رئیس‌جمهور گفت: افراط‌گر گروه مقابل را کوچک می‌پندارد، افراط‌گر جزء خود و یاران خود همه را ناحق می‌پندارد در حالی که در اسلام همه جامعه بشری یک واحد است.

افراط‌گر جز خود و یارانش همه را ناحق می‌پندارد/ سر مسائلی که برای جامعه مهم نیست وقت تلف نکنیمبه گزارش مشرق، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز در نخستین همایش مسئولیت اجتماعی کشور که در محل اجلاس سران برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: بسیار خوشحالم در ایامی که عطر حسینی به مشاممان می‌رسد، به مناسبت نزدیک شدن به اربعین آن بزرگوار و همچنین عطر و یاد رسول گرامی اسلام امام مجتبی (ع) و مولایمان علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) در جمعی دور هم گرد آمده‌ایم که از خیر و برکات و خیر جمعی سخن می‌گوییم.

وی در ادامه افزود: اساس وجود انسان از انس است و خود کلمه انسان از ریشه انس به شمار می‌رود و همه زندگی ما زمانی به نشاط و شادمانی توأم خواهد بود که با همنوعانمان دارای انس، رحمت، مهربانی باشیم، همه اسلام و ادیان آسمانی ریشه و منشأشان درست نقطه مقابل آن چیزی است که امروز افراطیون در جهان فریاد می‌زنند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: افراط‌گر خود را می‌بیند، همچنین افراط‌گر جمع خود را می‌بیند و افراط‌گر گروه مقابل را کوچک می‌پندارد، افراط‌گر جزء خود و یاران خود همه را ناحق می‌پندارد در حالی که اسلام اساسش این است که تمام جامعه بشری یک واحد است که یا برادران ما هستند، یا همنوعان ما هستند، آیا می‌شود ما زندگی داشته باشیم که بدون رابطه انسانی و مهربانی با دیگران و عفو و گذشت و یاری و کمک دیگران مفهومی برای انس باشد و هر جا انس نیست، انسان هم نخواهد بود.

روحانی ادامه داد:‌ اگر می‌خواهیم در کنار هم باشیم، باید یکدیگر را یاری کنیم شاید به ذهن ما بیاید که یاری گیرنده محتاج است به عکس یاری‌دهنده بیشتر محتاج است، احتیاج یاری‌گیرنده عمدتاً مادی است و احتیاج یاری‌دهنده عمدتاً روحی و معنوی است آن وقت که شما یک انسان گرفتار را کمک می‌کنید و آن روز که شما با هدیه‌ای یک زندانی را از بند رها می‌کنید و آن روز که به یاری یک معلول می‌شتابید و روزی که دل زن سرپرست خانواده را خوشحال می‌کنید خود را راضی کرده‌ایم قبل از آنکه طرف مقابل را راضی کرده باشیم.

وی تأکید کرد:‌ما نیازمند به کمک هستیم نه نیازمند به دریافت کمک که البته همه ما نیاز به کمک دیگران به یک نوع هستیم، هیچ انسانی در جامعه امروز بدون یاری دیگران نمی‌تواند کمک کند نه آن روز که مریض می‌شود نیاز به پزشک دارد و نه اینکه آن روز فرزند خود را می‌خواهد به مدرسه بفرستد احتیاج به مدرسه و معلم دارد، بلکه حتی از صبحگاهان در تمام نیازمندی‌های زندگی‌مان از آنچه که به عنوان صبحانه صرف می‌شود تا وسیله نقلیه‌ای که ما را به محل کار می‌برد و تا جایی که ما فعالیت می‌کنیم تا آنچه که نیاز داریم از مغازه‌ای می‌خریم و آنچه مغازه‌ می‌خواهد از تولیدگر می‌خرد تمام زندگی ما احتیاج به دیگران است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: همه زندگی ما اینگونه است که همدیگر را یاری کنیم و سرمایه‌های جامعه را حفاظت کنیم، هر کس می‌خواهد در این جامعه مسئولیتی را بر عهده گیرد، یادش باشد که دو شرط نیاز است برای مدیر، مسئول در هر سطحی، اولاً باید قدرت آن را داشته باشد که از سرمایه‌ها به خوبی حفاظت کند، نکند چند صباحی ما در گوشه‌ای مسئولیت کشور عظیمی مثل ایران را بر عهده داشته باشیم اما از سرمایه‌های مادی و معنوی این کشور حراست نکنیم. مقصودم تنها نفت و گاز و معادن نیست از رابطه سالم یک جامعه و دوستی اعضای یک جامعه باید حفاظت کنیم و شکاف در میان مردم به وجود نیاوریم، سر مسائلی که خیلی برای جامعه ما مفید و مهم نیست وقت خود را تلف نکنیم.

روحانی تصریح کرد: بر اساس آنچه که قرآن می‌گوید، یکی به سمت کعبه می‌رود و دیگری به سمت بیت‌المقدس و دیگری به جهت سوم و چهارمی مسیر دیگری را پیش و چشم روی خود قرار می‌دهد، قرآن می‌گوید برای این جور مسائل با یکدیگر بحث نکنید و لکن وجهه هر قومی برای خود مقدساتی، جایگاه، قبله‌ای و جهتی دارد، سر این بحث نکنید، بحث نکنید که بیت‌المقدس بهتر است یا کعبه، بحث نکنید که قبله ما بهتر است یا مسیحیان و یهودیان، فستقبل خیرات آنچه که مهم است در کار خیر این است که در کار خیر از یکدیگر سبقت بحوییم.

روحانی ادامه داد:‌افتخار ما آن زمانی است که نسبت به ملت‌ها، اقوام و گروه‌های دیگر در خیر به مردم و خیررسانی به جامعه و خیرجمعی بر دیگران مقدم باشیم.

وی گفت: اولین خیر در جامعه وحدت آن جامعه است همچنین اولین خیر در یک جامعه احترام به مذاهب و ادیان، همه اقوام یک جامعه است، همان روشندل عزیز ما که با صدای خوشش خواند و گفت بنی‌آدم اعضای یکدیگرند و یا اعضای یک پیکرند، ما همه اعضای یک پیکر واحد هستیم چرا اینقدر شکاف و فاصله چرا سر مسائلی که اهمیت ندارد ارزش مهم را زیر پا می‌گذاریم، برای کاری راستی را زیر پا می‌گذاریم و دروغ می‌گوییم و برای کاری به دیگران توهین می‌کنیم  و چهره‌ها را تخریب می‌کنیم، آن کار چیست؟ این آقا عزیز باشد یا نباشد، کاری کنیم که در نظرسنجی محبوبیت این فرد زیاد یا کم شود، آنچه که مهم است آن ارزش‌های بزرگ اخلاقی است، راستی، اخلاق، وحدت جامعه را زیر پا گذاشته‌ای برای چه هدفی؟ و چه ارزشی دارد، چرا برای مسائل کوچک جامعه ارزش‌های بزرگ جامعه را قربانی می‌کنی.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در جامعه ما نیاز به خیر جمعی است و ما هم نیاز به خیرجمعی داریم باید همدیگر را یاری و کمک کنیم این خیر تنها سخاوت مادی نیست که البته به جای خود آن سخاوت مادی هم بسیار ارزشمند است. گاهی سخاوت مادی زندگی یک انسان را نجات می‌دهد و گاهی سخاوت مادی باعث می‌شود فردی از بیماری نجات یابد یا طرف بتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد که سر جای خود این سخاوتمندی بسیار مهم است،‌سخاوت مادی ساختمان پربرکت مدرسه و بیمارستان را می‌سازد و همچنین زندگی آنهایی که نیازمند هستند را به سامان می‌رساند، غم و اندوه را از زندگی مردم می‌زداید، پیغمبر می‌گوید ارزش آدم‌ها بر اساس نیکوکاریشان مشخص می‌شود زیرا هر مقدار نیکوکاری و خیرجمعی یک انسان بیشتر باشد، منزلت و جایگاه او باید برتر و بالاتر باشد.

روحانی ادامه داد: ما گاهی در مسائل روحی باید به جامعه کمک کنیم، گاهی باید افراد را یاری کنیم از لحاظ روحی و گاهی صلح‌رحم خیرجمعی است، سرزدن به پدر، مادر، اقوام، دوستان،  انسان‌ها نیاز به محبت، رابطه دارند چرا آن همه در روایات ما به سبک زندگی اسلامی برای دیدن افراد حق همسایه و همنشین و دوست آن همه تأکید شده است، چرا در روایات راجع به عیادت مریض آن هم با تمام ویژگی‌ها تأکید شده، امام می‌گوید عیادت مریض جزء حقوق مریض است، اما در عیادت کوتاه‌ترین زمان را بگذارید مگر آنکه خود او از شما بخواهد که بمانید.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود تأکید کرد: امروز در شرایط فعلی جامعه ما من به عنوان یک خادم شما مردم عزیز به صراحت عرض می‌کنم که امروز هیچ نیازی در جامعه ما بالاتر از مسئله اشتغال جوانان نیست و هیچ خیری بالاتر از زمینه‌سازی برای اشتغال نسل جوان ما نیست به ویژه آنهایی که مشکل جسمی دارند، خیلی بنده خوشحال شدم از یک خیری که شرکت تولیدی را تشکیل داده و همه کارگرانش و افراد را از معلولین انتخاب کرده چقدر کار ارزشمند و بزرگی است که آدم برود و سرمایه‌گذاری کند و این بهترین کار است،‌کمک اگر می‌خواهیم کنیم بهترین کمک اشتغال برای یک فردی است که دارای مشکلات جسمی و یا ذهنی است که بتوانیم شغلی برایش درست کنیم و زندگی را برای او سامان دهیم که بتواند ازدواج کند و دارای مسکن شود، امروز بالاترین خیرجمعغی اشتغال برای جامعه است.

وی ادامه داد: امروز بهترین خیرجمعی انسجام ملی است که یک جامعه و یک ملت در کنار هم باشند، خیرجمعی تنها این نیست که ما نذر کنیم در ایامی به مردم غذا دهیم که البته آن هم سر جای خودش یک خیرجمعی است اما خیرجمعی به این است که شما به یک فردی که زندگیش در تزلزل است و در خانواده‌ای دارد شکاف ایجاد می‌شود اگر شما رفتید و التیام به وجود آوردید و استحکام خانواده اثر کار شما بود، این کار خیرجمعی است.

رئیس‌جمهور اضافه‌کرد:‌ اگر شما توانستید بخشی از وقت خود را وقف کنید در حالی که ما فقط فکر می‌کنیم فقط باید زمین و ساختمان و باغ و مزرعه وقف کنیم که البته سرجای خودش این مسائل مهم است و به جامعه کمک می‌کند اما یکی از وقف‌ها وقف وقت است یک زمانی از وقت و ساعات زندگیمان را وقف کنیم برای تربیت نوجوانان و ارزش جوانان، بنده زمانی که جوان‌تر بودم هنگامی که به کوه می‌رفتم دو نفر بودند که می‌آمدند همه را جمع می‌کردند و آنها را وادار به نرمش می‌کردند و در این کار هم وارد بودند که این کار آنها هم خیرجمعی است، ما اگر در یک جایی مردم را تشویق کنیم به ورزش، سلامت، بهداشت این کار خیرجمعی به شمار می‌رود، همچنین اگر ما سمنی را تشکیل دهیم و با آن سازمان مردم‌نهاد برای محیط زیستمان کمک کنیم این خیرجمعی است.

روحانی تأکید کرد: اگر دست به دست هم دهیم لوله آبی را با خرج خودمان تعمیر کنیم که در همین رابطه اخیراً وزارت نیرو گزارشی به بنده داد که کل لوله‌های آب شهرستان‌ها بزرگ و کوچک کشور، که بنده نوشته بودم که برای مقابله با کم‌آبی چه کار باید کرد که در این گزارش آمده بود بیش از 30 درصد آب در اثر کهنگی لوله‌ها تلف می‌شود که این آمار بسیار قابل توجه است که این لوله‌ها مربوط به سال‌ها پیش بوده و باعث نشتی می‌شود و موجب تلف شدن 30 درصد از آب کل کشور می‌شود که اگر بتوانیم جلوی این کار را بگیریم، البته شاید شما بگویید که این کارها وظیفه دولت است که من اصلاً وظیفه ملت یا دولت قبول ندارم زیرا همه ما یک مجموعه هستیم، همه باید دست به دست هم دهیم دولت هم اگر کاری می‌کند در سایه تلاش شما است، قبلاً‌ مخارج دولت عمدتاً از نفت بود در حالی که در دولت یازدهم اتکاء به نفت را بسیار کم کردیم هر چند هنوز هم باید کمتر شود.

روحانی افزود: اتکاء‌ به نفت هم اکنون به 30 درصد رسیده است که 70 درصد دیگر عمدتاً‌ متکی به مالیات است یعنی مردم خودشان دارند کشور را اداره می‌کنند البته نفت هم جزء سرمایه‌های ملی است البته آن نفت برای ما نیست، بلکه برای ما و نسل‌های آینده است و مال همه است اما مالیات برای خودمان است که به دولت پرداخت می‌کنیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما همه باید دست به دست هم دهیم مشکلات این جامعه که امروز مسئله اشتغال، آب و محیط زیست به عنوان مهمترین مسائل کشور به شمار می‌رود، چگونه باید حل کنیم؟‌ما دیروز برای افتتاح سه مرکز بزرگ تولید نفت که جای افتخار است که ما بحمدلله در این سه سال تولید نفت را در غرب کارون 250 هزار بشکه افزایش دادیم که این افتخار صنعت و کارکنان نفت است، حدود 40 تا 45 هزار بشکه در این منطقه تولید می‌شد که الان 300 هزار بشکه در روز تولید می‌شود. تلاش بزرگی صورت گرفته و برای اینکار 7 میلیارد دلار هم سرمایه‌گذاری شده است. لذا این کار کار عظیمی است اما بسیاری از این مراکز گازشان می‌سوزد و با این کار توأم که نفت تولید می‌کنیم مقداری هم داریم هوا را آلوده می‌کنیم، چگونه باید این مسئله حل شود؟ یک بخش دیگری وجود دارد که نیاز به سرمایه دارد و باید به سرعت به نتیجه برسانیم بخش انرژی است که همه این گاز به آن بخش منتقل شود و تبدیل شود به گاز شیرین و بقیه محصولات و مورد استفاده قرار بگیرد.

وی بیان کرد: در اینجا مشاهده می‌کنیم سرمایه‌گذاری بزرگی انجام داده‌ایم، اشتغال درست کرده‌ایم برای جوانان و سرمایه مملکت را زیاد کردیم و توسعه کشور را اضافه کردیم همزمان ممکن است  گوشه‌ای از محیط زیست را تخریب کنیم، لذا در اینجا یک سرمایه‌گذاری دوم نیاز است تا جلوی تخریب محیط زیست را بگیریم این کار یک خیرجمعی است یعنی کسی که کارخانه LNG را می‌سازد و تولید هم می‌کند سود هم می‌برد نوش‌جانش و حقش است در حالی که دارد به محیط زیست هم خدمت‌گزاری می‌کند،‌آن کسی که دارد سرمایه مولد را به کار می‌برد برای خودش سود می‌برد مال خودش اما برای اشتغال جامعه ما هم دار کار می‌کند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: آن معلمی که سر کلاس می‌رود حقوقش را دریافت می‌کند اما مهم این است که دارد به جامعه خدمت می‌کند و نسل جوان ما را دارد پرورش می‌دهد، مدیریت و متخصصین آینده این کشور را می‌سازد. خیرجمعی یک معنای بسیار گسترده‌ای دارد و تنها کمک مالی نیست. انواع کمک‌ها را ما باید انجام دهیم گاهی ممکن است شما یک مقاله خوب بنویسید و برنامه خوبی در فضای مجازی بگذارید و برای مردم نشاط درست کنید و به سلامت مردم کمک کنید، آن هم خیرجمعی تلقی می‌شود، یک هنرمند ممکن است بخشی از وقت خود را اختصاص دهد برای آموزش نوجوانان و جوانان و اوقات فراغت آنها را پر کند و با هنر آشنا کند این هم یک نوع خیرجمعی است.

وی با بیان اینکه خیرجمعی معنای وسیعی دارد، اظهار داشت:‌ گفتمان ما خیلی در جامعه سیاست‌زده شده، اشکال ندارد گفتمان سیاسی هم لازم و خوب است اما گفتمان ما مقداری هم اجتماعی و خیرجمعی بشود، فستقبل خیرات همین است که به ما می‌گوید آنقدر سر این مسائلی بحث نکنید که خیلی مفید برای جامعه شما نیست، شما الان در غرب نگاه کنید و ببینید که دانشگاه‌های اروپا و آمریکا چه مقدارش از درآمد اوقاف آن دانشگاه اداره می‌شود، دانشگاه هاروارد آمریکا موقوفاتش بیش از 33 میلیون دلار است، مردم خیر و مختلف کارخانه‌شان زمینشان و هر چه دارند به این دانشگاه وقف کرده‌اند و سالی 1.5 نت 2 میلیارد دلار از طریق درآمد این اوقاف به دانشگاه می‌رسد، این دانشگاه نصف مخارج خود را از طریق مؤسسات خیریه و اوقاف تأمین می‌کند، 70 دانشگاه بزرگ آمریکایی بخش زیادی از مخارجشان از طریق اوقاف به دست می‌آید.

روحانی تأکید کرد: افرادی ثروتمند هستند که تمام زندگیشان را برای یک دانشگاه معتبر وقف کرده‌اند، البته در کشور ما هم زیاد است و قبلاً بیشتر در حوزه‌های علمیه، مساجد و امامزاده‌ها این وقف‌ها صورت می‌گرفت، این طور نیست که فکر کنیم در دنیای غرب وقف، نذر، کمک نیست، این همه خانواده‌هایی که در غرب یک فرزند را از بهزیستی می‌آورند و به عنوان فرزندخوانده می‌پذیرند و واقعاً به عنوان یک فرزند با او رفتار می‌کنند، ما وقتی می‌گوییم غرب فکر می‌کنیم یکسری مفاسدی در غرب است و همه مفاسد هستند در حالی که اینطور نیست زیرا اگر همه‌اش مفاسد بود به این رشد علمی و اقتصادی نمی‌رسیدند، بله، گوشه‌هایی از آن هم آلوده است که البته ما خوب‌هایش را یاد بگیریم و آن بخش‌های مثبتش را دریافت کنیم.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: بنده بسیار خوشحال هستم مسئولان و وزارتخانه‌های مختلف مردم را تشویق می‌کنند، مردم همچنین دستگاه‌های دولتی را تشویق می‌کنند و هر دو در کنار هم برای کمک به جامعه‌مان به برادران و خواهرمان و فرزندانمان امروز بهتر از دیروز این فضا را در جامعه شاهدیم خواهش بنده این است که بخش از گفتمان، حرف‌ها و تشویق‌هایمان در جامعه در مسیر فستقبل خیرات باشد، ما اجرش را هم در دنیا و هم در آخرت خواهیم دید.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 25
  • ازنوجاني ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    احسنت. افراط گر جز خود و اطرافيانش همه را بي سواد و بي ناسنامه مي خواند.
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    و به بقیه می گوید بروید به جهنم.
  • ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    افراط گران ، همه را بی سواد و لات و بی شناسنامه و ........ میخوانند !!!!!
  • علی ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    افراط‌گر گروه مقابل را کوچک می‌پندارد،، شما مگه خودتان این جوری نسبت به بقیه فگر نمیکنید؟؟؟؟
  • ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    هیچ ایرادی ندارد که عده ای حق محض و عده ای دیگر باطل محض باشند. امام حسین ع و یارانش حق محض و عمر سعد و یزید و شمر و ابن زیاد و ... هم باطل محض هستند . شهدای مدافع حرم در جبهه حق محض و تکفیری های آدم خوار و حامیان ایرانی آن ها در جبهه باطل محضند. البته بقال هیچ وقت نمی گوید ماستم ترش است و ممکن است شخصی لباس پیغمبر هم بپوشد و مجتهد هم باشد و عضو مجمع و مجلسی هم باشد اما... عده ای... مدام بر طبل نسبی گرایی می کوبند و می گویند حق مطلق نداریم !
  • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    چهل ساله می پندارند !!!!!!!!!
  • خشایار ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    بله درست فرمودید .لیبرالهایی که با شعار ما نمی توانیم به بدنه انقلاب نفوذ کردند چهل سال است اینگونه می پندارند و باعث پسرفت کشور شدند . امام خمینی ره همیشه نسبت به خطر نفوذ لیبرالها به نظام هشدار می دادند .
  • ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    از حرف های تکراری روحانی خسته شده ایم....
  • ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی به عمل کار بر آید به سخندانی نیست آقای روحانی لطفا گفتار درمانی کافی است
  • ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    فکر چیز خوبیه. افرادی که فکرشان را بکار می اندازند مردم رو با توهین خطاب نمیکنند و تهدید نمیکنند.
  • ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    دیگ به دیگ میگه رویت سیاهست.
  • قاسم ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    به نظرم اگر سی سال هم به روحانی فرصت بدهند غیر از حرف و شعار چیزی در چنته نخواهد داشت..
  • ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    حاشیه ساری برای بفراموشی سپردن حقوق های نجومی مدیران نجومی بگیر و تخلف مالی 8000 میلیاردی
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    وجود آلودگی هوا و ایجاد مشکلات سلامتی برای مردم را اگر ناحق بداند پس چرا برای کاهش آلودگی هوا اقدام موثری نیست؟ مشکل امروز افراد مسن را کی باید برطرف کند تا افراد مسن در معرض خطر ابتلا به مشکلات تنفسی بتوانند هوای سالم تنفس کنند؟
  • ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    0 0
    حالا خوب است با رای کمتر از 50.7% انتخاب شدید و بقیه را هیچ میدانید اگر با اکثزیت قاطع پیزوز می شدید مخالفین را چه خطاب میکردید؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس