او در بيستمين سفر استاني خود به ساوجبلاغ و نظرآباد در مهرماه 85، اعلام کرد: «به مفسدان اقتصادي که با رابطهبازي وامهاي ميلياردي از بانکها گرفته اند، فقط 15 روز وقت ميدهم تا حساب خود را با آن بانکها تسويه کنند؛ در غير اين صورت، اسامي آنان را براي ملت ايران افشا خواهم کرد.»
در پايان مهلت دو هفته اي رييس جمهور، خبرگزاري ايرنا در خبري کوتاه با انتشار دو اسم محمد رستمي صفا و العقيلي نام آنها را فاش کرد.
رستمي صفا که بعد از سخنراني رييس جمهور در نظرآباد کرج بهعنوان يکي از مفسدان اقتصادي معرفي شد، از خريداران احتمالي سهام بانک پارسيان در آن مقطع بهحساب مي آمد که توانسته بود در معامل هاي به ارزش 293 ميليارد تومان اين بلوک را خريداري کند، اما اين معامله بعد از انتقاد مستقيم رييس جمهور از مديرعامل بانک پارسيان در سفر استاني به نظرآباد، لغو و رستمي صفا بهعنوان مفسد اقتصادي معرفي شد.
رستمي صفا کيست؟
محمد رستمي صفا از مديران اسبق شرکت ملي گاز است که در دوران مديريت خود نيز مرتکب تخلفات مالي از جمله اخذ و پرداخت رشوه و گردش غير قانوني وجوه در سيستم بانکي براي دريافت وام شده بود.
وي مدير عامل و رييس هيات مديره چند شرکت معظم مرتبط با صنايع گاز نيز بوده و هست که از آن جمله مي توان به شرکت هاي نورد و پروفيل ساوه، پيلوت گاز ( کارخانه توليد کننده اجاق گاز خانگي )، فولاد کاشان ، نورد صفا و ..نام برد.
وي عضو اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران و ايتاليا نيز بوده که از تاريخ 27 تير 86 به مدت سه سال انتخاب شده است.
لغو معامله با بانک پارسيان
محمد رستمي صفا ، 28 شهريور85 موفق شد 28.8 درصد سهام بانک پارسيان را که در مالکيت ايران خودرو بود ، به ارزش حدود 293 ميليارد تومان بخرد. اين معامله نام دومين معامله بزرگ آن زمان بورس ايران پس از معامله صدرا را به خود گرفت اما 13 روز بعد يعني 10 مهر ، بورس معامله ياد شده را به دليل ديررسيدن ضمانتنامه لغو کرد.
اما او چگونه مي خواست سهام بانک پارسيان را خريداري کند.
وي از بدهکاران سنگين بانک پارسيان بوده و هست و با اخذ وام از اين بانک مبلغ 293 ميليارد تومان از وجوه خود بانک براي خريد بانک هزينه کرد!
اينجا بود که نام عبدالله طالبي ، مديرعامل سابق بانک پارسيان به ميان آمد و بررسي هاي احتمالي بعدي دست داشتن طالبي را مشخص کرد و سرانجام بانک مرکزي صلاحيت طالبي را با استناد به مصوبه شوراي پول و اعتبار سلب و وي همراه يک عضو ديگر هيات مديره ، از کار برکنار شد.
استناد اصلي بانک مرکزي براي برکناري طالبي ، يکي از بندهاي سياست هاي کلي اصل 44 بود که بانکداري و در اختيار گرفتن سهام بيش از 10 درصد يک بانک را براي اشخاص حقيقي محدود مي کرد و روشن است با رقم 28.8 درصد معامله پارسيان در تضاد بود. هرچند مسائل ديگري از جمله حفظ حقوق سهامداران جزء و غيره نيز از دلايل برکناري مديرعامل بانک پارسيان مطرح شد. با اين حال ، با تغيير در هيات مديره بانک پارسيان ، سر و صداها خوابيد و حتي هيچ خبري درباره سرنوشت رستمي و طالبي و پولهايي که احيانا بايد به بيت المال بازمي گشت ، منتشر نشده است...
آخرين محکوميت هاي رستمي صفا
تير ماه 88 محمد رستمي صفا به اتهام پرداخت رشوه به مبلغ 9 ميليارد به همراه دو نفر ديگر به تحمل 3 سال حبس تعزيري محکوم شد اما به دليل فقدان پيشينه کيفري ، دادگاه تجديدنظر مجازات حبس آنان را با لحاظ بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامي هريک به پرداخت مبلغ ده ميليارد ريال جزاي نقدي و ضبط وجوه پرداختي رشوه محکوم کرد . گفتني است دو محکوم ديگر به حبس اين پرونده درحال حاضر در زندان به سر مي برند .
آخرين مبالغ بدهي
هم اکنون نيز محمد رستمي وفا به پنج بانک دولتي و خصوصي کشور مبالغ نجومي به شرح زير بدهکار است:
1200 ميليارد تومان به بانک پارسيان
130 ميليارد تومان به بانک تجارت
114 ميليارد تومان به بانک توسعه صادرات
90 ميليارد تومان به بانک ملي
16 ميليارد تومان به بانک سپه
کد خبر 6457
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۱
- ۳ نظر
- چاپ
محمود احمدي نژاد اولينبار در دي ماه سال 84 در جمع نمايندگان مجلس هفتم در صحن علني مجلس از قصد خود مبني بر اعلام اسامي مفسدان اقتصادي خبر داد.