به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجی بابایی در ارتباط تلفنی با بخش خبری ساعت 21 سیما افزود: خوشبختانه یا متأسفانه در بودجه سال 96 که به مجلس اعلام شده است، نفتی تر شده ایم یعنی برداشت از نفت حدود 116 هزار میلیارد تومان شده است و مالیات ها هم 112 هزار میلیارد تومانی که نسبت به عملکرد سال 1395 که پیش بینی می شود شش ماهه اول آن 85 درصد تحقق پیدا کرده، چیزی حدود 16 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: اگر دولت در خصوص سرمایه گذاری هایی که در برنامه ششم برای تولید و افزایش رونق اقتصادی پیش بینی شده است، موفق نشود ما مثل 1394 موفق نخواهیم بود که بتوانیم 112 هزار میلیارد تومان را وصول کنیم.
حاجی بابایی افزود: اما نکته کلیدی اینجاست و آن اینکه در سال 96 اگر بخواهیم این مالیات را وصول کنیم حتماً باید 724 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در کشور شکل بگیرد و بر اساس پیش بینی های برنامه ششم فکر می کنیم این بلندپروازانه است.
وی گفت: از طرفی هم وصول 112 هزار میلیارد تومان در سال 96 شاید بتوانیم تا 90 درصد را محقق ببینیم اما با این حال در رکود اقتصادی هر چقدر مالیات افزایش می یابد در حقیقت تولید ضربه می بیند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس افزود: بر اساس طرح جامع مالیاتی کشور، در بدبینانه ترین حالت، ظرفیت دریافت 150 هزار میلیارد تومان مالیات را داریم اما متأسفانه به دلیل اینکه تا 50 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد و علیرغم تلاشی که دولت داشته تا بتواند بر اساس طرح جامع مالیاتی برخی از روزنه ها را ببندد و مانع فرار مالیاتی شود اما این در برابر آنچه که در کشور اتفاق می افتد بسیار ناچیز است.
حاجی بابایی گفت: فکر می کنیم مقداری فشار مالیاتی بر سر کسانی فرود می آید و آنها را تحت الشعاع قرار می دهد مثل خرده فروش ها و یا کارمندان دولت که مالیات ها را نقد پرداخت می کنند.
وی افزود: اگر بخواهیم در خوش بینانه ترین حالت این افزایش را داشته باشیم، دولت اگر همه این افزایش را از محل فرار مالیاتی دیده باشد و راه های آن را اتخاذ کند به نظر می رسد قابل تحقق باشد اما اگر از طریق فرار مالیاتی و گسترش حیطة مالیاتی این کار را انجام نداده باشد در خوش بینانه ترین وضعیت هم این رقم تحقق پیدا نخواهد کرد.
حاجی بابایی در ادامه گفت: در برنامه ششم مصوب کردیم که هر گونه معافیت مالیاتی جدید ممنوع است زیرا هر گونه معافیت مالیاتی جدید فشار آن را بر دیگر اقشار جامعه افزایش می دهد.
وی افزود: اما در خصوص مشوق ها، ما باید به سمتی حرکت کنیم کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند در تسهیل سرمایه گذاری شرایط را آماده کنیم تا فرد بتواند مقایسه کند که پول خود را در بانک بگذارد یا اینکه سرمایه گذاری کند نظر دوم را انتخاب کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: در طول سال های اخیر کارهای بسیار زیادی در استان ها انجام شده و رقابت سنگینی هم در جذب سرمایه گذاری در استان ها وجود دارد اما صادقانه باید گفت که هنوز شرایط برای سرمایه گذاری خیلی آماده نیست و کمتر در آن موفق بوده ایم.
حاجی بابایی افزود: باید مجلس و دولت دست به دست هم دهند و در برنامه ششم هم تسهیلاتی دیده شده است که سرمایه گذاری در کشور آسانتر انجام شود.
وی گفت: دولت هم قدم های خوبی برداشته است که آن را نمی شود نادیده گرفت اما این قدم ها برای کشوری که به شدت با رکود اقتصادی مواجه است قابل قبول نیست.