام و امام است كه بايد از آن قدر شناسي شود و پشتيباني همه جانبه از بسيج با قوت بايد ادامه پيدا كند. بسيج يك حقيقت منحصر به فردي از نظام جمهوري اسلامي ايران است كه حاكي از نهايت توانايي مكتب و تفكر عميق و ماندگار انقلاب اسلامي در اين سرزمين است.
وي ادامه داد: درس دوم بزرگ و راهبردي دفاع مقدس اين بود كه ما از تفكر مادي ابزارمحوري به انديشه دفاعي الهي انسان محوري رسيديم. يعني در دفاع مقدس ما دريافتيم وقتي در برابر عراق با تمام تجهيزات و حمايت غرب، آمريكا، شرق و كشورهاي مرتجع منطقه قرار گرفتيم محاسبات نشان داد كه تجهيزات ما با تجهيزات عظيم دنيا كه در برابر ما صفآرايي كرده است برابري نميكند. بنابراين آن چه ما را پيروز كرد انسانهاي مؤمن، فداكار، ايثارگر، شهادت جو با عشق به خدا و با رهبري نائب امام عصر (عج) ولايت فقيه و فرماندهي كل قوا باعث شدند كه ما در دفاع مقدس در برابر همه نيروهاي جهان كه در مرز عراق در برابر ما ايستاده بودند و در دنيا در همه سنگرهاي اقتصادي و سياسي و فرهنگي عليه ما كارشكني ميكردند پيروز شويم و در دفاع مقدس افتخار بزرگي كه نصيب تاريخ ايران شده است اين است كه با وجود هشت سال جنگ و با وجود اتفاق نيروهاي شيطاني عليه ميهن عزيزمان ايران و انقلاب اسلامي، ما حتي يك وجب از خاك ايران را زير پاي دشمن نگذاشتيم و ايران را آزاد كرديم.
رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح در پايان گفت: تثبيت اقتدارجمهوري اسلامي ايران تضمين استقلال كشور، ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي و جهادي، تولد راهبرد نوين دفاعي انسان محور مبتني بر عنصر ايمان و عشق به خداي متعال است كه امروز در محافل علمي و نظامي جهان به عنوان يك راهبرد نوين مورد مطالعه است. ايجاد الگوي مبارزه با قدرتهاي بزرگ، اثبات كارآمدي دين اسلام بر اساس انديشه دفاعي امام راحل (ره) و بر پايه آموزههاي قرآن و سيره نبوي و علوي و فاطمي (ع)، شكست اهداف زمانبندي شده رژيم صهيونيستي در خاورميانه، شكست راهبرد مهار دوجانبه آمريكا عليه ايران اسلامي، شكست طرحهاي توسعهطلبانه دشمنان انقلاب اسلامي و اثبات دروغين بودن ادعاي مدعيان حقوق بشر، همه و همه از دستاوردهاي دفاع مقدس ما است كه با شناخت ماهيت و افكار آشكار و پنهان دشمناني كه طي هشت سال با ما جنگيدند و نيز نوع و حجم جنايات آن، نسل امروز و فرداي ما را در شناخت و حفظ دستاوردها و نشر ارزشهاي دفاع مقدس متعهد خواهد كرد و با افتخار از اين دوران سخن گفته و تأثير ارزشهاي دفاع مقدس را در حفظ استقلال و عزت ديني خود هميشگي و پايدار ميدانند.
وي در پايان گفت: بيداري اسلامي منطقه كه يك روند بلوغ و تكامل در رفتار است، اهداف و تجارب را در نه ماه گذشته از خود نشان ميدهد و به موازات خيزش بر عليه نظامهاي ديكتاتوري وابسته، رويكردهاي ضد استكباري، ضدصهيونيستي و ضد ديني را از خود نشان ميدهد. اگرچه غربيها تلاش ميكنند براي مهار اين بيداري اسلامي، تظاهر به همراهي فريبكارانه با آن داشته باشند ولي چون ماهيت و اساس اين خيزش اسلامي را ميدانند تلاش دارند آن را در جهت منافع خود منحرف كنند. مردم آنها را از در بيرون كردهاند از پنجره باز ميگردند. كاركرد اين بيداري اسلامي و مردمي در منطقه و گسترش مدل آن به قلب اروپا، پروسه تحول انقلابي در سياست ورزي، مناسبات بينالملل، اتحادها و ائتلافها، مفاهيم امنيت، قدرت و تهديد، فرصت را به نفع مردم و بشريت شكل خواهد داد.