به گزارش مشرق، ایران از ششم بهمن ماه میزبان بزرگترین گردهمایی راهنمایان گردشگری جهان است که این رویداد هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای عضو فدراسیون جهانی راهنمایان برگزار میشود.
در گردهمایی امسال نزدیک به 350 راهنما از 45 کشور جهان در کنار جمعی از راهنمایان ایرانی شرکت کردهاند که مراسم آغاز این هفدهمین دوره از این کنوانسیون بینالمللی با حضور حجت الاسلام روحانی، رئیس جمهور، زهرا احمدی پور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و طالب ریفاعی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در محل سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.
تعدادی از این راهنمایان گردشگری طی روزهای اخیر، پیش از حضور در تهران به شهرهای قزوین، زنجان و همدان سفر کردهاند.
راهنمایان خارجی با همراهی راهنمایان ایرانی پس از چهار روز در تهران و برگزاری نشستها و گشت و گذار، به شهرهای کاشان، اصفهان و شیراز سفر خواهند کرد.
بعدازظهر امروز نیز نشست رقابتی بین کاندیداهای میزبانی این کنوانسیون در دو سال آینده برگزار خواهد شد.
در مراسم امروز، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان نیز حضور دارند.
رئیس جمهور: امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشید/عزت مردم و استقلال سیاسی کشور از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی بود
حسن روحانی، رئیس جمهور در این مراسم گفت: میهمانان عزیز و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، جناب آقای دکتر طالب رفاعی و همه میهمانان حاضر در جلسه خدمت همه شما برای حضورتان در جمهوری اسلامی ایران و در تهران خوشامد عرض میکنم. امیدوارم سفر شما به این کشور مایه آشنایی بیشتر به یک کشوری با تاریخ کهن با فرهنگ بزرگ و با ملتی میهماننواز، در تاریخ ایران اسلامی همواره مردم و ملت ایران شگفتیهای بزرگی را آفریدهاند،ما امروز در آستانه ایامی هستیم که در 38 سال پیش مردم ایران انقلابی بزرگ را به پیروزی رساندند.
رئیسجمهور تصریح کرد: در این انقلاب بزرگ هیچ کشوری و هیچ قدرتی و ابرقدرتی پشتیبان مردم نبود، بلکه مردم با اتکا به فرهنگ،دین و آرمانهای بلند خود یک انقلاب مستقل بدون وابستگی به قدرتهای خارجی و یک انقلابی کاملا مردمی را به ثمر رساندند.
روحانی با بیان اینکه یکی از بزرگترین ثمرات این انقلاب استقلال سیاسی سرزمین ما بود، گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای این انقلاب حاکمیت ملی مردم ما بود که همه مدیریت کشور بر مبنای دموکراسی، مردمسالاری و صندوق آراء قرار گرفت و یکی از ثمرات مهم این انقلاب عزت مردم بزرگ این سرزمین بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: ایران به عنوان کشوری که در یک تجاوز هشت ساله نیز همچنان با اتکا به اراده،استقامت و ایستادگی خودش بدون حمایت کشورهای خارجی توانست تجاوز را از کشورش رفع و دفع کند.
روحانی تأکید کرد:ایران کشوری است که هرگز سابقه استعمارگری نداشته و هرگز سابقه استعمار شدن نیز نداشته است،کشور ما هیچ وقت مستعمره کشور دیگری نبوده و در طول دههها و قرنهای گذشته هیچ گاه مردم کشور ما به کشور دیگر و همسایههای خود تجاوز نکرده است.
وی اضافه کرد: مردم ما هیچ گاه با مسئلهای به نام نژادپرستی خوی نداشتهاند، در کشور ما ادیان و اقوام و فرهنگهای مختلف همزیستی مسالمتآمیز داشتهاند، در کشور ما در کنار مسجد کلیسا وجود دارد. همچنین کنیسه وجود دارد و در پارلمان ما نیز در کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر از جمله نمایندگان مسیحی، یهودی و زرتشتی حضور دارند.
رئیسجمهور گفت: در ایران، یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان دارای همان آزادی هستند که مسلمانان دارای آن آزادی هستند،در کشور ما مذاهب مختلف اسلامی در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
روحانی خاطرنشان کرد: ایران همواره کشوری بوده که به دانش جهانی خدمت کرده است. در طول قرون گذشته ایران در علم و دانش پیشگامیهایی داشته است و هنوز کتب اندیشمندان و دانشمندانی چون بوعلیسینا و زکریای رازی و فارابی، خواجهنصیر طوسی به عنوان کتابهای علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی جهان مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد.
وی تأکید کرد:ایران کشوری است که از لحاظ هنری و فرهنگی یکی از کشورهای بسیار باسابقه است. نه تنها ما به شعرای فارسیزبان خودمان افتخار میکنیم بلکه کشورهای همسایه ما هم به شعرا و دانشمندانی افتخار میکنند که به زبان فارسی شعر سرودهاند، اگر ما به حافظ و سعدی افتخار میکنیم به عنوان شعرای بزرگ، مردم ترکیه هم به مولانا و قونیه افتخار میکنند به عنوان شاعر بزرگی که به پارسی شعر گفته است.
رئیسجمهور افزود: اگر ما به فردوسی افتخار میکنیم مردم پاکستان و شبه قاره هم به دانشمندی چون اقبال لاهوری افتخار میکنند که او هم به پارسی شعر سروده است، زبان پارسی فرهنگ ایران، علم و دانش به عنوان کشوری که در همه این زمینهها ایرانیان قدمهای خیر و پربرکت برای جهانیان برداشتهاند.
روحانی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر به جهانیان نشان داد و این ندای خود را با صدایی رساتر به گوش جهانیان رساند که ایران کشور صلح و دوستی است، گفت: ما به صلح و آشتی و برادری و همزیستی افتخار میکنیم، امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشید، یادشان رفته است که سالیانی پیش دیوار برلین فروریخت.
رئیس سازمان گردشگری: گردشگری پل ارتباطی بین اقوام مختلف است
زهرا احمدیپور؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم گفت: این رویداد مهم در حالی با شعار «ایران مردمانی با آغوش باز،مردمان پررمز و راز» در سال 2017 برگزار میشود که این سال از جانب سازمان ملل برای توسعه پایدار تأکید شده است.
وی ادامه داد: قطعاً گردشگری از جمله صنعتهایی است که میتواند دستیابی به توسعه پایدار را حاصل شود. صنعت گردشگری یکی از صریحترین و رو به رشدترین صنایع در دنیاست که میتواند فرصتهای مختلفی را برای کشورها ایجاد کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آنکه نگاهی گذرا به توسعه پایدار نشان میدهد که ترویج فرهنگ صلح و احترام به سایر فرهنگها از این طریق محقق میشود از گردشگری به عنوان پل ارتباطی بین اقوام مختلف نام برد که میتواند تعامل و درک متقابل فرهنگی را در پهنه صلح و آرامش برای جامعه امروز به هدیه آورد.
احمدی پور در ادامه به ابعاد فرهنگی گردشگری در مقابل بحث کارکرد اقتصادی آن اشاره کرد و گفت: طبق گزارشات جهانی 10 درصد از GPC اقتصاد جهانی به گردشگری اختصاص دارد همچنین یک شغل از 11 شغل جهانی در حوزه گردشگری ایجاد میشود که این امر نشاندهنده اهمیت ابعاد اقتصادی صنعت گردشگری است.
معاون رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجایی که گردشگری صنعتی خدماتی است نقش نیروی انسانی انکارناپذیر است، راهنمایان گردشگری به لحاظ قرار گرفتن به صورت چهره به چهره با گردشگران به عنوان مهمترین و اثرگذارترین بخش گردشگری به شمار میآیند. یک راهنما میتواند با عملکرد شایسته خود تصویری از یک مقصد ارائه دهد و آن را تبدیل به یک برند کند. این جایگاه در حوزه اعتمادسازی، تصویرسازی و ارتقای منزلت یک مقصد انکارناپذیر است.
وی تأکید کرد: دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان بازوی دولتی در این بخش بر این باور قوی هستند که همراستا با سازمان ملل متحد و سازمان جهانی گردشگری راه را برای استفاده همه از گردشگری که حق مسلم همه است فراهم کنند. افراد کمتوان نیز در این زمره قرار میگیرند چنانچه در منشور حقوق شهروندی ایران در بخشهای 85 و 92 به این افراد توجه ویژه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آنکه ایران متمدن امن و صلحطلب است، تصریح کرد: مردم خونگرم ما میزبانی خود را در حالی از میهمانان کنوانسیون راهنمایان گردشگری انجام میدهند که با امضای سند برجام موفق شدند یکی از پرمناقشهترین اسناد دنیا را حل کنند و ایرانهراسی را پشتسر گذارند و این حضور یکی از آثار مثبت این حرکت است. این حضور نیز یکی از دستاوردهای تحقق این مهم است.
احمدیپور ادامه داد: معرفی ایران به عنوان یکی از مقاصد برای گردشگران است. جمهوری اسلامی ایران طبق سند چشمانداز درصدد جذب 20 میلیون گردشگر است. ثبات سیاسی، امنیت فراگیر، روحیه میهماننوازی، ارزان بودن نسبی خدمات، تنوع آب و هوایی از جمله نیازهای گردشگری دنیاست که در ایران فراهم است در عین حال نمیتوان از 21 اثر ملموس و 11 اثر فرهنگی و غیرملموس ثبت شده در میراث جهانی چشمپوشی کرد. تمام اینها از جمله جاذبههای ایران برای حضور گردشگران هستند.
رئیس سازمان جهانی گردشگری: هنوز مزه غذای ایرانی زیر زبانم هست!
در ادامه این جلسه طالب ریفاعی رئیس سازمان جهانی گردشگری UNWTO نیز ضمن سخنرانی از حضور در ایران ابراز خشنودی و خوشحالی کرد.
وی با مخاطب قرار دادن رئیس جمهور تأکید کرد: حضور راهنمایان گردشگری در این زمان در ایران تصمیم خوبی بود و تاریخ و زمان آن را بسیار درست انتخاب کردید.
وی در ادامه از سازمان جهانی گردشگری، دولت ایران، رئیس جمهور و فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری به مناسبت برگزاری این رویداد و تهران تشکر کرد و افزود: تهران شهر فوقالعادهای است مخصوصاً در این روزها که به واسطه برف سفید شده است و من اولین بار است که تهران را سفیدپوش میبینم.
ریفاعی همچنین به صورت دوستانه و آغوش باز و فرهنگ خوب و صفای مردمان ایران اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است که برای همه مسافران خوب است تا بیایند و با فرهنگ مردم ایران آشنا شوند و با آنها به صحبت و گفتمان بپردازند چرا که فرهنگ مردم همان داستان مردم است که باید شنیده شود. در عین حال میتوان کنار مردم ایران ایستاد و از غذاهای خوشمزه، صنایع دستی و سایر جاذبههای ایران بهره برد چنانچه من هنوز طعم غذایی که در مشهد خوردم زیر زبانم حس میکنم.
رئیس سازمان جهانی گردشگری در ادامه به همه مردم دنیا پیشنهاد داد تا به ایران بیایند و مردم خوب و ملت فوقالعاده ایران را بشناسند. چرا که ایران با کوههای زیبایش، چهرههای مردم خوب و مهربانش میتواند مقصدی زیبا و جاذب برای همه گردشگران باشد. در عین حال قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم یکی دیگر از نکاتی است که میتواند مورد توجه جهانیان قرار گیرد.
وی با تأکید بر توسعه گردشگری پایدار که برای سال 2017 در نظر گرفته شده است تصریح کرد: امروزه گردشگری فعالیتی جدی است که میتواند ملتها را متحد کند چنانچه 30 درصد تجارت جهانی در این بخش انجام میشود و طی سال گذشته 1.2 میلیارد نفر در کشورها سفر کردهاند به نوعی که از هر 6 نفر مردم دنیا یک نفر سفر بینالمللی داشته است که این نشان میدهد گردشگری یک فعالیت تجملی نیست و ما در دنیا انقلاب سفر و گردشگری را در پیش خواهیم داشت. این قرن، قرن مسافران خواهد بود و 7 سال است که ما شاهد رشد 5 درصدی در حوزه سفر و توریست هستیم.
ریفاعی معتقد است که مشارکت گردشگری برای صلح مدنظر است چنانچه در این راستا باید کلیشهها شکسته شود و هیچ کشوری نباید دیوار بسازد و باید مرزها را باز کنیم.
رئیس سازمان جهانی گردشگری با اشاره به آنکه خوشحالم که میتوانم آغوشهای باز و صورتهای بازی را در ایران ببینم یادآور شد: در جای درست از تاریخ قرار داریم و نیروهایی که میخواهند ما را منزوی کنند بدانند که این حضور راهنمایان در ایران بهترین جوابی است که میتوانند بگیرند چرا که ما دور هم جمع شدهایم و همدیگر را در اینجا دیدهایم و معتقدیم باید تفاوتها را کنار بگذاریم تا بتوانیم کار اصلیمان را که داشتن دنیایی بهتر است در پیش گیریم.
وی خاطرنشان کرد: تورلیدر، سفرای کشور هستند و تجارب خوب آنها سبب میشود مسئولیت مهمی که دارند و در احترام گذاشتن به فرهنگهای یک کشور و آموزش دادن آن به دیگران بسیار اهمیت دارد بسیار خوشحال هستم که با نظرات شما آشنا میشوم.
در گردهمایی امسال نزدیک به 350 راهنما از 45 کشور جهان در کنار جمعی از راهنمایان ایرانی شرکت کردهاند که مراسم آغاز این هفدهمین دوره از این کنوانسیون بینالمللی با حضور حجت الاسلام روحانی، رئیس جمهور، زهرا احمدی پور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و طالب ریفاعی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در محل سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.
تعدادی از این راهنمایان گردشگری طی روزهای اخیر، پیش از حضور در تهران به شهرهای قزوین، زنجان و همدان سفر کردهاند.
راهنمایان خارجی با همراهی راهنمایان ایرانی پس از چهار روز در تهران و برگزاری نشستها و گشت و گذار، به شهرهای کاشان، اصفهان و شیراز سفر خواهند کرد.
بعدازظهر امروز نیز نشست رقابتی بین کاندیداهای میزبانی این کنوانسیون در دو سال آینده برگزار خواهد شد.
در مراسم امروز، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان نیز حضور دارند.
رئیس جمهور: امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشید/عزت مردم و استقلال سیاسی کشور از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی بود
حسن روحانی، رئیس جمهور در این مراسم گفت: میهمانان عزیز و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، جناب آقای دکتر طالب رفاعی و همه میهمانان حاضر در جلسه خدمت همه شما برای حضورتان در جمهوری اسلامی ایران و در تهران خوشامد عرض میکنم. امیدوارم سفر شما به این کشور مایه آشنایی بیشتر به یک کشوری با تاریخ کهن با فرهنگ بزرگ و با ملتی میهماننواز، در تاریخ ایران اسلامی همواره مردم و ملت ایران شگفتیهای بزرگی را آفریدهاند،ما امروز در آستانه ایامی هستیم که در 38 سال پیش مردم ایران انقلابی بزرگ را به پیروزی رساندند.
رئیسجمهور تصریح کرد: در این انقلاب بزرگ هیچ کشوری و هیچ قدرتی و ابرقدرتی پشتیبان مردم نبود، بلکه مردم با اتکا به فرهنگ،دین و آرمانهای بلند خود یک انقلاب مستقل بدون وابستگی به قدرتهای خارجی و یک انقلابی کاملا مردمی را به ثمر رساندند.
روحانی با بیان اینکه یکی از بزرگترین ثمرات این انقلاب استقلال سیاسی سرزمین ما بود، گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای این انقلاب حاکمیت ملی مردم ما بود که همه مدیریت کشور بر مبنای دموکراسی، مردمسالاری و صندوق آراء قرار گرفت و یکی از ثمرات مهم این انقلاب عزت مردم بزرگ این سرزمین بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: ایران به عنوان کشوری که در یک تجاوز هشت ساله نیز همچنان با اتکا به اراده،استقامت و ایستادگی خودش بدون حمایت کشورهای خارجی توانست تجاوز را از کشورش رفع و دفع کند.
روحانی تأکید کرد:ایران کشوری است که هرگز سابقه استعمارگری نداشته و هرگز سابقه استعمار شدن نیز نداشته است،کشور ما هیچ وقت مستعمره کشور دیگری نبوده و در طول دههها و قرنهای گذشته هیچ گاه مردم کشور ما به کشور دیگر و همسایههای خود تجاوز نکرده است.
وی اضافه کرد: مردم ما هیچ گاه با مسئلهای به نام نژادپرستی خوی نداشتهاند، در کشور ما ادیان و اقوام و فرهنگهای مختلف همزیستی مسالمتآمیز داشتهاند، در کشور ما در کنار مسجد کلیسا وجود دارد. همچنین کنیسه وجود دارد و در پارلمان ما نیز در کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر از جمله نمایندگان مسیحی، یهودی و زرتشتی حضور دارند.
رئیسجمهور گفت: در ایران، یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان دارای همان آزادی هستند که مسلمانان دارای آن آزادی هستند،در کشور ما مذاهب مختلف اسلامی در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
روحانی خاطرنشان کرد: ایران همواره کشوری بوده که به دانش جهانی خدمت کرده است. در طول قرون گذشته ایران در علم و دانش پیشگامیهایی داشته است و هنوز کتب اندیشمندان و دانشمندانی چون بوعلیسینا و زکریای رازی و فارابی، خواجهنصیر طوسی به عنوان کتابهای علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی جهان مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد.
وی تأکید کرد:ایران کشوری است که از لحاظ هنری و فرهنگی یکی از کشورهای بسیار باسابقه است. نه تنها ما به شعرای فارسیزبان خودمان افتخار میکنیم بلکه کشورهای همسایه ما هم به شعرا و دانشمندانی افتخار میکنند که به زبان فارسی شعر سرودهاند، اگر ما به حافظ و سعدی افتخار میکنیم به عنوان شعرای بزرگ، مردم ترکیه هم به مولانا و قونیه افتخار میکنند به عنوان شاعر بزرگی که به پارسی شعر گفته است.
رئیسجمهور افزود: اگر ما به فردوسی افتخار میکنیم مردم پاکستان و شبه قاره هم به دانشمندی چون اقبال لاهوری افتخار میکنند که او هم به پارسی شعر سروده است، زبان پارسی فرهنگ ایران، علم و دانش به عنوان کشوری که در همه این زمینهها ایرانیان قدمهای خیر و پربرکت برای جهانیان برداشتهاند.
روحانی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر به جهانیان نشان داد و این ندای خود را با صدایی رساتر به گوش جهانیان رساند که ایران کشور صلح و دوستی است، گفت: ما به صلح و آشتی و برادری و همزیستی افتخار میکنیم، امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشید، یادشان رفته است که سالیانی پیش دیوار برلین فروریخت.
رئیس سازمان گردشگری: گردشگری پل ارتباطی بین اقوام مختلف است
زهرا احمدیپور؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم گفت: این رویداد مهم در حالی با شعار «ایران مردمانی با آغوش باز،مردمان پررمز و راز» در سال 2017 برگزار میشود که این سال از جانب سازمان ملل برای توسعه پایدار تأکید شده است.
وی ادامه داد: قطعاً گردشگری از جمله صنعتهایی است که میتواند دستیابی به توسعه پایدار را حاصل شود. صنعت گردشگری یکی از صریحترین و رو به رشدترین صنایع در دنیاست که میتواند فرصتهای مختلفی را برای کشورها ایجاد کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آنکه نگاهی گذرا به توسعه پایدار نشان میدهد که ترویج فرهنگ صلح و احترام به سایر فرهنگها از این طریق محقق میشود از گردشگری به عنوان پل ارتباطی بین اقوام مختلف نام برد که میتواند تعامل و درک متقابل فرهنگی را در پهنه صلح و آرامش برای جامعه امروز به هدیه آورد.
احمدی پور در ادامه به ابعاد فرهنگی گردشگری در مقابل بحث کارکرد اقتصادی آن اشاره کرد و گفت: طبق گزارشات جهانی 10 درصد از GPC اقتصاد جهانی به گردشگری اختصاص دارد همچنین یک شغل از 11 شغل جهانی در حوزه گردشگری ایجاد میشود که این امر نشاندهنده اهمیت ابعاد اقتصادی صنعت گردشگری است.
معاون رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجایی که گردشگری صنعتی خدماتی است نقش نیروی انسانی انکارناپذیر است، راهنمایان گردشگری به لحاظ قرار گرفتن به صورت چهره به چهره با گردشگران به عنوان مهمترین و اثرگذارترین بخش گردشگری به شمار میآیند. یک راهنما میتواند با عملکرد شایسته خود تصویری از یک مقصد ارائه دهد و آن را تبدیل به یک برند کند. این جایگاه در حوزه اعتمادسازی، تصویرسازی و ارتقای منزلت یک مقصد انکارناپذیر است.
وی تأکید کرد: دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان بازوی دولتی در این بخش بر این باور قوی هستند که همراستا با سازمان ملل متحد و سازمان جهانی گردشگری راه را برای استفاده همه از گردشگری که حق مسلم همه است فراهم کنند. افراد کمتوان نیز در این زمره قرار میگیرند چنانچه در منشور حقوق شهروندی ایران در بخشهای 85 و 92 به این افراد توجه ویژه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آنکه ایران متمدن امن و صلحطلب است، تصریح کرد: مردم خونگرم ما میزبانی خود را در حالی از میهمانان کنوانسیون راهنمایان گردشگری انجام میدهند که با امضای سند برجام موفق شدند یکی از پرمناقشهترین اسناد دنیا را حل کنند و ایرانهراسی را پشتسر گذارند و این حضور یکی از آثار مثبت این حرکت است. این حضور نیز یکی از دستاوردهای تحقق این مهم است.
احمدیپور ادامه داد: معرفی ایران به عنوان یکی از مقاصد برای گردشگران است. جمهوری اسلامی ایران طبق سند چشمانداز درصدد جذب 20 میلیون گردشگر است. ثبات سیاسی، امنیت فراگیر، روحیه میهماننوازی، ارزان بودن نسبی خدمات، تنوع آب و هوایی از جمله نیازهای گردشگری دنیاست که در ایران فراهم است در عین حال نمیتوان از 21 اثر ملموس و 11 اثر فرهنگی و غیرملموس ثبت شده در میراث جهانی چشمپوشی کرد. تمام اینها از جمله جاذبههای ایران برای حضور گردشگران هستند.
رئیس سازمان جهانی گردشگری: هنوز مزه غذای ایرانی زیر زبانم هست!
در ادامه این جلسه طالب ریفاعی رئیس سازمان جهانی گردشگری UNWTO نیز ضمن سخنرانی از حضور در ایران ابراز خشنودی و خوشحالی کرد.
وی با مخاطب قرار دادن رئیس جمهور تأکید کرد: حضور راهنمایان گردشگری در این زمان در ایران تصمیم خوبی بود و تاریخ و زمان آن را بسیار درست انتخاب کردید.
وی در ادامه از سازمان جهانی گردشگری، دولت ایران، رئیس جمهور و فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری به مناسبت برگزاری این رویداد و تهران تشکر کرد و افزود: تهران شهر فوقالعادهای است مخصوصاً در این روزها که به واسطه برف سفید شده است و من اولین بار است که تهران را سفیدپوش میبینم.
ریفاعی همچنین به صورت دوستانه و آغوش باز و فرهنگ خوب و صفای مردمان ایران اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است که برای همه مسافران خوب است تا بیایند و با فرهنگ مردم ایران آشنا شوند و با آنها به صحبت و گفتمان بپردازند چرا که فرهنگ مردم همان داستان مردم است که باید شنیده شود. در عین حال میتوان کنار مردم ایران ایستاد و از غذاهای خوشمزه، صنایع دستی و سایر جاذبههای ایران بهره برد چنانچه من هنوز طعم غذایی که در مشهد خوردم زیر زبانم حس میکنم.
رئیس سازمان جهانی گردشگری در ادامه به همه مردم دنیا پیشنهاد داد تا به ایران بیایند و مردم خوب و ملت فوقالعاده ایران را بشناسند. چرا که ایران با کوههای زیبایش، چهرههای مردم خوب و مهربانش میتواند مقصدی زیبا و جاذب برای همه گردشگران باشد. در عین حال قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم یکی دیگر از نکاتی است که میتواند مورد توجه جهانیان قرار گیرد.
وی با تأکید بر توسعه گردشگری پایدار که برای سال 2017 در نظر گرفته شده است تصریح کرد: امروزه گردشگری فعالیتی جدی است که میتواند ملتها را متحد کند چنانچه 30 درصد تجارت جهانی در این بخش انجام میشود و طی سال گذشته 1.2 میلیارد نفر در کشورها سفر کردهاند به نوعی که از هر 6 نفر مردم دنیا یک نفر سفر بینالمللی داشته است که این نشان میدهد گردشگری یک فعالیت تجملی نیست و ما در دنیا انقلاب سفر و گردشگری را در پیش خواهیم داشت. این قرن، قرن مسافران خواهد بود و 7 سال است که ما شاهد رشد 5 درصدی در حوزه سفر و توریست هستیم.
ریفاعی معتقد است که مشارکت گردشگری برای صلح مدنظر است چنانچه در این راستا باید کلیشهها شکسته شود و هیچ کشوری نباید دیوار بسازد و باید مرزها را باز کنیم.
رئیس سازمان جهانی گردشگری با اشاره به آنکه خوشحالم که میتوانم آغوشهای باز و صورتهای بازی را در ایران ببینم یادآور شد: در جای درست از تاریخ قرار داریم و نیروهایی که میخواهند ما را منزوی کنند بدانند که این حضور راهنمایان در ایران بهترین جوابی است که میتوانند بگیرند چرا که ما دور هم جمع شدهایم و همدیگر را در اینجا دیدهایم و معتقدیم باید تفاوتها را کنار بگذاریم تا بتوانیم کار اصلیمان را که داشتن دنیایی بهتر است در پیش گیریم.
وی خاطرنشان کرد: تورلیدر، سفرای کشور هستند و تجارب خوب آنها سبب میشود مسئولیت مهمی که دارند و در احترام گذاشتن به فرهنگهای یک کشور و آموزش دادن آن به دیگران بسیار اهمیت دارد بسیار خوشحال هستم که با نظرات شما آشنا میشوم.