کد خبر 682843
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۱

در بخشی از این یادداشت آمده است: از مجمع محققین انتظار می‌رود که با محکوم کردن حرکت برگزارکنندگان این همایش و مصاحبه موهن علیه امام، عدم انتساب این سخنان و تحریف امام، به خود را اعلام کنند.

به گزارش مشرق، میثم عبداللهی چیرانی دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و از پژوهشگران بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در یادداشتی با عنوان «گزارشی از یک مصاحبه موهن علیه امام خمینی» به بررسی ابعاد مصاحبه شیخ علی تهرانی علیه امام پرداخت که متن آن را در ادامه می‌خوانید:
 
1. روز نهم دی ماه همایش نکوداشت آیت‌الله العظمی میلانی در قم برگزار گردید. در این همایش از بیست اثر مکتوب رونمایی شد، که یکی از آنها «مجموعه مصاحبه ها پیرامون آیت‌الله العظمی میلانی» بود.
 
در این کتاب، مصاحبه ای با شیخ علی تهرانی صورت گرفته بود. دست اندرکاران تدوین و تولید مجموعه مذکور برای انتشار سخنان این شیخ بدسابقه، از عنوانی مجعول به نام «آیت الله میرزاعلی آقا خراسانی» استفاده کرده بودند! در این گفت‌وگوی طولانی (که شامل 22 صفحه –صص445-467- کتاب است)، مدعاهای متعددی مطرح شد که خلاف مستندات و مشهورات تاریخ انقلاب اسلامی بود. آنچه حساسیت ویژه محافل حوزوی را برانگیخت، بیان نسبت های ناروا (از جمله سازشکاری با ساواک) به شخص امام خمینی(ره) بود. مهم تر آنکه همزمان با برگزاری همایش مذکور، بخش های جنجالی و موهن مصاحبه شیخ علی تهرانی، توسط یک جریان رسانه ای حوزوی در فضای مجازی، آنهم در سطحی وسیع منتشر گردید.
 
این همایش توسط انجمن مفاخر خراسان برگزار شد و دبیر علمی همایش حجت الاسلام سید محمدعلی ایازی از اعضای مجمع محققین حوزه قم بود. حسین فریدون برادر رییس جمهور از میهمانان این همایش بود و افرادی چون حجت الاسلام والمسلمین مهدوی راد، حجت‌الاسلام والمسلمین رضازاده و حجت‌الاسلام والمسلمین سید فاضل میلانی به ارائه مقاله و سخنرانی پرداختند.
 
2. به موازات انتشار اخبار این همایش، متن مصاحبه موهن نیز در برخی رسانه های همسو با مسئولین همایش دست به دست شد و متن کامل کتاب (مجموعه مصاحبه ها) نیز در برخی رسانه ها منتشر گردید؛ علی رغم انتشار گسترده این مطالب، هیچ کدام از مراکز تاریخ نگاری رسمی کشور سخنی در این مورد مطرح نکردند، تا اینکه در کانال حوزوی روزنه که به دست تعدادی از فضلای حوزه قم اداره می شود و بر موضوعات مرتبط با تاریخ، سیاست و اندیشه دینی متمرکز است، برای نخستین بار راز گشایی از عنوان مجعول میرزا علی خراسانی و تطبیق آن بر شیخ علی تهرانی برای نخستین بار انجام گرفت. پس از رمزگشایی از عنوان مجعول و درج شواهد مرتبط با آن، واکنش شخصیت های مختلف به این موضوع صورت گرفت.
 
3. در روز سیزدهم دی ماه جناب حجت الاسلام سیدحمید روحانی، در یک نشست خبری به این موضوع اعتراض کرد. او با اشاره به این مصاحبه شیخ علی تهرانی که به نام میرزاعلی خراسانی انجام شده است، گفت:‌ «اگر منظور شیخ علی مرتد باشد او به خاطر اهانتی که به امام کرده در حد ارتداد است و بنده خودم از رادیو بغداد می‌شنیدم که او چگونه امام را مورد سب و لعن قرار می‌داد و از صدام می‌خواست که قم را بمباران کند و ادعا می‌کرد محل دفن حضرت معصومه (س) در ساوه است لذا بعدازآن بود که صدام جرأت کرد قم را بمباران کند. انگیزه مجمع روحانیون، مجمع مدرسین و محققین و اصلاح‌طلبان از این جریان، توطئه امام زدایی است، و هدف آن‌ها از حمایت از شیخ علی تهرانی رویارویی با اسلام ناب،‌ مقابله با امام و اصل ولایت و همچنین مقام معظم رهبری است که مانند کوه استوار در مقابل اغراض استکبار جهانی و عوامل آن‌ها ایستاده است. با توجه به اتفاقات اخیر و حمایت از شیخ علی تهرانی حداقل انتظار لغو پروانه فعالیت مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم است هرچند که این حرکت از سوی دولت بعید است چون خود دولت هم در این مسیر با آن‌ها همراهی می‌کند. ما از دستگاه قضایی انتظار داریم که این مسئله را بررسی و با آن برخورد کند، گفت:‌ما از حوزه علمیه قم نیز انتظار بررسی این مسائل راداریم. اگر بیت امام و موسسه تنظیم و نشر آثار و نیز مجمع مدرسین و محققین واقعاً پیرو خط امام بودند نمی‌توانستند در مقابل این توطئه ساکت بمانند و بی‌تفاوت باشند اما سکوت و بی‌تفاوتی آن‌ها نشان می‌دهد که مسئله امام برای این جریان تمام‌شده است و آن‌ها می‌خواهند از نام امام نان بخورند درحالی‌که یک جریان مدعی شده که امام به ساواک تعهد داده و سازش کرده است، ‌امروز موسسه تنظیم آثار امام کجاست که از ایشان دفاع کند؟»
 
سخنان مورخ انقلاب جناب سید حمید روحانی، بازتاب های میان رسانه ها داشت و آغاز موجی جدید برای تخریب علیه امام خمینی را هشدار می داد. تا قبل از این مصاحبه هیچ گونه عکس العملی از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در رد ادعاهای شیخ علی تهرانی انجام نشده بود.
 
4. چند ساعت بعد از انتشار مصاحبه سید حمید روحانی، حمید انصاری قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام به میدان آمد و به جای تقدیر از رسانه هایی که این خط تحریف را افشا کرده بودند، ضمن تایید اصل مصاحبه با شیخ علی تهرانی و دروغ بودن مدعاهای او، با سخنانی تند، علیه سیدحمید روحانی و رسانه های حاضر در نشست، موضع گرفت و سخنان روحانی را ادعاهای واهی نامید! حمید انصاری وعده داد که به صورت سلسله مقالاتی «مستدل و مستحکم» به مدعاهای شیخ علی تهرانی پاسخ دهد و اولین شماره اش را در روز 14 دی 95 روی پرتال امام خمینی منتشر خواهد نمود. این جوابیه، با دو روز تاخیر در روز 16 دی روی پرتال امام خمینی و سایت جماران منتشر شد و بر خلاف انتظاری که می رفت، چندان قوی نیست و به بسیاری از اشکالات ریز و درشتی که در خاطرات شیخ علی تهرانی وجود داشت، پاسخ نداده بلکه فقط به دو تا از این اشکالات پرداخته است. حمید انصاری هیچ اشاره ای به ایازی دبیر این همایش و نیز انجمن مفاخر خراسانی و مجمع محققین نکرده است و آنها برای کاری که در تریبون دادن به شیخ علی تهرانی و درج توهین های او به امام خمینی با عنوان مجعول «میرزا علی خراسانی»، و نیز انتشار جهت دار محتویات این مصاحبه در سایت ها و کانال خاص هیچ اشاره ای نکرده است. بلکه نوک حمله را به سمت سید حمید روحانی گرفته است که چرا شما مردم را از این قضیه مطع کردید و چرا جلوی تحریف امام خمینی را گرفتید.
 
حمید انصاری ادعا کرده است که از قبل در صدد پاسخگویی به شیخ علی تهرانی بوده است، و می گوید که «ظاهرا در ویژه نامه ای که بین حاضران در این همایش توزیع شده و شامل گفتگوها و مطالبی در باره زندگی و مبارزات آن مرحوم بوده است» که البته این مصاحبه در ویژه نامه نبوده و ویژه ای میان حاضران توزیع نشده است! بلکه این مصاحبه در کتاب 500 صفحه ای که به نام «مجموعه مصاحبه ها پیرامون آیت الله العظمی میلانی» تهیه کرده بودند و البته در جلسه فقط رونمایی گردید و فرصتی برای توزیع نیافت، درج شده بود. که این نشانه بی اطلاعی حمید انصاری و نیز ندیدن کتاب مورد بحث است که به آن پاسخ دادند!
 
دومین و آخرین قسمت از جوابیه حمید انصاری در روز 18 دی به روی پرتال امام خمینی قرار گرفت.
 
اشکال دیگری به جوابیه حمید انصاری وارد است آنکه تنها به سه شبهه‌ای که در یک صفحه (ص452) از مصاحبه شیخ علی تهرانی درج شده بود پاسخ گفتند و شبهات دیگری که در همین صفحه وجود داشت و نیز شبهات و تحریف های بسیاری که در صفحات دیگر این مصاحبه طولانی بود هیچ اشاره ای نکرده است.
 
5. روز 14 دی محمدتقی فاضل میبدی از اعضای مجمع محققین، در یادداشتی، به تحقیر و توهین علیه سیدحمید روحانی پرداخته و سخنانش را «سخیف» دانسته است و خواستار عذرخواهی او شد! او درباره توهین شیخ علی تهرانی به امام خمینی و محتوای آن مصاحبه هیچ اظهار نظری نکرده است.
 
6. در روز 14 دی سایت مباحثات، که از پوشش دهندگان کنگره آیت الله میلانی بود و اخبار آن را به صورت جهت دارد منعکس می‌کرد، به میدان آمد و خواستار عذرخواهی برگزار کنندگان همایش شد و نوشت: «گفت‌وگو با فردی که سابقه‌ی سیاه و ننگین وی در همکاری با صدام در هشت سال جنگ بر همگان مشهود بوده امری توجیه‌ناپذیر است. ... عدم عذرخواهی عاملان اصلی این اشتباه ممکن است اعتبار همه‌ی مسئولان برگزاری را زیرسوال ببرد.» اما جالب است که در ضمن همین یادداشت، باز به توجیه مصاحبه با شیخ علی تهرانی و هتاکی به امام دست زده و همفکرانش را تبرئه کرده است: «عده‌ای از فضلا، با قبول سابقه‌ی ننگین شیخ علی تهرانی، ایجاد فضایی مناسب و امن برای بیان خاطرات را لازم می‌دانند و معتقدند که حتی اگر گوینده خاطره، سابقه‌ی کاملاً منفی هم داشته باشد به هرحال ممکن است برخی از نکات بیان شده برای محققین و پژوهشگران مفید و قابل استناد باشد؛ به زعم این عده، گفت‌وگو با چنین افرادی به منزله‌ی تأیید آن‌ها و یا تطهیر اشتباهات‌شان نیست.» سایت مباحثات به خاطر درج جهت دار مطالب و اخبار همایش، عذرخواهی نکرد.
 
7. مجمع روحانیون مبارز در جلسه ای که شب 14 دی به ریاست سید محمد خاتمی داشتند «ضمن تقدیر از برگزاری مراسم نکوداشت مرحوم آیت الله العظمی میلانی نسبت به درج اظهارات فردی با نام آیت الله میرزا علی آقاخراسانی در ویژه نامه این نکوداشت ابراز تأسف شدید شد. در این اظهارات که گوینده آن مجهول الهویه است مضمونی به این شرح آمده است که آقای خمینی پیش از آزادی نامه ای را امضاء کرده است که در آن تعهد داده است که در سیاست دخالت نکند. این ادعای عاری از حقیقت برگرفته از دروغ پردازی ساواک شاه است.
 
با توجه به بی اساس بودن ادعای میرزاعلی آقای خراسانی؛ غفلت و سهل انگاری  دوستان دست اندرکار این ویژه نامه نابخشودنی است، امیدواریم که خود به گونه ای شایسته جبران کنند.» گفتنی است که شب 15 دی مجمع روحانیون مبارز به ریاست سید محمد خاتمی، میزبان اعضای مجمع مدرسین و محققین قم و موسوی تبریزی دبیر کل این مجمع، بودند. متاسفانه مجمع روحانیون مبارز در اعلامیه ای که منتشر کردند، هیچ اشاره ای به صاحب عنوان مجعول، یعنی شیخ علی تهرانی نکرده و نیز بانیان برگزاری این همایش که عنوان میرزا علی خراسانی را استفاده کرده بودند.
 
8. روز 15 دی حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران، در پاسخ به این سوال که آیا جامعه روحانیت، فردی را که سخنان دروغ به امام نسبت داده می شناسد یا خیر، گفت: «چنین فردی را نمی شناسم و این شخص برای جامعه روحانیت مبارز ناآشنا است.»
 
9. روزنامه «همدلی» در تاریخ 15 دی 95 با انتخاب عنوان «جدل بر سر شیخ علی تهرانی» در تیتر اول خود و با درج گزارشی در صفحه نخست، به انعکاس ماجرای مصاحبه موهن شیخ علی تهرانی علیه امام پرداخت و بخش هایی از سخنان آقایان سیدحمید روحانی و حمید انصاری در تاریخ 13دیماه 95 را پوشش داد.
 
10. در روز 16 دی 1395 یعنی یک هفته بعد از رونمایی از کتاب مصاحبه هایی درباره آیت الله میلانی، «انجمن مفاخر خراسان» به عنوان مسئول برگزاری همایش آیت‌الله العظمی میلانی، با پذیرش اشتباه خود در مصاحبه با شیخ علی تهرانی، از عموم مردم به دلیل نشر مصاحبه موهن علیه امام (ره) عذرخواهی کرد: «مصاحبه‌ها حاوی گفتگو با شاگردان، آشنایان و برخی از اعضای بیت آیت‌الله میلانی بود. یکی از مواردی که در جمع اعضای مفاخر خراسان برای انجام مصاحبه مورد گفتگو قرار گرفت مصاحبه با شیخ علی تهرانی بود که دورانی را در درس آیت‌الله میلانی شرکت داشت. در نهایت مقرر شد گفتگو و مصاحبه ضبط گردد و سپس برای نشر و عدم نشر آن تصمیم‌گیری شود. بخش اصلی مصاحبه انجام‌شده مربوط به آیت‌الله میلانی و در حاشیه آن مباحثی مربوط به حضرت امام مطرح می‌شود. مع‌الأسف کل این نوار پیاده و بدون حذف مباحث غیر مرتبط و با خطای برخی دست‌اندرکاران در مجموعه‌ای که برای نشر آماده می‌شد، قرار می‌گیرد و ناخواسته به فضای مجازی هم راه می‌یابد.»
 
این انجمن در پایان نوشت: «تمامی اعضای دفتر فرهنگی مفاخر خراسان سابقه‌ای طولانی در ارادت ورزی به امام و خدمت به نشر و ترویج افکار آن بزرگ‌مرد با قلم و عمل دارند و از همین رو با صراحت و شفافیت پوزش و عذرخواهی خود را از این عمل ناخواسته و پیش‌آمده، نخست به محضر روح بلندِ پیشوای آزاده و سازش‌ناپذیر قرن، حضرت روح‌الله تقدیم می‌دارد و سپس از پیشگاه بیت شریف امام و به‌ویژه یادگار فرزانه و دانشمند این خاندان حاج سید حسن آقای خمینی و امت انقلابی و شریف و قهرمان ایران پوزش می‌طلبد.»
 
عذرخواهی دیرهنگام مسئولین همایشی که در ویژه‌ نامه‌اش به بنیانگذار انقلاب اسلامی نسبت سازش‌کاری داده شده است، اگرچه در جای خود قابل‌تقدیر است اما پیگیری فرایند درج مطالب موهن با عنوان مجعول را منتفی نمی‌کند و طبیعی است فرایند این اقدام سازمان‌دهی شده و عاملین آن، باید به ملت معرفی گردند.
 
گفتنی است که حجت الاسلام سیدحسن خمینی که عذرخواهی انجمن مفاخر خراسان نسبت به او بیان شده، هیچ واکنشی به تحریف و توهین به امام خمینی از خود بروز نداده است.
 
11. در روز 16 دی سایت مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم مصاحبه ای با حجت الاسلام سید حسین موسوی تبریزی رئیس همین مجمع درباره حواشی مراسم بزرگداشت آیت الله میلانی را ترتیب داده بود و در پاسخ به این سوال که «آیا مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم هم در این بزرگداشت نقشی بر عهده داشت؟» چنین پاسخ داد: «برگزارکنندگان این بزرگداشت از سوی هیچ گروه و حزب سیاسی و غیرسیاسی، نبوده و ماموریت نداشته اند! و صرفا به عنوان فضلای خراسان و با همفکری بعضی دیگر از فضلا و بزرگان حوزه و خانواده معظم له این حرکت خوب انجام شد. اگرچه بعضی از اعضای مجمع مدرسین به عنوان فضلای خراسان در این بزرگداشت شرکت کردند ولی از سوی مجمع تشریف نداشتند.»
 
موسوی تبریزی گفته که بعضی از اعضای مجمع مدرسین در این بزرگداشت شرکت کردند، در حالی که ریاست علمی این همایش بر عهده حجت الاسلام سید محمدعلی ایازی از اعضای مجمع محققین بود و اگر ایشان را از اعضای مجمع نمی داند، لازم است که هرگونه انتصاب وی به مجمع را تکذیب کند.
 
12. در روز 17 دی 1395 پاسخ علمی حسن مقدمی شهیدانی و میثم عبداللهی چیرانی دو تن از دانش‌آموختگان حوزه علمیه قم، در پاسخ به ادعاهای شیخ‌ علی تهرانی را با عنوان «پاسخِ تاریخ به ادعاهای ناصحیح شیخ علی تهرانی درباره امام(ره)» منتشر شد.
 
در این پاسخ از منابع دسته اول استفاده شده است و به پاسخگویی به مهمترین اشکالات کلی و جزئی در آن مصاحبه پرداخته است. نویسندگان غرض خود از نوشتن این جوابیه را چنین بیان کردند: «در میان این بگومگوهای پردامنه، پاسخ تاریخی و مستند به مدعاهای شیخ علی تهرانی علیه امام، مغفول ماند. این یادداشت به قصد پاسخ تاریخی به مدعاهای غیرمستند شیخ علی تهرانی نگاشته شده است و بدیهی است تنها جوابیه مستند می تواند مخاطبانِ مصاحبه جنجالی را اقناع کند و از باقی ماندن شبهات مطرح شده، پیش گیری نماید.»
 
در این جوابیه فقط به یک صفحه از اشکالات مصاحبه شیخ علی تهرانی پاسخ گفته اند: «آنچه در این نوشتار مورد نقد و نظر قرار گرفت، تنها کمتر یک صفحه از مصاحبه 22 صفحه ای شیخ علی تهرانی با «دفتر فرهنگی مفاخر خراسان»(مجری همایش آیت الله العظمی میلانی) بود. در سایر صفحات این مصاحبه و سایر مصاحبه های آن مجموعه نیز اشتباهات و ناراستی های تاریخی به وفور قابل مشاهده است که در صورت لزوم در مقالات مسلسل به آن خواهیم پرداخت.»
 
در بخشی از مصاحبه، شیخ علی تهرانی ادعا کرده که پاکروان رئیس وقت ساواک در منزل آقای روغنی در تهران، با امام خمینی و آیت الله قمی دیدار کرد و تعهدنامه ای را آورد و امام امضا کرد و آزاد شد. نویسندگان جوابیه، در بخشی از جوابی که به این قسمت از ادعای شیخ علی تهرانی داده اند، چنین گفته اند: «دیدار پاکروان با امام خمینی و آیت الله قمی که در فراز فوق بیان شده، در منزل روغنی زنجانی در قیطریه نیست تا امام خمینی بخواهد بعد از آن بترسد، و بعد از تعهدی که به ساواک می دهد، آزاد گردد! بلکه این دیدار مربوط به روز 11 مرداد 1342 است و این دیدار و گفتگو در پادگان عشرت آباد که امام در آنجا زندانی بود، رخ داده است. (ر.ک. نهضت امام خمینی، ج1، ص698-699.) بعد از این دیدار و گفتگوی امام و پاکروان، رژیم محل زندان امام را عوض کرد و به منزل آقای روغنی در محله قیطریه تهران منتقل نمود و امام تا فروردین 1343 یعنی حدود 7 ماه بعد از این دیدار، در همین منزل در حصر به سر می برد. حال چگونه می شود که امام خمینی به ساواک تعهد داده باشد و آزاد شده باشد؟!»
 
13. آیت الله سیدعلی میلانی ـ نوه مرحوم آیت الله العظمی میلانی ـ در روز 18 دی 1395، اطلاعیه ای صادر کرده و هر گونه سوءاستفاده مسئولین اجرایی همایش از این مراسم را محکوم کرده و هر گونه ارتباطی بین محتوای موهون منتشر شده با بیت شریف آن مرجع فقید را رد کرده است: «بیت معظم له از روز اول به متولیان امور اجرائی همایش ـ مخصوصاً در رابطه با مصاحبه‌ها و مقالات ـ تذکر داده و همواره تأکید نموده که باید برنامه صرفاً حوزوی و هدف فقط تجلیل از آن بزرگوار باشد و بدون شائبه‌ای برگزار شود. بیت معظم له اعلام می‌دارد که از مطالب موهونی که به صورت غیر رسمی منتشر گردیده اطلاع نداشته، و از نظر ما محکوم، و هر گونه بهره‌برداری از همایش خارج از هدف یاد شده مردود می‌باشد.»
 
14. در روز 25 دی 1395 حجت الاسلام سیدحمید روحانی جوابیه ای را خطاب به مجمع محققین و موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) را منتشر نمود. در این جوابیه به نکات بسیاری مهمی درباره مصاحبه انجمن مفاخر خراسان با شیخ علی تهرانی اشاره شده است مانند این نکته: «به‌نظر می‌رسد مصاحبه با شیخ متهتک از پیش برنامه‌ریزی شده بوده و روی انگیزه ویژه‌ای صورت گرفته است و مصاحبه‌کنندگان در گفتگو با نامبرده دنبال مسایلی جز مطالب مربوط به مقام و شخصیت آیت‌الله میلانی بوده‌اند، از این‌رو در گفتگو با نامبرده بر خلاف مصاحبه با دیگران بحث را چنین آغاز کردند: « ... در ابتدا می‌خواهیم که درباره فضایی که در آستانه آغاز نهضت اسلامی امام خمینی وجود داشت و نقش مرحوم آیت الله میلانی در این زمینه و همینطور خاطراتی که از وقایع آن دوران دارید، بفرمایید.» چنانکه از سئوال به‌دست می‌آید مصاحبه‌کنندگان دنبال آنند که خاطرات او را از دوران نهضت امام و «وقایع آن دوران» به‌دست آورند و با در نظر گرفتن اینکه همگان می‌دانند که آن روحانی‌نمای فاسد در درازای 37 سال گذشته، همیشه به هتاکی، هرزه‌درایی، دروغ‌پردازی، نارواگویی ، اتهام و اهانت علیه امام، زبان می‌گشاید و حتی در گفتگوی عادی و روزانه از جسارت و اهانت به امام خودداری نمی‌ورزد، باید دید چه اندیشه و انگیزه‌ای مصاحبه‌کنندگان را بر آن داشته است که در نخستین سئوال از او بخواهند خاطرات خود را از آغاز نهضت امام و وقایع آن دوران بازگو کند؟! ...  بخش اصلی مصاحبه انجام شده مربوط به دروغ‌پردازی‌ها و تحریف‌گری‌های نامبرده علیه امام است و در حاشیه آن مطالبی درباره آیت الله میلانی آمده است. در این مصاحبه بالغ بر 14 صفحه و اندی به دروغ‌پردازی‌ها، تحریف‌گری‌ها، و اتهامات او علیه امام اختصاص یافته و تنها 7 صفحه در پایان درباره آیت الله میلانی آمده است.»
 
سیدحمید روحانی در بخشی دیگر از جوابیه اش به انتقاد از مجمع محققین می پردازد: «نکته دیگری که نگرانی را از جریان شومی که در مراسم بزرگداشت آیت الله میلانی رویداد، افزون می‌سازد و نشان می‌دهد که در آن ماجرا دست ناپاکی در کار بوده است، موضع‌گیری شتاب‌زده برخی کسانی است که از اعضای به اصطلاح «مجمع مدرسین و محققین»اند که پافشاری دارند، به هرنحوی – حتی با دروغ آشکار- باند خود را تبرئه و چنین وانمود کنند که از اعضای مجمع یاد شده کسی در آن نکوداشت مسئولیتی نداشته و برخی از آنها تنها در آن مراسم شرکت کرده‌اند! ... این ادعای دروغ فاحش در مقطعی مطرح می‌شود که یکی از اعضای مجمع مدرسین، به‌نام حاج آقا ایازی دبیر علمی نکوداشت آیت الله میلانی بوده است.»
 
روحانی در ادامه به انتقاد به عملکرد موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در تحریف شخصیت امام پرداخته است: «وقتی آن موسسه که رسالت دفاع از مقام امام و رویارویی با تحریف‌گری‌ها را بردوش دارد. خود به چاپ و نشر کتاب مرحوم صادق طباطبایی دست ‌می‌زند که در آن امام را به‌عنوان یک انسان ضعیف‌النفس و بی‌اراده زیر سئوال می‌برد و رویدادهای تاریخی را تحریف می‌کند دیگر چه امیدی می‌توان از آن موسسه برای دفاع از امام استمداد کرد؟ (کتاب یاد شده در شماره 28، 29 و 30 فصلنامه 15 خرداد مورد نقد قرار گرفته است).
 
وقتی سخن نابجا و تحریف‌آمیز یک عنصر مشکوک و مجهول‌الهویه به‌نام صادق زیبا کلام مبنی بر اینکه امام اصولاً دنبال تشکیل حکومت اسلامی نبود و حکومت اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک حاملگی ناخواسته بود، روی سایت جماران قرار می‌گیرد و به‌رغم تذکر پیاپی یک سال ‌آزگار روی آن سایت می‌ماند، چگونه می‌توان از آن موسسه انتظار رویارویی با تحریف‌گری‌ها داشت و قس علیهذا. بگذریم.»
 
16. در روز 25 دی حجت‌الاسلام نصرالله پژمان ‌فر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به‌دنبال انتشار مصاحبه‌ای اهانت‌آمیز از سوی شیخ علی تهرانی در مورد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) بیانیه‌ای صادر کرد و در بخشی از آن نوشت: «مطمئناً در میان همه مجموعه‌های فرهنگی و دینی انتظار از حوزه علمیه مقدسه بیش از همه است، آیا رواست که در شهر فقاهت و مرجعیت که نخستین جرقه‌های انقلاب اسلامی از آن شهر مقدس زده شده است آن هم در روز بصیرت و در مراسم مربوط به یکی از شخصیت‌های بزرگ حامی و همراه نهضت امام خمینی (آیت‌الله العظمی میلانی) حرمت امام راحل شکسته شود؟ ... اقدامات مربوط به نهم دیماه قم نشان داد که مطالبه راهبردی مقام معظم رهبری و تأکید بر انقلابی ماندن حوزه‌های علمیه ناشی از احساس خطر فعالیت جریان‌های مشکوک در دل حوزه علمیه قم است.»
 
17. در روز 25 دیماه 95 رسانه ضد انقلاب «رادیو زمانه» در گزارشی با عنوان «شیخ علی تهرانی و موضوع تعهد آیت الله خمینی به ساواک» به قلم «علی افشاری» با رویکردی جانبدارانه نسبت به این اهانت آشاکار، به ماجرا پرداخته است. گفتنی است این رسانه ضد انقلاب در ایام فتنه 88 از حامیان اصلی فتنه بوده است. این سایت از سال 2004 توسط فرح کریمی(نماینده وقت پارلمان هلند) کارش را در هلند آغاز کرده و سالهاست علیه مردم و نظام اسلامی ایران فعالیت می کند. سردبیر این سایت «محمدرضا نیکفر» است و بخشی از بودجه ان به طور رسمی از پارلمان هلند تأمین می شود!
 
18. در روز 26 دی 1395 کانال روزنه، خبر از نامه نگاری دوطرفه حمید انصاری قائم مقام مؤسسه نشر آثار امام و سید محمدعلی ایازی دبیر علمی همایش آیت الله میلانی داد. در بخشی از این خبر آمده است: «جناب آقای حمید انصاری در نامه خود خطاب به مسئولین برگزاری همایش آیت الله میلانی و دبیر علمی همایش جناب حجت الاسلام سید محمدعلی ایازی٬ در نامه ای رسمی به تاریخ 15_10_95 در مورد کم و کیف این اهانت آشکار توضیح خواسته است. به دنبال آن نامه، آقای ایازی نیز توضیحاتی ارائه کرده که حاوی نکات بسیار مهم و جالب توجهی است! با توجه به مطالبه عمومی و اشتیاق مردم به اطلاع از توضیحات جناب ایازی٬ انتظار می رود مؤسسه محترم تنظیم و نشر آثار امام، مردم را از مضمون این نامه نگاری ها مطلع سازد. چه اینکه تنها در عمل می توان ثابت کرد که دانستن حق مردم است و مردم نامحرم نیستند»!
 
19. لازم به ذکر است کانال نامه های حوزوی از رسانه هایی است که در درج مطالب گزینش شده و جهت دار از همایش و مصاحبه شیخ علی تهرانی، نقش داشت از مدیر این رسانه حوزوی و برخی دیگر از رسانه های همسو انتظار می‌رود هدف از انتشار گسترده آن مصاحبه و یا دفاع غیرمستقیم از آن (اشاره به بخشی از یادداشت سایت مباحثات در این مورد) را بیان کنند.
 
همچنین از مجمع محققین نیز انتظار می رود که با محکوم کردن حرکت برگزارکنندگان این همایش، عدم انتساب این سخنان و تحریف امام، به خود را اعلام کنند.
 
همچنین سکوت دبیر علمی همایش حجت‌الاسلام ایازی عضو بلندپایه مجمع محققین، نیز چندان قابل قبول نیست و انتظار می رود علاوه بر عذرخواهی، عاملین و مروجین مصاحبه موهن را معرفی کنند.
 
20. موضوع اهانت سازمان یافته علیه امام در محافل مهم حوزوی مورد بحث  و بررسی قرار گرفته است و تا کنون برگزار کنندگان همایش مذکور از سوی برخی مراکز مهم حوزوی و بعضی بیوت مراجع معظم تقلید مورد استیضاح و اعتراض قرار گرفته اند که امید است آثار این تذکرات در اصلاح رویه کسانی که در اهانت سازمان یافته علیه امام خمینی نقش داشته‌اند، نمود یابد. اما برخی دیگر از تشکل های حوزوی علیرغم اطلاع از فرایند این اقدام اهانت آمیز همچنان در بی تفاوتی و سکوت سر می کنند و حتی از محکومیت این اقدام در خفا نیز ابا و استنکاف دارند! برخی هم با استدلال به «الباطل یموت بترک ذکره»، از موضع گیری علنی علیه این اقدام موهن طفره می‌روند که البته اگر از ابعاد رسانه‌ای ماجرا و بازتاب آن در رسانه‌های داخلی و خارجی مطلع بوده باشند، طبیعی است جایی برای چنین استدلال‌هایی باقی نمی‌ماند.
 
گرچه عذرخواهی غیرمستقیم برخی از عاملین این اقدام، در جای خود قابل تقدیر است اما آثار وضعی یک اقدام موهن آنهم در این حد و اندازه، صرفا با یک عذرخواهی ساده برطرف نمی شود و ضمنا تضمینی هم برای عدم تکرار این قبیل حوادث نیست! لذا به نظر می‌رسد در کنار بیانیه‌ها و جوابیه‌ها، پیگیری قضایی و تنبیه عوامل این اقدام مشکوک و اهانت آمیز، همچنان امری ضروری و از قوه محترم قضائیه مورد انتظار جدی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس