
فضانوردان مریخ بسیار بیشتر از نظر غذایی نسبت به همکارانشان در ایستگاه فضایی بین المللی در تنگنا و مشکل خواهند بود.
دکتر مایا کوپر از لابراتور سیستم های فضایی غذای ناسا می گوید : در طول ماموریت ۵ ساله به مریخ حدود ۳.۱۵۷ کیلوگرم خوراک برای هر نفر نیاز خواهد بود.از نظر ایشان این موضوع یک مانع واضح دربرابر بسیاری از سناریوهای ماموریت به سوی مریخ می باشد.

این سیستم کشاورزی شامل کاشت گیاهان "چندمنظوره” ای است که در عین تامین غذا ، اکسیژن برای تنفس فضانوردان و جذب دی اکسیدکربن بازدم آنها و حتی تصفیه آب را بر عهده بگیرند.
در حالت ایده آل باید اکثر بخش های این گیاه خوراکی باشد ، به سادگی و با کمترین رسیدگی به عمل آید و فضای کمی اشغال کند. 10 گیاهی که پتانسیل رفتن به ماموریت مریخ را دارند و از آزمایش های موفقی را پشت سر گذراندند شامل کاهو ، اسفناج ، هویج ، گوجه ، پیاز سبز ، تربچه ، دلمه فلفل ، توت فرنگی ، سبزیجات تازه و کلم می باشد.ناسا انتظار دارد که تا سال ۲۰۳۰ اولین سفینه سرنشین دار خود به مریخ را ارسال نماید.

در روزهای آغازین ماموریت های فضایی ، فضانوردان ناچار بودند که تکه های یخ زده و خشک غذا و موادغذایی خمیردندانی را تحمل کنند.اما در اواخر دهه ۶۰ میلادی فضانوردان شانس این را پیدا کرده بودند که از غذای گرم لذت ببرند.در یک دهه بعد آنها امکان انتخاب از بین ۷۲ نوع خوراک مختلف را داشتند.