کد خبر 59515
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۹

این روزها به هر جایی که سرک بکشید می‌توانید نمونه‌هایی از دختران را ببینید که به‌راحتی و در ملا عام یا سیگار می کشند یا به قلیان پک می زنند درست مثل آقایان.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بعضی‌ها سیگار و قلیان می‌کشند تا نشان دهند بزرگ شده‌اند. بعضی‌ها پز باکلاسی می‌گذارند، بعضی‌ها می‌خواهند بگویند که آزادند و اجازه انجام هر کاری را دارند، بعضی‌ها می‌خواهند به آرامش برسند، بعضی ها هم دلیل خاصی ندارند...دلشان می خواهد.


این روزها به هر جایی که سرک بکشید می‌توانید نمونه‌هایی از دختران را ببینید که به‌راحتی و در ملا عام یا سیگار می کشند یا به قلیان پک می زنند.

مشاهدات تاریخی نشان می‌دهد تا سال1851، زنان سیگار نمی‌کشیدند و این عقیده که زنان و دختران می‌توانند دخانیت را تجربه کنند، از نظر افکار عمومی کاملاً مطرود بود. حقیقت این بود که در شمال آمریکا و اروپا، استفاده از دخانیات توسط زنان، به میزان زیادی با ضعف اخلاقی در ارتباط بود.


اما طی سالهایی که گذشت و تغییر شیوه زندگی مردم، این موضوع از تابو خارج شد بطوری که اگر تا سال‌های قبل در ایران به دلیل داشتن قبح اجتماعی و فرهنگی دخانیت برای زنان چندان رواج نداشت و اگر کسی هم می‌خواست سیگار یا قلیان بکشد در محیط منزل و به دور از چشم مردم و حتی فامیل این کار را می‌کرد این قبح شکست  و این روزها می‌بینیم که پشت فرمان خودرو، در پارک‌ها و اماکن عمومی زنان و دختران بی‌هیچ رعب و وحشتی از طرز برخورد جامعه، دخانیات مصرف می‌کنند.

بیشتر دخترانی که به سیگار یا قلیان روی می آورند سن های کمتر از 23 سال دارند و البته تحقیقات گذشته هم این را به اثبات رسانده است بنا بر گفته قائم مقام مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات  بیش از 70 درصد افراد در سنین زیر ۲۰ سال سیگار کشیدن را آغاز می‌کنند.

سیگارهای  لایت(سبک) و اولترا لایت(خیلی سبک) بیشترین طرفدار را در میان دختر خانم های جوان دارند به این دلیل که فکر می کنند این سیگار ها با توجه به اسمشان کم ضرر تر از دیگر سیگار ها هستند. این دختران جوان که در بسیاری از موارد از این کار خود لذت می‌برند آن را راهی برای درمان انواع مشکلات می‌دادند.


خدیجه محصلی، کارشناس دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره آخرین آمار راجع به تعداد دختران و زنان سیگاری می‌گوید: طبق آخرین آمار مربوط به سال 88 که البته تا به حال در جایی به چاپ نرسیده است، 11 و 9 صدم درصد از جمعیت بالای 15 سال کشور مصرف کننده مواد دخانی به طور روزانه هستند.

در میان دخترانی که به دخانیات روی می‌آورند کمتر کسی است که چندان به آخر و عاقبت آن فکر کند. مثلا اینکه سقط جنین و مرگ و میر میان زنان سیگاری بیشتر است یا اینکه این مواد می‌تواند اعتیاد بیاورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس