به گزارش مشرق، تنها 4 ماه مانده به انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي شهر و روستا، احمد مسجدجامعي به دولت كوچ كرد. پيش از اين، مسجدجامعي خود اعلام کرده بود که برخی از اعضای دولت و همچنین شخص رئیس جمهوری درخواستی را از وی مبنی بر قبول سمت ریاست کتابخانه ملی داشته اند.
خروج سرليست اصلاح طلبان از شوراي شهر تهران سوالات متعددي را به ذهن متبادر مي كند كه دلايل جدايي بدموقع مسجدجامعي از شورا چه هستند و چرا وي بايد وارد فضاي كاري دولتي شود كه تنها چندماه به پايان كارش باقي مانده است.
البته استعفاي اعضاي شوراي شهر در آستانه انتخاباتي مانند مجلس يا رياست جمهوري براي نامزدي در آن انتخابات امري مرسوم است كه هراز گاهي اتفاق مي افتد ولي با وجود آنكه اصلاح طلبان به شدت به دنبال كسب كرسي هاي بيشتري در شوراي شهر پنجم تهران هستند تا بتوانند يكي از هم طيفي هاي خود را راهي ساختمان شهرداري در خيابان بهشت كنند، خروج مسجدجامعي از شوراي شهر و ورود به دولت مي تواند در برنامه انتخاباتي آینده آنها خلل هایی ايجاد كند.
مسجد جامعي در شوراي سوم نيز حضور داشت و در شوراي چهارم براي يكسال يعني سال 92 تا 93 توانسته بود رياست آن را نيز به دست آورد. از اين رو اين عضو اصلاح طلب شوراي، وزنه سنگيني در ميان هم طيفي ها خود در شورا محسوب مي شد.
این درحالیست که بايد اين نكته را در نظر گرفت كه حضور مسجدجامعي در سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و به طور كلي در دولت يازدهم در طرح كلي بده و بستان هاي ميان دولت و اصلاح طلبان قرار مي گيرد ولي نبايد از ارزش جايگاه سازمان اسناد و كتابخانه ملي و پتانسيل هاي موجود در آن نيز غافل شد. پتانسيلي كه با حضور يك فرد خبره و كاركشته كه در حوزه فرهنگي و سياسي فعاليت داشته، مي تواند براي منافع دولت و اصلاح طلبان مزايايي را بهمراه داشته باشد.
از ابتداي شكل گيري دولت يازدهم تا به امروز اصلاح طلبان از عدم توجه دولت به اين طيف در برخي از حوزه ها و مناسب ناراضي اند و حتي فعالين سياسي اين حزب آن را به صورت علني بيان كرده اند. محمدرضا تاجيك يكي از فعالين و تئوريسين هاي اصلاح طلب در اين زمينه گفته است: "جريان اصلاحات«پطرس فداكار» آقاي روحاني نيست كه همه سرمايههاي خود را براي حمايت از ايشان به ميدان بياورد، اما سهم اندكي از قدرت آينده كشور داشته باشد يا اينكه اصلا سهمي به آن تعلق نگيرد.
قرار نيست جريان اصلاحات خود را خم كند تا آقاي روحاني روي دوش آن قرار بگيرد و وارد پاستور شود و بعد دو طرف با هم خداحافظي كنند و ارتباط خود را قطع كنند. به همين دليل چشمانداز همكاري جريان اصلاحات و آقاي روحاني بايد معطوف به آيندهاي بهتر و لطيفتر براي جامعه باشد."
از این دست انتقادات در طول دوره اول روحانی زیاد است؛ هرچند دولت تدبیرو امید نیز در سهم دادن به اصلاح طلبان تا توانسته منافع آنها را تامین کرده ولی بازهم اصلاح طلبان نارضایتی خود را ابراز می کنند. حضور مسجدجامعی در راس یکی از مراکز مهم اسنادی می تواند در راستای امتیازدادن دولت به اصلاح طلبان قرار گیرد. نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری این گزینه را بسیار قوت می بخشد.
در کنار این باید به اهمیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز اشاره کرد. در سازمان اسناد، کلیه اوراق، مراسلات، دفاتر، پروندهها، عکس ها، نقشه ها، کلیشه ها، نمودارها، فیلم ها، نوارهای ضبط صوت و سایر اسنادی که در دستگاه دولت تهیه شده و یا به دستگاه دولت رسیدهاست و بطور مداوم در تصرف دولت بوده از لحاظ اداری، مالی، اقتصادی، قضایی، سیاسی، فرهنگی، علمی، فنی و تاریخی به تشخیص سازمان اسناد ملی ایران ارزش نگهداری داشته باشد؛ موجود اند. همچنین در کتابخانه ملی دهها هزار جلد کتاب و نسخ خطی مهم نگهداری می شود که دسترسی به آنها اطلاعات ذی قیمتی در اختیار روسای سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار می دهد.
حضور یک اصلاح طلب در راس یکی از مهمترین مراکز اسنادی کشور این فرصت را برای شروع و پیگیری پروژه های تاریخی، سیاسی و فرهنگی در راستای منافع حزبی فراهم می آورد که می توانند از طریق آن بر افکار عمومی در آستانه انتخابات یا در بزنگاه های سیاسی تاثیر بسزایی بگذارند.
بنابراین آنچه در کوچ مسجدجامعی از شورا به کتابخانه ملی به چشم می آید یک بازی دو سر برد برای اصلاح طلبان و دولت است. از یکسو دولت در ادامه امتیازدهی به اصلاح طلبان، یک مسند دیگر به یکی از شخصیت های اصلاح طلب اعطا کرده و از سوی دیگر اصلاح طلبان به اسناد و مدارک مهمی دسترسی خواهند داشت که می توانند به راحتی از آن بهره برداری سیاسی کنند.