کد خبر 664608
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۱

نشست مطبوعاتی دومین جشنواره پیامبر اکرم(ص) با عنوان مشق صلوات با حضور دکتر عیسی عیلزاده، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، مجید مجیدی کارگردان فیلم کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» و سید مجتبی موسوی معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، برگزار شد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی و اموربین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، دکتر عیسی علیزاده، مدیرعامل سازمان درباره برگزاری دومین دوره جشنواره پیامبر اکرم (ص) با موضوع طراحی صلوات، گفت:‌ با توجه به دغدغه‌های آقای مجیدی و با نگاه به سیره حضرت محمد (ص) و اقداماتی که گروه‌های افراطی در حوزه جهان اسلام انجام می‌دهند، سازمان زیباسازی وظیفه خود دانست که از این حرکت حمایت کند.

او با بیان اینکه سازمان زیباسازی در حوزه اجرایی و بخش عمومی، کارهایی را انجام می‌دهد و بخش اختصاصی و حرفه‌ای آن برعهده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است، ادامه داد: درصد قابل توجهی از بیلبوردهای شهر به ‌نمایش آثار این جشنواره اختصاص داده خواهد‌شد و کارگاه‌های اجرایی با حضور اساتید برجسته در این جشنواره در نظر گرفته‌شده‌است.

مدیرعامل سازمان زیباسازی درباره تشکیل بنیاد پیامبر اکرم (ص) با اشاره به اینکه این بنیاد کاملا مستقل است و به نهادهای دولتی و غیردولتی ارتباطی ندارد، افزود: تشکیل این نهاد با توجه به دغدغه شخصی مجید مجیدی پیگیری می‌شود.

به گفته دکتر علیزاده سایر ارگان‌ها و نهادها هم می‌توانند از آن حمایت کنند. نه آقای مجیدی و نه دست‌اندرکاران تشکیل بنیاد به‌دنبال این نیستند که به جایی وابسته شوند و برای بنیاد بودجه بگیرند. حضور سازمان زیباسازی هم صرفا به‌خاطر حمایت از این حرکت است و مایه افتخار ما است که سهم کوچکی در این جشنواره داریم

در ادامه این نشست کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» بااشاره به اینکه دومین جشنواره امسال با عنوان «مشق صلوات» برگزار می‌شود، گفت: قرار است جشنواره چهار اردیبهشت سال ۹۶، همزمان با روز مبعث افتتاح شود.

مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» با تاکید براینکه یکی از برکات بزرگ زندگی من این است که هفت سال از عمرم را صرف ساخت فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» کرده‌ام، افزود: ما در شرایط و جهانی زندگی می‌کنیم که پر از تفسیرهای غلط و نگاه‌های نادرست نسبت به اسلام است. کلید اسلام‌هراسی در دنیا زده شده و شاهد هستیم که چه قرائت‌های نادرستی از اسلام در دنیا رواج داده می‌شود. به همین دلیل، ضرورت پرداختن به سیره حضرت محمد (ص) بیش از پیش احساس می‌شود.

به گفته او تا کنون حرکت‌های جمعی و جهانی برای ارائه قرائت درست و زیبایی از اسلام ناب محمدی انجام شده است. یکی از زبان‌های ارائه این نگاه در قالب هنر می‌تواند تجلی پیدا کند.

کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» با اشاره به اینکه درصدد هستیم بنیادی را تحت عنوان بنیاد هنری حضرت رسول اکرم (ص) راه‌اندازی کنیم، گفت: در این بنیاد فقط به کارهای هنری در رشته‌های مختلف از جمله تجسمی، ادبیات،‌ تئاتر و سینما پرداخته می‌شود.

او با بیان اینکه می‌توان این جشنواره را جهانی کرد و از تشکل‌های دیگر هم برای حضور در آن دعوت کرد؛ افزود: فعلا در حوزه تجسمی فعالیت می‌کنیم، چون فکر کردیم که امکان تحقق اهداف‌مان فعلا در این حوزه وجود دارد.

مجیدی با تاکید بر اینکه ما در بنیاد پیامبر اکرم (ص) به‌دنبال این هستیم که بیشتر مبلغ باشیم و آثاری را درباره سیره حضرت رسول (ص) تولید کنیم، گفت: باید تشکلی مثل بنیاد وجود داشته باشد تا هنرمندان عرصه‌های مختلف را حمایت و هدایت کند. بنیاد به هنرمندان کمک می‌کند تا ایده‌های خود را اجرایی کنند و به خلق اثر بپردازند. این خلق اثر منحصر به داخل کشور نیست، بلکه می‌تواند کل جهان اسلام را در بربگیرد و اثر هنری تولید کند.

به گفته او بنیاد پیامبر اکرم (ص) متعلق به هیچ تشکل و ارگان دولتی یا غیردولتی نیست و به آن‌ها وابستگی ندارد. امیدواریم این بنیاد هرچه زودتر راه‌اندازی شود تا اهداف‌مان را در یک تشکل مستقل و خارج از سلیقه و مدیریت‌های دولتی به پیش ببریم.

مجیدی درباره برپایی دومین جشنواره پیامبر اکرم (ص) با تاکید براینکه نخستین جشنواره پیامبر اکرم (ص) به بهانه ساخت و نمایش فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» و تحت عنوان نام‌نوشته برگزار شد که اثر برگزیده آن به‌عنوان لوگوی فیلم انتخاب شد، گفت: دومین جشنواره را امسال با عنوان «مشق صلوات» برگزار می‌کنیم و قرار است، چهارم اردیبهشت و همزمان با روز مبعث افتتاح شود. از اساتید بزرگ حوزه تجسمی برای حضور در این جشنواره دعوت کرده‌ایم که نام آن‌ها متعاقبا اعلام می‌شود. آثاری که به جشنواره راه پیدا می‌کنند بناست در سطح تهران و شهرستان‌ها به‌نمایش گذاشته شوند.

این کارگردان سینما با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم بعد از این دوره از جشنواره، از علاقه‌مندان در حوزه تجسمی برای برگزاری یک اکسپوی بزرگ دعوت کنیم و آثار آن‌ها را در معرض فروش و نمایش بگذاریم، ادامه داد: بنا داریم این جشنواره را هر دو سال یک‌بار و به‌صورت دوسالانه برگزار کنیم. وقتی بنیاد تشکیل شود این جشنواره یکی از زیرشاخه‌های آن‌ خواهد بود.

مجتبی موسوی دبیر دومین جشنواره پیامبر اکرم (ص) نیز در این نشست گفت:‌ نخستین دوره جشنواره پیامبر اکرم (ص) سال 1392 تحت عنوان «نام نوشته» برای فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» برگزار شد و امسال این جشنواره با موضوع صلوات و با عنوان «مشق صلوات» در رشته‌های خوشنویسی و نقاشی‌خط برگزار می‌شود.

او با تاکید براینکه علاقه‌مندان فرصت دارند تا 10 اسفند 1395 در این جشنواره ثبت نام کنند، افزود: مجموعه آثار جشنواره در سه بخش نمایشگاهی به‌نمایش گذاشته می‌شود؛ بخش اول مربوط به آثار مسابقه است که هفت نفر از اساتید خوشنویسی و نقاشی خط آن‌ها را داوری کرده‌اند. بخش دیگر مربوط به مهمانان است که آثار هنرمندان شاخص و تراز اول گرایش‌های مختلف خوشنویسی و نقاشی خط در آن به‌نمایش گذاشته می‌شوند. بخش سوم نیز مربوط به شناسایی و نمایش آثار قدما با موضوع صلوات است. در نهایت کتابی از مجموعه آثار جشنواره چاپ خواهد شد.

موسوی با اشاره به اینکه هنرمندان می‌توانند با مراجعه مستقیم به دبیرخانه که در نگارخانه برگ برپا است آثار خود را ارائه کنند، ادامه داد: هنرمندان شهرستانی نیز می‌توانند با مراجعه به دفاتر انجمن خوشنویسان در شهرهای خود برای حضور در این جشنواره ثبت نام کنند. همچنین یک سالن نمایشگاهی استاندارد در تهران برای نمایش آثار جشنواره در نظر گرفته خواهد شد.

او با بیان اینکه اساتید درجه یک و شاخص هنر در داوری آثار حضور خواهند داشت و حتی‌المقدور از بحث کپی و نگرانی‌های مربوط به آن جلوگیری می‌شود، افزود: قرار نیست که هنرمند جلوی اساتید و داوران به خلق اثر بپردازد، چون خلق اثر یک کار لحظه‌ای نیست. برای ما ایده و خلاقیت هنرمندان مهم است و هنرمندان درجه یک می‌توانند آثار شاخص خود را به جشنواره ارائه کنند.

دبیر جشنواره پیامبر اکرم (ص) درباره جوایز برگزیدگان این جشنواره نیز گفت: ما در هر گرایش، سه برگزیده خواهیم داشت که به ترتیب به نفر اول تا سوم پنج سکه، چهار سکه و سه سکه بهار آزادی همراه با دیپلم افتخار جشنواره اهدا می‌شود. در بخش نستعلیق و شکسته نستعلیق نیز به 10 نفر هنرمند شایسته تقدیر، لوح و یک سکه بهار آزادی اهدا خواهد شد. در دو گرایش ثلث و نسخ و خط نقاشی نیز سه هنرمند شایسته تقدیر شناخته خواهند شد.
 
همچنین در هر گرایش به‌جز نفرات اول تا سوم و تقدیری‌ها بنا به نظر هیأت داوران، یک اثر به‌عنوان دریافت‌کننده جایزه ویژه معرفی می‌شود که نشان جشنواره و هفت سکه بهار آزادی به وی اهدا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس