کد خبر 59658
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۷

با شروع ماه مبارک رمضان تغییراتی در شیوه‌ تغذیه و زمان‌بندی غذایی افراد روزه‌دار ایجاد می‌شود. نباید فراموش کرد که غذای مناسب از اولین و مهم‌ترین نیازهای هر موجود زنده و از جمله تمام انسان‌ها است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، با شروع ماه مبارک رمضان تغییراتی در شیوه‌ تغذیه و زمان‌بندی غذایی افراد روزه‌دار ایجاد می‌شود. نباید فراموش کرد که غذای مناسب از اولین و مهم‌ترین نیازهای هر موجود زنده و از جمله تمام انسان‌ها است.

در ماه رمضان از تعداد وعده های غذایی کاسته می شود. از آنجا که وعده سحری جای صبحانه را می گیرد، می توان از آن به عنوان مهمترین وعده غذایی نام برد که هم در سلامت بدن نقش دارد و هم در تحمل ساعت های روزه داری. از این رو باید به غذاهایی که در سحری می خورید توجه ویژه ای داشته باشید.


غذاهایی که برای سحری پیشنهاد می شود:

1- بهتر است سحری متشکل از میوه‌ و همچنین مقدار کمی گوشت و حبوبات باشد.به عنوان نمونه یک وعده سحری مناسب می‌تواند 8 تا 10 قاشق برنج دم پخت کم روغن و یک پیاله خورش قورمه سبزی که گوشت آن چربی زیادی نداشته باشد و ضمناً گوشت و سبزی آن سرخ نشده باشد (تفت اندک اشکال ندارد) و همچنین بسیار ترش هم نباشد، مصرف کرد.

2- بسیار مناسب است که همراه سحری مقدار کمی سبزی خوردن و در پایان غذا نیز یک پیاله کوچک ماست مصرف شود. در انتهای غذا یک تا 2 خرما و پس از مدتی، صرف یک برش خربزه، یک عدد میوه و نوشیدن آب کافی نیز مناسب خواهد بود.


3-سالاد تازه با مقدار خیلی کمی لیمو به دلیل طراوت و آبدار بودن می تواند مکمل خوبی بعد از یک غذای سبک باشد.


4-سعی کنید یک روز در میان به جای غذا های پختنی از نان، پنیر، سبزیجات و میوه‌جات هم استفاده کنید. نیاز بدن به سبزیجات و غلات را نباید فراموش کرد.



5-سعی کنید بعد از خوردن سحری به تناسب غذایی که میل کردید، آب بنوشید.


6-خوردن غذا با آرامش و به آهستگی باعث جذب حد اکثری غذا به بدن و تامین انرژی لازم در طول روز می شود.

غذاهایی که برای سحری پیشنهاد نمی شود:


1-مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمی‌شود. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوان دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش می‌دهد.



2-مصرف ادویه‌ فراوان علاوه بر ناراحتی‌های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می‌زند.



3-مصرف غذاهایی از قبیل کله‌پاچه و سیراب و شیردان هم با واردکردن مقدار زیادی چربی و اسیدهای نوکلئیک به بدن، منجر به مشکلات گوارشی و افت سلامتی و همچنین تشنگی شدید در طول روز می‌شوند.



4-مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری مناسب نیست، زیرا موجب بروز ناراحتی‌های گوارشی از قبیل ترش کردن می‌شوند.



5- نوشیدن نوشابه‌های گازدار در سحر به سوءتغذیه، اضافه وزن و افزایش بیماری‌های گوارشی منجر می‌شود.


 

6- مصرف بسیار کم و همچنین مصرف زیاد از حد سبزی‌ها و به ویژه بادمجان تشنگی در طول روز را افزایش می‌دهند.


+

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مریم ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    خیلی مفید بود تشکر میکنم
  • ضحی ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۲
    0 0
    متشکرم به درد خورد
  • ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    1 0
    عالی بود
  • سمیه ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    2 0
    سلام یه سوال ما ماه رمضان شام نمی خوریم افطار هم شوهرم کلاسش خیلی بالاس ناز داره پلو میل نمی کنه چه غذاهایی سراغ دارین که توش برنج نباشه من برای افطار درست کنم منتظر جوابتون هستم
  • نیما ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 1
    لوبیا چیتی انواع خوراک با نون کوکو های مختلف و ....
  • ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
    0 0
    ممنون خوب بود
  • ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۷
    0 0
    با سلام وخدا قوت وقبولی طاعات وعبادات شما مطالبتون مفید بود سپاسگزارم
  • IR ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
    0 0
    بسیار عالی بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس