به گزارش گروه خواندنی های مشرق، مهندس خدیجه محصلی مسوول دبیرخانه كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان این مطلب اظهار داشت: انواع فرآورده های دخانی شامل سیگار، پیپ، قلیان، تنباكوی جویدنی و سیگار برگ سبب ایجاد سرطان می شوند.
وی ادامه داد: سرطان های ایجاد شده در اثر مصرف دخانیات شامل سرطان ریه، حفره دهانی، لب، بینی، حنجره، معده، لوزوالمعده، كبد، سرطان گردنه رحم و سرطان مقعد است.
به گفته مسوول دبیرخانه كشوری كنترل دخانیات، سیگار باعث بروز 90 درصد سرطانهای ریه، 50 درصد بیماریهای قلبی عروقی، 75 درصد بیماری های تنفسی، 12 درصد كل مرگ ها و 30 درصد مرگ های بین 30 تا 50 سالگی است.
به گزارش برنا،محصلی با اشاره به این كه، با مصرف روزانه 29 نخ سیگار، خطر سرطان لوزالمعده درمردان 5 برابر و در زنان 6 برابر می شود، تصریح كرد: برای پیشگیری از سرطان لوزالمعده پرهیز از استعمال دخانیات همراه با رعایت رژیم غذایی و مصرف غذاهای كم چرب و پر فیبر لازم است.
وی افزود: مردان سیگاری 70 درصد و زنان سیگاری 40 درصد احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان كلیه و مثانه دارند و همچنین خطر سرطان دهان و گلو با افزایش تعداد سیگار مصرفی افزایش می یابد.
مسوول دبیرخانه كشوری كنترل دخانیات تأكید كرد: هر چه مصرف سیگار در سنین پایین تر شروع شود و تعداد نخ های و محتوای قطران سیگار بیشتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان ریه بیشتر می شود.