به گزارش مشرق به نقل از فارس، "تروی دیویس" لحظاتی پیش از اینکه حکم اعدام وی اجرا شود، سرش را از روی صندلی که وی را به آن بسته بودند، بالا آورد، نگاهی به چشمان خانواده "مارک مک فیل"، ـ افسر پلیسی که وی را متهم به قتل وی کرده بودند ـ دوخت و مستقیم به چشمان آنها خیره شد.
*"دیویس" به خانواده مقتول تاکید کرد من مقصر نبودم
بعد، گفت "میخواهم با خانوده مک فیل صحبت کنم"؛ لحظاتی بعد با صدایی رسا به آنها گفت " آن شب من مقصر مرگ "مک فیل" نبودم. من اصلا تفنگی به همراه نداشتم. من جان پدر، پسر یا برادر شما را نگرفتم".
*تاکید "دیویس" بر اعتقاد راسخ دوستانش به بیگناه بودن وی
"دیویس" بعد از این سخنان رو به خانواده و دوستان خودش کرد، از آنها خواست ایمانشان به بیگناه بودن خودش را "حفظ کنند"؛ سپس به سمت کادر پزشکی که قرار بود تا لحظاتی دیگر جانش را بگیرند، برگشت و به آنها گفت "امیدوارم لطف و بخشایش خداوند روح و جان شما را جلا دهد".
سپس به وی در 3 مرحله داروهای "پنتوباربیتال"، "برومید پانکرونیوم" و "کلرید پتاسیم" تزریق شد و در ساعت 11 و 8 دقیقه مرگ وی اعلام شد.
*سیل جمعیت هوادارن "دیویس" خانواده وی را احاطه کردند
هنگامی که خبر مرگ "دیویس" در محوطه کاملا امنیتی زندان جکسون پیچید، سیل جمعیت هوادارن، خانواده وی را احاطه کرده بودند. "مارتینا کوریا"، خواهر "دیویس" که پیشتر گفته بود مبارزات حقجویانه خود را ادامه خواهد داد، گفت که سرگذشت برادرش باید مشوق کسانی باشد که پرچم عدالتخواهی و مبارزات عدالتجویانه به دست گرفتهاند. وی گفت " پیام برادر من به نسل جوان این است که میتوان زانو زد و تسلیم شد و یا به پا خواست و مبارزه کرد"
انتقاد وکلای مدافع "دیویس" از اجرای حکم اعدام
وکیلهای "دیویس" بعد از اجرای حکم اعدام وی، این اقدام را به باد انتقاد گرفتند و آن را نوعی "اعدام بدون محاکمه" توصیف کردند. "توماس رافین"، یکی از وکلای مدافع وی، آن را "به شدت متحجرانه" خواند.
وی افزود" در ایالت جورجیا، 4/48 افرادی که صبح امروز در لیست اعدام قرار داشتند، مردهای سیاهپوست بودند و این در حالی است که این عده تنها 15 درصد از جمعیت ایالت جورجیا را تشکیل میدهند!"
*خوشحالی خانواده مقتول از اجرای حکم
"جان لوئیز" که گزارشگر رادیوهای محلی است و در محل اجرای حکم حضور داشت نیز اظهار کرد هنگامی که "دیویس" فوت شد، خانواده افسر پلیس مقتول در ردیف جلو نشسته بودند و با علاقه تمام مرگ وی را نظاره میکردند. هنگامی که مرگ وی اعلام شد و آنها محل اعدام را ترک میکردند، آنها لبخند میزدند؛ خوشحالم که بالاخره یکی دو سه نفر از این اعدام راضی هستند!
*اجرای چهارمین حکم اعدام "دیویس" علیرغم شک و ابهام فراوان
این حکم اعدام، چهارمین حکم اعدامی بود که برای دیویس 42 ساله، که از سن 19 سالگی به اتهام قتل "مارک مک فیل"، افسر پلیس "ساوانا"، در زندان بود، صادر شده بود. در این واقعه که در تاریخ 19 اگوست سال 1989 اتفاق افتاد، مردی به نام "سیلوستر کولز" در حالی که بر سر یک قوطی آبجو با مردی بیخانمان به نام "یانگ" درگیر شده بود، وی را کتک زده و بیهوش میکند. یک افسر پلیس که در آن منطقه حاضر بود، با عجله به یاری "یانگ" میشتابد، اما پیش از اینکه به او برسد، با شلیک گلوله به قتل میرسد. فردای آن روز، "کولز" با مراجعه به پلیس ادعا میکند، سیاهپوستی به نام "تروی دیویس" به افسر پلیس شلیک کرده است. چهار روز بعد از این واقعه، "دیویس" دستگیر میشود و تقریبا 2 سال بعد، با شهادت 9 نفر شاهد عینی، که خود "سیلوستر کولز" هم جزو آنها بوده است، به اتهام قتل افسر پلیس مورد نظر به اعدام محکوم میشود. چندی بعد، روزنامه Atlanta journal constitution" اقدام به مصاحبه با شاهدان عینی این واقعه میکند. 7 نفر از این شاهدان عینی، شهادت عینی خودشان را پس گرفته و اظهار میکنند با تهدید پلیس و یا تحت تاثیر تکنیکهای القای روانی، این اظهارات را مطرح کردهاند. از میان دو شاهدی که شهادتشان را پس نگرفتند، یکی فردی به نام "استیون ساندرز" است که "دیویس" را در جلسه دادگاه به عنوان متهم شناسایی کرد، ولی دو سال بعد به پلیس گفت که "در صورتی که دوباره شلیککننده گلوله را ببیند، نمیتواند او را شناسایی کند"، و دیگری هم "سیلوستر کولز" است که در صورت رفع اتهام از "دیویس"، خودش متهم میشود.
حکم اعدام "دیویس" در حالی صورت گرفت که پیش از این 300 تظاهرات در اعتراض به حکم وی در سر تا سر دنیا صورت گرفته بود.