به گزارش مشرق، محمدحسين صفارهرندي كارشناس مسائل سياسي در گفتوگو با فارس با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبري در جمع كارگزاران نظام گفت: تصور من اين است كه يكي از دلايلي كه مقام معظم رهبري در سخنان خود نقاط قوت و ضعف دستگاههاي نظام را برشمردند، بيانصافي عدهاي در ناديده گرفتن دستاوردهاي نظام در طول عمرش و بهطور خاص در سالهاي اخير بوده است.
وي با بيان اينكه چشم بستن عدهاي به روي برخي خطاها و نقاط ضعفي كه بخشهايي از نظام دچار آن است نيز دليل طرح اين نقطه نظرات بوده است، گفت: وجود اين دو مشكل در رفتار بعضي از مسئولان و يا جريانات سياسي سبب شد تا مقام معظم رهبري به ارائه تحليلي جامع از شرايط كشور بپردازند.
وي افزود: مقام معظم رهبري در بخش بيان تواناييها و دستاوردهاي نظام، بدون اينكه وارد ارائه ارقام و آمار اقدامات انجامشده بشوند، ضمن تأييد بخشهايي از گزارش رئيس جمهور، به شرايط بسيار خوب كشور در كسب يك جايگاه رفيع در منطقه اشاره كرده و موفقيتهاي داخل كشور را با آنچه به صورت بازتاب اين موفقيتها در تحولات و خيزشهاي اخير منطقه تبلور يافته است، گره زدند.
صفارهرندي گفت: مقام معظم رهبري همچنين به ليستي از توفيقات انقلاب اسلامي اشاره كردند و اعتماد به نفس، ايستادگي بر سر اصول و اعتماد مردم به نظام را اصليترين دليل توفيقات ملت دانستند كه نمودش در پيشرفتهاي كشور در ساحتهاي مختلف تجلي يافته است.
* طرح نقاط قوت نظام توسط رهبري پاسخي به برخوردهاي توأم با بيانصافي بود
مشاور فرهنگي فرماندهي كل سپاه پاسداران تصريح كرد: طرح اين نقاط قوت در حالي است كه بعضيها طي روزهاي اخير از تريبونهاي مختلف و يا رسانههاي مكتوب، مطالبي را با تكيه بر نگاه سوءظن مطرح كردند و انقلاب و نظام را فاقد دستاوردهاي ملموس نشان دادند؛ طرح اين نقاط قوت پاسخي به اين برخوردهاي توأم با بيانصافي بود.
وي با بيان اينكه برخي از افرادي كه اين حرفها را زدند، داراي جايگاههاي رسمي در كشور بودند، گفت: در واقع برخي كساني كه شايسته است با توجه به موقعيتهايي كه دارند، مصالح نظام را در نظر بگيرند، نهتنها در بيان اين حرفها هيچ مصلحتي را در نظر نگرفتند بلكه حقايق را نيز ناديده گرفتند و طوري حرف زدند كه اگر به وجدان خودشان هم رجوع كنند، اين وجدان آنها را براي اين بيانصافيها ملامت خواهد كرد.
* شناخت نقاط ضعفي كه رهبري برشمردند، وسيله تعيين اولويتها در رويكردهاي آينده است
اين فعال سياسي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به بيان برخي از نقاط ضعف موجود در كشور توسط مقام معظم رهبري در سخنان اخير معظمله گفت: اين براي نخستين بار بود كه رهبر معظم انقلاب در كنار ليست كاميابيها باب مفصلي را نيز درباره برخي نقاط ضعف ما باز كردند كه بعضي مسئولان و نيروهاي دروني انقلاب، عامل به وجود آمدنشان بودند، لذا بايد اين نقاط را در نظر بگيريم تا وسيلهاي باشد براي تعيين اولويتهاي نظام در رويكردهاي آينده.
صفارهرندي همچنين در پاسخ به سؤالی مبني بر اينكه برشمردن نقاط ضعف در بيانات اخير مقام معظم رهبري كه به صورت يك ليست ارائه شد، چه تفاوتي با بيانات مشابه معظمله در دورههاي گذشته داشت، خاطرنشان كرد: ايشان در گذشته هم به ضعفها اشاره داشتهاند اما در موقعيت كنوني به نظر ميرسد كه تعمد دارند تا بزنگاهها را براي استخراج اولويتهاي برخورد مشخصتر كنند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم ادامه داد: ايشان نقاط ضعف ما را در حوزههاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي كه به دليل برخي غفلتها رخ داده، برشمردند و در زيرفصلهاي اين موارد اشارههايي داشتند به ميل به رفتارهاي قبيلهاي عدهاي در ميدان سياست و اقتصاد، البته ايشان قبلاً هم اين موضوع را تقبيح كرده و فرموده بودند كه قبيلهگرايي سياسي از قبيلهگرايي متعارف خطرناكتر است.
* مدل رفتاري برخي احزاب رفتار قبيلهاي است
وي افزود: مدل رفتاري برخي احزاب، به جاي حقگرايي، رفتار قبيلهاي است، بهطوري كه اگر يك كار خوب در خارج از باند حزب انجام شود، نهتنها آن را تحسين نميكنند بلكه اقدام به تخطئه آن هم ميكنند و در عين حال اشكالات خود را نيز بهكل ناديده گرفته و همين اشكالات را در جبهه مقابل در فراز قرار ميدهند.
* باندهاي ثروت مقدمه تشكيل باندهاي قدرت هستند
اين فعال سياسي در ادامه صحبتهاي خود تصريح كرد: آثار قبيلهگرايي در اقتصاد نيز گريبان جامعه را ميگيرد. در واقع اگر يك حزب، فقط عناصر خود را در مسائل اقتصادي ببيند و بخواهد اما ديگران را نتواند تحمل كند، اين قبيلهگرايي اقتصادي است. در همين رفتار است كه باندهاي ثروت شكل ميگيرند و اين امر نيز مقدمه رسيدن به باندهاي قدرت است.
* اين نقاط ضعف نه تقصير دشمن كه تقصير خود ماست
صفارهرندي همچنين در پاسخ به سوال ديگر مبني بر اينكه چرا برخي از دغدغههاي طرح شده توسط مقام معظم رهبري كه به عنوان نقاط ضعف و منفي ما نام گرفتند، بيش از 20 سال است كه در بيانات معظمله به نوعي تكرار ميشوند اما همچنان وجود دارند و به عنوان يك دغدغه مطرحاند، گفت: جواب اين سؤال آن است كه اين نقاط ضعف تقصير خود ماست و نميتوانيم آنها را به گردن دشمن بيندازيم.
* برخي از اين نقاط ضعف جرم هستند زيرا قصور سهوي براي چند بار تكرار نميشود
وي افزود: برخي از مواردي كه معظمله بيان كردهاند، حتي بيش از 20 سال قبل و در زمان امام راحل نيز تقبيح شدهاند اما امروز وقتي ميبينيم كه اين موارد همچنان باقي هستند، ديگر نميتوان اسم قصور را بر آنها گذاشت بلكه بايد گفت جرم هستند زيرا تخلف و قصوري كه بارها تكرار شود، رنگ تعمّد دارد.
مشاور فرهنگي فرماندهي كل سپاه پاسداران ادامه داد: به نظر ميرسد اگر بخواهيم بحث ناديده گرفته شدن برخي ارشادات و دستورات امام(ره) و رهبري را در اين حوزهها ريشهيابي كنيم، بايد تعبيري از مقام معظم رهبري را در همين زمينه به كار ببريم كه اشاره دارند به اينكه چرب و شيرين دنيا به كام برخي از مسئولان مزه كرده و آلوده به دنيا شدهاند.
اين فعال سياسي گفت: طبيعي است كه اين افراد موضعگيريهايشان تغيير ميكند و حيثيت انقلابي خود را نخواهند داشت. آنها نقطه ضعفهايشان به مواضع سياسي و انقلابي نيز كشيده ميشود و در نهايت اين ضعفها از اين افراد، انسانهايي تسليمطلب و اهل معامله با دشمن ميسازد. طبيعي است كه وقتي مقام معظم رهبري مصلحت ميبينند كه به اين نقاط ضعف اشاره كنند، براي اين است كه نگران عواقب اين مسائل هستند.
* رهبري نقاط ضعف را گفتند تا عدهاي نگويند شما چشمهايتان را بستهايد
صفارهرندي همچنين با اشاره به يكي ديگر از اهداف طرح نقاط ضعفها از سوي مقام معظم رهبري، گفت: اين اقدام براي اين صورت گرفت تا كساني نگويند كه شما چشمهايتان را به روي برخي تباهيها بستهايد.
وي افزود: مقام معظم رهبري مشخصاً به اين موارد به عنوان عوامل مزاحم در مسير اقدام جهادي اشاره كردند تا هم به دسته اول بگويند كه چشمان بيدار ملت ناظر به جزئيات مسائل كشور هست و هم به برخي افراد اعلام كنند كه مشكلات پديدآمده بر سر راه ملت چهچيزهايي بوده و عواملش نكات منفي همين طعنهزنان امروزي است.
* نسخهپيچيهاي غيرانقلابي نتيجه آلودگي به ثروتهاي نامشروع است
سردبير سابق روزنامه كيهان با بيان اينكه اگر آلودگي به ثروت نامشروع در كساني به وجود آمد، اين افراد از اهداف انقلاب دور ميشوند و نسخه پيچيدنهاي غيرانقلابي محصول طبيعي همين رفتارهاست، گفت: شما ببينيد كساني كه زماني جزو نزديكترين ياران امام و رهبري بودند، به دليل آلوده شدن به همين مسائل و تغذيه شدن توسط پولهاي حرام، كارشان به جايي رسيد كه روبهروي اصل نظام هم ايستادند و حاصل عملكرد آنها را ميتوان در فتنه 88 ديد.
* عامل سقوط جريان انحرافي حرامخواري است
صفارهرندي تأكيد كرد: همين شباهتها را در جريان منحرف نيز ميتوان ديد زيرا بزنگاه سقوط اين جريان هم آلوده شدن به مسائل دنيوي بود.
وي افزود: اين جريان كه انحرافش را در افكارش جستوجو ميكنيم، اگر دقيقتر نگاه كنيم، آلودگي اصلي آنها مفاسد اقتصادي و ورود به عرصههاي حرامخواري و اموال بيتالمال را جيب خود فرض كردن، است.
مشاور فرهنگي فرمانده كل سپاه پاسداران گفت: علايق شخصي اين افراد، آمال آنها شده است و لذا هر نوع كار سياسي با هر وسيلهاي را براي خود لازم ميدانند.
* رهبري پيرامون بيتوجهي مقامات نظام به عوامل تباه كننده نسل جوان دغدغه دارند
اين فعال سياسي و رسانهاي در قسمت پاياني صحبتهاي خود به نكته ديگري در بيانات مقام معظم رهبري اشاره كرد و با بيان اينكه اين نكته، دغدغهمندي پيرامون بيتوجهي مقامات اداره كننده نظام به عوامل تباه كننده نسل جوان كشور است، گفت: دامي كه دشمن براي اين تباهي پهن كرده است، در نقاطي مثل شهوت است كه نسل جوان در آن آسيبپذير است.
وي افزود: برنامهريزي دشمن براي توسعه برنامههاي مبتذل و فسادانگيز فرهنگي نشان ميدهد كه نقطه اصلي تمركز آينده دشمنان ما براي مقابله با انقلاب اسلامي ما همين نقطه است، درحاليكه به نظر ميرسد نگاهي متناسب با اين تهديدها معطوف به اصل ماجرا نشده است.
صفارهرندي تصريح كرد: به نظر ميرسد مسئولان امر اين مقوله را سرسري گرفته و يا به آن بياعتنا هستند و البته بايد گفت كه گاهي رفتار دستاندركاران به نوعي نشان دادن همسويي با همين تباهسازيهاي دشمنان است.
مشاور فرهنگي فرماندهي كل سپاه پاسداران گفت: براي اين مشكل كه گريبان كشور را گرفته است، بايد نهضتي جدي در قشرهاي مختلف اعم از مردم و دستاندركاران حكومتي شكل بگيرد و تا اين اتفاق رخ ندهد، ما مقهور برنامهريزي دشمن براي تباهسازي نسل جوان خواهيم بود.
وي تأكيد كرد: ميتوان اين مسئله را يكي از اصليترين دغدغههاي اين روزهاي مقام معظم رهبري فرض كرد كه بايد متناسب با آن، برنامههايي را تدوين كرد.
کد خبر 61212
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۴
- ۷ نظر
- چاپ
محمدحسين صفارهرندي با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبري در جمع كارگزاران نظام گفت: تصور من اين است كه يكي از دلايلي كه مقام معظم رهبري در سخنان خود نقاط قوت و ضعف دستگاههاي نظام را برشمردند، بيانصافي عدهاي در ناديده گرفتن دستاوردهاي نظام در طول عمرش و بهطور خاص در سالهاي اخير بوده است.