«رابی استیونسون» می‌گوید: در مورد سوریه، ترامپ صددرصد بهتر از اوباما و کلینتون است. جهت‌گیری او درباره روابط نزدیک‌تر با روسیه هم این ترجیح را تقویت می‌کند.

سرویس جهان مشرق- قطع‌نامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی در تاریخ 23 دسامبر 2016 (3 دی‌ماه 95)، در ظاهر اقدامی مثبت و گامی رو به جلو می‌نماید، در حالی که این اولین باری نیست که این رژیم در سازمان ملل محکوم می‌شود. از سوی دیگر، کم‌تر از یک ماه تا آغاز رسمی ریاست‌جمهوری دانلد ترامپ در آمریکا باقی است و وی قول داده تا روابط بهتری با رژیم صهیونیستی برقرار کند.

البته هم‌چنان نقاط ابهام بی‌شماری درباره آینده آمریکا و به طور خاص سیاست خارجی این کشور در دوران ترامپ وجود دارد که شاید هیچ‌کس پاسخی برای آن‌ها نداشته باشد. سیاست‌های ترامپ در قبال سوریه، یمن، توافق هسته‌ای با ایران، مسلمانان درون آمریکا و مواردی از این قبیل، تنها بخشی از حوزه‌هایی هستند که رئیس‌جمهور آینده آمریکا درباره آن‌ها مواضع متفاوتی اتخاذ کرده است.

اوباما قطع‌نامه سازمان ملل را وتو نکرد چون از اربابان خود خوشش نمی‌آید/ این قطع‌نامه هم کاری از پیش نخواهد برد/ ترامپ برای خاورمیانه بهتر از اوباما خواهد بود/ کلینتون باید به خاطر جنایت علیه بشر به دار آویخته شود/خبرنگار سرویس جهان مشرق تصویب قطع‌نامه 2334 در شورای امنیت و همین‌طور تفاوت‌های ترامپ با اوباما و کلینتون، با «رابی استیونسون» رَپِر و فعال اجتماعی و بین‌المللی اصالتاً انگلیسی و ساکن استرالیا گفت‌وگو کرده است. استیونسون که با نام «تی‌یوتی» (T.U.T) مخفف عبارت «واقعیت مسلم» (The Undisputed Truth) هم شناخته می‌شود، ماه رمضان گذشته مسلمان شده، چون پس از مطالعه درباره زندگی افرادی مانند «محمدعلی کلی» و آشنایی با آموزه‌های اسلام، آن‌ها را مطابق با دل و جان خود دیده است. وی در معرفی خود[1] اول از همه به حمایت همه‌جانبه‌اش از حقوق فلسطینیان اشاره می‌کند و آثاری هم در همین‌باره منتشر کرده است. متن زیر مصاحبه مشرق با این کارشناس انگلیسی است.

قطع‌نامه شورای امنیت علیه شهرک‌سازی‌های اسرائیل این‌بار توسط اوباما وتو نشد. به نظر شما دلیل این اتفاق چه بود؟ آیا ترامپ موضع متفاوتی درباره این قطع‌نامه اتخاذ و یا آن را ابطال خواهد کرد؟

شورای امنیت تا کنون سه قطع‌نامه درباره شهرک‌سازی‌های اسرائیل صادر کرده است. قطع‌نامه‌های قبلی در سال‌های 1979 (قطع‌نامه 446) و 1980 (قطع‌نامه 465) تصویب شدند. قطع‌نامه اخیر، سومین قطع‌نامه‌ای است که به موضوع شهرک‌سازی‌ها می‌پردازد. با این حال هر بار که یکی از این قطع‌نامه‌ها صادر می‌شود و از اسرائیل می‌خواهد تا ساخت شهرک‌ها را متوقف کند، اسرائیل نه تنها به این قطع‌نامه‌ها عمل نمی‌کند، بلکه شهرک‌سازی‌ها را تشدید هم می‌کند.

اوباما قطع‌نامه سازمان ملل را وتو نکرد چون از اربابان خود خوشش نمی‌آید/ این قطع‌نامه هم کاری از پیش نخواهد برد/ ترامپ برای خاورمیانه بهتر از اوباما خواهد بود/ کلینتون باید به خاطر جنایت علیه بشر به دار آویخته شود/
اوباما که چند روز بیش‌تر رئیس‌جمهور آمریکا نیست و دیگر برایش اهمیتی ندارد، این بار بر خلاف سال‌های گذشته، قطع‌نامه شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی را وتو نکرد

طبق آمار، در سال 1972 یعنی پیش از تصویب قطع‌نامه‌های شورای امنیت، چیزی حدود 10 هزار شهرک‌نشین غیرقانونی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین زندگی می‌کردند. الآن این تعداد حدوداً به 600 هزار نفر رسیده است. این یعنی دو قطع‌نامه قبلی علیه اسرائیل هیچ کاری نکردند و این قطع‌نامه هم کاری از پیش نخواهد برد. بنابراین بعید می‌دانم ترامپ بخواهد برای ابطال این قطع‌نامه به خودش زحمت بدهد.

عقل سلیم می‌گوید وقتی شما از قطع‌نامه‌های سازمان ملل تخطی می‌کنید، باید مجازاتی برای این کار وجود داشته باشد، اما [رژیم] اسرائیل بیش از هر دولت دیگری قطع‌نامه‌های سازمان ملل را نقض کرده است و هیچ‌کس هم کاری به کارش ندارد. صدام 17 قطع‌نامه سازمان ملل را نادیده گرفت، آمریکا به کشورش حمله کرد، میلیون‌ها نفر را کشت و خود صدام را هم علناً دست‌گیر و اعدام کردند. فکر می‌کنم اسرائیل، با احتساب این قطع‌نامه اخیر، 78 قطع‌نامه را نقض کرده است، اما هنوز هم اتفاق خاصی برایش نیفتاده است.

این‌که چرا اوباما این‌بار قطع‌نامه را وتو نکرد، شاید به این خاطر باشد که او در انتهای دور دوم ریاست‌جمهوری خود است و دیگر از بنیامین نتانیاهو خسته شده است؛ احتمالاً از اربابان خودش در آیپک هم خوشش نمی‌آید و صرفاً این‌بار نوکری آن‌ها را نکرده است. با این حال، اوباما هنوز هم یک بزدل است، چون این قطع‌نامه را تأیید نکرد، بلکه رأی ممتنع به آن داد، همان‌طور که مصر هم این کار را کرد و به عقیده من «سیسی» هم یک فرد بزدل است. اما به هر حال همین که این قطع‌نامه تصویب و توجه برخی به این موضوع جلب شد، خودش یک اتفاق خوب است.

توضیحات استیونسون درباره «اسرائیل تروریست و آپارتاید» و قطع‌نامه‌هایی که تنها موجب تشدید شهرک‌سازی‌ها می‌شوند

آیا ترامپ با توجه به تفاوت‌هایش با اوباما و کلینتون، آینده بهتری را برای آمریکا و دنیا رقم خواهد زد؟

ترامپ قول‌های زیادی داده که باید صبر کنیم و ببینیم می‌تواند به آن قول‌ها عمل کند یا نه. با این وجود، طبق قول‌هایی که داده، به نظر می‌رسد پتانسیل آن را دارد که از اوباما و کلینتون بهتر باشد. البته کلینتون که یک دیوانه روانی است که اگر نظر من را می‌خواهید، به خاطر جنایت‌هایش علیه بشریت، باید به زندان بیفتد یا حتی در ملأ عام به دار آویخته و اعدام شود.

بنابراین ترامپ هرچه که باشد از کلینتون بهتر است. کلینتون به هم‌راه اوباما در بمباران و آواره کردن مردم و نابود کردن 7 کشور دنیا نقش داشته است و اگر انتخاب می‌شد، قطعاً بدون چون و چرا مقابل خواسته‌های اسرائیل سر خم می‌کرد، سوریه را به سوی نابودی کامل پیش می‌برد، و یمن را هم به سرنوشتی مشابه دچار می‌نمود.

وضعیت در سوریه به نفع دولت اسد پیش می‌رود. آیا ترامپ با توجه به قول‌هایی که درباره هم‌کاری با روسیه داده از این پیش‌رفت‌ها حمایت خواهد کرد یا مانند اوباما تلاش می‌کند تا وضعیت را به سود ائتلاف غربی-عربی و علیه دولت سوریه تغییر دهد؟

به طور خاص در مورد سوریه، ترامپ صددرصد بهتر از اوباما و کلینتون است. جهت‌گیری او درباره روابط نزدیک‌تر با روسیه هم این ترجیح را تقویت می‌کند. اگر ترامپ، چنان‌که قول داده، حمایت آمریکا از گروه‌های وابسته به القاعده و به اصطلاح شورشیان میانه‌رو در سوریه را متوقف کند، به نظر من می‌تواند رئیس‌جمهور بهتری برای مردم آمریکا و برای همه دنیا باشد.

اوباما قطع‌نامه سازمان ملل را وتو نکرد چون از اربابان خود خوشش نمی‌آید/ این قطع‌نامه هم کاری از پیش نخواهد برد/ ترامپ برای خاورمیانه بهتر از اوباما خواهد بود/ کلینتون باید به خاطر جنایت علیه بشر به دار آویخته شود/
ترامپ می‌گوید با روسیه روابط بهتری برقرار خواهد کرد و ممکن است حتی حل مشکل سوریه را به پوتین واگذار کند

ترامپ درباره یمن هم موضع سازنده‌تری نسبت به اوباما گرفته است و سعودی‌ها را جنایت‌کار و حامی تروریسم می‌داند. بر این اساس، آیا ریاست‌جمهوری ترامپ در مجموع به سود خاورمیانه تمام خواهد شد؟

باز هم تأکید می‌کنم که ما هنوز نمی‌دانیم ترامپ می‌تواند به چه اندازه از قول‌ها و مواضعش عمل کند، اما طبق حرف‌هایی که زده، قطعاً همین‌طور است و مواضع او از مواضع قبلی آمریکا بهتر بوده‌اند. می‌دانیم که یمن الآن در آستانه یک قحطی و رکود تمام‌عیار اقتصادی است. تا همین الآن هم هزاران نفر جان خود را از دست داده‌اند و هر هفته هم به خاطر گرسنگی و عدم دست‌رسی به داروهای موردنیاز این تعداد بیش‌تر و بیش‌تر هم می‌شود. بنابراین اگر ترامپ ارسال سلاح‌های آمریکایی و حمایت از سعودی‌ها را قطع کند، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد، اما باید دید وقتی ترامپ رسماً ریاست‌جمهوری را به عهده می‌گیرد چه کار خواهد کرد.

ترامپ بر خلاف مواضعش درباره خاورمیانه، درباره مسلمان‌ها حرف‌های عجیبی زده و گفته ورود آن‌ها به آمریکا را ممنوع خواهد کرد و به جمعیت مسلمان این کشور نیز فشار خواهد آورد. چه آینده‌ای در انتظار مسلمانان ساکن آمریکاست؟

قطعاً این‌گونه مواضع ترامپ بسیار افراطی هستند، اما سیاست‌های خارجی آمریکا تا به امروز نشان داده که مسلمانان در کشورهای دیگر باید بیش‌تر از مسلمانان درون آمریکا نگران باشند. قتل‌عام مسلمانان در سراسر دنیا و اجبار آن‌ها به فرار از کشورهایشان خیلی بدتر از آن است که به مسلمان‌ها اجازه ندهید وارد کشورتان شوند یا برای آن‌هایی که در کشورتان زندگی می‌کنند محدودیت قائل شوید.

اوباما قطع‌نامه سازمان ملل را وتو نکرد چون از اربابان خود خوشش نمی‌آید/ این قطع‌نامه هم کاری از پیش نخواهد برد/ ترامپ برای خاورمیانه بهتر از اوباما خواهد بود/ کلینتون باید به خاطر جنایت علیه بشر به دار آویخته شود/
سوءاستفاده ترامپ از ناآگاهی و ترس مردم آمریکا درباره اسلام و مسلمانان؛ «دانلد جی. ترامپ خواستار توقف کامل و مطلق ورود مسلمانان به آمریکاست»

من خودم به عنوان یک مسلمان، تهدیدات ترامپ علیه مسلمانان را حتی قابل‌مقایسه با اقداماتی نمی‌دانم که اوباما انجام داد. او در حرف زدن مهربان است، اما هم‌زمان ارتش خود را وارد خاورمیانه و غیرنظامیان مسلمان را بمباران می‌کند. اوباما از قتل‌عام‌های اسرائیل در غزه حمایت می‌کند، به سعودی‌ها سلاح می‌دهد تا مردم یمن را بکشند، و حامی جهادی‌های وهابی در سوریه هم هست.

بنابراین حرف‌های ترامپ قطعاً اشتباه هستند و انگیزه هم می‌شوند تا فضای نفرت علیه مسلمانان در جامعه آمریکا به تشدید شود، به خصوص که بسیاری از طرف‌داران ترامپ واقعاً متعصب و دشمن مسلمان‌ها هستند؛ با این حال، من فکر نمی‌کنم این حرف‌ها و مواضع، مشکل بزرگ‌تری از جنگ‌های آمریکا علیه مسلمانان و آواره کردن آن‌ها از کشورهایشان باشد.

ترامپ درباره توافق هسته‌ای هم مواضع مشهوری داشته است. به نظر شما این توافق در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ محکوم به شکست است؟

ترامپ در ابتدا درباره پاره کردن توافق صحبت می‌کرد، که به نظر من اقدام احمقانه‌ای است. من معتقدم توافق هسته‌ای با ایران یک واقعیت بسیار مثبت است، اگرچه دلیل این‌که این توافق اصلاً حاصل شد آن‌گونه که مردم فکر می‌کردند، دلیلی نبود که آمریکایی‌ها می‌گفتند. به هر حال، ترامپ از آن زمان، موضع خود را تغییر داده و متوجه شده که رها کردن توافق کار بسیار دشواری خواهد بود. پیش‌بینی این‌که نهایتاً ترامپ بلایی سر توافق خواهد آورد یا نه خیلی دشوار است، اما قطعاً مواضعی که در این‌باره گرفته، مواضع غیرسازنده‌ای هستند.


[1] About T.U.T Link



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس