به گزارش مشرق، احمد توکلی در برنامه تیتر امشب با اشاره به اینکه تعریف از فقر متفاوت شده است، افزود: اکنون سطح برخورداری کاملا متفاوت است و فقیران فعلی ما مانند متوسطان قدیم هستند.
وی با اشاره به روند تاریخی اقتصاد کشورمان در دوران پس از انقلاب و مقایسه آن با پیش از انقلاب گفت: جنگ و گسترش دخالت دولت در اقتصاد و نوسانات قیمت نفت در10 سال نخست پس از انقلاب موجب منفی شدن تولید ملی شد.
توکلی ادامه داد: با اینکه تولید، منفی بود اما توزیع درآمد از آنجایی که به نفع مستضعفان بود به شدت نسبت به پیش از انقلاب بهبود یافت و تسهیلات زندگی و توزیع درآمد در روستاها و شهرهای کوچک بهبود یافت و شاخص های تسهیل زندگی به نفع فقرا شد و رضایت خاطر مردم را فراهم کرد.
وی افزود: در دوره هاشمی که ضررهای دولتی کردن اقتصاد آشکار شده بود سیاست های بازسازی در زمان حیات امام راحل تصویب شد و به امضای ایشان رسید که در جهت آزادی بیشتر مردم برای انجام امور اقتصادی بود.
توکلی گفت: متاسفانه در دولت آقای هاشمی الگوی تعدیل صندوق بین المللی پول پذیرفته شد که این الگو ذاتا به گونه ای است که با فشار به طبقات پائین عملی می شود و جهت مثبت دستاوردهای گذشته در توزیع درآمد ادامه نیافت اما آقای هاشمی از نظر بازسازی توفیقات خوبی یافت.
وی افزود: در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی همان سیاست ادامه یافت با این تفاوت که لیبرال سرمایه داری را هم تئوریزه می کردند و از این جهت منفی بود.
توکلی ادامه داد: زمان ریاست جمهوری آقای احمدنژاد هم همان الگو ادامه یافت و نوسانات ناشی از روحیه شخص وی اثر گذار بود و اکنون هم ادامه دارد و یکی از علل رکود اقتصادی و توزیع نامناسب درآمد در کشور الگوی تعدیل است که متاسفانه هنوز کنار گذاشته نشده است.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی افزود: مسئولان در دهه اول انقلاب ساده زیست بودند و این موضوع مورد توجه بود اما به تدریج از اواخر جنگ زندگی مسئولان دچار تغییر شد و رفاه طلب شدند و این مسیر ادامه یافت و این موضوع از علل فقر موجود است.
توکلی اضافه کرد: همت 10 سال اول انقلاب در توزیع برابر درآمد و همچنین بازسازی جنگ قابل تقدیر است اما بلای رفاه طلبی و اشرافی گری گریبان انقلاب را گرفته و موجب فسادهای بسیار زیادی شده است.
وی گفت: اکنون در شرایطی هستیم که فساد، نظام مند شده است و برای نجات اقتصاد کشور چاره ای جز مبارزه با آن نداریم.
توکلی افزود: متاسفانه اکنون اقتصاد ما شکننده است و مقاوم نیست و نرخ رشد اقتصادی ما متکی به نفت است.
وی اضافه کرد: تکیه به سیاست خارجی برای بهبود وضع مردم، نادرست و توجه به عوامل داخلی مؤثرتر است.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی گفت: پس از 40 سال نباید خود را با رژیم گذشته مقایسه کنیم بلکه باید خودمان را با خودمان مقایسه کنیم تا بتوانیم معایب را شناسایی و رفع کنیم.
توکلی با اشاره به اینکه اکنون فساد در کشور سیستماتیک شده است، گفت: در فساد سیستماتیک دستگاه های مسئول مبارزه با فساد آلوده می شوند.
وی افزود: البته به این معنی نیست که سیستم، فاسد است زیرا قوه قضائیه، کمیسیون اصل 90، مجلس شورای اسلامی، پلیس، دیوان محاسبات که مسئولان مبارزه با فساد هستند در آن ها آلودگی وجود دارد اما انسان های بسیار باشرف هم در آن ها وجود دارند.
توکلی اضافه کرد: اما سیستم به خوبی از خود دفاع نمی کند و فساد ایجاد می شود فساد دشمن تولید و سرمایه گذاری است و اشتغال را کاهش می دهد و جهت گیری های اقتصادی را ناسالم می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صنعت پتروشیمی کشور به علت اینکه تا سال 92 گاز خوراک را به آنها بسیار ارزان می دادند سود هنگفتی را کسب کردند بنابراین به فکر تکمیل زنجیره تولید نبودند و تقریبا خام فروشی می کردند.
توکلی ادامه داد: از سال 87 تا 91، یازده هزار و 650 میلیارد تومان سود خالص آن ها بود در حالی که 474 میلیارد تومان یعنی حدود 4 درصد مالیات پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه فساد موجود ضد عدالت اجتماعی، ضد دین و سم مهلت اقتصاد مقاومتی است، گفت: فساد به بسیاری از افراد سرایت کرده است که اگر درباره آن چاره اندیشی نکنیم به اهداف خود نمی رسیم.
توکلی افزود: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی هنوز وجود دارد و بر سر سفره انقلاب هستیم اما آزادی مخدوش است و رسانه ها به اندازه کافی آزاد نیستند و تحمل مسئولان باید بالاتر رود.
وی گفت: وجود رهبری سالم، دلسوز و مردمی و مردم وفادار به اسلام و ایران از رموز ماندگاری انقلاب اسلامی است.