کد خبر 62674
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۹

دانه‌های «افرا» كه در هر پاییز از درخت خود جدا شده و به آرامی روی زمین فرود می‌آیند، الهام‌بخش نمونه جدید خودروی پرنده‌ای هستند كه می‌تواند برای صنعت جمع‌آوری اطلاعات ارتش مفید باشد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، آزمایشگاههای روباتیك هوشمند لاك‌هیدمارتین در نیوجرسی، مدت پنج سال گذشته را به ساخت یك هواپیمای بدون سرنشین برای تقلید از حركت دانه «افرا» سپری كرده‌اند.
این دستگاه كه «سامارای» نام دارد، قرار است در روزهای آینده در كنفرانس بین‌المللی جامعه سیستمهای خودروی بدون سرنشین در واشنگتن رونمایی شود.
 
 
اندازه این هواپیما، حدود 30 سانتی‌متر بوده و از دو بخش متحرك و یك دوربین ساخته شده است. این خودرو را می‌توان با یك نرم‌افزار یا یك رایانه از راه دور كنترل كرد.
سازندگان این خودرو، هفته گذشته یك پیش‌نمایش از پرواز سامارای را برای خبرگزاری آسوشیتدپرس در یك زمین فوتبال سرپوشیده در ساوث‌همپتون اجرا كرد.
این هواپیما در زمان پرواز شبیه یك تیرگی شفاف در اطراف یك جفت نور آبی و قرمز بوده كه ارتفاع 9 متر را بالا رفته و در طول زمین حركت می‌كرد. همچنین در زمان استفاده از كنترل از راه دور بسیار ثابت بود؛ اما در زمان كاربرد برنامه رایانه‌ای برای كنترل آن، تا حدی در اطراف گردش می‌كرد كه محققان اطمینان داده‌اند این مشكل در آینده برطرف خواهد شد.
این ایده، جدید نبوده و دانشجویان دانشگاه مریلند چند سال پیش یك نمونه هواپیمای كوچكتر با الهام از دانه افرا ساخته بودند.
بیل بورگیا، مدیر آزمایشگاه لاك‌هیدمارتین، این فناوری را برای استفاده در ارتش و نیروی پلیس كاربردی دانسته است.
سربازان می‌توانند این هواپیما را در كوله‌های خود حمل و برای كاربرد آنها را مانند بومرنگ به هوا پرتاب كرده و از تصاویر زنده آن استفاده كنند.
به گفته سازندگان، همچنین می‌توان این دستگاه را از هواپیما به بیرون انداخت تا تصاویر زمینی را به جای تصاویر هوایی كنونی برای ارتش و نهادهای دیگر جمع‌آوری كند یا از آن برای مشاهده داخل ساختمانها استفاده كرد.
برخلاف سایر هواپیماهای بدون‌سرنشین مورد استفاده ارتش، «سامارای» می‌تواند مانند هلی‌كوپتر در یك مكان، شناور مانده و در فضاهای تنگ به طور عمودی برخیزد.
به گفته مهندسان سازنده، این هواپیما، قابلیت تولید در اندازه‌های گوناگون و كم هزینه از پرینت سه‌بعدی كه از لایه‌های پلاستیك برای ساختن اجسام استفاده می‌كند را دارد.
قرار دادن یك موتور در یك قطعه پلاستیك به شكل دانه «افرا» و پرواز دادن آن كار سختی نیست؛ اما یادگیری كنترل آن با حركات طبیعی، چالش بزرگی محسوب می‌شود.
مقامات لاك‌هیدمارتین قیمتی برای ساخت این فناوری یا اسامی سازمانهای حامی آن اعلام نكرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    اون بیسوادی که تیتر رو نوشته اصلا نفهمیده که کدوم جاسوسی هست....! اصلش اونیه که بالای عکسه نه اون پایینه نابغه! نمیدونی بپرس! آر که نیست!
  • کشعشع ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    خب این کجاش شبیه هوا پیماست؟
  • ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    جلل خالق و درود بر خمینی
  • ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    پایینیه منظورش نیست بزرگوار. یک دست باز را کنار اون نشون داده تا بگه تقریبا اندازه ی کف دسته
  • ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    آر نه، عار
  • ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
    0 0
    جاسوسی با برگ. آخ جون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس