به گزارش مشرق، علی مطهری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی اخیراً در مصاحبهای، مدعی شده است که برخی رزمایشهای موشکی با هدف ضربه زدن به برجام صورت گرفته است.
وی در مصاحبه با یکی از سایتهای خبری چنین میگوید: «تلاش برای اجرا نشدن برجام از طریق «موشکپرانی» و ایجاد بهانههای حقوق بشری برای دشمن و هر معترضی را «فتنهگر» خواندن، همه اینها به انقلاب ما ضربه زده است. اینها انقلابیگری نیست، اقداماتی است که از روی کمعقلی یا هواهای نفسانی و کسب قدرت به هر وسیله ممکن است.»
در این رابطه توجه به چند نکته لازم است:
1- رزمایشهای نیروهای مسلح در همه حوزهها -ازجمله موشکی- طی یک برنامهریزی از پیش تعیین شده صورت میگیرد و انجام یک رزمایش بدون برنامه قبلی و آن هم با هدف زیر سوال بردن برجام ادعایی مضحک و بی پایه و اساس است.
در واقع این رزمایشها علاوه بر بررسیهای اولیه توسط یگان مربوطه، به تایید قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) و نیز شورای عالی امنیت ملی (که ریاست آن را رئیس جمهور برعهده دارد) رسیده و قرارگاه مرکزی خاتم مسئول نظارت بر این رزمایشها نیز هست.
2- طبق آنچه در گذشته نیز مسئولان دستگاه دیپلماسی و اعضای مذاکره کننده و شخص آقای ظریف بر آن اذعان داشتند، برجام و توافق هستهای هیچ ارتباطی با موضوعات موشکی ایران نداشته و ندارد، بنابراین انجام رزمایشهای روتین و همیشگی نیز نباید تاثیری در اجرای برجام داشته باشد.
به عنوان نمونه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در تاریخ 28 فروردین سال جاری در نشست خبری مشترک با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره برنامه موشکی ایران که سؤال خبرنگار وال استریت ژورنال بود، اظهار داشت: «بارها اعلام کردیم که موشکهای ما صرفا برای دفاع است و هیچ ارتباطی با برجام و همچنین قطعنامه شورای امنیت ندارد.»
3- بنا بر گفته بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران، یکی از دلایل اصلی اینکه قدرتهای جهانی مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره با ایران شدند، همین پشتوانههای نظامی و قدرت نیروهای مسلح بود که یکی از جلوههای آن در حوزه موشکی بوده و هست. حال جای تعجب است که نایب رئیس مجلس با این گونه اظهارات کودکانه و واهی و به کار بردن عبارت سخیف «موشکپرانی» سعی در تخطئه و زیر سوال بردن زحمات نیروهای مسلح دارد.
4- این اظهارات علی مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس، علاوه بر ایجاد دلسردی در جامعه، موجب فراهم کردن بستر مناسب و دادن گرا به دشمن خارجی برای فشار بیشتر جهت تضعیف بازوی موشکی نظام است.
با این تفاسیر، آیا اظهار نظر آقای مطهری -همانطور که سخنگوی سپاه پاسداران نیز اذعان کرد- همنوایی با صدای دشمن نیست؟ آیا وقتی دولت آمریکا رزمایش موشکی سپاه پاسداران را اقدامی «تحریکآمیز و بیثباتکننده» توصیف میکند، این سخن نایب رئیس مجلس را نباید به عمد یا ناخودآگاه، پژواک صدای دشمنان دانست؟
به نظر لازم است تا رئیس مجلس شورای اسلامی و دیگر نمایندگان بابت این دست اظهار نظرهای حاشیه ساز و بی پایه و اساس به وی تذکر جدی بدهند تا سخنانی که به زبان میآورد، متناسب با شان نایب رئیسی مجلس باشد.