معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها گفت: وزیر جهاد کشاورزی با رئیس ستاد نیروهای مسلح برای بازدید سازمان جنگل‌ها از بالگردها و دستگاه‌های نظارتی و برنامه ریزی برای تامین بالگردهای مورد نیاز اعم از خرید و اجاره مکاتبه‌ای را انجام داده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، محمد تقی عموزاده در گفتگو با مهر درواکنش به اظهارات رئیس سابق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری مبنی بر اینکه وزیر جهاد کشاورزی در زمان آتش سوزی حتی یک تماس هم با این سازمان برقرار نکرده است، گفت: براساس قانون آئین نامه اجرایی تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، حوادث ملی و منطقه ای و اعلام آن برعهده وزیر کشور و یا قائم مقام شورای عالی مدیریت بحران است.

وی افزود: تشخیص وقوع حوادث استانی و محلی هم با استاندار و یا فرماندار آن شهرستان است؛ بنابراین در آتش سوزی جنگلها مدیریت بحران بر عهده استاندار بوده است که همین کار هم انجام گرفت.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: در آتش سوزی جنگلهای گلستان استاندار به سرعت فعال شد و حتی بنده، سرهنگ ایروانی فرمانده یگان حفاظت از جنگلها را هم به این استان فرستادم.

عموزاده بااشاره به قانون حفاظت و بهره بردای از جنگلها و اراضی کشور، گفت: در تبصره‌ای ذیل ماده 47 قانون محافظت از جنگل‌ها و مراتع عنوان شده است هنگام آتش سوزی در جنگل‌ها کلیه ماموران اعم از لشگری، کشوری، شهرداری‌ها که در نزدیکی محل باشند در مقابل تقاضای مامورین جنگلبانی و ژاندارمری یا بخشدار موظفند برای جلوگیری از آتش سوزی فعالیت کنند. همچنین در این ماده آمده است مامورین کشوری و شهرداری که قصور داشته باشند براساس ماده 58 و 59 مجازات خواهند شد و برای مامورین لشگری و کشوری بر پایه قانون‌های نظامی برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: بنابراین زمان آتش سوزی همه مکلف هستند به کمک بیایند که در آتش سوز‌ی‌های سال گذشته هم همه استانها مراحل پیشگیری و مقابله را طبق مصوبات شورای عالی مدیریت بحران ذیل ماده 3 انجام دادند.

مکاتبات وزیر جهاد کشاورزی برای مقابله با آتش سوزی

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها افزود: وزیر از طریق استاندار اطلاعات آتش‌سوزی‌ها را مرتب پیگیری می‌کرد و به دلیل سلسله مراتب لزومی نداشت که از طریق سازمان پیگیر آتش سوزی‌ها باشد، ضمن آنکه سازمان هم به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در مقابله با حریق وظایف خود را انجام می‌داد.

عموزاده تصریح کرد: برعکس این موضوع اگر ما مشکل و یا کمبودی داشتیم باید به وزیر گزارش می‌کردیم تا مشکلات‌مان برطرف شود اما از سوی ما درخواستی به وزیر ارسال نشد.

وی با اشاره به مکاتبات وزیر جهاد کشاورزی قبل و در حین آتش سوزی اظهار داشت: وزیر جهاد کشاورزی نامه‌هایی را به ارگان‌های مختلف در خصوص مسایل آتش سوزی و تجهیز امکانات مورد نیاز نوشتند و بسیار در این زمینه موفق عمل کردند.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها افزود: وزیر نامه‌ای برای تامین و تجهیز یگان حفاظت و ایجاد ناوگان اطفاء حریق در جنگل‌ها به معاون اول ریاست جمهوری فرستاد که این طرح به کمیسیون‌های مختلف از جمله اجتماعی رفت در این جلسات بنده و رئیس سابق سازمان هم حضور داشتیم.

وی افزود: در یکی از جلسات معاون نظارت راهبردی ریاست جمهوری، معاون سرمایه انسانی ریاست جمهوری حضور داشتند و برای تامین ردیف اعتباری جدید در جهت تجهیز و امکانات اولیه و نیروی مورد نیاز قولهایی را دادند.

عموزاده با اشاره به مکاتبه وزیر جهاد کشاورزی با وزیر کشور گفت: مکاتبه دیگری بین وزیر با محمدنجار انجام شد که در این نامه بر ایجاد کارگاه تخصصی مدیریت منابع طبیعی در سازمان بحران کشور تاکید شده است زیرا این سازمان که مدیریت بحران را بر عهده دارد کارگروه منابع طبیعی نداشت.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها با اشاره به مکاتبه وزیر جهاد کشاورزی با دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: در زمینه کلیه حریق‌های انجام گرفته در سال گذشته و اقدامات ضروری برای پیشگیری از حریق مکاتبه‌ای با دفتر مقام معظم رهبری انجام گرفت که رونوشت آن به ریاست جمهوری و به رئیس مجلس هم برای انجام اقدامات ضروری فرستاده شد.

عموزاده افزود: وزیر جهاد کشاورزی با معاون اول ریاست جمهوری برای همکاری دستگاه های لشگری و کشوری در زمان آتش سوزی با دستگاه‌های متولی و استانداری و منابع طبیعی هم مکاتبه ای داشت.

وی به مکاتبه وزیر جهاد کشاورزی با سردار فیروزآبادی اشاره کرد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی با رئیس ستاد نیروهای مسلح برای بازدید سازمان جنگل‌ها از بالگردها و دستگاه‌های نظارتی و برنامه ریزی برای تامین بالگردهای مورد نیاز اعم از خرید و اجاره مکاتبه‌ای را انجام داده است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها افزود: مکاتبه دیگری میان وزیر جهاد کشاورزی و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور انجام شد که در این نامه بر تامین اعتبارات سنواتی برای تجهیز یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مجهز کردن به وسایل پرنده مانند بالگرد و هواپیمای بدون سرنشین تاکید شده است.

وی درباره اخذ کد اضطراری 120 اظهار داشت: وزیر مکاتبه‌ دیگری هم  با رئیس جمهور داشت که براساس آن کد اضطراری 120 برای منابع طبیعی در نظر گرفته شود زیرا این شماره رایگان است و مردم می توانند در زمان آتش سوزی به سازمان اطلاع دهند.

عموزاده به آخرین مکاتبه وزیر اشاره کرد و گفت: دهمین مکاتبه با هیئت رئیسه مجلس و دولت برای تهیه طرح جامع پیشگیری و اطفاء حریق انجام گرفت.

تهیه بسته اجرایی برای حفاظت از منابع طبیعی

وی با بیان اینکه بسته اجرایی برای حفاظت از منابع طبیعی تهیه شده است، گفت: بسته اجرایی برای حفاظت از منابع طبیعی کشور، تجهیز یگان حفاظت و اعتبارات مربوط به هر بخش تهیه شده است که وزیر هم در این خصوص جلسه گذاشت و برای صدور مجوز بکارگیری یک هزار نفر برای مدت سه سال از طریق معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی دستور داد.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها افزود: خرید دو فروند بالگرد از سوی سازمان جنگل ها و خرید وسایل انفرادی و گروهی و به کارگیری سربازان برای کمک به اطفاء حریق از دیگر دستورات وزیر جهاد کشاورزی بوده است.

وی با اشاره به اظهارات علی سلاجقه در مورد تکه تکه شدن منابع طبیعی که از سوی رئیس سابق سازمان جنگل هامطرح شده بود، اظهار داشت: سلاجقه قبل از ریاست سازمان هم با امضای خود و جمعی از دانشگاهیان به رئیس جمهور نامه ای نوشت مبنی براینکه سازمان منابع طبیعی کشور به سازمان محیط زیست ملحق شود؛ یعنی از شروع کار تکه تکه شدن منابع طبیعی را آغاز کرد اما وزیر جهاد کشاورزی همواره تاکید داشت که من به هیچوجه حاضر نمی‌شوم موجودیت سازمان را با تمام وظایف ذاتی و اساسی آن به دستگاه دیگری واگذار کنم.

خلیلیان گفته محیط زیست باید در سازمان جنگلها ادغام شود

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها بابیان اینکه هر کسی از منظر خود و ارگان خود موضوعی را مطرح می‌کند که لزوماً مورد نظر ما نیست، افزود: شاید محیط زیست قصد داشته باشد اختیارات خود را توسعه بدهد و یا دستگاه اجرایی دیگری قصد داشته باشد اقتدار سازمان جنگل‌ها را از بین ببرد و یا کمرنگ کند اما وزارت جهاد کشاورزی به هیچ عنوان حاضر به قبول آن نیست.

عموزاده افزود: در این میان، سازمان جنگل‌ها وظایف حاکمیتی دارد و هیچ سازمانی به اندازه این سازمان نمی‌تواند اعمال حاکمیت کند ازسویی 126 میلیون هکتار سند مالکیت توسط این سازمان برای کشور اخذ شده است که با اخذ 15 میلیون هکتار دیگر 140 میلیون هکتار اخذ سند می شود که متعلق به سازمان جنگل‌ها است؛ بنابراین هیچ سازمانی این اختیارات و قدرت را ندارد.

وی تصریح کرد:‌ علاوه بر آن، 16 لایه اطلاعاتی تهیه شده که با تشخیص یک نقطه 16 لایه اطلاعاتی از آن استخراج می‌شود که این اقتدار سازمان ممکن است دستگاه‌هایی را مجاب کند که درصدد تصاحب آن باشند.

عموزاده افزود: وزیر همچنین اعلام کرده است که اگر بناست جایگاه منابع طبیعی ارتقاء پیدا کند این سازمان محیط است که باید در دل سازمان جنگلها قرار گیرد و ادغام شود، چون سازمان حفاظت محیط زیست وظایف اجرایی ندارد در حالی که سازمان منابع طبیعی کشور دارای وظایف عدیده اجرایی است که در طول سال با 400 میلیارد تومان اعتبار آن را مدیریت می کند.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: در مجموع 7 درصد از منابع طبیعی کشور در اختیار سازمان  محیط زیست است و 93 درصد باقی مانده را سازمان جنگل ها مدیریت می کند، بنابراین مشکلی نیست اگر 7 درصد باقی مانده هم زیر مجموعه سازمان جنگل ها باشد.

وی گفت: بنابراین وزیر جهاد کشاورزی قصد تکه تکه کردن منابع طبیعی را ندارد بلکه برعکس بر یکپارچه سازی و مدیریت جامع منابع طبیعی تاکید می‌کند.

در مورد باغشهرها ابلاغی نشده است

عموزاده با اشاره به طرح باغشهرها اظهار داشت: در مورد واگذاری زمین‌های هزار متری تا کنون به وزارتخانه ابلاغی نشده است؛ بنابراین موضوعیت اینکه سلاجقه به دلیل باغشهرها برکنار شده، صحت ندارد.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها افزود: بنده به عنوان معاون ذیربط در سازمان جنگلها این موضع را کاملاً تکذیب می کنم، زیرا هیچ مرجعی برای باغشهرها به سازمان جنگل‌ها مراجعه نکرده است.

وی با اشاره به طرح رئیس جمهور به عنوان پدافند غیرعامل افزود: رئیس جمهور سکونت‌گاههای دایمی را مطرح کرده که به عنوان پدافند غیرعامل در مواقع بحرانی مردم از شهر خارج شوند تا سایر دستگاه‌ها اعمال مدیریت بهتری داشته باشند.

عموزاده تصریح کرد:‌ سکونت‌گاه‌های دایمی هم باید در حریم شهرها و یا محدوه شهرها باشد که وظیفه آن هم با وزارت راه و شهرسازی است که البته بخشی از آن به بنیاد مسکن هم سپرده شده است.

وی با اشاره به مراسم تودیع سلاجقه و معارفه اورنگی در سازمان جنگل‌ها گفت: اخیراً هم وزیر در جلسه تودیع تاکید کرد که سازمان جنگلها مدیریت یکپارچه خواهد داشت و به هیچوجه وظایف مالکیتی و طرح‌ها و پروژه‌های آن به هیچ سازمان دیگری سپرده نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس