محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در پاسخ به اين انتقاد در زمان ارائه بودجه سال 96 عنوان داشت :" بعضی اوقات می گویند بودجه نسبت به قبل 17 برابر شده است اما خدمات و سرویس دهی این میزان افزایش پیدا نکرده است. بر اساس شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی ارایه شده از سوی بانک مرکزی در سال پایه 1390 ، شاخص سال 76 برابر با 13 اما سال 94 عدد شاخص 227 است. به این معنی که امروز بودجه ای که شهرداری با بودجه نقد و غیر نقد خود به صورت کامل ارایه می کند، نسبت به شاخص آن زمان چقدر از جهت قدرت انجام پروژه ها کاهش پیدا کرده است و افزایش نداشته است."
به گزارش مشرق، در همين حال مهدی پندار، مديركل اداره برنامه و بودجه شهرداري تهران در پاسخ به اين سوال كه براساس كدام معياري منتقدان به بودجه شهرداري تهران ايراد مي گيرند، گفت: اين صحبتي كه آقاي قاليباف عنوان كردند به اظهارات يكي از اعضاي شوراي شهر برمي گردد كه گفته بودند كه شهردار، تهران را گران اداره مي كند و بودجه اي كه قاليباف در اختيار دارد 17 برابر زمان كرباسچي است. مشخص نيست ايشان عدد 17 را از كجا آورده و براساس كدام شاخص ها به اين رقم رسيده است اما با يك بررسي براساس يكي از شاخص هاي تورم يعني سي. پي. آي كه شاخص بهاي مصرف كننده است و بانك مركزي ايران از سال 1334 تا به امروز منتشر مي كند؛ مي توان هزينه ها و بودجه هاي اين سال ها را دقيق تر مقايسه كرد.
وي افزود: با توجه به شاخص سي. پي. آي، شهردار تهران بودجه هاي شهرداري را بر اين اساس بررسي كردند و به يك اعداد و ارقام قابل قبول رسيدند. بانك مركزي سال 1390 را سال پايه قرار داده و قيمت هاي اين سال به عنوان ضرايب و قيمت هاي پايه در نظر گرفته مي شود. از سال 90 به سمت سال هاي 89،88 و... عدد به زير صد مي رود و تورم معكوس است و از سال 90 به سمت سال هاي 91 تا 94 اين ضريب بالاتر از صد مي رود و اين شاخص نشان مي دهد كه نسبت به اين سال تورم به چه ميزان افزايش پيدا كرده است.
پندار در ادامه گفت: اين شاخص در سال 1376 يعني دوره آقاي كرباسچي حدود 14/13 بوده و سال 90 ،صد بود. اين بدان معناست كه تورم براساس شاخص بهاي مصرف كننده هفت تا هشت برابر شده است. از سال 90 تا به امروز اين عدد به 46/227 رسيده است. اگر قصد داشته باشيم تورم را محاسبه كنيم اين عدد را منهاي 14/13 تقسيم بر 14/13 مي شود. عددي كه به دست مي آيد تقريبا 17 است. يعني قيمت ها از سال 1376 تا سال 1394 حدود 16.5 تا 17 برابر شده است.
وي افزود: اين در حاليست كه در سال 76 تنها بودجه نقد را در نظر مي گرفتند و بودجه غيرنقد را در بودجه و حساب و كتاب ها نمي آوردند. از زمانيكه آقاي قاليباف به شهرداري آمده بودجه غيرنقد نيز در بودجه سالانه مي آيد و اجازه هزينه آن از شوراي شهر گرفته مي شود. بر اساس اين اگر فرض كنيم بودجه نقد و غيرنقد شهرداري 17 برابر شده و باتوجه به شاخص بهاي مصرف كننده كه پايين ترين شاخص است، قميت ها از آن زمان تا به امروز 17 برابر افزايش پيدا كرده و اگر بودجه شهرداري 17 برابر شده باشد به اين معناست كه تهران سا ل95 با بودجه سال 76 در حال اداره شدن است. در صورتيكه حجم خدماتي كه در شهر ارائه مي شود با سال 76 به هيچ وجه قابل مقايسه نيست. هر آدم عاقلي قبول اين تفاوت ها را احساس مي كند. در حاليكه اگر شاخص بهاي مسكن يا توليدكننده را در نظر بگيريم،تورم چندبرابر اين عدد مي شود.
پندار در ادامه تاكيد كرد: پروژه هايي كه در حال حاضر در تهران اجرا مي شوند قابل قياس با سال 76 نيستند. بزرگترين پروژه اي كه در زمان كرباسچي انجام مي شد، پروژه نواب بود در صورتيكه تنها پروژه امام علي،صدر - نيايش چند برابر آن پروژه هستند. در حال حاضر مترو با اين حجم از اقدامات زيرساختي و بزرگ به بهره برداري رسيده و همچنان در حال تكميل است، درحاليكه در آن سال ها كار خاصي براي مترو نمي شد.
مديركل اداره كل برنامه و بودجه شهرداري تهران در پايان گفت: بنابراين اگر شاخص هاي تورم را در سال هاي اخير در نظر بگيريم كه مبناي شاخص هاي بانك مركزي است، تهران سال 95 با بودجه زمان كرباسچي اداره مي شود. بودجه همان بودجه است اما حجم خدمات دهي چندين برابر شده است. واقعيت بودجه اين است. در آن زمان 41 ميليارد تومان صرف كار فرهنگي اجتماعي مي شد ولي الان بودجه فرهنگي 580 ميليارد تومان كار فرهنگي در شهر انجام مي شود.