امروز این گذاره در اذهان است که یک ورزشکار باید برای پرچم راستین کشورش تلاش کند؛ آن‌هم در آوردگاهی به نام المپیک که اساس آن صلح و دوستی است؛ نه تغییر چهره و ریا.

بازی‌های المپیک و آلودگی غیر بومی ها

سرویس ورزش مشرق - با نگاهی به المپیک 2012 لندن و 2016 ریو به یک حقیقت تلخ نزد بسیاری از کشورها می‌رسیم؛ استفاده از افراد غیر بومی و اعطای پناهندگی و تابعیت برای رسیدن به مدال و اعتبار.

روی کاغذ و البته در فرایندی منطقی و فطری، یک ورزشکار بهتر است واقعا متولد خاک خودش باشد و برای پرچم راستین کشورش تلاش کند؛ آن هم در آوردگاهی به نام المپیک که اساس آن صلح و دوستی و راستی است؛ نه تغییر چهره، ریا و انتقام و ...

بسیاری از قهرمانان کنیایی دوومیدانی در 10 سال گذشته به کشورهای مختلف اروپایی و آمریکای شمالی پناهنده شده و بلافاصله در تیم‌های ملی آنها حاضر شده‌اند، در دو سال گذشته حتی نام این ستارگان را نیز تغییر داده‌اند تا مردم جهان به نامشان شک نکنند.

ورزشکاران چینی نیز همین وضعیت را دارند. در تنیس روی میز، ژیمناستیک و شیرجه شاهد مهاجرت بسیاری از آنها هستیم. به این ستارگان البته تابعیت مشروط داده می‌شود و نوعی برده‌داری مدرن نیز در این میان مشهود است، به عنوان مثال، بریتانیا به دو دونده از کنیا به شرطی تابعیت انگلیسی می‌دهد که در توکیو 2020 مدال داشته باشند.

شبکه CNBC در گزارشی در این باره آورده است: "طبق داده‌های ثبت شده، حدود 8 درصد ورزشکاران حاضر در 10 تیم بزرگ در این دوره المپیک غیر بومی هستند و این رقم برای ریو 2016 بسیار تلخ و قابل تامل است. در دهه گذشته، 35 درصد از ستارگان ورزشی آمریکا در تیم‌های ملی در مقاطع سنی مختلف، غیر بومی بوده‌اند و اغلب از آمریکای جنوبی و آفریقا نام خود را ثبت کرده‌اند."

بازی‌های المپیک و آلودگی غیر بومی ها 

از سال 1980 به بعد، با توجه به فضای پس از دو جنگ جهانی و رکود اقتصادی در اروپای شرقی، بسیاری از اروپایی‌ها به کشورهایی چون آلمان، ایتالیا، مجارستان و ایرلند پناهنده شدند. در این میان، سهم ورزشکاران ملی بسیار زیاد و قابل توجه بوده است.

از این دست می‌شود به شریدان، ستاره آمریکایی- ایرلندی اشاره کرد که در المپیک 1904، 1906 و 1908 خوش درخشید. 5 مدال طلا، سه نقره و یک برنز حاصل کار این ستاره بود و نتیجه آن هم این که خانواده‌اش تابیعت آمریکا را کسب کرد و در این کشور ماندنی شدند.

بازی‌های المپیک و آلودگی غیر بومی ها 

از المپیک 1896 تا کنون، از مجموع 2600 مدال کسب شده برای آمریکا، 130 مدال را ستارگان غیر بومی کسب کرده‌‌اند. اکنون سوال اینجا است که آیا یک ستاره ملی پوش که احتمالا مدیون مردم کشورش بوده و با ثروت ملی به تیم‌های ملی رسیده، حق دارد تابعیت خود را تغییر داده و زیر پرچم کشوری دیگر برای فتح المپیک تلاش کند؟ این پرسشی است که می تواند پایه‌های المپیک را تکان دهد؛ محلی برای صلح و دوستی یا جنگ به هر قیمتی! 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۰۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    گلادیاتورهای مزدور مدرن
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    یک نکته در المپیک امسال مرا خیلی متعجب کرد. تیم ملی بسکتبال امریکا تمام بازیکناننش به جز نفرهمه شان سیاه پوست بودند این در حالی است که امریکا کشور سفیدپوستان است. از اینجا میشود فهمید که بسکتبال سیاهان خیلی بهتر از سفیدان است.
  • ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    نویسنده این مقاله خوب گوش کن برده داری این هست که در مملکت خودت، سه بار در مسابقات انتخابی المپیک اول بشی، بعد به خاطر نداشتن پول و پارتی حذفت کنند و کس دیگه ای رو به المپیک بفرستند. اگه بنا به این تفکر باشه تمام نخبگان علمی که به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند هم برده هستند، نه جانم دیگه گذشت دوره ای که با زدن این حرفها و تحریک احساسات ملی گرایانه مردم رو خواب کنید. به نظر من نژاد و سرزمین هیچ اصالتی نداره، کدام یک از اعراب هاشمی و سادات که به ایران مهاجرت کردند الان خودشون رو عربستانی یا عراقی میدونند!؟
  • آذرتاش ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    حرفهای بسیاری میتوان در باره ی این مطلب نوشت اما فقط میخواهم بگویم که کاملا مخالف نظر شما هستم . و تمام استعدادها باید در المپیک به نمایش گذاشته شوند چون به نظر من انسان و انسانیت فراتر از مرزهای جغرافیایی میباشد خیلی فراتر .خداوند انسانها را آزاد آفریده و حق انتخاب با افراد است که کجا و با نام چه کشوری مسابقه بدهند .
  • امیر ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    فکر کنم نگارنده این مطلب به نوعی سعی میکنه تفکرات خودش رو با مغالطه به مخاطب تلقین کنه... یه ورزشکار در سطح حرفه ای وقتی بخاطر روابط و رانت بازیها و مسائلی که وجود داره بهش اجازه حضور در المپیک یا مسابقات جهانی دیگه داده نمیشه میتونه بره و از طرف یه کشور دیگه در مسابقات شرکت کنه... حالا افتخارش برای جاییه که قدر و ارزشش رو میدونن و بهش بها میدن... خیلی عرضه داریم درست برنامه ریزی کنیم و سطح ورزش حرفه ای کشور رو بالا بیاریم تا تو مسابقات جهانی محتاج یکی دو تا مدال فلان ورزشکار نباشیم... اونقدر فوتبال زده هستیم که بدون هیچ توجیه مادی و معنوی و ورزشی و حرفه ای و روانی حاضریم میلیاردها دلار خرج فوتبالی کنیم که بازیکنش همه تلاشش اینه که بره یه کشور عربی و آینده چند نسل بعدش رو تامین کنه ولی یه دونده کم خرج و هزینه که توی المپیک مدال میگیره و بدون مربی میفرستیم تا یه وقت جای مسئولین و طفیلی ها تنگ نشه!
  • محمد ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    بله حق دارد. در کشور ما به ورزشکاران ورزشهایی غیر از فوتبال بهای چندانی داده نمیشود. وضعیت زندگی و امرار و معاش ورزشکاران ما بعضا مناسب نیست. و ورزشکار صرفا با تلاش خود و بدون حمایت دولت به ورزش حرفه ای خود ادامه میدهند. در این حال چه مزییتی بهتر از این که کشوری حاضر است تمام هزینه های ورزشی جهت کسب مدال قهرمانی و علاوه بر آن اعطای تابعیت را بر عهده میگیرد وجود خواهد داشت ؟
  • رضا ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    این حرفی که میزنید درسته. ولی خیلی از مدال آوران مهاجر هم هستن که کشور دوم زیر پر و بالشون رو گرفت و حمایت شدن و باعث مدال آوریشون شد، وگرنه اگه تو کشور خودشون بودن شانس مدال نداشتن. بعدشم کشوری که به یه آدم تابعیت میده و به اون حق و حقوق شهروندی میده این حق رو داره که با پرچم خودش بفرستتش مسابقات
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    بله حق دارد واقعا تو ایران این جمله صادق نیست. ورزشکارها ی ایران همه با هزینه های شخصی تمرین میکنند
  • ali ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    واقعا هنوز گیر این حرفها هستید؟ یعنی چی برده داری؟ طرف استعداد داره ولی تو کشورش هیچ وقت به جایی نمیرسه میره تو یه کشور دیگه، یا تو کشور دیگه ای متولد شده (به خاطر قانون خاک تابعیت گرفته)، یا حتی یه مرحله نازل تر، به خاطر پول میره، که چی، مهم اینه که دولت اون کشور تمام امکانات رو براش فراهم میکنه تا براش مدال بیاره، به جای این حرفها فوتبال رو تعطیل کنید بدید دست بخش خصوصی، پولشو بریزید تو شنا، دومیدانی، ژیمناستیک و رشته های دیگه تا هم مردم سطح سلامتشون بالا بره وهم شانس مدال آوردن در المپیک و میدان های دیگه.
  • رضا ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    این حرفی که میزنید درسته. ولی خیلی از مدال آوران مهاجر هم هستن که کشور دوم زیر پر و بالشون رو گرفت و حمایت شدن و باعث مدال آوریشون شد، وگرنه اگه تو کشور خودشون بودن شانس مدال نداشتن. بعدشم کشوری که به یه آدم تابعیت میده و به اون حق و حقوق شهروندی میده این حق رو داره که با پرچم خودش بفرستتش مسابقات
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    کی گفته آمریکا کشور سفیدپوستان هست؟!!
  • ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    "تاتسیانا ایلیوشچانکا" یا همان خانم "لیلا رجبی" ورزشکار پرتاب وزنهٔ بلاروسی‌الاصل با تابعیت ایرانی در المپیک ریو شرکت داشتند.
  • ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    امریکا کشور سرخ پوستان است.
  • ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    واوو، عجب حرفی زدی!
  • ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
    0 0
    مگه پیامبر ص عراقی بود!!؟ یه خورد تاریخ بخونید حضرت محمد ص مثل حضرت عیسی و موسی با واسطه هایی یا بدون واسطه از نسل حضرت ابراهیم خلیه الله هستند همانطوری که وارد عربستان شدن و عربستانی شدن و وارد عراق شدن و عراقی شدن وارد ایران هم شدن ایرانی شدن..وگرنه با نگاه شما نه ایرانی هستن نه عراقی نه عربستانی!..خود حضرت هم گفته کسی که هفت نسل اون در هر سرزمینی به دنیا بیاد اهل همان جا هست....
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
    0 0
    ایشون اصالتا ایرانی هست متولد اونجاست پان ترک عزیز
  • ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
    0 0
    از تیم ملی تکواندوی ایران هر کی ترک بوده بلند شده رفته یا برای آذربایجان بازی می کنه یا ترکیه...واقعا یه عراقی یا یه ترکیه ای حتی کرد حاضر میشه برای ایران بازی کنه!!!؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس