آمریکا به منظور افزایش نفوذ و حضور گسترده خود در آسیا و مقابله با رشد روزافزون چین و همچنین افزایش بودجه نظامی خود، پس از ایران هراسی و اسلام هراسی، "چین هراسی" را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، شبکه خبری راشاتودی، نوشت: گزارش جدید پنتاگون هشدار می‌دهد که چین تا سال 2020 به یك قدرت نظامی قابل توجه تبدیل خواهد شد. اما کان هالینن، کارشناس امور نظامی آسیا، معتقد است که لابی نظامی آمریکا به دلیل حفظ بودجه خود در زمینه تهدید چین، اغراق می‌کند.

هالینن دلیل خود را اینگونه عنوان می کند: در حال حاضر در آمریكا سروصدای زیادی در رابطه با این موضوع وجود دارد و هدف این سروصداها این است که چین را یک خطر و تهدید جدی نشان دهند تا آمریکا بتواند حضور نظامی گسترده خود را در آسیا حفظ کند.

در آمریکا، فشار زیادی برای کاهش بودجه نظامی وجود دارد، اما كمپانی‌های اسلحه سازی و ارتش در حال بزرگ کردن این مسئله هستند و به اصطلاح در حال تبلیغ یک نوع لولوی چینی هستند.

گزارش پنتاگون همچنین نشان می‌دهد؛ چین در حال ساخت ناوهای هواپیمابر، موشک و توسعه جنگ سایبری می‌باشد که در نتیجه این اقدامات قاره آسیا دچار بی ثباتی می‌شود. اما هالینن معتقد است که چین به هیچ وجه وارد چالش با ایالات متحده آمریکا نخواهد شد.

وی اذعان داشت؛ ناوهای هواپیمابر چین به اندازه نصف ناوهای هواپیمابر آمریکا هم نمی‌شوند، به غیر از آن آمریکا 10 ناو هواپیمابر کلاس Nimitz نیز در اختیار دارد.

گفته می‌شود؛ ارتش چین در حال توسعه تسلیحاتی است که به طور ویژه با هدف غرق کردن ناوهای هواپیمابر ساخته می‌شوند. اما بنابر صحبت‌های هالینن این موشک‌ها تا کنون مورد آزمایش قرار نگرفته و قابلیت‌های واقعی آن نیز هنوز ناشناخته باقی مانده است.

هالینن بیان می‌دارد که در حال حاضر بودجه نظامی ایالات متحده پنج برابر بودجه نظامی چین است و خاطرنشان می‌سازد: طبق ارقام و آمار دولت آمریکا، چین در سال 2011 ، حدود 190 میلیارد دلار صرف هزینه‌های نظامی خود خواهد کرد در حالیکه این رقم برای آمریکا مبلغی حدود 1،1 ترلیون دلار است. این بودجه هنگفت به این دلیل است که بخش اعظم بودجه نظامی آمریكا در لابلای بودجه‌های دیگری پنهان می‌شود. مثلا سلاح‌های هسته‌ای بخشی از بودجه انرژی محسوب می‌شوند!

هالینن در ادامه دیدگاه خود را در زمینه تصمیم چین برای افزایش و گسترش قدرت نظامی‌اش، تشریح می‌ کند و می‌گوید؛ من فکر می‌کنم که اصلی‌ترین علتی که چین را به سمت افزایش بودجه نظامی می‌كشاند، حوادثی است که در سال 1996 اتفاق افتاد. در سال 1996 تنش‌های زیادی میان تایوان و چین وجود داشت. به دنبال افزایش این تنش، دولت کلینتون دو ناو هواپیمابر به تنگه تایوان اعزام کرد. این اقدام ایالات متحده نگرانی‌های چین را افزایش داد و چین را مجبور كرد از مواضع خود عقب نشینی کند. چین از این رفتار آمریکا احساس حقارت کرد. احساس چینی‌ها به گونه‌ای بود که ایالات متحده در حال دیکته کردن سیاست‌های داخلی خود در آب‌های داخلی اوست.

وی در ادامه اذعان داشت: به دنبال این حوادث، چینی‌ها به شدت به دنبال ساخت تشکیلات قوی نیروی دریایی برآمدند.

هالینن معتقد است؛ ایالات متحده همچنان در ذهنیت جنگ سرد به سر می‌برد و تلاش می‌كند برای حفظ نفوذ سیاسی خود در برخی نقاط جهان، در آنجا حضور نظامی نیز داشته باشد.

برای دریافت فایل پی دی اف گزارش سالیانه کنگره (توسعه امنیت و نظامی گری جمهوری خلق چین)2011 اینجا کلیک کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس